Centrale Nantes

Представление

Прочетете официалното описание

Основана през 1919 г., Centrale Nantes (ECN) е сред най-висшите висши учебни и изследователски институции във Франция в областта на науката

Силата на мрежите

Centrale Nantes принадлежи към престижните Groupe des Ecoles Centrale, висши учебни и изследователски институции с дългогодишни традиции в иновациите, дизайна, строителството и производството. От своето основаване Groupe des Ecoles Centrale следва същото призвание: обучава инженери, способни да посрещнат най-големите предизвикателства на своята ера. Centrale Nantes улеснява международния обмен на професори и студенти чрез висококачествени магистърски програми с етикет за високи постижения Erasmus Mundus, предоставен от Европейската комисия. Всъщност институцията понастоящем участва в 4 проекта по програма „Еразъм Мундус A.1“ (4 магистри, 1 докторат), 15 проекта „Еразъм Мундус А.2“ (3 като координатор с Индия и Южна Азия), два проекта A.3. Някои безвъзмездни средства са на разположение в рамките на тези проекти. Повечето международни студенти получават атрактивни стипендии от Centrale Nantes , компании, Европейската комисия, френските посолства или региона Pays de la Loire. Признаването на научните постижения на Centrale Nantes улеснява сътрудничеството му с регионални икономически органи, както и глобални компании и взаимодействие със сходни мрежи в чужбина. Centrale Nantes преодолява пропуските между образованието, научните изследвания, развитието и корпоративния свят.

126059_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Достъп до авангардни технологични платформи

Като източник на иновации и откритост, Centrale Nantes осигурява силни връзки с индустрията и се радва на репутация за високи постижения по целия свят. Изследователските звена на училището притежават експериментално оборудване, което е уникално в съответните им области, особено във военноморската хидродинамика, механика на флуидите, строителството, тестването на катастрофи, виртуална реалност, роботизация и машинна обработка. Научноизследователските лаборатории са изцяло интегрирани в образователната програма на училището, за да осигурят проучване чрез проучване на студентите по инженерство и да обогатят обучението им, като им предоставят достъп до индуктивни педагогики в лабораториите и дават възможност на тези, които започват кариерата си в R

Ето и предложението за международна магистърска програма на Centrale Nantes topnotch: 6 международни магистратури (курсове, преподавани на английски език) с 15 специализации:

Град и градска среда:

 • Атмосфера, вода и околна среда

Машиностроене:

 • Материали, процеси
 • Разширено производство
 • енергетика
 • Компютърна механика

Контрол и роботика:

 • Разширено роботика
 • сигнал
 • Контролни системи
 • Вградени системи в реално време

Гражданско инженерство:

 • Материали и структури в тяхната среда

Индустриално инженерство:

 • Управление на гъвкавите фабрики
 • Интелигентно и свързано предприятие

Морска технология:

 • Хидродинамика за океанското инженерство
 • Атлантическият магистър по експлоатация на корабите и военно инженерство

126060_people-woman-coffee-meeting.jpgStartup Stock Photos / Pexels

Практическа информация

Международният офис помага на международните студенти да попълнят административните изисквания и да получат настаняване в близост до кампуса. Centrale Nantes също предлага изобилие от дейности чрез различни клубове и асоциации.

Живее във Франция

Петата по големина икономика в света, Франция е и четвъртата най-популярна дестинация за международни студенти. Страната остава отдадена на своята дългогодишна политика за равно третиране на местните и международните студенти. Всяка година Франция прави големи инвестиции в образованието и научните изследвания. Всъщност образованието е най-голямата категория държавни разходи, представляваща повече от 20% от бюджета. Икономиката на Франция е петата по големина в света. Той представлява 5% от световния БВП и 6%.

Такси за обучение

Таксите за обучение в Centrale Nantes са от 0 до 15 000 евро годишно.

Информация за завършилите

Възпитаниците са много важни за Centrale Nantes . Асоциацията на възпитаниците на Centrale Nantes е широко разпространена в много страни по света, като работи в различни сектори. Някои от тях заемат високи позиции в различни изследователски институти или компании, докато малко други са успешни предприемачи. Поддържането на връзка с възпитаниците се оказва безценно за учениците в много отношения. Мрежата на възпитаници дава не само шанс на студентите да взаимодействат с възпитаниците, но също така помага на възпитаниците да останат свързани с института и да се информират за различни разработки. Наред с това платформата за редовен обмен на мнения и идеи сред възпитаниците е също толкова важна за тяхното собствено развитие и растеж.

Места

Нант

Centrale Nantes Études

Address
Ecole Centrale de Nantes
1 rue de la Noë

44300 Нант, Pays de la Loire, Франция
Телефон
+33 2 40 37 16 21

Програми

Курсове за ръководители