École Polytechnique

Представление

Прочетете официалното описание

За École Polytechnique

École Polytechnique е водещ френски институт, който съчетава научни изследвания, научни постижения и иновации на най-високо ниво в областта на науката и технологиите. Неговата учебна програма насърчава култура на върхови постижения със силен акцент върху науката, закотвена в хуманистичните традиции. Училището произвежда социално отговорни професионалисти, които превъзхождат в ръководството на сложни и иновативни проекти, които отговарят на настоящите и бъдещите предизвикателства пред нашето общество.

Стратегия и мисии

В днешния климат на ожесточена икономическа конкуренция иновациите са единственият път към просперитет. École Polytechnique обучава лидери със солидна основа в мултидисциплинарната наука чрез широко излагане на бизнес и изследователски светове.

ДНК на École Polytechnique : вяра в иновациите, движеща сила на просперитета

École Polytechnique е основана през 1794 г., период, отбелязан не само от политически и икономически промени, но и от края на епохата на Просвещението. По време на този уникален момент в историята Комитетът за обществено здраве (Comité de Salut Public) очаква бъдещите приложения на безбройните научни и технически открития, настъпили през 18 век и предизвикали индустриалната революция. Той поверява на Гаспард Мондж, Лазар Карно и няколко други учени, които чрез конкурс за набиране на персонал набират най-добрите умове от своето време и преподават науката в полза на Френската република.

През 1804 г. Наполеон потвърждава ролята на Polytechnique в обслужването на нацията чрез предоставяне на военен статус на École Polytechnique и даването на мотото на училището:

"Pour la Patrie, les Sciences et la Gloire" ("За родината, науката и славата").

Сега, в началото на 21-ви век, друга ера, характеризираща се с геополитически, икономически и екологични затруднения, както и многобройни иновативни технологии, École Polytechnique поддържа същото философско ядро. Неотклонният защитник на идеята, че иновациите са единствената движеща сила на колективния просперитет, университетът допринася значително за насърчаването на отговорно продуктивно, икономическо и научно развитие.

École Polytechnique произвежда и споделя мултидисциплинарни знания на най-високо ниво

Като висше учебно заведение, естествено, аз се стремя да споделя най-съвременните знания в полза на своите студенти, избрани въз основа на критериите за високи постижения, за които е известно.

Въпреки това, École Polytechnique създава знания, тъй като преподавателите са учители и изследователи. В нея се помещават около двадесет лаборатории, които са тясно свързани с френските национални научноизследователски институции и се ангажират с престижно международно сътрудничество. Целта на тези лаборатории е да постигнат резултати под формата на права на интелектуална собственост и публикации във водещи списания както в фундаментални, така и в приложни изследвания.

Кредото на École Polytechnique трябва да бъде мултидисциплинарно както в преподаването, така и в изследванията. Структурирана около десет научни дисциплини, включително хуманитарни науки и социални науки, тя фокусира своите изследвания върху осем теми, които включват сътрудничество между лабораториите. Този модел произтича от наблюдението, че плодотворните нововъведения, приети от обществото, се раждат от конфронтацията и сътрудничеството на дисциплините, включително философията.

École Polytechnique служи на обществото, компаниите и студентите

В информирано и мобилно общество, най-добрите днес студенти в целия свят могат да избират от всякакъв брой университети. Висшето образование е международна конкуренция и l'X има собствен дял от конкуренти - които между другото често са партньори - чиито финансови средства от публични и частни източници са значителни.

В тази стимулираща среда целта на École Polytechnique е да бъде призната от най-изключителните студенти от цял ​​свят като институция, в която те могат да придобият база от знания и ноу-хау и да получат достъп до мрежа от бивши студенти, което ще им позволи да имат пълноценен професионален живот в съответствие с техните амбиции.

Университетът също развива своите дейности, предназначени да облагодетелстват компаниите, които генерират стойност. Тя се надява да им предложи научноизследователски и развойни резултати, които ще им позволят да просперират както на промишлено, така и на икономическо ниво.

Накрая École Polytechnique не забравя своята роля в обществото. Ролята на университета за разпространяване на знания не е ограничена до научни публикации и сега се разпростира и върху онлайн преподаването чрез "Formations en Ligne Ouvertes à Tous" (Онлайн обучителни сесии, отворени за всички). Неговото влияние в цялата общност може да се види на повече от образователно и научно ниво; макар че действията му за насърчаване на създаването на бизнеса, обхватът на университета вече се разширява и включва икономическото развитие.

Ценности за завършване на знанията

L'X не само се урежда за създаването на знание. Тя се стреми да развие примери за ценности в своите студенти и изследователи.

Науката и съвестта: Култът на почтеността и чувството за обществен интерес са част от нейната дълбоко вкоренена култура. По-широко, École Polytechnique е отворена към света и ентусиазирано приветства новия опит.

Университетът сега съчетава тези основни характеристики с качества, които са също толкова важни, а именно дързост и предприемачески дух и които представляват решаващи качества в свят, който се усмихва на екипи, които са гъвкави и готови да поемат рискове.

Горд на своето минало, l'X се ангажира да направи възможни научни, технологични и индустриални революции през 21 век.

История на École Polytechnique

Продукт на Френската революция и възрастта на Просвещението, École Polytechnique има богата история, която обхваща повече от 220 години. От самото начало училището е носило традиция на научни постижения и ангажираност в служба на общото благо.

Класиране

École Polytechnique е най-високото френско инженерно училище, което е конкурентоспособно в национален и международен мащаб.

N ° 1 Best French Grandes Écoles в областта на науката и технологиите / Всички френски класации комбинирани / L'Usine Nouvelle / L'Étudiant

> Европейска класация

N ° 1 Франция и N ° 16 Най-добри европейски университети / QS World University Rankings 2018

> Световна ранглиста

N ° 1 Франция и N ° 2 Най-добрите малки университети в света / Times Higher Education 2018

№ 1 Франция и № 4 по света за лидери в сферата на образованието бизнес / Според Индекс Alma Mater 2017

Гражданска ангажираност

Преодоляването на основните обществени предизвикателства е неразделна част от историята и традицията на École Polytechnique , в преследването на високи постижения, напредък и наука. С перспективите за приемане и достъпност, училището активно се ангажира с политика на устойчиво развитие и социална отговорност.

Места

Palaiseau

Address
91128 Palaiseau, Ил дьо Франс, Франция