Citrus College

Представление

Прочетете официалното описание

Честване над 90 години трудов стаж, Citrus College се намира в Glendora в подножието на планините Сан Габриел, около двадесет и пет мили североизточно от столичния Лос Анджелис. Колежът има разлика, че са най-стария колеж в Лос Анджелис и най-старият на пето място в държавата.

Citrus College е основан през 1915 г. под ръководството на Д-р Флойд S. Hayden, Който спомогна за въвеждането на движението на колеж в Калифорния. От 1915-1961 г. Колежът се управлява от окръг Citrus съюз гимназия.

През юли 1961 г., окръг Citrus Community College е създаден с цел включване на Азуза и Glendora единна училищните райони. През 1967 г., квартал разширен, за да включва Claremont, Дуарте и Монровия училищните райони на.

Днес, Citrus College заема 104 акра. Колежът в момента е един голям проект съоръжения разширение, което ще промени облика на кампуса. Колегиумът записани 27 ученици през 1915 г. и в момента колегията обслужва повече от 11 000 студенти.

Занятията се провеждат по 16-седмичен календар (зимен и летен семестър), Както и в най-различни нетрадиционни възможности за планиране - шест седмици зима intersession, вечери, стартира късно и началото на края, летни сесии и формати по избор клас, като за дистанционно обучение онлайн курсове и образование интегрирани паралелки от разстояние.

Мисия

Citrus College предлага високо качество на работа, което дава възможност на студентите да се конкурират в световен мащаб и да допринасят за икономическия растеж на днешното общество.

Ние сме посветени на насърчаването на разнообразна образователна общност и културна среда на обучение, който поддържа успеха на студентите в преследване на високи академични постижения, икономически възможности, и лично постижение.

Акредитация

Citrus College е акредитиран от Western Асоциацията на училищата и колежите (WASC), Нейните много професионални членства включват Американската асоциация на Общността колежи (ААСС) и Community College Лига на Калифорния (CCLC).

Места

Лос Анжелис

Address
1000 West Foothill Boulevard
Glendora

91740 Лос Анжелис, Калифорния, Съединени Американски Щати