California Polytechnic State University, San Luis Obispo

Представление

Прочетете официалното описание

California Polytechnic State University, San Luis Obispo

Основан през 1901 г., Калифорнийският политехнически държавен университет (Cal Poly) е един от петте всеобхватни политехнически университета в САЩ, с около 18 000 студенти и 900 аспиранти. Кал Поли поддържа ръководна философия на „Учи чрез правене”, която е отразена в цялостната учебна програма на училището, съчетаваща техническо и професионално обучение с изкуствата и хуманитарните науки. Това подготвя студентите да станат находчиви професионалисти и иновативни лидери от момента, в който стъпват в кампуса. Като един от най-селективните университети в системата на Калифорнийския държавен университет (CSU), Cal Poly последователно се нарежда „Най-добрият на запад“ от американските новини и световния доклад и се счита за един от „най-добрите колежи за парите си“ от списание Money.

акредитация

Cal Poly е акредитиран от Западната асоциация на училища и колежи (WASC) на всеки десет години. По време на процеса на акредитация, Cal Poly завършва процес на самостоятелно проучване, където демонстрираме постоянния си ангажимент за непрекъснато подобряване на нашите програми - както учебни, така и съвместни. Средството за постигане на това е самообучението, което ни изисква да определим запитване, което може да подобри обучението на студентите, упражнение за сътрудничество и за мислене, което е както критично, така и креативно, да цитираме нашите собствени учебни цели в университета.

Награди

 • # 1 публичен магистърски университет на Запад от US News. 22 поредни години
 • # 70 от 1500 колежи за "най-добра обща стойност"
 • № 13 сред държавните училища за средни заплати на завършилите
 • # 7 сред публичните университети за възвръщаемост на инвестициите
 • # 4 в страната за Aerospace
 • # 5 в страната за ROI, Orfalea College of Business
 • # 1 в страната за индустриална / производствена техника
 • # 3 в страната за строителство
 • # 1 в страната за архитектура и дизайн
 • # 4 Програма за аерокосмическо инженерство в страната за университети, които не предлагат докторска степен
 • Топ 10 колежи за най-високоплатени висшисти в областта на образованието

Сан Луис Обиспо

Сан Луис Обиспо е приятен, прогресивен град на около 46 000 на централното крайбрежие на Калифорния, по средата между Сан Франциско и Лос Анджелис. Градът и университетът споделят съседски, малък кампус, малък град и една от най-добрите природни среди навсякъде. Искрящ чист въздух и климат, умерен през цялата година, съчетаващ се с величествени върхове, тихи долини и близкия океан, за да създадете вълнуваща среда, идеална за учене и отглеждане. Друга ключова характеристика, която допринася за голямото качество на живота на града, е възхитителният център на града. Сърцето на центъра е Mission Plaza с прекрасната си обстановка на реки и красиво реставрирана мисия. Тази историческа площада се допълва от оживен център на града, предлагащ страхотни пазарувания, заведения за хранене на открито и закрито, нощен живот и известния пазар на фермерите в четвъртък вечер. Сан Луис Обиспо спечели списанията на Sunset „Най-добър център” в обозначението на Запад. Ние сме приятелско място и ви насърчаваме да посетите лично с нас. Елате в кампуса и вижте истинското богатство на образователните възможности в Кал Поли и просто прекрасната природна среда на Сан Луис Обиспо и централния бряг на Калифорния.

Места

Сан Луис Обиспо

California Polytechnic State University

Address
California Polytechnic State University 1 Grand Ave. Bldg 52-E47
93407 Сан Луис Обиспо, Калифорния, Съединени Американски Щати