Esami Business School

Представление

Прочетете официалното описание

Информационна сесия

HREF = "https://bit.ly/3gJXGd5

За нас

Институтът за управление на Източна и Южна Африка (ESAMI) е междуправителствен център за регионално управление на управлението. Централата на ESAMI се намира в Аруша, Танзания.

Институтът е създаден с основна цел да осигури на региона обучен персонал в редица критични области, включително управление на политиката, управление на транспорта, финансово управление, управление на информационните технологии, управление на здравето, управление на човешките ресурси, управление на проекти, управление на енергията и околната среда управление на пола, между другото.

Акцентът бе да се обучат средни и висши мениджъри от региона, за да се подобри управленското им представяне, като се вземат предвид глобалните проблеми, но с регионален фокус, свързан с африканската среда.

Мандат, мисия, визия и философия на ESAMI

Институтът за управление на Източна и Южна Африка (ESAMI) е Панафриканския център за регионално управление на управлението, който е собственост на десет правителства от региона на Източна и Южна Африка. Това са Кения, Малави, Мозамбик, Намибия, Сейшелските острови, Свазиленд, Танзания, Уганда, Замбия и Зимбабве. Това е услуга и пазарно ориентирана институция, предлагаща висококвалифицирано специализирано управленско обучение, консултантски услуги, образователни програми и ориентирани към действие научно-изследователски услуги. Други държави, които редовно участват в програмите за развитие на управлението на ESAMI, са Лесото, Ботсуана, Южна Африка, Ангола, Руанда, Сиера Леоне, Нигерия, Еритрея, Кот д'Ивоар, Либерия, Гана, Гамбия, Судан, Етиопия и Буркина Фасо.

През май 1997 г. Икономическата комисия за Африка на ООН официално определи ESAMI като Африкански център за върхови постижения в развитието на управлението. Това признание наложи на ESAMI да разшири услугите си за всички страни в Африка. За да посрещне предизвикателството на Африка в управлението през новото хилядолетие, ESAMI продължава да предоставя висококачествени, целенасочени намеси за развитие на управлението в цяла Африка.

мандат

Мандатът на ESAMI е да подобри ефективността и ефективността на управлението на публични, частни и международни организации в Африка. Това ще стане чрез:

 • Обучение и образование в областта на управлението;
 • Консултантски и консултантски услуги по управление;
 • Мениджмънт изследвания, генериране на знания и публикации;
 • Насърчаване на най-добрите практики в управлението.

зрение

До 2020 г. ESAMI е международен център за лидерство и бизнес преобразуване

Мисия

Нашата мисия е да трансформираме институциите чрез развитие на лидерство, иновативно образование, обучение по мениджмънт, създаване на нови знания и консултантски услуги.

Нашата вселена от клиенти ще бъдат физически, обществени, частни и международни организации.

ESAMI: Минало и настояще

От създаването си през 1980 г., ESAMI има значителен принос в областта на човешките ресурси и развитието на управлението в региона. Ролята му на премиерски регионален институт за развитие на мениджмънта се разшири значително в резултат на повишеното търсене на клиентите от страните от региона и отвъд него. Към днешна дата над 75 000 служители от средния и висшия сектор в правителството, публичните, частните и гражданските организации са участвали в програми за отворено управление, предлагани от Института.

Стратегическият тласък на ESAMI

Програмите на ESAMI се основават на възникващите нужди на клиента в целия континент. Институтът продължи да гарантира, че програмите ще се възползват от изследванията, провеждани под формата на оценка на потребностите и обратна връзка от участниците. Оценката на програмата, изследванията на проследяването и оценката на въздействието ще формират важна част от процеса на обучение и изграждане на капацитет на ESAMI. Програмите за обучение, представени в този проспект, ще имат силна връзка между управлението и подобряването на изпълнението на индивидуално и организационно ниво.

Ще бъдат предприети специални програми, насочени към специфичните проблеми и проблеми на клиентите. Те обикновено се провеждат при поискване и на места и дати, удобни за клиента.

ESAMI стартира Изпълнителна програма за MBA, която се оказа доста успешна. Към днешна дата записването в Бизнес училището е в размер на 3600 студенти, разпределени в десет кампуса в Африка.

ESAMI също така въведе сертификати, дипломи и бакалавърски програми по управление на бизнеса.

Възможностите на ESAMI и сравнителните предимства

Като център за развитие на мениджмънта, ESAMI е конверсионен център, където се срещат хора от различни страни, за да споделят и обменят опит в регионална рамка. Институтът има за цел да подобри това взаимодействие, за да улесни подобряването на управленските резултати и ефективността на клиентските организации. Като една от най-големите регионални институции в Африка и премиер в развитието на управлението, способността на ESAMI до голяма степен се вкоренява в следните качества:

 • Неговото ядро ​​от различни, местни, висококвалифицирани и опитни професионални кадри, които разбират страните, с които работят добре
 • Успешна институция, управлявана от африкански специалисти, които познават африканската среда и се ангажират с нейната услуга.
 • Широкият и гъвкав мандат на ESAMI, ръководен от динамичен Съвет на управителите
 • Степента на финансова самодостатъчност на ESAMI от приходи от обучение и консултации, която не зависи от субсидиите за оцеляване
 • Персонал с желание и ангажимент за ефективно подобряване и иновации.
 • Възможността на ESAMI бързо да разгърне своя професионален персонал, който е допълнен от мрежа от офиси близо до клиентите си
 • Богат опит, натрупан през годините от взаимодействия с клиенти от различни среди и страни
 • Мрежа от институционални и индивидуални контакти
 • Гъвкавост и готовност за адаптиране в съответствие с променящата се среда и очаквания
 • Регионален вкус и характер, които да съответстват на дейностите на Института и да отговорят бързо на специфични изисквания, тревоги и приоритети.

Места

Аруша

Esami Business School

Address
Headquarters
P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia

Аруша, Регион Аруша, Танзания
Телефон
+255 27 297 0070/1/2/3

Найроби

ESAMI KENYA

Address
ESAMI KENYA
4th Floor International House
P. O. Box 566628 – 00200

Найроби, Окръг Найроби, Кения
Телефон
+254 20 222 8233

Дар ес Салам

ESAMI DAR ES SALAAM

Address
ESAMI DAR ES SALAAM
3rd Floor, NIC Investment House
P.O. Box 22290

Дар ес Салам, Дар ес Салам, Танзания
Телефон
+255 22 211 2670/ 213 5046

Лусака

ESAMI - ZAMBIA

Address
ESAMI - ZAMBIA
2ND Floor, Superannuation House
Ben Bella Road
P.O. Box 32132

Лусака, Провинция Лусака, Замбия
Телефон
+260 211 222937

Кампала

ESAMI – UGANDA

Address
ESAMI – UGANDA
ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road
P.O. Box 824

Кампала, Централен регион, Уганда
Телефон
+256 41 4 254 222 / 343 397

Виндхук

ESAMI – NAMIBIA

Address
ESAMI – NAMIBIA
Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma
HIDAS Centre
P.O. Box 1836,

9000 Виндхук, Регион Хомас, Намибия
Телефон
+264 61 236 965/6

Мбабане

ESAMI – eSWATINI

Address
ESAMI – eSWATINI
3RD Floor, Lilunga House
Somhlolo Rd
P.O. Box 4234

Мбабане, Регион Hhohho, Есватини
Телефон
+268 240 48494

Хараре

ESAMI – ZIMBABWE

Address
ESAMI – ZIMBABWE
6 Bantry Road, Alexandra Park
P.O. Box 2627

Хараре, Провинция Хараре, Зимбабве
Телефон
+263 242 744364/ 744935

Мапуто

ESAMI MOZAMBIQUE

Address
ESAMI MOZAMBIQUE
No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere
P.O. Box 2077

Мапуто, Мапуто, Мозамбик
Телефон
+ 258 21 487375

Лилонгве

ESAMI MALAWI

Address
ESAMI MALAWI
1st Floor, Development House, City Centre
P.O. Box 31127
Lilongwe 3

Лилонгве, Централен регион, Малави
Телефон
+265 1 774423/770253

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия