Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University

Представление

Прочетете официалното описание

Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University е основан през 1899 г. Наскоро SPbPU става „Национален изследователски университет”, известен в Русия и в чужбина като Политехнически институт - признат руски и световен лидер в областта на висшето инженерно и икономическо образование. В момента тя остава на водещи позиции в класацията на руските инженерни висши учебни заведения. Политехническият университет се основава на компактен парк, подобен на парка, в жилищния северозападен район на Санкт Петербург. По-голямата част от кампуса е голям парк с голям брой университетски сгради, разпръснати около него.

SPbPU_Main

В момента в SPbPU има 33000 студенти и докторанти, повече от 7500 от тях са чуждестранни граждани от 98 страни, които ежегодно се обучават по различни програми на SPbPU . Университетът извършва обучение в следните области: инженерство, физика, икономика, хуманитарни и информационни технологии.

Университетът обучава специалисти по 52 бакалавърски програми и 154 магистърски програми, 92 докторанти. програми и 90 докторски програми. Освен това в SPbPU има редица образователни програми, SPbPU не са свързани със специалности и международни.

През 2007 г. SPbPU спечели конкурс "Иновационен университет", финансиран в рамките на националния проект "Образование". През 2010 г. SPbPU придобива статут на "Национален изследователски университет". Днес SPbPU развива като изследователски университет от нов тип, който интегрира мултидисциплинарен R

Университетът се гордее с дългогодишните си традиции в международното сътрудничество с много чуждестранни образователни институции, изследователски организации и индустриални компании в областта на образованието и науката. Сред университетските партньори има повече от 300 университета от 68 страни, 131 научни и изследователски институции и 172 компании от над 55 страни.116037__OAE0091.jpg

В университета има повече от 40 научно-изследователски и образователни центрове, които провеждат съвместни изследвания заедно с компаниите Motorola, Microsoft, AT

Днес структурата на Политехническия университет включва:

 • 11 Институти и Висши училища по биотехнологии и хранителни науки
 • Повече от 100 отдела и 120 R
 • Научни центрове, иновационни лаборатории, научен парк
 • Фундаментална библиотека - една от най-големите научни и технически библиотеки в Русия
 • Международен студентски кампус
 • Медицински център
 • Модерен спортен център
 • Настаняване в университета (23 общежития)
 • Концертни зали и др.

Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University представя своите международни магистърски програми. Тези програми се изпълняват изцяло на английски език от преподаватели от световна класа от SPbPU и други руски и чуждестранни университети. Те предоставят уникални възможности за международна мобилност във водещи европейски университети. Организираме практическо обучение и стажове за нашите студенти в известни фирми.

Основни предимства

 • Широка гама от тематични области
 • Комбинация от фундаментална подготовка и практически проучвания
 • Възможности за международна мобилност - семестър в чужбина на академични партньори на SPbPU
 • Опции за двойна степен
 • Професори от световна класа от SPbPU и водещи европейски университети
 • Бъдещата успешна кариера на топ ръководни постове с компании, работещи на световния пазар
 • Стипендии за най-добри международни и руски студенти
 • Удобни студентски общежития и богат учебен живот
 • Проучване в един от най-красивите градове в света

Политехническият университет е голяма общност - той предоставя широк спектър от социални, културни, развлекателни и съвременни съоръжения за студентите и персонала. Те са достъпни за всички онези, които биха искали да се отдадат на корпоративен живот на университета в съответствие с личните им интереси. Дали това е спорт, музика, танци, актьорство или каквото и да е - можете да намерите съоръжения и хора, които да споделят вашите интереси. Тези, които участват в корпоративния живот, извличат голяма полза от него, докато са в университета и в по-късните години: приятелствата, направени в този приятелски университет, могат да продължат цял живот.

Международните магистърски програми имат три основни насоки:

 1. Инженерство
 2. Природни науки
 3. икономика

Моля, разгледайте предлаганите програми.

Места

Санкт Петербург

Address
Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University
Polytechnicheskaya, 29

195251 Санкт Петербург, Sankt-Peterburg, Русия
Уебсайт

Програми

Това училище също предлага: