Xiamen University Malaysia

Представление

Прочетете официалното описание

Xiamen University Malaysia (XMUM) е първият отвъдморски университет, създаден от известния китайски университет и първия университетски университет в Малайзия. Разположен в близост до Bandar Kota Warisan, Sepang, Selangor, той е само на 15 минути път с кола от административния център на страната Putrajaya или на 45 км югозападно от Куала Лумпур. Изградена е на площ от 150 дка с разгърната застроена площ от 470 000 кв. М. XMUM се стреми да се превърне в университет с ясно изразена глобална перспектива, която се отличава с първокласно обучение и изследване и включва културното многообразие. С изключение на китайските и традиционната китайска медицина, средата на обучение за всички други програми е на английски език.112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Xiamen университет Китай с един поглед

От основаването си през 1921 г. университетът Ксиамен е произвел повече от 300 000 студенти и висшисти. Над 60 академици от Китайската академия на науките (CAS) и Китайската академия по инженерство (CAE) са учили или работят в университета Ксиамен.

Обхват

Университетът Ксиамен има 28 училища, които съдържат 76 отдела и 14 изследователски института.

степени

Университетът предлага 33 докторски степени по първокласни дисциплини и 52 магистърски степени по първокласни дисциплини. Той предлага 90 програми за висше образование, 279 магистърски програми и 187 докторанти. общо програми.

Университетът Ксиамен има 2 657 редовни и професионални изследователи, включително 1875 професори и доценти, от които 22 са академици от CAS и CAE.

Университетът вече има общо около 40 000 студенти на пълен работен ден в университета, включително 19 843 студенти, 16 171 студенти и 3 647 докторанти. Има над 3000 чуждестранни студенти.

От 2011 до 2015 г. студентите и преподавателите на XMU са публикували над 50 научни доклада в международни водещи списания като Science, Nature и Cell и техните под-списания. През 2016 г. 306 и 31 изследователски проекта в университета Ксиамен са финансирани от Националната природонаучна фондация на Китай и съответно от Националната фондация за социални науки в Китай.

Проучванията в Югоизточна Азия, проучванията в Тайван, изследванията в областта на висшето образование, икономическите изследвания и счетоводните изследвания са високо класифицирани програми в Китай.

Глобален обхват

Университетът Ксиамен има междууниверситетски кооперативни връзки с над 300 висши учебни заведения в страната и чужбина.

Университетът Ксиамен насърчава преподаването на китайски като чужд език.

Университетът Ксиамен се превърна в първокласен университет в Китай. Тя е създала 16 Института на Конфуций с университети в Северна Америка, Европа, Азия и Африка.

Маса и свързаност

Университетът Ксиамен има застроена площ от 1,4 милиона квадратни метра, а библиотеките й притежават 10,7 милиона тома (включително 5,6 милиона еквивалентни електронни книги).

Ксиамен университет сега прави големи крачки към целта си за изграждане на високо ниво университет добре известни както в страната и чужбина.

(Представените по-горе данни са към март 2018 г.)112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Факти на Xiamen University Malaysia

Историческа реципрочност

"XMU е основан от малайския китайски г-н Тан Ка Кие през 1921 година. Сега 93 години по-късно, XMU е реципрочно, създавайки кампус в Малайзия, където г-н Tan Kah Kee постига голям успех в кариерата си. . "

-Zhu Chongshi, председател на XMU (2003-2017)

Духът продължава

Основателят на XMU г-н Tan Kah Kee е смятан за световноизвестен педагог, който посвещава всичко, което имаше, на стремежа към образование. XMU тържествено обещава да подкрепи духа на г-н Tan Kah Kee на безкористна отдаденост към благородните каузи на образованието при създаването на XMUM. Тя ще остане институция с нестопанска цел и няма да бъде върната в Китай. Вместо това, всички излишни средства ще бъдат пренасочени обратно към научни изследвания и стипендии за студенти от XMUM.

Ангажираност към образователните постижения

Създаването на XMUM поставя нови висоти в областта на сътрудничеството и обмена в образованието между Китай и Малайзия. XMU се стреми да изгради кампуса в един от най-добрите в Малайзия, който обогатява ландшафта на висшето образование в Малайзия, за да произвежда висококачествени таланти с международна конкурентоспособност.

Визия и мисия

зрение

Xiamen University Malaysia се стреми да се превърне в университет с ясно изразена глобална перспектива, включващ първокласно преподаване и изследване и обхващащо културното многообразие.

Мисия

Да възпитава млади таланти с достойнство и мъдрост, превръщайки ги в чудесни граждани на региона, които ще допринесат за просперитета на хората и социалния прогрес на Малайзия, Китай и Югоизточна Азия.112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Места

Селангор

Address
Jalan Sunsuria,
Bandar Sunsuria,
43900 Sepang,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

48200 Селангор, Селангор, Малайзия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Програми

Това училище също предлага: