Université de Lorraine

Представление

Прочетете официалното описание

Добре дошли в Université de Lorraine !

Université de Lorraine е френски държавен университет

Той предлага на своите близо 52 000 студенти пълен набор от проучвания във всички области и в съответствие с Болонския модел (бакалавър / магистър / доктор).

Също така предлага специални френски дипломи като DUT в различни области (двугодишна професионална диплома, която често е последвана от допълнителна година за придобиване на професионална бакалавърска степен) или diplôme d'ingénieuri, магистърска степен по инженерни и промишлени управление.

Проучванията са свързани с научни изследвания на високо ниво в различните области и се възползват от специализирани умения на високо ниво и високотехнологични съоръжения и инфраструктура, когато е необходимо. Моля, не се колебайте да разгледате по-подробно организацията и работата на френската образователна система.

Международните студенти имат възможност да прекарат един или повече семестъра в Université de Lorraine чрез редица програми за обмен. Те също са поканени да кандидатстват за една от нашите международни учебни програми, където всички или част от курсовете се преподават на английски език. И разбира се, добра идея е да се възползвате от възможността за престой при нас, за да научите френски език; за това имаме пълна оферта за езиково обучение по френски език.

114641_pexels-photo-1462630.jpegАнастасия Геп / Пексел

Диалог на знанията

Université de Lorraine насърчава иновациите чрез диалог на знанията , като се възползва от разнообразието и силата на своите научни области и се стреми към насърчаване на трансфера на знания за напояване на иновациите и икономическия растеж, както и на напредъка на фундаменталната наука.

Като университет в цял регион, Université de Lorraine е основен фактор за неговото икономическо и социално развитие, надграждайки междукултурните и между поколенията връзки, координирайки регионалната политика за научни изследвания и предоставяйки достъп до висше образование на възможно най-много жители.

Université de Lorraine предлага учебни програми във всички области на знанието: науки, здравеопазване, технологии, инженерни науки, човешки и социални науки, право, икономика, мениджмънт, изкуства, литература и език. Специално внимание се отделя на пресичанията между полета и умения, за да се помогне на студентите да развият свой собствен Pathway .

Université de Lorraine предлага широк спектър от международни дейности

 • Входящи и изходящи студентски обмени (около 1500 от нашите студенти прекарват поне един семестър в чужбина по време на обучението си, 15% от студентите са започнали обучението си в една от приблизително 100 чуждестранни страни).
 • Споделени дипломи с други университети: около 60 съвместни дипломи, включително 7 магистърски програми на Еразъм Мундус.
 • Научни изследвания:
  • Многобройни съвместни докторанти: 11% от докторантите ни се споделят с чуждестранен университет;
  • Съвместни групи или лаборатории с чуждестранни университети;
  • Близо 30% от нашите публикации са подписани съвместно с учени от други страни.
 • Мобилност на студенти, докторанти. студенти и постдокторанти, преподаватели и административен персонал, за укрепване на международната ни интеграция. Университетът има активна политика за насърчаване на изходящата мобилност и за улесняване и опростяване на посрещането на пристигащи лица.

Освен тази обща откритост, нашата международна стратегия се основава на три постепенни нива

 • На границата с три други страни е съвсем естествено, че Лотарингия участва в изграждането на трансгранични връзки в рамките на по-големия регион (Люксембург, френско-немски и немско-говорящи части на Белгия, Лотарингия, немски провинции Рейнланд-Пфалц и Саарланд). ). Université de Lorraine е основен играч в това строителство, чрез множество двустранни сътрудничества с университетите в тези региони, но и чрез активната си роля в развитието на Университета на по-големия регион , където е свързан с университетите на Саарланд, Трир, Кайзерслаутерн. , Люксембург и Лиеж.
 • Université de Lorraine възнамерява постепенно да изгражда връзки с мрежа от европейски университети, които споделят нейните основни насоки: интердисциплинарност и диалог на областите на знанието , в рамките на университетите, обхващащи широк научен спектър, но със структурираща ориентация около инженерството, взети в широк смисъл.
 • Докато имаме многобройни международни партньорства по целия свят , някои сайтове имат потенциала да насочат няколко сътрудничество, в научните изследвания и преподаването, към широк набор от дисциплини. Université de Lorraine желае да подчертае партньорството си с тези обекти , като структурира сътрудничеството си в признати и силно подкрепяни организации. Това е преди всичко вярно за френско-германското сътрудничество, за което Université de Lorraine е създал специфичен френско-германски център за Лотарингия (CFALOR). Този вид партньорство е установено и в Мароко , в Казахстан и в Китай (особено в Вухан), като целта е да се съсредоточи върху около 10 обекта или региони по света.

Стратегически партньорства

Université de Lorraine ви придружава в интернационализацията на вашите изследвания, ако сте изследовател, присъединяващ се към нас от чужбина или вече сте във Франция и в търсене на международно развитие / обмен в контекста на вашите изследвания.

Европейски партньорства

В трансграничния регион на Големия регион Университетът развива многобройни сътрудничества със своите академични партньори от Грамата на Големия регион и Университета на Големия регион .

Френско-германското сътрудничество е особено силно в Лотарингия, която е вторият регион във Франция след Ил дьо Франс (регион Париж) по отношение на степени, подкрепени от Френско-германския университет . За да оживи тази динамика, Université de Lorraine създаде координационна структура, франко-германският център на Лотарингия .

Université de Lorraine е член на мрежата Campus Europae , която има за цел да засили европейския опит, придобит от студентския обмен по време на обучението.

Международни партньорства

Лабораториите, отделите, факултетите и училищата на Université de Lorraine имат стотици международни партньорства по целия свят. Въпреки това някои сайтове имат особен потенциал за фокусиране на много сътрудничество в обучението и научните изследвания върху широк спектър от дисциплини. Université de Lorraine иска да консолидира партньорството си с тези сайтове, като структурира сътрудничеството си в силно подкрепяни и признати организации.

Тази консолидация в крайна сметка трябва да обхване дузина сайтове или приоритетни региони в света. По-специално може да се спомене:

 • Важно партньорство с няколко университета в Казахстан
 • Основно стратегическо партньорство, отдавна установено, с Университета в Ухан и Университета Ухан (Китай)

голямо стратегическо партньорство с няколко марокански институции, особено Université Internationale de Rabat, Universiapolis Agadir, и няколко публични университета от първи ранг като Université Hassan II Mohammedia в Казабланка, Université Sidi Mohammed Ben Abdallah във Fès, Université Cadi Ayyad в Маракеш

EURAXESS партньорства

Université de Lorraine е член на европейската мрежа EURAXESS, инициатива, ръководена от Европейската комисия, и активен член на мрежата Euraxess-France, координирана от Френската конференция на университетските президенти (CPU) .

Инициативата Euraxess има за цел да засили привлекателността на европейското изследователско пространство по 3 начина :

 • Euraxess Jobs: научнообосновани предложения за работа и възможности за финансиране в Европа
 • Услуги на Euraxess: безплатна и персонализирана помощ за посещаващи или пристигащи изследователи и тяхното семейство (2 офиса за посрещане в Université de Lorraine )
 • Права на Euraxess: информация за правата и задълженията във връзка с наемането на международни изследователи

Партньорства със социално-икономическата среда

Université de Lorraine участва активно в живота на групите за конкурентоспособност, присъстващи в региона на Лотарингия:

 • Матералия върху материалите и процесите,
 • Влакна върху материали на основата на влакна (например дърво и текстил),
 • Hydreos за качеството и управлението на водата.

Université de Lorraine също създава шлюзове с компаниите чрез подкрепата на 3 института на Carnot, имплантирани в региона: Institut Carnot Énergie et Environmentnement в Лотарингия (първият институт на Carnot в Лотарингия по отношение на броя на представените изследователи, а именно над 1400), Institut Carnot ARTS и Institut Carnot INRIA.

Етикетът Carnot е етикет за научни постижения, който е от полза за лабораториите и изследователските инфраструктури в Université de Lorraine ; той също отразява способността им да предоставят научни и технологични изследвания в отговор на краткосрочните и средносрочните индустриални нужди. За да допълни финансирането на изследователските дейности от UL, CNRS и Регион Лотарингия, финансирането на Carnot дава възможност за разработване на мултидисциплинарни проекти, регионално и транснационално насочени към индустриални иновации.

Места

хомосексуалист

Address
Cours Léopold,34
54000 хомосексуалист, Гранд Ест, Франция

Мец

Address
Мец, Гранд Ест, Франция

Марсилия

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Марсилия, Прованс-Алпи-Лазурен бряг, Франция

Прага 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Прага 6, Hlavní město Praha, Чехия

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Ил дьо Франс, Франция

Леганес

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Леганес, Мадридска общност, Испания

Щутгарт

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Щутгарт, Баден-Вюртемберг, Германия

Гент

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Гент, Фландрия, Белгия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Програми

Това училище също предлага: