Université de Lorraine

Представление

Прочетете официалното описание

Добре дошли в Université de Lorraine !

Регионът Lorraine вече е независим херцог в Североизточна Франция, когато е създал университета си през 1572 г. През цялата история, регионът е бил разделен няколко пъти на "френска" част и "германска" част, преди да се събере отново и определено включен в Франция в началото на 20-ти век. Поради тази сложна и богата история се развиват два големи града: Мец на север и Нанси на юг.

В Нанси са създадени три университета през 20-ти век, сред които Национален политехнически институт, който комбинира няколко инженерни училища. В Мец първият университет се появява през 1970 година.

На 1 януари 2012 г., след няколко години на подготовка, тези четири университета се сляха в едно, образувайки Université de Lorraine . Университетът има над 50 000 студенти, близо 6 800 служители, сред които 3 700 учители и търсещи, както и много сгради и кампуси, разпределени в целия регион.

1 час и 30 минути от Париж от TGV и в сърцето на Големия регион (Белгия, Люксембург, Германия), регион Лотарингия осигурява приятна обстановка и много богат културен живот.

През 2013 г. според френския вестник "Le Figaro-étudiant" Нанси е оценена от студентите като най-добрия град за учене!

Université de Lorraine е френски държавен университет

Той предлага на своите близо 52 000 студенти пълен набор от проучвания във всички области и в съответствие с Болонския модел (бакалавър / магистър / доктор).

Също така предлага специални френски дипломи като DUT в различни области (двугодишна професионална диплома, която често е последвана от допълнителна година за придобиване на професионална бакалавърска степен) или diplôme d'ingénieuri, магистърска степен по инженерни и промишлени управление.

Проучванията са свързани с научни изследвания на високо равнище в различни области и се възползват от специализирани умения на високо равнище и високотехнологични съоръжения и инфраструктури, когато е необходимо. Моля, не се колебайте да проучите по-подробно организацията и работата на френската образователна система.

Международните студенти имат възможност да прекарат един или повече семестъра в Université de Lorraine чрез редица програми за обмен. Те също са поканени да кандидатстват за една от нашите международни учебни програми, където всички или част от курсовете се преподават на английски език. И разбира се, добра идея е да се възползвате от възможността за престой при нас, за да научите френски език; за това имаме пълна оферта за езиково обучение по френски език.

114641_pexels-photo-1462630.jpegАнастасия Геп / Пексел

Диалог на знанието

Université de Lorraine насърчава иновациите чрез диалог на знанията , като се възползва от разнообразието и силата на своите научни области и се стреми към насърчаване на трансфера на знания за напояване на иновациите и икономическия растеж, както и на напредъка на фундаменталната наука.

Като Университет на целия регион, Université de Lorraine е основен участник в икономическото и социалното си развитие, изграждайки връзки между културите и поколенията, координирайки регионалната политика в областта на научните изследвания и предоставяйки достъп до висше образование на възможно най-много жители.

Université de Lorraine предлага учебни програми във всички области на знанието: науки, здравеопазване, технологии, инженерни науки, човешки и социални науки, право, икономика, мениджмънт, изкуства, литература и език. Специално внимание се отделя на пресичанията между полета и умения, за да се помогне на студентите да развият свой собствен Pathway .

Université de Lorraine предлага широк спектър от международни дейности

 • Входящи и изходящи обмен на студенти (около 1 500 от нашите студенти прекарват поне един семестър в чужбина по време на обучението си, 15% от нашите студенти са започнали обучението си в една от около 100 чужди страни).
 • Споделени дипломи с други университети: около 60 съвместни дипломи, включително 7 магистърски програми по „Еразмус Мундус“.
 • Научни изследвания:
  • Многобройни съвместни докторанти: 11% от докторантите ни се споделят с чуждестранен университет;
  • Съвместни групи или лаборатории с чуждестранни университети;
  • Близо 30% от нашите публикации са подписани съвместно с учени от други страни.
 • Мобилност на студенти, докторанти. студенти и постдокторанти, преподаватели и административен персонал, за укрепване на международната ни интеграция. Университетът има активна политика за насърчаване на изходящата мобилност и за улесняване и опростяване на посрещането на пристигащи лица.

Освен тази обща откритост, нашата международна стратегия се основава на три постепенни нива

 • На границата с три други страни е съвсем естествено, че Лотарингия участва в изграждането на трансгранични връзки в рамките на по-големия регион (Люксембург, френско-немски и немско-говорящи части на Белгия, Лотарингия, немски провинции Рейнланд-Пфалц и Саарланд). ). Université de Lorraine е основен играч в това строителство, чрез множество двустранни сътрудничества с университетите в тези региони, но и чрез активната си роля в развитието на Университета на по-големия регион , където е свързан с университетите на Саарланд, Трир, Кайзерслаутерн. , Люксембург и Лиеж.
 • Université de Lorraine възнамерява постепенно да изгражда връзки с мрежа от европейски университети, които споделят нейните основни насоки: интердисциплинарност и диалог на областите на знанието , в рамките на университетите, обхващащи широк научен спектър, но със структурираща ориентация около инженерството, взети в широк смисъл.
 • Докато имаме многобройни международни партньорства по целия свят , някои сайтове имат потенциала да насочат няколко сътрудничество, в научните изследвания и преподаването, към широк набор от дисциплини. Université de Lorraine желае да подчертае партньорството си с тези обекти , като структурира сътрудничеството си в признати и силно подкрепяни организации. Това е преди всичко вярно за френско-германското сътрудничество, за което Université de Lorraine е създал специфичен френско-германски център за Лотарингия (CFALOR). Този вид партньорство е установено и в Мароко , в Казахстан и в Китай (особено в Вухан), като целта е да се съсредоточи върху около 10 обекта или региони по света.

Места

хомосексуалист

Address
Cours Léopold,34
54000 хомосексуалист, Гранд Ест, Франция

Мец

Address
Мец, Гранд Ест, Франция

Марсилия

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Марсилия, Прованс-Алпи-Лазурен бряг, Франция

Прага 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Прага 6, Hlavní město Praha, Чехия

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Ил дьо Франс, Франция

Леганес

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Леганес, Мадридска общност, Испания

Мадридска общност

Address
Plaza Ciencias,1
28040 Мадридска общност, Испания

Щутгарт

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Щутгарт, Баден-Вюртемберг, Германия

Гент

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Гент, Фландрия, Белгия

Програми

Това училище също предлага: