Poznan University of Technology

Представление

Прочетете официалното описание

Техническият университет в Poznan University of Technology е най-добрият технически университет във воеводство на Wielkopolskie в Западна Полша. През 2017/2018 той е третият най-често избран университет в Полша, тъй като до шест кандидати се състезаваха за място там. Техническият университет в Poznan University of Technology ( PUT ) е сред най-добрите технически университети в Полша. PUT беше първият полски университет, който стана член на CESAER - Конференция на Европейските училища за напредничаво инженерно образование и научни изследвания - европейска организация, която обединява най-добрите технически университети. Също така е член на SEFI - Европейско дружество за европейска асоциация на университетите, EUA - Европейска асоциация на университетите, ADUEM - Алианс на университетите за демокрация, както и IAU - Международна асоциация на университетите.

Poznan University of Technology е създаден от Висшето училище по машиностроене, основано през 1919 г. PUT радва на почти век опит в обучението на висококвалифицирани инженери и изследователи в много области.

Понастоящем PUT има близо 20 000 студенти в 10 факултета:

  • Факултет по архитектура
  • Химически факултет
  • Факултет по гражданско и екологично инженерство
  • Факултет по компютърни технологии
  • Електротехнически факултет
  • Факултет по електроника и телекомуникации
  • Факултет по инженерно управление
  • Факултет "Машини и транспорт"
  • Факултет по машиностроене и мениджмънт
  • Факултет по техническа физика

Обучението се предоставя в 26 области на обучение, от които четири в първи цикъл и единадесет втори цикъл са дадени изцяло на английски език.

Наука за хората

По-специално воеводството Wielkopolskie и Познан предлагат огромни перспективи. Познан се гордее с най-ниския процент на безработица в страната, тъй като обстоятелствата му насърчават индустриалците да учредяват бизнеса си тук. В момента в този град работят приблизително 100 000 фирми.

Poznan University of Technology е място, където учениците могат да придобият опит, тясно свързан с реалността на пазара на труда. Те са обучавани в съответствие с променящите се изисквания на бизнеса и индустрията. Програма за двойни проучвания е разработена в сътрудничество с компании като Volkswagen Познан, Solaris Bus

Освен горепосочените компании списъкът на партньорите включва: Samsung Electronics, Amica, Man Bus, HCP-Poznań, Luvena, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA), Dalkia, Budimex, Skanska, MTP-Poznań, BZ WBK - Group Santander и много други.

През март 2017 г. Първият академичен консорциум е формирал " One Belt One Road" между университетите в Полша и Китай, първото предприятие от този тип в света. Консорциумът обхваща 15 университета и организации в Китай и 11 технически университета в Полша, включително PUT . Резултатът от сътрудничеството е създаването на класа "Конфуций", където служителите и студентите на PUT могат да изучават китайски език с китайски език от китайски език. Друг ефект е създаването на китайско-полски изследователски център на новия копринен път. Тя има за цел да обедини големи технически университети от Полша и Китай. Основните цели на Центъра ще бъдат трансферът на науката, образованието, културата и следователно и бизнесът.

През ноември 2016 г. в Poznan University of Technology в Poznan University of Technology е открита академия "Хуауей", която е първата по рода си в Полша. Създадена е съвременна лаборатория, в която студентите могат да изучават съвременните технологии на Huawei. Те могат да разширят познанията си за съвременните технологии чрез практически упражнения, провеждани от специалисти в тази област.

От 2014 г. Центърът за авиация съществува с модерен симулатор на полети; PUT разполага с флотилия от два самолета: Zlin 242L и Extra 330 LX, както и въздушен хеликоптер MDM-1Fox. Понастоящем студентите по PUT могат да бъдат обучавани в две области: авиация и космонавтика.

Интернационална кооперация

PUT е подписала около 230 международни споразумения с университети в Европа и извън нея. В продължение на много години Университетът участва в програмата "Еразъм" и в двустранните споразумения за обмен. В научните изследвания PUT сътрудничи с над 80 университета от цял ​​свят.

Двойна степен - двойно предимство

Чуждестранните университети признават високото ниво на образование и професионализъм в преподаването и изследванията, предлагани в PUT , а с цел подобряване на образователните стандарти са сключени специални споразумения с университет във Франция - Лил-I за следната специалност: корпоративно управление; тези споразумения дават възможност на студентите да получат две степени при завършване на съвместна програма за обучение. През 2017 г. бяха подписани други двустранни споразумения с Киевския технически университет в области като машиностроене и биомедицинско инженерство. Съществуват и други подобни проекти в процес на подготовка.

Технология в положително усещане

Студентите по PUT могат да се присъединят към една от над 80 научни групи, за да преследват научните си интереси, да получат допълнителни стипендии от ректора за провеждане на научни изследвания или за научни пътувания.

Освен научните групи има студентска радиостанция Radio Afera, студентска телевизионна станция Spacja TV, университетски хор Volantes Soni и много други организации. PUT също има 36 спортни клуба, където почти 1500 студенти упражняват редовно. На Академичната спортна гала през 2016 г. PUT е четвърта по класификация, а трета - в категорията технически университети. Спортният център в PUT има съоръжения за тенис, боулинг, предене, гребане на закрито, скуош, както и фитнес зали.

Стипендии за най-добрите студенти!

PUT предлага стипендии за най-добрите чуждестранни студенти, които извършват платежни курсове. Такива безвъзмездни средства могат да се изплащат в брой или да се покриват разходите за настаняване в студентските общежития на PUT .

Тесни връзки с бизнеса. Контактите с много бизнес партньори са основна част от университетския живот. Насърчаването и съветите на нашите партньори ни помагат не само да приспособим нашите образователни програми, за да отговорим на изискванията на пазара, но преди всичко да направим позицията си сред другите университети по-силна

Места

Познан

Poznan University of Technology

Address
Pl. M. Sklodowskiej-Curie 5, 60-965 Poznan
62 Познан, Великополско воеводство, Полша
Телефон
+48 61 665 35 37

Програми

Това училище също предлага: