ESCP Business School

Представление

Прочетете официалното описание

Основана през 1819 г., ESCP Европа произвежда поколения лидери и предприемачи. Със своите шест градски кампуса в Берлин, Лондон, Мадрид, Париж, Торино и Варшава, истинската европейска идентичност на ESCP Europe му позволява да предложи уникален мултикултурен образователен стил в областта на бизнеса и глобален поглед в проблемите на международния мениджмънт. Всяка година ESCP Europe посреща над 6 000 студенти и 5000 ръководители от повече от 120 различни страни, предоставяйки им цялостно предложение за курсове по мениджмънт и специализирани програми (бакалавър, магистър, магистър, докторска степен и докторско образование). ESCP Europe е включена сред едва 1% от бизнес училищата в света, които притежават акредитация за тройна корона (AACSB, AMBA и EQUIS). www.escpeurope.eu - Следвайте ни в Twitter @ESCPeurope

Въпреки че марката ESCP Европа се развива през почти 200-годишната си история, тя винаги е била лоялна към първите си три писма. Започвайки през 1819 г. под името Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie и скоро след това се преименува на Ecole Supérieure de Commerce, тя се развива до ESCP петдесет години по-късно през 1869 г. След сливането си със сестра си училище, Европейската училище по мениджмънт (EAP) През 1999 г. училището е наречено ESCP-EAP за около десетилетие. И накрая, през 2009 г. името на училището се превръща в ESCP Европа, като изрично се позовава на европейското му наследство и позициониране.

Международният обхват на ESCP Европа се вижда от ранна възраст. Вече в клас 1824 броят на 30% от чуждестранните студенти с 15 различни националности, сред които седем испанци, пет бразилци, пет холандци, четирима германци и двама американци. Езиковото обучение е съществена част от първата учебна програма, която включва, освен френската граматика, и курсове по английски, немски и испански език. Към 1825 г. в ESCP Europe са преподавани общо десет езика, а студентите трябва да учат поне три от тях.

Около един и половина столетия по-късно, ESCP Европа отново беше пионер в създаването на бизнес училище с множество кампуси. За да отговорят на европейското призвание на училището, през 1973 г. бяха открити кампуси в Германия и Обединеното кралство, следвани от Испания през 1988 г., Италия през 2004 г. и Варшава през 2015 г. В контекста на все по-глобализирания свят амбицията на ESCP Европа днес е да обучаваме истински европейски мениджъри, като насърчаваме връзката между хуманистичните ценности и управленското образование. ESCP Европа се превръща в истинско европейско училище, отворено към света.

Мисия и ценности

ESCP Европа свързва и оформя света на бизнеса, като развива знанията и практиките на междукултурното управление.

Преподаване на мениджмънт от интердисциплинарна гледна точка на най-високо ниво на академични постижения, ние развиваме културно интелигентни, многоезични лидери, които са открити, приспособими и отговорни.

Като мениджъри и предприемачи, завършилите ESCP Europe са оборудвани да ръководят и вдъхновяват в глобализирания свят.

Ключови факти

 • 6 кампуса в Европа в Берлин, Лондон, Мадрид, Париж, Торино и Варшава
 • Тройно акредитирани: AACSB, EQUIS, AMBA
 • Първото световно бизнес училище (1819)
 • Над 150 изследователски активни преподаватели, представляващи над 20 националности в нашите 6 кампуса
 • 90 филиала, 40 гостуващи професори, над 800 практикуващи и експерти
 • Над 130 академични съюза в Европа и света
 • Пълно портфолио: бакалавър, магистър, магистърска степен по бизнес администрация, докторанти и висше образование
 • 5000 ученици в образователни програми, представляващи 100 различни националности
 • 5 000 участници на високо ниво в персонализирани обучения и образование за изпълнители
 • 55 000 активни възпитаници в над 150 страни по света
 • Европейско управление, което представлява дълбоката европейска идентичност на училището
 • Редовно се нарежда сред най-добрите бизнес училища в света

кампуси

Отличителният модел на ESCP Европа за трансгранично бизнес училище с множество кампуси олицетворява сърцето на нашата европейска идентичност. С шестте си градски кампуса в големите европейски градове ESCP Европа активно допринася за развитието на европейската култура на управление и позволява на училището да предложи уникален тип междукултурно бизнес обучение:

 • БЕРЛИН
 • ЛОНДОН
 • МАДРИД
 • ПАРИЖ
 • ТОРИНО
 • ВАРШАВА

Места

Париж

ESCP Europe

Address
ESCP Europe Campus Paris
79, avenue de la République

75543 Париж, Ил дьо Франс, Франция
Телефон
+33 1 49 23 20 00

Лондон

ESCP Europe - London Campus

Address
ESCP Europe Campus London
527 Finchley Road


NW3 7BG Лондон, Англия, Великобритания

Берлин

ESCP Europe

Address
ESCP Europe Campus Berlin
Heubnerweg 8-10

14059 Берлин, Берлин, Германия
Телефон
+49 30 320070

Торино

ESCP-EUROPE Torino

Address
ESCP Europe Torino Campus
Corso Unione Sovieticà, 218 bis

10134 Торино, Пиемонт, Италия
Телефон
+39 011 670 5894

Варшава

Address
ESCP Europe Warsaw Campus
c/o Kozminski University
57/59 Jagiellonska St.

03-301 Варшава, Мазовецко войводство, Полша

Акредитации

Програми