Прочетете официалното описание

Добре дошли в Université de Lorraine !

Регионът Lorraine вече е независим херцог в Североизточна Франция, когато е създал университета си през 1572 г. През цялата история, регионът е бил разделен няколко пъти на "френска" част и "германска" част, преди да се събере отново и определено включен в Франция в началото на 20-ти век. Поради тази сложна и богата история се развиват два големи града: Мец на север и Нанси на юг.

В Нанси са създадени три университета през 20-ти век, сред които Национален политехнически институт, който комбинира няколко инженерни училища. В Мец първият университет се появява през 1970 година.

На 1 януари 2012 г., след няколко години на подготовка, тези четири университета се сляха в едно, образувайки Université de Lorraine . Университетът има над 50 000 студенти, близо 6 800 служители, сред които 3 700 учители и търсещи, както и много сгради и кампуси, разпределени в целия регион.

1 час и 30 минути от Париж от TGV и в сърцето на Големия регион (Белгия, Люксембург, Германия), регион Лотарингия осигурява приятна обстановка и много богат културен живот.

През 2013 г. според френския вестник "Le Figaro-étudiant" Нанси е оценена от студентите като най-добрия град за учене!

Université de Lorraine е френски държавен университет

Той предлага на своите близо 52 000 студенти пълен набор от проучвания във всички области и в съответствие с Болонския модел (бакалавър / магистър / доктор).

Също така предлага специални френски дипломи като DUT в различни области (двугодишна професионална диплома, която често е последвана от допълнителна година за придобиване на професионална бакалавърска степен) или diplôme d'ingénieuri, магистърска степен по инженерни и промишлени управление.

Проучванията са свързани с научни изследвания на високо равнище в различни области и се възползват от специализирани умения на високо равнище и високотехнологични съоръжения и инфраструктури, когато е необходимо. Моля, не се колебайте да проучите по-подробно организацията и работата на френската образователна система.

Международните студенти имат възможност да прекарат един или повече семестъра в Université de Lorraine чрез редица програми за обмен. Те също са поканени да кандидатстват за една от нашите международни учебни програми, където всички или част от курсовете се преподават на английски език. И разбира се, добра идея е да се възползвате от възможността за престой при нас, за да научите френски език; за това имаме пълна оферта за езиково обучение по френски език.

114641_pexels-photo-1462630.jpegАнастасия Геп / Пексел

Диалог на знанието

Université de Lorraine насърчава иновациите чрез диалог на знанията , като се възползва от разнообразието и силата на своите научни области и се стреми към насърчаване на трансфера на знания за напояване на иновациите и икономическия растеж, както и на напредъка на фундаменталната наука.

Като Университет на целия регион, Université de Lorraine е основен участник в икономическото и социалното си развитие, изграждайки връзки между културите и поколенията, координирайки регионалната политика в областта на научните изследвания и предоставяйки достъп до висше образование на възможно най-много жители.

Université de Lorraine предлага учебни програми във всички области на знанието: науки, здравеопазване, технологии, инженерни науки, човешки и социални науки, право, икономика, мениджмънт, изкуства, литература и език. Специално внимание се отделя на пресичанията между полета и умения, за да се помогне на студентите да развият свой собствен Pathway .

Université de Lorraine предлага широк спектър от международни дейности

 • Входящи и изходящи обмен на студенти (около 1 500 от нашите студенти прекарват поне един семестър в чужбина по време на обучението си, 15% от нашите студенти са започнали обучението си в една от около 100 чужди страни).
 • Споделени дипломи с други университети: около 60 съвместни дипломи, включително 7 магистърски програми по „Еразмус Мундус“.
 • Научни изследвания:
  • Многобройни съвместни докторанти: 11% от докторантите ни се споделят с чуждестранен университет;
  • Съвместни групи или лаборатории с чуждестранни университети;
  • Близо 30% от нашите публикации са подписани съвместно с учени от други страни.
 • Мобилност на студенти, докторанти. студенти и постдокторанти, преподаватели и административен персонал, за укрепване на международната ни интеграция. Университетът има активна политика за насърчаване на изходящата мобилност и за улесняване и опростяване на посрещането на пристигащи лица.

Освен тази обща откритост, нашата международна стратегия се основава на три постепенни нива

 • На границата с три други страни е съвсем естествено, че Лотарингия участва в изграждането на трансгранични връзки в рамките на по-големия регион (Люксембург, френско-немски и немско-говорящи части на Белгия, Лотарингия, немски провинции Рейнланд-Пфалц и Саарланд). ). Université de Lorraine е основен играч в това строителство, чрез множество двустранни сътрудничества с университетите в тези региони, но и чрез активната си роля в развитието на Университета на по-големия регион , където е свързан с университетите на Саарланд, Трир, Кайзерслаутерн. , Люксембург и Лиеж.
 • Université de Lorraine възнамерява постепенно да изгражда връзки с мрежа от европейски университети, които споделят нейните основни насоки: интердисциплинарност и диалог на областите на знанието , в рамките на университетите, обхващащи широк научен спектър, но със структурираща ориентация около инженерството, взети в широк смисъл.
 • Докато имаме многобройни международни партньорства по целия свят , някои сайтове имат потенциала да насочат няколко сътрудничество, в научните изследвания и преподаването, към широк набор от дисциплини. Université de Lorraine желае да подчертае партньорството си с тези обекти , като структурира сътрудничеството си в признати и силно подкрепяни организации. Това е преди всичко вярно за френско-германското сътрудничество, за което Université de Lorraine е създал специфичен френско-германски център за Лотарингия (CFALOR). Този вид партньорство е установено и в Мароко , в Казахстан и в Китай (особено в Вухан), като целта е да се съсредоточи върху около 10 обекта или региони по света.
Програми с обучение на:
 • Английски

Това училище също предлага:


Université de Lorraine

Този курс има за цел да обучи специалисти в областта на металургията и механиката на материалите на инженерни и магистърски нива, които отговарят на очакванията на широк ... [+]

Международно майсторско изследване, изградено върху две основни теми на материалознанието; механиката на материалите и микроструктурите се предлага в Университета в Лотарингия. Обучението се провежда на английски език и програмата е отворена за студенти от всички националности с магистърска степен М1 или еквивалент, т.е. за студенти, които вече са изучавали една година на магистърска степен и желаят да реализират своята втора година от магистърска степен по международна атмосфера. Целта на това ново проучване е да обучи висококвалифицирани мениджъри в металургията и механиката на материалите. В края на този курс студентите ще притежават всички знания, необходими за продължаване на кариерата си в академичните среди или за промишлени изследвания.... [-]

Франция Nancy
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Европейска магистърска степен по лексикография (EMLex) е международна магистърска програма (120 ECTS), която се предлага от 2009 г. насам. От 2016 г. EMLex може да бъде с ... [+]

Искате ли да бъдете част от международно призната магистърска програма и да се обучавате в академичната област на лексикографията?

Тогава какво да кажем за това да станем ученик на елитна програма за обучение по европейска лексикография (EMLex), съвместна магистърска степен Erasmus Mundus, която предлага високо ценно и световно уникално образование? Ще можете да учите в различни европейски университети, да установите международни академични контакти и да увеличите професионално възможностите си.... [-]

Франция Nancy
Август 2020
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Целта на магистърската програма е да осигури високо ниво на мултинационално научно-ориентирано образование в областта на инженерната физика, свързана с термоядрения синте ... [+]

Целта на магистърската програма е да осигури високо ниво на мултинационално научно-ориентирано образование в областта на инженерната физика, свързана с термоядрения синтез, в тясна връзка с изследователската дейност на партньорите и с добре интегриран езиков и културен опит. Комбинираното и хармонизирано преподаване и изследване на 7-те участващи институции предлага голямо разнообразие от компетенции в областта на науката за синтеза и инженерната физика.... [-]

Франция Nancy Marseille Чехия Prague 6 Saclay Испания Leganés Community of Madrid Германия Stuttgart Белгия Ghent  + 9 Още
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Европейската магистърска програма „Еразмус Мундус“ по езикови и комуникационни технологии (LCT) е предназначена да отговори на нуждите на промишлеността и научните изслед ... [+]

Европейската магистърска програма „Еразмус Мундус“ по езикови и комуникационни технологии (LCT) е предназначена да отговори на нуждите на промишлеността и научните изследвания в бързо развиваща се област. Той предлага възможности за образование и обучение на следващите поколения лидери в областта на научните изследвания и иновациите. Той предоставя на студентите задълбочени познания и познания за различните дисциплини, които допринасят за методите на езикови и комуникационни технологии и укрепват тяхната способност за работа по научни методи. Освен това, студентите придобиват практически ориентирани знания, като избират подходящи комбинации от модули в езиковите технологии, изчислителната и теоретичната лингвистика и компютърните науки.... [-]

Франция Nancy
Август 2020
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Магистър по бизнес мениджмънт: международен мениджмънт Специализация от IAE Nancy е високо ниво, теоретично и приложно управление. Той е достъпен при непрекъснато обучени ... [+]

Магистър по бизнес мениджмънт: международен мениджмънт Специализация от IAE Nancy е високо ниво, теоретично и приложно управление. Той е достъпен при непрекъснато обучение или след бакалавърска или първа година магистърска програма (т.е. след 4 години университетско обучение). Тя е насочена както към не-бизнес, така и към бизнес студенти или професионалисти. Тя позволява на студентите или мениджърите да допълнят своя опит в не-бизнес сфери с цялостна учебна програма в бизнеса. Той също така позволява на студенти или мениджъри, специализирани в специфични области, да разширят своите перспективи и поливалентност чрез засилване на трансверсалните компетенции за справяне с бизнес предизвикателствата в глобализирания свят.... [-]

Франция Nancy
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Магистър по бизнес мениджмънт: Специализация по общо управление от IAE Nancy е високо ниво, теоретичен и приложен мениджмънт. Той е достъпен при непрекъснато обучение или ... [+]

Магистър по бизнес мениджмънт: Специализация по общо управление от IAE Nancy е високо ниво, теоретичен и приложен мениджмънт. Той е достъпен при непрекъснато обучение или след бакалавърска или първа година магистърска програма (т.е. след 4 години университетско обучение). Тя е насочена както към не-бизнес, така и към бизнес студенти или професионалисти. Тя позволява на студентите или мениджърите да допълнят своя опит в не-бизнес сфери с цялостна учебна програма в бизнеса. Той също така позволява на студенти или мениджъри, специализирани в специфични области, да разширят своите перспективи и поливалентност чрез засилване на трансверсалните компетенции за справяне с бизнес предизвикателствата в глобализирания свят.... [-]

Франция Nancy
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Магистърската програма е ориентиран към научните изследвания подход към разбирането и управлението на горските екосистеми, предоставяйки фундаментални и приложни знания з ... [+]

Този майстор е акредитиран съвместно от Université de Lorraine и от AgroParisTech.

В тази магистърска програма, специалността “Гори и тяхната среда (FEN)” се състои в един семестър от курсове, изложени на английски език и отворени за чуждестранни студенти.

Цели на програматаПридобива високо мултидисциплинарно обучение и съвременни технологии за управление на проекти и изследователски дейности (комуникация, експериментиране, проучване, анализ на данни и др.).Разбиране на функционирането на многогодишните растения, на агросистемите и горските екосистеми, от молекулите до ландшафта, източниците на промишлени продукти и екологичните услуги.Овладеят науката и технологиите на екологичното инженерство за устойчиво управление на природната среда и земеделските / горскостопанските системи.Разбиране на основните екологични въпроси (глобални промени, биоразнообразие, дървесни биоматериали, възобновяеми ресурси, енергия, замърсяване, устойчиво развитие и др.).дисциплини... [-]
Франция Nancy
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Основната цел на този курс е студентите да придобият знания за биомеханиката на опорно-двигателния апарат и по-специално за разработването на специфични за пациента медиц ... [+]

Общо описание

Разбирането на биомеханичното поведение на опорно-двигателния апарат и проектирането на медицинските изделия изисква разнообразни знания в различни области като медицинските науки (анатомия, биология на клетките и тъканите, медицински изображения…), механика на материалите, симулация с крайни елементи, анализ на движението на човешкото тяло. Тази магистърска степен ще предостави на студентите всички необходими основи на тези области, за да им позволи да разберат клиничен проблем и да предложат реалистични и надеждни терапевтични решения. Тези подходи ще бъдат завършени чрез въведение в биомиметиката, за да се покаже как да се вдъхновява от природата за проектиране на нови технически приложения.... [-]

Франция Metz
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Целта на НЛП (обработка на естествен език) е да се създадат изчислителни модели, които симулират способността ни да говорим и да разбираме «естествени» езици като английс ... [+]

С един погледДиплома: МагистърТип: Индустрия и научно-изследователска степенБрой кредити: 120Начало: септември, 2020 г.Продължителност: 1-2 годиниЕзик: английскиТакси за обучение: 334,00 €, за гражданин на ЕС, 3 770 € в противен случай. Местоположение: Нанси, Франция (1 час 30 минути с влак от Париж) Обработка на естествен език (NLP): Накарай компютрите да разговарят

НЛП: Експлодираща и завладяваща област на науката, предлагаща много възможности за кариера в много сектори като индустрията, научните изследвания и образованието.... [-]

Франция Nancy
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Тази магистърска програма по „надеждни софтуерни системи“ (DESEM) е магистърска програма „Еразмус Мундус“, която се състои от курсове на магистърска степен по компютърни ... [+]

Тази магистърска програма по „надеждни софтуерни системи“ (DESEM) е магистърска програма „Еразмус Мундус“, която се състои от курсове на магистърска степен по компютърни науки на Université de Lorraine по софтуерно инженерство и формални методи, изложени на английски език и отворени за чуждестранни студенти.

Цели на програмата

Основната цел на магистърската програма е да предложи усъвършенствана програма за “надеждни софтуерни системи” (DESEM), като смесва курсове по фондации и ключови концепции и курсове по методи, техники и приложения , с някои специализирани курсове в зависимост от интересите и професионален проект на студентите. За да се гарантира адаптивността, изисквана от бъдещите випускници към постоянната еволюция на дисциплината, целта на програмата е овладяване на основните и ключови концепции на дисциплината на софтуерното инженерство , като алгоритми и програмиране, съвременно софтуерно инженерство, моделиращи системи, формални методи, логика и доказателства, семантика, проверка на модела и проверка, сигурност на информационните системи, техники за проверка на протоколи и системи, с акцент върху формалните методи и техните приложения .... [-]

Франция Nancy
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

В тази магистърска програма по “Науки за живота” специализацията “РНК ензими” се състои от курсове, изложени на английски език и отворени за чуждестранни студенти. ... [+]

представяне

Програмата "Магистър по науките за живота" - РНК и ензимните науки (RNAES) е обучителен курс, характеризиращ се със силен признат и специфичен опит в областта на молекулярната и клетъчната биология на РНК и ензимологията.

RNAES разчита в голяма степен на преподавателския екип, съставен от членове на екипите на ARN-RNP и Molecular and Structural Enzymology на UMR IMoPA UL-CNRS 7365, който е международно известен, но също така и от външни говорители, от френски университети или от чужбина. Магистърските курсове за втора година се преподават само на английски език.... [-]

Франция Nancy
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

В тази магистърска програма специализацията “Молекулярна химия и физикохимия” (MCP) се състои от курсове, изложени на английски език и отворени за чуждестранни студенти. ... [+]

В тази магистърска програма специализацията “Молекулярна химия и физикохимия” (MCP) се състои от курсове, изложени на английски език и отворени за чуждестранни студенти.

Цели на програмата

Основната цел на магистърската степен по химия е да отговори на очакванията на компаниите, като предложи програма със специализация, обхващаща няколко области на дейност, които са признати като източници на заетост: химичен анализ, повърхностни обработки, биоматериали, опазване на околната среда, моделиране, синтез ,... [-]

Франция Nancy
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Съвместната магистърска програма Erasmus Mundus (EMJMD) по всеобхватно изчисление и комуникации за устойчиво развитие (PERCCOM) има за цел да съчетава съвременни информац ... [+]

Съвместната магистърска програма Erasmus Mundus (EMJMD) по всеобхватно изчисление и комуникации за устойчиво развитие (PERCCOM) има за цел да съчетава съвременни информационни и комуникационни технологии (ИКТ) с екологичното съзнание, за да даде възможност за образование на световно ниво и уникални компетенции за ИКТ специалисти, които могат да изграждат по-чисти по-екологични, по-ресурсни и енергийно ефективни кибер-физически системи.... [-]

Франция Nancy
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

Магистърската програма „Емералд“ беше създадена, за да отговори на спешната необходимост, изразена от Европейския съюз, за създаване на ресурсно ефективна Европа. ... [+]

Акценти

Иновативно обучение по геометалургия и кръгова икономика (2-годишен магистърски курс = 120 ECTS)

Капитанът на Емалд е обозначен от Еразъм и ЕИТ

Участващи университети

Университет на Лиеж, Белгия (главен координатор)Университет Лотарингия, ENSG Нанси ФранцияТехнологичен институт в Лулео ШвецияTU Bergakademie Freiberg Германия

диплома

Консорциумът ще издаде тройна диплома (по един от всеки университет, в който студентът е посещавал лекции) и допълнение към дипломата от координиращия университет:... [-]

Франция Nancy Белгия Liège Швеция Luleå Германия Freiberg  + 4 Още
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

MSc EF осигурява академично образование в областта на устойчивото управление на ресурсите, биоикономиката и управлението на природата. Целта на програмата е да обучи проф ... [+]

MSc European Forestry (MSc EF) е двугодишна програма в областта на горските науки. Програмата получи етикета „Еразмус Мундус“ от 2004 до 2014 г. и за годините 2016-2019.

MSc EF осигурява академично образование в областта на устойчивото управление на ресурсите, биоикономиката и управлението на природата . Целта на програмата е да обучи професионалисти, които имат пълно разбиране за устойчивата горска биоикономика, както и за европейската бизнес култура.... [-]

Франция Nancy
Август 2020
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Université de Lorraine

В рамките на AMASE Master, вие не само придобивате ценни знания в областта на материалознанието и инженерството, но също така изучавате два от четирите най-разпространени ... [+]

В рамките на AMASE Master, вие не само придобивате ценни знания в областта на материалознанието и инженерството, но също така изучавате два от четирите най-разпространени европейски езика.

Учите се с местни студенти и се запознавате с културата на приемащите страни, увеличавайки по-късно вашите възможности за работа.

През 2005 г. EEIGM, с институционалните си партньори, създаде двугодишен многонационален магистър по напреднали материали и инженерство... [-]

Франция Nancy
Август 2020
Френски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Франция
Address
Metz, Grand Est, Франция
Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Франция
Address
Zikova,1903/4
166 36 Prague 6, Hlavní město Praha, Чехия
Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Франция
Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Community of Madrid, Испания
Address
Plaza Ciencias,1
28040 Community of Madrid, Испания
Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Германия
Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Ghent, Flanders, Белгия