Arizona State University - Thunderbird School of Management

Представление

Прочетете официалното описание

Повече от 70 години Thunderbird развива лидери с глобална нагласа, бизнес умения и социална отговорност, необходими за създаването на реална, устойчива стойност за техните организации, общности и света.

Посветен на подготовката на студентите за световни лидери и ангажирани глобални граждани, Thunderbird беше първото висше бизнес училище, което прие официална Професионална клетвена чест. Thunderbird се търси от студенти, работещи професионалисти и компании по света, които се стремят да придобият лидерски умения, от които се нуждаят, за да успеят в днешната глобална икономика.

Thunderbird предлага широка гама от дипломи за завършено висше образование и програми за сертифициране за редовни студенти, работещи специалисти, дистанционни обучаващи се и компании. Тези програми включват опции за пълно работно време, онлайн и изпълнително образование, които ви помагат да преследвате специализация в отделна сфера на фокус в глобален бизнес, за да подобрите още повече степента си и да увеличите пазарната си способност.

Мисия

Ние обучаваме световните лидери, които създават устойчив просперитет по света.

зрение

Ние драстично ще увеличим нашето положително въздействие в една световна икономика, която се нуждае от глобалния талант за лидерство, който сме създали.114233_pexels-photo-1153213.jpegrawpixel.com / Pexels

Главна информация

Управляваните от Thunderbird онлайн общности имат за цел да информират потребителите за новини и събития, свързани с Thunderbird, както и да насърчават обсъждането и чувството за общност сред потребителите.

Администраторите на тези общности си запазват правото да премахват всяко публикувано съдържание, че:

  • Съдържа нецензурни думи.
  • Продава или рекламира продукт или услуга.
  • Е клеветническо.
  • Счита се за неподходящо.
  • Угажда или насърчава незаконната дейност.
  • Нарушава законите за запазените марки или авторските права
  • Може да се счита за спам или няма отношение към основното съдържание на страницата.
  • Не може да бъде преведен на английски език, като се използва безплатен онлайн софтуер за превод.
  • Нарушава изявлението за правата и отговорностите на Facebook.

Нарушаването на правилата за поведение на студентите, които се случват в социалните сайтове на Thunderbird, може да доведе до препращане към Службата за права и отговорности на студентите. Благодарим ви за участието на феновете на Thunderbird и за това, че сте част от нашата общност.

История на Thunderbird

Thunderbird е една от най-високо класираните международни училища за управление от десетилетия. С повече от 70 години опит, Thunderbird продължава да произвежда лидери, способни да се справят с най-големите предизвикателства в света. Тъй като светът продължава да обновява и технологичните промени на 4-тата индустриална революция променят начина, по който живеем и работим, Thunderbird развива бързи, етични, световни лидери, които са в състояние да изработят устойчиви предприятия, икономики, култури и среда по целия свят. 21-ви век.

На 8 април 1946 г. Thunderbird School of Global Management (първоначално известен като Американския институт за външна търговия [AIFT]) е нает на Glendale, Ariz. Airbase Втората световна война, Thunderbird Field, където пилоти от цял свят дойдоха за обучение по време на войната. Генерал Бартън Кайл Юнт е получил летището с изричната цел да разработи училище, фокусирано изключително върху международната търговия и глобалните отношения. Генерал Йонт бил наречен първият президент на Тъндърбърд и създал визия за училището, което остава днес - построено на фразата, измислена от оригиналния член на факултета д-р Уилям Литл Шурц: „Границите, посещавани от търговията рядко се нуждаят от войници.“ С това мисията на Thunderbird „Обучи глобалните лидери, които създават устойчив просперитет в световен мащаб”.

Тъй като AIFT, Thunderbird става първата по рода си институция за висше образование, която се фокусира изключително върху международното управление, като концентрира учебната си програма върху междукултурната комуникация, регионалните бизнес проучвания и практическото обучение в глобалните бизнес нюанси. Thunderbird продължава да предоставя световно образование за управление по същия начин днес, със световно известни преподаватели, които имат богат опит и консултантски опит във всички аспекти на международния бизнес.

Присъединяване към най-иновативния държавен университет на нацията

През 2014 г. Thunderbird се превърна в самостоятелно звено на предприятието за знания на държавния университет в Аризона, комбинирайки многогодишното наследство на Thunderbird с развитието на глобалните бизнес лидери с обширните ресурси на ASU, а през 2018 г. се премести в оживения университетски университет на DU Phoenix. Този ход донесе на световната класация по магистърска степен по управление 1 под шапката на първокласното училище за иновации в страната.

Степени трансформации

Като част от сливането с ASU, Thunderbird трансформира своята MBA програма в иновативна магистърска програма по глобално управление (MGM), която бе класирана на # 1 от Wall Street Journal / Times Higher Education за 2019 година. от комбинацията от богата история на Thunderbird за обучение на световни лидери в умения като крос-културно управление, комуникация на различни езици и трансгранични преговори и богата история на иновациите на ASU в дисциплините от био-дизайн до журналистика, космическа наука до хуманитарни науки.

Портфолиото ни включва и престижния магистър по глобално лидерство

Водещ път в изпълнителното образование

Thunderbird Executive Education предлага на световно ниво глобално развитие на предприятията и лидерски успехи чрез отворени програми за хора, които търсят възможности за кариерно развитие и програми за глобални организации, които търсят индивидуални решения за тяхното уникално предизвикателство. Класирали се сред най-добрите образователни програми в света, продуктовите предложения на Thunderbird се разшириха през годините, за да включват солидна селекция от онлайн програми за изпълнителни сертификати, международни програми за консорциуми, коучинг на изпълнителната власт и др. Като част от сливането, всички образователни програми на изпълнителната власт, доставени в рамките на предприятието ASU, ще бъдат консолидирани в Thunderbird, разширявайки портфолиото и глобалния му обхват.

Разширяване на нашия глобален отпечатък

Училището често е наричано „мини-Обединените нации” заради разнообразното и всеобхватно студентско тяло. Thunderbird е известен и в световен мащаб с широката и ангажирана мрежа от възпитаници на повече от 43 000 души в близо 150 страни по света. Thunderbird има повече от 170 глави от възпитаници, които се срещат редовно в 70 страни.

Глобалният отпечатък на Thunderbird се разширява и през годините с операции в Женева, Швейцария, Москва, Русия, Дубай, ОАЕ, Токио, Япония и Сеул, Корея. Училището планира да разшири дейността си до двадесет глобални центъра до 2025 година.

Места

Феникс

Address
400 E. Van Buren Street, Suite 900
85004 Феникс, Аризона, Съединени Американски Щати

Акредитации

AACSB Accredited