Linnaeus University

Представление

Прочетете официалното описание

Linnaeus University е съвременен международен университет, кръстен на Карл Линей - световноизвестен шведски учен, който е роден в района на Смоланд, където се намира университетът.
  • Основана през 2010 г. чрез сливане между университета Калмар и университета Вексьо
  • Намира се в Калмар и Вексьо
  • 33 000 записани студенти
  • 2000 записани международни студенти
  • Шестият по големина университет в Швеция по брой студенти
  • 780 университета-партньори в повече от 80 страни
  • 100 градусови програми на ниво първи цикъл, 8 от тях преподават на английски
  • 80 градусови програми на ниво втори цикъл, като 35 от тях преподават на английски език

Калмар и Вексьо

Linnaeus University се намира в два града в югоизточната част на Швеция - Калмар и Вексьо. И двата града се намират в региона Småland, окръг, където морето и природата винаги са наблизо.

Калмар - Студентският град край морето

Град Калмар е разположен на брега, нещо, от което Linnaeus University наскоро се възползва, като построи нови университетски сгради точно от пристанището и събра университета на едно място. Тъй като пристанището е в центъра на град Калмар, студентите могат да обикалят ежедневния си бизнес в центъра на града и да напълнят града с шума от дейности.

Калмар има приблизително 65 000 жители и дълга история, датираща от Средновековието - нещо, което няма да остане незабелязано, когато имате стария замък Калмар само на няколкостотин метра от кампуса. Градът е гласуван за „Лятно градче на Швеция“, може би благодарение на многото слънчеви дни, плажовете, забелязани из града и събитията и концертите.

Växjö - Жив кампус

Всичко в кампуса във Växjö е на пет минути пеша - студентско настаняване, класни стаи, библиотека, ресторанти и заведения, езера и развлекателни съоръжения. Кампусът е пълен с живот и енергия и е естествено място за срещи на всички студенти и интереси. Växjö има около 90 000 жители и е обявен за най-зеленият град в Европа " поради екологично внедрените решения. Името Växjö се превежда като" град на езерата ", което е нещо, което не остава незабелязано, като има един от многото езера само в кампус. Със заобикалящата го гора тя се превръща в идеалното място за разходки и джогинг.

125631_photo-1549057446-9f5c6ac91a04.jpgEliott Reyna / Unsplash

Студентски живот

Университетският живот може да предложи много, от среща с приятели в студентската кръчма до посещение на събития и културни дейности. Студентският съюз и студентските асоциации правят всичко възможно, за да се почувствате като у дома си.

Качественото свободно време е важно, когато сте студент. Ако откриете радост и удовлетворение в студентския си живот, ще спечелите допълнителна енергия за следването си. Няма да ви е трудно да намерите нещо за правене. Студентите са чудесни в организирането на забавни конкурси, партита, концерти и пътувания.

Ако се възползвате от възможността да се включите в студентския съюз или в други извънкласни дейности, можете да придобиете полезни умения и опит, които могат да се окажат безценни, когато кандидатствате за работа по-късно в живота.

Студентският съюз в Linnaeus University в Linnaeus University - Linnéstudenterna - работи, за да гарантира, че получавате най-доброто възможно образование, но също така има за цел да предложи приятни занимания, освен следването си. В университета има редица студентски организации и клубове, които предлагат широк спектър от развлекателни дейности за студенти.

ESN (Erasmus Student Network) е мрежа от секции, организиращи събития за международни студенти, които отиват в чужбина. В Калмар секцията се нарича ESN Kalmar, а във Växjö се нарича VIS (Växjö International Students). И в двете секции се организират местни събития като барбекюта, спортни занимания и тематични вечери с представени типични шведски традиции, както и пътувания в и извън Швеция.

Програмата за приятели

Програмата за приятели отговаря на международни студенти с (предимно шведски) студенти. Приятелите помагат на международните студенти с ежедневни въпроси, запознавайки ги с шведската култура и начин на живот, както и какво е да си студент в Linnaeus University .

Сдружения на студентите

Има около 70 студентски асоциации в Linnaeus University в Калмар (само на шведски) и Växjö , където вие като студент можете да участвате в редица дейности.

Може би предпочитате спортни събития, свирене на музика в студентски оркестър, филмови сесии, пеене или се занимавате с писане на теми, които ви засягат като студент? Бъдете активни в студентския живот е възможност да срещнете нови приятели, да можете да се развивате в един от вашите интереси и да работите заедно в екип с хора, които обичат да правят едно и също нещо.

125632_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Места

Växjö

Address
P G Vejdes väg
351 95 Växjö, Окръг Кроноберг, Швеция

Калмар

Address
Nygatan,18B
39182 Калмар, Окръг Калмар, Швеция

Програми

MSc