Прочетете официалното описание

The Факултет по педагогика е един от седемнадесетте факултети, свързани под шапката на Карловия университет в Прага. Нейната основна цел е да се обучават учители и други педагогически персонал за всички видове училища и училищни системи, на различни нива на обучение (бакалаври и магистри) и форми. Докато пет други факултети в Карловия университет са също официално се класира за обучение на учителите, това, което прави на Факултета по педагогика уникален е педя и сложността на нейната образователна насоченост. Факултетът предлага университетско ниво преди и образование на учителите в следните области: хуманитарни науки, социални науки, изкуство Образование, Физическо възпитание, математика и природни науки.

Факултетът в момента обучава около 4200 студенти в двете BA и магистърски програми за обучение, както и почти 10 000 студенти, преподавани в рамките на широка гама от комбинирани форми на учебни програми, най-вече като част от развитието на професионален учител.

Факултетът също е отворена за обучение платени чуждестранни студенти, които могат да се запишат за програми, преподавани на английски език. Факултетът участва в международната програма Erasmus Mundus, насочена към улесняване на студентите и преподавателска мобилност.

Бакалавърска и магистърска степен учебни програми

През 2006 г. факултетът прие ECTS кредитната система, която се признава във всички страни от ЕС и по този начин се дава възможност за по-лесно студентска мобилност в рамките на ЕС. Ученикът на Факултет по педагогика обикновено изучава комбинация от двете дисциплини.

бакалавърски програми за обучение

3-годишна програма за BA проучване има за цел да даде на студентите стабилни познания в двете избрани субекти, но въпреки това не представлява степен обучението - завършилите ВА не са официално квалифицирани да преподават. Ето защо структурата на задължителни и избираеми дисциплини, предлагани в рамките на програма е съобразена по начин, който изгражда необходимата професионална квалификация в избраните предмети, а не на образователни умения и преподавателски умения на студентите. Следователно Програмата за BA включва само няколко игрища в педагогически и психологически дисциплини. Въпреки това, в учебната програма включва и задължителна мотивационен преподавателска практика, която трябва да помогне на студентите да решат дали искат да продължат в проучването за проследяване MA да получи диплома преподаване.

програми магистър учебни

Възпитаниците на 2-годишна програма за проследяване MA ще са придобили значителен опит в професионалната област, обхваната от двете основни теми на техния избор и, в допълнение към това, те също ще са разработили своя педагогически, психологически и дидактически умения, решаващо значение за всеки учителската професия. По този начин, с изключение на задължителни и избираеми дисциплини, които се стремят да се втвърди професионален опит на студентите, учебната програма на УО също включва специално разработен, дидактически курсове и пълноправна студент преподавателска практика, всички от които са интегрирани в органичен и взаимосвързана система. Завършилият на MA проучването за проследяване е напълно квалифициран да преподава на по-високи начални и средни училища.

история

The Факултет по педагогика в Карловия университет в Прага е основана през ноември 1946 г., въз основа на едно от първите президентски укази да бъде приет след повторното установяване на независима държава на Чехословакия, а също така и по новоприетия закон, който иска да се установи образователни способности на всички университети на този ден , Това е кулминацията на трайни усилия за осигуряване на значителна висше образование за учители на всички нива, както първични и вторични. Факултетът по педагогика в Карловия университет беше официално открит на 15 ноември 1946 г. в Прага Рудолфинум (Къщата на художниците), и празничната старта присъстваха президентът Чехия, д-р Едвард Бенеш.

Въпреки това, реформата на 1953 г. училище успял демонтаж всички чешки факултети по образование. Новосъздадената институция за обучение на учителите от общообразователните предмети се нарича The педагогически университет - Висшето училище по педагогика.

Още един реформи на Чешката образователна система (извършена през 1959 г.) е родила педагогически институти в Прага и Brandýs над Лабем, които са предназначени да се обучават начални учители, докато бъдещите учители в средните училища би трябвало да учат техните основни теми в различни университетски факултети, както е било преди 1946. Чешките факултетите по образование не са били възстановени до 1964. Заслужава да се отбележи, че прогимназиални учители на изкуството, музика и физическо възпитание първоначално бяха обучени в други съответни способности Charles University, докато alsoattending някои педагогически и психологически курсове във Факултета по педагогика.

В средата на 1970 г., като видяха обединението и сливането на мрежите за обучение на начални и прогимназиални учители, както и разширяването на съответната дължина на проучване до 5 години. Тези, които са били по-скоро недоволни пъти, колкото се може повече отдели бяха демонтирани или приложените към различни други факултети на Университета.

През 50-те години от съществуването на факултета, на редица забележителни експерти в различни области са научени в редиците си, като например Кирил Bouda, V. Храбал, J. Charvát, Otakar Chlup, Л. Kopeckij, J. Plavec, V. Тарди и F. Vodicka, да спомена само някои от тях.

Програми с обучение на:
  • Английски
  • чешки

Това училище също предлага:

Курсове за ръководители

Charles University Faculty of Education

Целта на проучването е да предостави на завършилите завършено висше образование, което ще ги подготви за професията на учител по математика в всички типове училища от дол ... [+]

Целта на проучването е да предостави на завършилите завършено висше образование, което ще ги подготви за професията на учител по математика в всички типове училища от долната и горната степен на средното образование. Изследването се основава на баланса на когнитивните, дидактическите и педагогически-психологическите части на образованието на учителите. Акцентът е поставен върху използването на дидактични иновации в преподаването на математика по отношение на съвременните дидактически концепции. Завършилите обучението ще бъдат подготвени за изграждане на училищни образователни програми с акцент върху интегрирането на различни области на математиката (аритметика, алгебра, геометрия, статистика, финансова математика и др.) И различни образователни области. Завършилите обучението ще придобият достатъчно знания и умения за работа по диференциран начин с ученици, талантливи по математика.... [-]

Чехия Prague
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Комбинирано в кампус и онлайн
Научете повече на английски
Charles University Faculty of Education

Основната експертиза, която се преподава в рамките на магистърското обучение, се основава на предходната програма за бакалавърска степен и се състои от набор от симбиотич ... [+]

музика

Целта е да се образоват ученици, които могат да преподават музика във всички видове и класове на училищата. Проучването е обвързано с предходно бакалавърско обучение, съсредоточено върху придобиване на специални музикални знания и умения. Магистърската степен се фокусира върху сътрудничеството с педагогически и психологически дисциплини и с практиката в основните и висшите училища за развитие на музикални педагогически умения. Темите отчитат педагогическата ориентация на магистърската степен.... [-]

Чехия Prague
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Charles University Faculty of Education

Целта е да се образоват ученици, които могат да станат диригент на различни видове и нива на хорове (деца, момичета, полу смесени от младежи, жени, смесени и мъже). Проуч ... [+]

музика

Целта е да се образоват ученици, които могат да преподават музика във всички видове и класове на училищата. Проучването е обвързано с предходно бакалавърско обучение, съсредоточено върху придобиване на специални музикални знания и умения. Магистърската степен се фокусира върху сътрудничеството с педагогически и психологически дисциплини и с практиката в основните и висшите училища за развитие на музикални педагогически умения. Темите отчитат педагогическата ориентация на магистърската степен.... [-]

Чехия Prague
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски

Магистър по изкуствата (MA)

Charles University Faculty of Education

Учебната програма "Обучение на учители по образование във висшите училища и колежи" е разработена като единна областна магистърска програма след бакалавърското обучение п ... [+]

Учебната програма "Обучение на учители по образование във висшите училища и колежи" е разработена като единна областна магистърска програма след бакалавърското обучение по образование. Акцентът е върху преподаването на дисциплини, рефлексивна преподавателска практика, и най-вече върху строги теоретични и методологически предмети.

Учебната програма се характеризира както с акцент върху придобиването на неспецифична професионална компетентност, например чрез анализ и разбиране на специализирани текстове, така и с акцент върху антропологическите перспективи. Основните педагогически дисциплини се допълват от предмети от няколко области, включително физическа, културна, социална и философска антропология. Педагогическите дисциплини се въвеждат в интегрални антропологични контексти, за да се подчертае основната цел на професионалната образователна работа, която е чувствителната култивация на човешките същества по отношение на техните способности и ограничения - отглеждането, което отчита най-широките възможни взаимоотношения на човека. съществуване.... [-]

Чехия Prague
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Charles University Faculty of Education

Основната експертиза, която се преподава в рамките на магистърското обучение, се основава на предходната програма за бакалавърска степен и се състои от набор от симбиотич ... [+]

Английски език

Основната експертиза, която се преподава в рамките на магистърското обучение, се основава на предходната програма за бакалавърска степен и се състои от набор от симбиотично свързани лингвистични, литературни и дидактически дисциплини, предназначени да дадат на дипломираните съществени знания във всички тези, в съответствие с магистърската степен.

музика... [-]

Чехия Prague
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски

Charles University in Prague