University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът в Хонг Конг

Основана през 1911 г., HKU е най-старата и най-известна третична институция на територията. Докато възприемаме нашето богато наследство и традиции, ние се стремим да стимулираме граничните изследвания и да разработим следващото поколение лидери за света.

Послание от декана

Проследявайки корените си назад в продължение на век, Хонгконгският университет (HKU) днес гордо се нарежда като една от водещите институции за висше образование в Азия. И с него Факултетът за бизнес и икономика (FBE) се разраства до широко признато и уважавано бизнес училище в региона.

Факултетът се стреми да поддържа първокласни бизнес лидери и да насърчава както академични, така и приложни изследвания, които да обслужват нуждите на Хонконг, Китай и останалия свят в бързо променящата се глобална икономика. Ние ангажираме водещи учени от всички краища на света, които вдъхват студенти с глобални знания. С най-високия дял на не-местните студенти от студенти сред всички факултети в HKU и две от нашите бакалавърски програми, класирани сред най-добрите 5 и най-добрите 10 програми на Хонконг, FBE привлича най-добрите и най-ярките студенти от Хонконг и отвъд него.

Програмата за MBA на пълен работен ден във Факултета е класирана на номер Азия. 1 в световните MBA класации, публикувани от отдела за икономическо разузнаване за девет поредни години от 2010 г. до 2018 г. В допълнение към предлагането на елитна програма EMBA-Global Asia съвместно с Columbia Business School и London Business School за глобално фокусирани висши ръководители и професионалисти, ние също така си сътрудничим с най-добрите бизнес училища в Китай и по целия свят, за да синергизираме обучението по бизнес и икономика. Нашата силна и обширна мрежа от възпитаници, с бизнес и обществени лидери, които заемат ключови позиции както в публичните, така и в частните сфери, разширява обхвата си и засилва влиянието ни в различни сектори и слоеве на обществото.

Искрено се смирявам и имам честта да поема деканството на Факултета в този конкретен момент, тъй като светът преживява може би една от най-драматичните социално-икономически и политически промени в съвременната история. Възходът на азиатските икономики ще бъде придружен и от нарастващото влияние на азиатските бизнес училища, което предоставя на Факултета безпрецедентна възможност да се възползва от уникалните силни страни на Хонконг.

С традиционната си роля като търговски и културен портал между Изтока и Запада Хонконг се радва на ясно предимство в тези промени. Като град, който празнува своя предприемачески дух, разнообразен културен микс и уникално динамична енергия, Хонг Конг постоянно привлича „най-доброто от най-доброто“ - както свидетелстват световните мислещи лидери и преподаватели от световна класа, които съставляват нашия Факултет.

Изграждайки много добра основа, уверен съм, че Факултетът ще продължи да се развива, да напредва и да процъфтява - за да осигури възможно най-доброто бизнес и икономическо образование на студентите; да се правят проницателни и въздействащи изследвания за напредване на границите на знанието; да се подобрят публичните политики чрез включване в информационни изследвания и дискусии; да се развива съвместно с бизнес общността чрез обучение и подхранване на настоящи и бъдещи бизнес лидери и чрез адресиране и решаване на належащи проблеми в икономиката и общността.

HKU се стреми да бъде глобален университет в Азия през следващото десетилетие, ръководен от „три плюс една е“ с иновативни, международни, интердисциплинарни визии, водещи до по-голямо въздействие. Нашите стремежи в FBE са да бъдем също толкова амбициозни: да станем водещо бизнес училище в Азия със значително местно, регионално и глобално влияние. Каня ви да дойдете да ни посетите, да се присъедините към нас или да обедините усилия с нас, за да превърнем Факултета по бизнес и икономика в мая на академичните среди и да направим света по-добро място.

Професор Хонбин Кай - декан, катедра по икономика

Класиране

No.1 MBA програма в Азия

The Economist MBA Класиране 2018

№ 2 Съвместна програма EMBA в света

QS Global EMBA Класиране 2019

зрение

Да бъде водеща, глобално въздействаща академична институция за бизнес и икономика.

Уникално предложение

Факултетът е дълбоко вкоренен в Хонконг, изцяло ангажиран с Китай и наистина международен.

Мисия

  • Да осигурим водещо в света бизнес и икономическо образование, което да поддържа динамични и отговорни лидери.
  • Преминаване на границите на знанието чрез иновативни и значими в световен мащаб изследвания.
  • Да се създадат положителни промени в света чрез партньорство с общности.

съдружие

Като най-международният факултет в HKU, през годините факултетът има утвърдено стратегическо партньорство със световноизвестни университети и корпоративни партньори, предоставяйки пазарно ориентирано съдържание, превъзходно обучение и инструментални ресурси за нашите студенти.

Програми за съвместна работа

Постоянно разширявайки своя глобален обхват, Факултетът се присъедини към най-добрите бизнес училища по целия свят. През годините Факултетът предлага редица световни водещи програми в международни финансови центрове, включително Хонконг, Пекин, Шанхай, Ню Йорк и Лондон, предоставящи на студентите глобални перспективи с уникален азиатски обрат.

Програма EMBA-Global Asia

В рамките на тристранното партньорство с Columbia Business School и London Business School, програмата EMBA-Global Asia предлага на студентите глобално фокусиран опит, мрежи и многостранни перспективи, които ще задълбочат разбирането им за западните и източните бизнес практики и ще ги подготвят за успех в лидерството.

HKU-PKU DBA програма

Програмата доктор по бизнес администрация HKU-PKU (HKU-PKU DBA) се предлага съвместно с училището по мениджмънт Гуангхуа, Пекинския университет. Той е предназначен да подхранва бизнес лидерите с отлична научноизследователска експертиза и стратегическа глобална визия, да повишава конкурентоспособността на местните предприятия и да укрепва реалната икономика в Китай.

Програма HKU-PKU EMBA

Възприемайки интердисциплинарен подход с глобална перспектива и фокус върху Китай, програмата HKU-PKU Master of Business Administration (HKU-PKU EMBA) предлага високо ниво на бизнес образование и авангардни знания в бизнеса и финансите на лидери от всички индустрии. Академичното партньорство с Guanghua School of Management, Пекинския университет привлича експертиза от двата университета, предоставяйки на студентите дълбоко разбиране на бизнес контекста на двата региона.

HKU-Fudan IMBA програма

От 1998 г. Факултетът му предлага магистърска програма по бизнес администрация (международна) (HKU-Fudan IMBA), която съвместно си сътрудничи с Училището по мениджмънт, Университета Фудан в Шанхай. Това е първата съвместна програма от Хонконг и институция от КНР, одобрена от Министерството на образованието и беше класирана като най-добрата програма по рода си от Комитета за академични степени на Държавния съвет. През последните две десетилетия програмата възпита над 4500 бизнес лидери.

Международни партньори за обмен

Факултетът има разширена мрежа с над 300 партньори по обмен в повече от 40 страни / региони под формата на студентски обмен и стажове. Всяка година повече от 400 студенти се изпращат в чужбина за обмен, докато стотици международни студенти идват във Факултета за изучаване, като по този начин създават динамична, мултикултурна среда за обучение в кампуса.

Факултетът също така се свързва с много партньорски институции в Китай. Чрез различни културни обмени и опитни програми за обучение, студентите са в състояние да разберат бизнес средата в Китай.

Корпоративно сътрудничество

Факултетът се стреми да засили присъствието ни във и връзката с бизнес общността, изследвайки възможностите за сътрудничество както в публичния, така и в частния сектор. През изминалата година Факултетът сключи ново партньорство с CCB, China Life Insurance (Overseas), China Resources, KPMG и New World Development и др. Ще продължим активно да ангажираме и разширяваме мрежата си с нови корпоративни партньори в Хонконг, Китай и останалата част от света, донасяйки пионерски разработки в стратегическите граници.

Места

Telegraph Bay

Address
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Telegraph Bay, Остров Хонконг, Хонг Конг

Акредитации

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited