Прочетете официалното описание

EFMD Equis Accredited AACSB Accredited

Университетът в Хонг Конг

Основана през 1911 г., HKU е най-старата и най-известна третична институция на територията. Докато възприемаме нашето богато наследство и традиции, ние се стремим да стимулираме граничните изследвания и да разработим следващото поколение лидери за света.

Послание от декана

Проследявайки корените си назад в продължение на век, Хонгконгският университет (HKU) днес гордо се нарежда като една от водещите институции за висше образование в Азия. И с него Факултетът за бизнес и икономика (FBE) се разраства до широко признато и уважавано бизнес училище в региона.

Факултетът се стреми да поддържа първокласни бизнес лидери и да насърчава както академични, така и приложни изследвания, които да обслужват нуждите на Хонконг, Китай и останалия свят в бързо променящата се глобална икономика. Ние ангажираме водещи учени от всички краища на света, които вдъхват студенти с глобални знания. С най-високия дял на не-местните студенти от студенти сред всички факултети в HKU и две от нашите бакалавърски програми, класирани сред най-добрите 5 и най-добрите 10 програми на Хонконг, FBE привлича най-добрите и най-ярките студенти от Хонконг и отвъд него.

Програмата за MBA на пълен работен ден във Факултета е класирана на номер Азия. 1 в световните MBA класации, публикувани от отдела за икономическо разузнаване за девет поредни години от 2010 г. до 2018 г. В допълнение към предлагането на елитна програма EMBA-Global Asia съвместно с Columbia Business School и London Business School за глобално фокусирани висши ръководители и професионалисти, ние също така си сътрудничим с най-добрите бизнес училища в Китай и по целия свят, за да синергизираме обучението по бизнес и икономика. Нашата силна и обширна мрежа от възпитаници, с бизнес и обществени лидери, които заемат ключови позиции както в публичните, така и в частните сфери, разширява обхвата си и засилва влиянието ни в различни сектори и слоеве на обществото.

Искрено се смирявам и имам честта да поема деканството на Факултета в този конкретен момент, тъй като светът преживява може би една от най-драматичните социално-икономически и политически промени в съвременната история. Възходът на азиатските икономики ще бъде придружен и от нарастващото влияние на азиатските бизнес училища, което предоставя на Факултета безпрецедентна възможност да се възползва от уникалните силни страни на Хонконг.

С традиционната си роля като търговски и културен портал между Изтока и Запада Хонконг се радва на ясно предимство в тези промени. Като град, който празнува своя предприемачески дух, разнообразен културен микс и уникално динамична енергия, Хонг Конг постоянно привлича „най-доброто от най-доброто“ - както свидетелстват световните мислещи лидери и преподаватели от световна класа, които съставляват нашия Факултет.

Изграждайки много добра основа, уверен съм, че Факултетът ще продължи да се развива, да напредва и да процъфтява - за да осигури възможно най-доброто бизнес и икономическо образование на студентите; да се правят проницателни и въздействащи изследвания за напредване на границите на знанието; да се подобрят публичните политики чрез включване в информационни изследвания и дискусии; да се развива съвместно с бизнес общността чрез обучение и подхранване на настоящи и бъдещи бизнес лидери и чрез адресиране и решаване на належащи проблеми в икономиката и общността.

HKU се стреми да бъде глобален университет в Азия през следващото десетилетие, ръководен от „три плюс една е“ с иновативни, международни, интердисциплинарни визии, водещи до по-голямо въздействие. Нашите стремежи в FBE са да бъдем също толкова амбициозни: да станем водещо бизнес училище в Азия със значително местно, регионално и глобално влияние. Каня ви да дойдете да ни посетите, да се присъедините към нас или да обедините усилия с нас, за да превърнем Факултета по бизнес и икономика в мая на академичните среди и да направим света по-добро място.

Професор Хонбин Кай - декан, катедра по икономика

Класиране

No.1 MBA програма в Азия

The Economist MBA Класиране 2018

№ 2 Съвместна програма EMBA в света

QS Global EMBA Класиране 2019

зрение

Да бъде водеща, глобално въздействаща академична институция за бизнес и икономика.

Уникално предложение

Факултетът е дълбоко вкоренен в Хонконг, изцяло ангажиран с Китай и наистина международен.

Мисия

  • Да осигурим водещо в света бизнес и икономическо образование, което да поддържа динамични и отговорни лидери.
  • Преминаване на границите на знанието чрез иновативни и значими в световен мащаб изследвания.
  • Да се създадат положителни промени в света чрез партньорство с общности.

съдружие

Като най-международният факултет в HKU, през годините факултетът има утвърдено стратегическо партньорство със световноизвестни университети и корпоративни партньори, предоставяйки пазарно ориентирано съдържание, превъзходно обучение и инструментални ресурси за нашите студенти.

Програми за съвместна работа

Постоянно разширявайки своя глобален обхват, Факултетът се присъедини към най-добрите бизнес училища по целия свят. През годините Факултетът предлага редица световни водещи програми в международни финансови центрове, включително Хонконг, Пекин, Шанхай, Ню Йорк и Лондон, предоставящи на студентите глобални перспективи с уникален азиатски обрат.

Програма EMBA-Global Asia

В рамките на тристранното партньорство с Columbia Business School и London Business School, програмата EMBA-Global Asia предлага на студентите глобално фокусиран опит, мрежи и многостранни перспективи, които ще задълбочат разбирането им за западните и източните бизнес практики и ще ги подготвят за успех в лидерството.

HKU-PKU DBA програма

Програмата доктор по бизнес администрация HKU-PKU (HKU-PKU DBA) се предлага съвместно с училището по мениджмънт Гуангхуа, Пекинския университет. Той е предназначен да подхранва бизнес лидерите с отлична научноизследователска експертиза и стратегическа глобална визия, да повишава конкурентоспособността на местните предприятия и да укрепва реалната икономика в Китай.

Програма HKU-PKU EMBA

Възприемайки интердисциплинарен подход с глобална перспектива и фокус върху Китай, програмата HKU-PKU Master of Business Administration (HKU-PKU EMBA) предлага високо ниво на бизнес образование и авангардни знания в бизнеса и финансите на лидери от всички индустрии. Академичното партньорство с Guanghua School of Management, Пекинския университет привлича експертиза от двата университета, предоставяйки на студентите дълбоко разбиране на бизнес контекста на двата региона.

HKU-Fudan IMBA програма

От 1998 г. Факултетът му предлага магистърска програма по бизнес администрация (международна) (HKU-Fudan IMBA), която съвместно си сътрудничи с Училището по мениджмънт, Университета Фудан в Шанхай. Това е първата съвместна програма от Хонконг и институция от КНР, одобрена от Министерството на образованието и беше класирана като най-добрата програма по рода си от Комитета за академични степени на Държавния съвет. През последните две десетилетия програмата възпита над 4500 бизнес лидери.

Международни партньори за обмен

Факултетът има разширена мрежа с над 300 партньори по обмен в повече от 40 страни / региони под формата на студентски обмен и стажове. Всяка година повече от 400 студенти се изпращат в чужбина за обмен, докато стотици международни студенти идват във Факултета за изучаване, като по този начин създават динамична, мултикултурна среда за обучение в кампуса.

Факултетът също така се свързва с много партньорски институции в Китай. Чрез различни културни обмени и опитни програми за обучение, студентите са в състояние да разберат бизнес средата в Китай.

Корпоративно сътрудничество

Факултетът се стреми да засили присъствието ни във и връзката с бизнес общността, изследвайки възможностите за сътрудничество както в публичния, така и в частния сектор. През изминалата година Факултетът сключи ново партньорство с CCB, China Life Insurance (Overseas), China Resources, KPMG и New World Development и др. Ще продължим активно да ангажираме и разширяваме мрежата си с нови корпоративни партньори в Хонконг, Китай и останалата част от света, донасяйки пионерски разработки в стратегическите граници.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

MSc

University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Посрещнете нарастващото търсене на професионалисти със съвместни познания в областта на бизнеса и аналитиката чрез нашата магистърска програма по бизнес анализи в Универс ... [+]

Преглед

Посрещнете нарастващото търсене на професионалисти със съвместни познания в областта на бизнеса и аналитиката чрез нашата магистърска програма по бизнес анализи в Университета в Хонконг.

Предлагана в режим на пълен работен ден, програмата HKU MSc in Business Analytics има за цел да обучи студентите да използват основни количествени техники и инструменти при прилагане на анализи на големи данни при вземане на стратегически решения за бизнеса и управлението.... [-]

Хонг Конг Telegraph Bay
Януари 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Нашата специализирана магистърска програма в Университета в Хонконг ще ви даде предимство да останете пред конкуренцията и да се изправите пред предизвикателствата в бърз ... [+]

Преглед

Нашата специализирана магистърска програма в Университета в Хонконг ще ви даде предимство да останете пред конкуренцията и да се изправите пред предизвикателствата в бързо променящата се икономика като професионален маркетинг.

Програмата HKU Master of Science in Marketing е предназначена за млади специалисти, които се стремят да придобият най-новите знания, управленски прозрения и най-добрите индустриални практики, за да изработят печеливши стратегии и да се отличат в маркетинговите и свързаните с тях професии.... [-]

Хонг Конг Telegraph Bay
Януари 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски

Курсове за ръководители

University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Програмата HKU Master of Global Management (MGM) е предназначена за млади висшисти в частния и публичния сектор, които имат възможности и / или стремеж да се справят с пр ... [+]

Преглед

Едногодишната магистърска програма на HKU Master of Global Management (MGM) е предназначена за млади висшисти в частния и публичния сектор, които имат възможности и / или стремеж да се справят с проблемите на управлението в глобален контекст. В световен мащаб компаниите разбират, че културното и полово разнообразие в работната сила подобрява ефективността. Това е посоката, която поемат и през 2020 г. Университетът в Хонконг ще представи нова програма за магистър по глобално управление, за да отговори на тази промяна. Няма съмнение в това. Докладът на Маккинси за 2018 г. „Доставка чрез разнообразие“ свързва разнообразието с финансовите резултати и компаниите осъзнават, че разнообразието е конкурентно предимство и ключов фактор за растеж. Не само мултинационалните компании, но и по-малките компании с глобални амбиции търсят висшисти, които могат да работят с тях в тези променящи се настройки. Програмата е предназначена именно за свежи висшисти и млади професионалисти, които искат да започнат кариерата си на културно енергично и взискателно работно място и да се научат как да управляват и работят с хора от все по-широко разпространение.... [-]

Хонг Конг Telegraph Bay
Януари 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Програмата за магистър по икономика на HKU (MEcon) има за цел да осигури строго усъвършенствано обучение по икономика с акцент върху приложенията в реалния свят. ... [+]

Подробности за програмата

Нашата учебна програма е предназначена да помогне на студентите да овладеят икономическия анализ, да го използват творчески за намиране на решения на проблеми и да развият увереност в анализирането на въпроси и отговарянето на въпроси, свързани с тяхната работа.

Гъвкавостта е ключов характер на програмата - студентите имат няколко избираеми курса, от които да изберат, и са налични курсове с различни смеси на абстракция и приложимост. В допълнение към курсовете, предлагани от програмата MEcon, студентите могат да избират и избираеми курсове от магистър по счетоводство (MAcct), магистър по бизнес администрация (MBA), магистър по финанси (MFin), магистър по наука по бизнес анализи (MSc (BA) )) и магистърски програми по маркетинг (MSc (Mktg)) под препоръките и одобрението на съответните програмни директори.... [-]

Хонг Конг Telegraph Bay
Януари 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Ще развиете основни компетенции в областта на счетоводството, финансите, управлението и бизнес анализа, които са жизненоважни за успеха ви като професионален счетоводител ... [+]

Нашата програма

Предлагана в режим на пълен работен ден, програмата HKU Master of Accounting ще развие основните ви компетенции в областта на счетоводството, финансите, управлението и бизнес анализа, които са от жизненоважно значение за успеха ви като професионален счетоводител, финансов експерт и бизнес лидер.

Нашата програма предоставя строг опит в обучението в широк спектър от области, включително финансово и управленско счетоводство, данъчно облагане, одит, право, финансово управление, корпоративно управление, счетоводна анализа, стратегическо управление и бизнес лидерство. Учебният план има следните отличителни характеристики:... [-]

Хонг Конг Telegraph Bay
Януари 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Програмата за магистър на финанси на HKU (MFin) е интердисциплинарна програма, която има за цел да предостави на мотивирани лица не само авангардно обучение по финансова ... [+]

Мисия на програмата

Програмата на магистърските финанси на HKU (MFin) е интердисциплинарна програма, която има за цел да предостави на мотивирани лица не само авангардно обучение по финансова теория, но и необходимото математическо, статистическо и компютърно обучение, което им позволява да прилагат знанията в множество финансови дисциплини: ценови деривативни инструменти и ценни книжа, моделиране и прогнозиране на финансовите пазари, хеджиране и управление на финансовия риск, управление на кредитния риск, застраховане и презастраховане, количествено обучение и арбитражно обучение, разпределение на активи и управление на инвестиции и управление на активи / пасиви.... [-]

Хонг Конг Telegraph Bay
Януари 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Address
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Telegraph Bay, Hong Kong Island, Хонг Конг