Прочетете официалното описание

Техническият университет в Poznan University of Technology е най-добрият технически университет във воеводство на Wielkopolskie в Западна Полша. През 2017/2018 той е третият най-често избран университет в Полша, тъй като до шест кандидати се състезаваха за място там. Техническият университет в Poznan University of Technology ( PUT ) е сред най-добрите технически университети в Полша. PUT беше първият полски университет, който стана член на CESAER - Конференция на Европейските училища за напредничаво инженерно образование и научни изследвания - европейска организация, която обединява най-добрите технически университети. Също така е член на SEFI - Европейско дружество за европейска асоциация на университетите, EUA - Европейска асоциация на университетите, ADUEM - Алианс на университетите за демокрация, както и IAU - Международна асоциация на университетите.

Poznan University of Technology е създаден от Висшето училище по машиностроене, основано през 1919 г. PUT радва на почти век опит в обучението на висококвалифицирани инженери и изследователи в много области.

Понастоящем PUT има близо 20 000 студенти в 10 факултета:

 • Факултет по архитектура
 • Химически факултет
 • Факултет по гражданско и екологично инженерство
 • Факултет по компютърни технологии
 • Електротехнически факултет
 • Факултет по електроника и телекомуникации
 • Факултет по инженерно управление
 • Факултет "Машини и транспорт"
 • Факултет по машиностроене и мениджмънт
 • Факултет по техническа физика

Обучението се предоставя в 26 области на обучение, от които четири в първи цикъл и единадесет втори цикъл са дадени изцяло на английски език.

Наука за хората

По-специално воеводството Wielkopolskie и Познан предлагат огромни перспективи. Познан се гордее с най-ниския процент на безработица в страната, тъй като обстоятелствата му насърчават индустриалците да учредяват бизнеса си тук. В момента в този град работят приблизително 100 000 фирми.

Poznan University of Technology е място, където учениците могат да придобият опит, тясно свързан с реалността на пазара на труда. Те са обучавани в съответствие с променящите се изисквания на бизнеса и индустрията. Програма за двойни проучвания е разработена в сътрудничество с компании като Volkswagen Познан, Solaris Bus

Освен горепосочените компании списъкът на партньорите включва: Samsung Electronics, Amica, Man Bus, HCP-Poznań, Luvena, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA), Dalkia, Budimex, Skanska, MTP-Poznań, BZ WBK - Group Santander и много други.

През март 2017 г. Първият академичен консорциум е формирал " One Belt One Road" между университетите в Полша и Китай, първото предприятие от този тип в света. Консорциумът обхваща 15 университета и организации в Китай и 11 технически университета в Полша, включително PUT . Резултатът от сътрудничеството е създаването на класа "Конфуций", където служителите и студентите на PUT могат да изучават китайски език с китайски език от китайски език. Друг ефект е създаването на китайско-полски изследователски център на новия копринен път. Тя има за цел да обедини големи технически университети от Полша и Китай. Основните цели на Центъра ще бъдат трансферът на науката, образованието, културата и следователно и бизнесът.

През ноември 2016 г. в Poznan University of Technology в Poznan University of Technology е открита академия "Хуауей", която е първата по рода си в Полша. Създадена е съвременна лаборатория, в която студентите могат да изучават съвременните технологии на Huawei. Те могат да разширят познанията си за съвременните технологии чрез практически упражнения, провеждани от специалисти в тази област.

От 2014 г. Центърът за авиация съществува с модерен симулатор на полети; PUT разполага с флотилия от два самолета: Zlin 242L и Extra 330 LX, както и въздушен хеликоптер MDM-1Fox. Понастоящем студентите по PUT могат да бъдат обучавани в две области: авиация и космонавтика.

Интернационална кооперация

PUT е подписала около 230 международни споразумения с университети в Европа и извън нея. В продължение на много години Университетът участва в програмата "Еразъм" и в двустранните споразумения за обмен. В научните изследвания PUT сътрудничи с над 80 университета от цял ​​свят.

Двойна степен - двойно предимство

Чуждестранните университети признават високото ниво на образование и професионализъм в преподаването и изследванията, предлагани в PUT , а с цел подобряване на образователните стандарти са сключени специални споразумения с университет във Франция - Лил-I за следната специалност: корпоративно управление; тези споразумения дават възможност на студентите да получат две степени при завършване на съвместна програма за обучение. През 2017 г. бяха подписани други двустранни споразумения с Киевския технически университет в области като машиностроене и биомедицинско инженерство. Съществуват и други подобни проекти в процес на подготовка.

Технология в положително усещане

Студентите по PUT могат да се присъединят към една от над 80 научни групи, за да преследват научните си интереси, да получат допълнителни стипендии от ректора за провеждане на научни изследвания или за научни пътувания.

Освен научните групи има студентска радиостанция Radio Afera, студентска телевизионна станция Spacja TV, университетски хор Volantes Soni и много други организации. PUT също има 36 спортни клуба, където почти 1500 студенти упражняват редовно. На Академичната спортна гала през 2016 г. PUT е четвърта по класификация, а трета - в категорията технически университети. Спортният център в PUT има съоръжения за тенис, боулинг, предене, гребане на закрито, скуош, както и фитнес зали.

Стипендии за най-добрите студенти!

PUT предлага стипендии за най-добрите чуждестранни студенти, които извършват платежни курсове. Такива безвъзмездни средства могат да се изплащат в брой или да се покриват разходите за настаняване в студентските общежития на PUT .

Тесни връзки с бизнеса. Контактите с много бизнес партньори са основна част от университетския живот. Насърчаването и съветите на нашите партньори ни помагат не само да приспособим нашите образователни програми, за да отговорим на изискванията на пазара, но преди всичко да направим позицията си сред другите университети по-силна

Програми с обучение на:
 • Английски

Това училище също предлага:


Poznan University of Technology

Завършил е магистърската степен по "Електроника и комуникации". Те са готови да извършват научноизследователска и развойна дейност в дисциплината на своето образование. ... [+]

Магистър в областта на електрониката и телекомуникациите, специализация: Информационни и комуникационни технологии

Магистърски курсове по електроника и телекомуникации (специалност: Информационни и комуникационни технологии) за последните три или четири семестъра. Програмата от 3 семестъра започва в края на февруари, а 4-семестър започва в края на септември.

Версията от 3 семестър е предназначена за бакалавърска степен. завършили висше образование в областта на електрониката и далекосъобщенията (не във всяка друга свързана с тях специалност).... [-]

Полша Познан
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
3 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology

Завършилите висшето ръководство имат огромно познание за различните функционални области на едно предприятие като стратегическо управление, бизнес планиране, контрол и фи ... [+]

Магистър в инженерния мениджмънт, специализация: Управляващо предприятие на бъдещето

Завършилите мениджмънт имат богат познания в различни функционални области на предприятието като: стратегическо управление, бизнес планиране, контролиране и финансово управление, маркетингово управление, инженерно управление, логистика, управление на производството, цялостна продуктивна поддръжка, управление на качеството и управление на човешките ресурси. Знанията, придобити по време на обучението, позволяват на завършилите да кандидатстват за работа, където могат да решават проблеми в следните области: преструктуриране на предприятията, проблеми с трансформацията на икономиката, глобализация и предприемачество, системи за управление на информацията, проектиране на системи за управление, логистични системи, прилагане на нови концепции за управление , мрежова компания, виртуално предприятие, методи за индустриален маркетинг на продукти, ергономия и инженеринг на работната среда. Завършилите също имат широки познания относно нови форми на бизнес организации като стройни и пъргави предприятия. Много често получават мениджърски позиции във фирми. Абитуриентите също са готови да ръководят собствен бизнес.... [-]

Полша Познан
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
4 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology

Целта на изследването е да подготви магистър по гражданско инженерство с второ цикъл на университетско образование, способно да изследва, изпълнява (стартира) и използва ... [+]

Магистър в строителството, специализация: Управление на строителното инженерство

Целта на проучването е да се подготви магистър по гражданско инженерство с университетско образование от втори цикъл, способен да изследва, изпълнява (стартира) и използва иновациите в гражданското инженерство въз основа на системен подход (информационни, енергийни, комуникационни, транспортни системи). Общата идея на този курс е: да намери област за иновации (първи семестър), да генерира и проучи иновационните възможности (втори семестър) и да извърши иновации (трети семестър). Това проучване е подготвено в сътрудничество с лидери на строителния пазар (международни корпорации и МСП), като се отчита възможността за решаване на реални проблеми. По време на курса има възможни летни платени стажове за студенти в областта на строителните технологии. По време на това магистърско обучение студентите, работещи в екипи (международни: САЩ, Франция, Обединеното кралство, Швейцария, Германия, Финландия и Чехия, Литва, Полша), ще бъдат подготвени да: (1) работят в партньорски предприятия (корпорации или МСП), (2) работа по докторска степен (3 ниво на обучение). Създаването на SPIN-OFF / START-UPP също се взема предвид като резултат от тази Основна програма.... [-]

Полша Познан
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology

Курсът е предназначен за мехатронни инженери, които искат да разширят образованието си в областта на мехатронното проектиране. В курса синергичната комбинация от машиност ... [+]

Магистър в мехатронни конструкции

Сфера на обучение: Мехатроника

Курсът е предназначен за мехатронни инженери, които искат да разширят образованието си в областта на мехатронния дизайн. В хода на курса синергичната комбинация от машиностроене, електроника, контролно инженерство е интегрирана в процеса на проектиране. Обучението по мехатронно проектиране включва теоретично и практическо ниво. Той осигурява баланса между теория / анализ с моделиране и хардуерно внедряване в механиката, електрониката и компютърните приложения в контрола.... [-]

Полша Познан
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology

Институтът по автоматизация и роботика на Факултета по компютърни технологии в Poznan University of Technology в Poznan University of Technology ( PUT ), Полша предлага м ... [+]

Магистър в автоматичното управление и роботика, специализация: Smart Aerospace and Autonomous Systems (SAAS)

Институтът по автоматика и роботика на Факултета по Компютърни системи и технологии в Poznan University of Technology ( PUT ), Полша предлага магистърска степен по автоматичен контрол и роботика със специализация Смарт Авиационна и автономните системи (SaaS) - Autonomiczne Systemy Latające Na kierunku Automatyka аз Robotyka.

През последното десетилетие се наблюдава значително увеличение на научните изследвания в Smart Aerospace и Autonomous Systems. Сега полето е достатъчно зряло, за да се включи в процедура на образование. От образователна гледна точка в програмата SAAS се интересуваме от разработването, моделирането, симулацията и тестването на системи за насочване, навигация, контрол и вземане на решения за автономна работа на безпилотни летателни апарати, безпилотни наземни превозни средства и автономни и роботизирани системи. Въпросите със специален интерес включват определянето на нива на автономност и интегриране на контрола, системи за вземане на решения онлайн, планиране на мисии, генериране и проследяване на траектории и ограничена комуникация.... [-]

Полша Познан
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology

1.5-годишният магистър по архитектура е квалификация за студенти, които искат да усъвършенстват своите архитектурни умения. Докато е отворен за бакалавърска степен по спе ... [+]

Магистър по архитектура

1.5-годишният магистър по архитектура е квалификация за студенти, които искат да усъвършенстват своите архитектурни умения. Докато е отворен за бакалавърска степен по специалности по архитектура, програмата е специално разработена, за да се научат нови техники, да изострят дизайнерските умения и да се запознаят с текущата теория. Факултетът е допълнен от критици и теоретици от различни страни, запознава студентите с проблемите и тенденциите в съвременния дизайн, градското планиране. Има различни индивидуални изследвания, извършени от членовете на персонала на отдела, които включват: архитектурен дизайн, градско и регионално планиране. В продължение на много години, Факултетът по архитектура Poznan University of Technology е обучавал студенти, които са поели важни роли в оформянето на полската застроена среда. Днешните висшисти продължават тази традиция, като отговарят на предизвикателствата на съвременното европейско общество.... [-]

Полша Познан
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology

Завършилите специалността "Софтуерно инженерство по компютърни науки" имат огромно познание по различни програмни езици, бази данни, методи за разработка на софтуер и инс ... [+]

Магистър в областта на компютърните технологии, специализация: Софтуерно инженерство

Завършилите специалността "Софтуерно инженерство по компютърни науки" имат огромно познание по различни програмни езици, бази данни, методи за разработка на софтуер и инструмент, управление на проекти, прилагане на информационни системи за реални проблеми в множество области. Учебното съдържание на учебната програма за компютърни науки се потвърждава от нашите студенти, които от няколко години са класирани на топ позиции в международни конкурси по компютърни науки, като например Microsoft Imagine Cup, Международния конкурс за дизайн на компютърното общество на IEEE.... [-]

Полша Познан
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology

Завършил е научната степен "магистър" и "инженер". По време на обучението студентът придобива както теоретични знания, така и практически умения в гражданското строителст ... [+]

Магистър в строителството

Завършил е научната степен "магистър" и "инженер". По време на обучението студентът придобива както теоретични знания, така и практически умения в гражданското строителство със специално внимание към силата на материалите, структурния анализ, геомеханика, строителната технология, корпоративното управление, стоманените конструкции, бетонните структури, дървесните конструкции с числени методи в изчислителната механика статика, стабилност, динамика) на структурите и други допълнителни предмети. Завършил е в състояние да разреши сложни проблеми в гражданското строителство с практическото приложение на компютърно проектиран дизайн.... [-]

Полша Познан
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology

Най-важната посока на развитие на енергията през следващите години в повечето страни по света е тази, за която се смята, че се основава на значително увеличение на потреб ... [+]

Магистър в строителството и експлоатацията на транспортни средства, специализация: Газова технология и възобновяема енергия

Курсът е предназначен за инженери-механици, които искат да разширят образованието си по въпроси, свързани с управлението на индустриален продукт през целия му жизнен цикъл, като се започне от проектирането и завършването на обезвреждането (от люлка до гроба). Екологичните, икономическите и социалните въздействия от съществуването на всякакви продукти трябва да се разглеждат по начин, който да създаде стоки, подходящи за бъдеща, устойчива икономика. Всичко, което се предлага на глобалния пазар, както стоки, така и услуги, също е обект на глобалната конкуренция. Следователно, силен акцент в курса е PUT върху маркетинговия подход към даден продукт, като се разбира, че не само техническите изисквания, заявени от потенциалните клиенти, са източник на пазарното състояние на продуктите. В работата на успешен продуктов мениджър е необходимо интердисциплинарно, многостранно мислене. Факултет за машини и транспорт предлага уникална учебна програма, насочена към обучение на инженери за нуждите на устойчивата икономика. Факултетът има шестдесет години опит в преподаването и висок научен потенциал в областта на квалифициран персонал и изключителна изследователска техника. Добавяне на текущото сътрудничество с най-добрите европейски образователни и R... [-]

Полша Познан
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology

Курсът е предназначен за инженерите от машиностроенето, които искат да разширят образованието си по въпроси, свързани с управлението на промишлен продукт през целия му жи ... [+]

Магистър в строителството и експлоатацията на транспортни средства, специализация: Продуктово инженерство Курсът е предназначен за инженери-механици, които искат да разширят образованието си по въпроси, свързани с управлението на индустриален продукт през целия му жизнен цикъл, като се започне от проектирането и завършването на обезвреждането (от люлка до гроба). Екологичните, икономическите и социалните въздействия от съществуването на всякакви продукти трябва да се разглеждат по начин, който да създаде стоки, подходящи за бъдеща, устойчива икономика. Всичко, което се предлага на глобалния пазар, както стоки, така и услуги, също е обект на глобалната конкуренция. Следователно, силен акцент в курса е PUT върху маркетинговия подход към даден продукт, като се разбира, че не само техническите изисквания, заявени от потенциалните клиенти, са източник на пазарното състояние на продуктите. В работата на успешен продуктов мениджър е необходимо интердисциплинарно, многостранно мислене. Факултет за машини и транспорт предлага уникална учебна програма, насочена към обучение на инженери за нуждите на устойчивата икономика. Факултетът има шестдесет години опит в преподаването и висок научен потенциал в областта на квалифициран персонал и изключителна изследователска техника. Добавяне на текущото сътрудничество с най-добрите европейски образователни и R... [-]

Полша Познан
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology

Композитите и наноматериалите съдържат физическа и неорганична химия, инженеринг на материали и химически реактори, технология на полимери, обработка на наноматериали и к ... [+]

Магистър в химическата технология - композити и наноматериали

Първият семестър е отчасти посветен на промяна на основните познания в областта на химическата технология за кандидатите, които учат в чужбина, и тези, които на своето бакалаво ниво изучават различни направления от химическата технология, за да достигнат стандартите, определени от Министерството на науката и висшето образование.... [-]

Полша Познан
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
3 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Poznan University of Technology
Address
Pl. M. Sklodowskiej-Curie 5, 60-965 Poznan
62 Познан, Великополско воеводство, Полша
Телефон
+48 61 665 35 37