Vrije Universiteit Amsterdam

Представление

Прочетете официалното описание

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam („ VU Amsterdam “) е международно известен изследователски университет, основан през 1880 г. Университетът предлага над 170 програми, преподавани по английски език на ниво бакалавър, магистър и доктор на повече от 24 000 студенти от цял свят. Студенти и персонал от 122 националности създават динамична международна академична общност.

VU Amsterdam е разположен в оживения град на Амстердам, един от най-многокултурните градове в света, с най-голяма концентрация на студенти в Холандия и където английският е вторият говорим език. Кампусът е заобиколен от един от най-динамичните и бързоразвиващи се бизнес райони в Холандия, в които живеят над 700 компании.

С повече от 24 000 студенти, от които 4 088 са международни, VU Amsterdam провежда авангардни изследвания на проблемите от обществено и научно значение. Ние се разграничаваме в изследванията и образованието чрез четири интердисциплинарни теми: Човешкото здраве и науките за живота, Наука за устойчивост, свързан свят и управление за обществото. Като студент това ще ви помогне да погледнете отвъд границите на научните дисциплини и да потърсите осезаеми решения за един по-добър свят. В допълнение, VU Amsterdam счита многообразието, независимо дали в културата, убеждението, националността или предишното образование, като източник на иновации и напредък, и оттам като специална сила.

Качество на образованието

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) има отлична репутация за отличното качество на своето преподаване. Работите в сравнително малки групи, в които се поставя значителен акцент върху взаимодействието и личния подход. Учението е добре организирано. Това се отразява например в ясната структура на учебните програми.

Жив Амстердам

Университетът се намира в оживения град Амстердам, един от най-мултикултурните градове в света, с най-голяма концентрация на студенти в Холандия и където английският е вторият говорим език. Като студент във VU Amsterdam можете да се възползвате от всички предимства, предлагани от столицата. Само за петнайсет минути се намирате в оживения център на Амстердам, където има многобройни магазини, места за развлечения, паркове и кафенета. Амстердам е безопасен и английският е широко разпространен.

Личен надзор

VU Amsterdam отделя значително внимание на личните съвети за проучване. Още в началото на курса ви ще бъдете запознати със съветника по проучването на вашата програма. Този човек ще ви предложи съвети за евентуални проблеми, които бихте могли да имате при обучението си, и ще отговори на въпроси за пазара на труда.

Уникална идентичност

VU Amsterdam е първият университет в Холандия, създаден от частно лице без намеса от църквата или държавата. Това наследство все още е много част от това кои сме ние: VU означава Vrije Universiteit, което буквално се превежда като "Свободен университет". От самото начало университетът е определил свои собствени сфери на изследване, създал свои собствени учебни програми и практикувал собствени дидактически методи.

Лесно достъпен

Vrije Universiteit Amsterdam е лесно достъпен с обществен транспорт. Летище Шипхол е само на 8 минути с влак. Жп гара Амстердам е на пешеходно разстояние от университета на Амстердам. Има и бърза трамвайна връзка до Централна гара Амстердам или гара Амстердам Слотердийк, с време за пътуване от само шестнадесет минути. VU Amsterdam е лесно достъпен с кола, разположена е близо до орбиталната автомагистрала на Амстердам.

Университетски колежа

Почти всички наши студенти, персонал и програми се намират в университета: един комплекс в бизнес района на Амстердам. Следователно, в хода на вашето обучение, е много лесно да се запознаете с други дисциплини.

акредитация

Vrije Universiteit Amsterdam е напълно признато от холандското Министерство на образованието за научен университет. Всички степени в Университета на Амстердам в Амстердам са акредитирани от или са в процес на акредитация от NVAO, Организацията по акредитация на Холандия и Фландрия. Този орган е създаден с международен договор и гарантира качеството на висшето образование в Холандия и фламандскоговорящата Белгия чрез акредитиране на учебни програми.

Видове програми

VU Amsterdam предлага четири вида програми:

  • Бакалавърски програми (водещи до BA / LLB / BSc)
  • Магистърски програми (водещи до MA / LLM / MSc / MPhil)
  • Докторски програми (водещи до докторантура / докторантура)
  • Програми без специалност (обучение в чужбина и обмен / лято / зима училище)

Стипендии

С нашата собствена стипендия, VUFP, предлагаме на мотивирани студенти с отлични резултати от обучението уникалната възможност да завършите магистърска степен с финансовата подкрепа на университета. Стипендията на VUFP е освобождаване от такса за обучение. Холандската стипендиантска програма (HSP) е предназначена за студенти от страни извън Европейското икономическо пространство (ЕИП), които искат да следват магистърска програма в Холандия. VU Amsterdam прегръща разнообразието като обогатяване на нашето преподаване, научни изследвания и приноса ни към обществото. Тази стипендия е специално предназначена за отлични студенти, които допринасят за разнообразието в нашия университет. Като чуждестранен студент, който планира да учи във VU Amsterdam , можете да кандидатствате за различни стипендии и стипендии. Подробна информация за стипендиите и сроковете можете да намерите на WWW.VU.NL/SCHOLARSHIPS OR WWW.GRANTFINDER.NL.

Програма за стипендии на ВС

Програмата на Фондация "Джуниър Ачийвмънт" (VUFP) предлага на талантливите бъдещи студенти уникалната възможност да завършат специалност по магистърски програми в университета на ВУ.

организация

VU Amsterdam е традиционен холандски университет, председателстван от Изпълнителен съвет (трима членове) и има 10 факултета директно под Изпълнителния съвет. Всеки факултет предлага една или повече бакалавърски и магистърски програми и извършва изследвания. Всички те са организирани по различен начин, но повечето имат съвет, централен персонал и няколко отделения и университетски училища. В университета има и множество сервизни отдели, от които Международната служба е една, а има и редица интердисциплинарни изследователски институти.

Частен или публичен?

VU Amsterdam е един от 14-те държавни университета, които са признати от холандското Министерство на образованието и следователно са частично финансирани от правителството. Според холандската система правителството субсидира признатите университети въз основа на броя на студентите, като също така определя ограничения и насоки за таксите за обучение, които тези университети имат право да начисляват. Това осигурява достъп до качествено висше образование за всички нидерландски граждани, богати или бедни. VU Amsterdam приветства кандидатите от всички среди.

VU международни офис услуги

  • Виза / разрешение за пребиваване

Разберете дали имате нужда от виза / разрешение за пребиваване и как ще бъде уредено това.

  • Настаняване

Информация за настаняване в VU Amsterdam .

  • Регистрация в общината

Когато сте пристигнали в Холандия, трябва да се регистрирате в общината. Разберете какво трябва да направите.

  • Въвеждане на дейности

След пристигането ви ще се проведат множество уводни дейности в VU Amsterdam .

  • Unibuddy

Любопитно за студентския живот във VU Amsterdam ? Щракнете тук, за да попитате нашите международни студентски посланици.

Места

Амстердам

VU University Amsterdam

Address
Main building Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105

1081 HV Амстердам, Северна Холандия, Холандия
Телефон
+31 20 598 9898

Програми

MSc
Магистър