Read the Official Description

Universiti Малайзия Sarawak (UNIMAS), осма университет на Малайзия официално бе учредено на 24 декември 1992 година. A университет, който е съвременен характер и ориентирана към бъдещето в перспектива, тя е ангажирана в предоставянето на нацията с лидери, мениджъри, учени и технически специалисти, както и мислещи граждани, които са способни да се справят със сложните предизвикателства на нашето общо бъдеще - уверено, компетентно и креативно.

С около 30 преподаватели, университетът отвори вратите си за първата партида от 118 студенти на 8 август 1993 година. Студентите са били регистрирани в два пионерски факултети, Факултета по социални науки и Факултета по Resource науката и технологиите. Също така бяха установени две академични центрове за подкрепа: на Центъра за приложни Learning и мултимедия, и Центъра за академични информационни услуги.

На следващата година (1994) видях още четири факултета отварят вратите си за специалности: Факултета по когнитивни науки и човешко развитие, факултет по приложна и Creative Arts, Факултета по инженерство, и Факултета по информационни технологии. Длъжностните лица и броя на студентите се увеличили четирикратно. Междувременно, университетът също отбеляза ръст в профил, тъй като повечето факултети започнаха да предлагат програми за следдипломна квалификация. Изследователските дейности започнаха да се утвърди със създаването на Института по биоразнообразие и опазване на околната среда, която се фокусира върху хилядите на флората и фауната в Борнео. Също така бяха установени връзки с различни университети в чужбина. През същата година, Центърът за трансфер на технологии и Consultancy UNIMAS, спечели договор за проучване за ОВОС на проекта Bakun ВЕЦ, най-голямата някога ОВОС проект в страната.

В периода между януари 1995 г. и в края на декември През 1996 г. по-нататъшна консолидация в академичната и изследователска структура на университета. Още два факултета започват да вземат в своите пионерни партиди от учениците; Факултета по медицина и здравни науки (1995) и Факултета по икономика и бизнес (1996). Това доведе общия брой на факултета до осем, както бе планирано първоначално. Центърът за езикови и комуникационни изследвания започна да предлага програмата TESL, в допълнение към родово езикови курсове. Институтът на здравеопазването и на Общността медицина, и Института по Software Technology След това бяха добавени към списъка на изследователски институти.

Историческият година от 1997 г. станахме свидетели на пионерски випуск получаващи своите градуса по време на учредителната свикването на университета. Годината също видях създаването на Института по източноазиатски изследвания.

През 2000 г. станахме свидетели на промяна в седалището на заместник-канцлер; Проф. Dato "Zawawi Ismail, първият заместник-канцлер наследен от проф. Datuk Yusuf Hadi като втори заместник-канцлер на UNIMAS. Проф. Datuk д-р Абдул Рашид Абдула бе назначен за трети заместник-канцлер на 1 февруари 2005 година. От 2001 до 31 март 2013, професор Datuk д-р Khairuddin Ab Хамид бе назначен за четвърти заместник-канцлер на UNIMAS. По-късно YBhg Prof Dr Morshidi бин Сират бе назначен за пети VC на 1 април 2013 година. Неговият мандат обаче бе кратка, както той бил повикан да заеме поста генерален директор в Министерството на образованието, Малайзия. Следователно, YBhg проф. Dato "д-р Мохамад Kadim Suaidi пое поста на шести заместник канцлер на UNIMAS на 16 април 2013 година.

Към септември 2013 г., UNIMAS обща записване е 16 085, състоящ се от 14 033 студенти, 1343 докторанти и 709 предварително студенти. В допълнение, с общо 2189 служители са били заети от август 2013 година.

UNIMAS е ISO-сертифицирани университет. Тя е била предоставена на престижната сертификация MS ISO 9001:2000 за високи постижения в своите процеси за управление на ядрото - от приема на нови студенти за сертифициране на своите възпитаници. Нашите бакалавърски програми са проектирани да отговарят на нуждите на обществото и индустрията. Нашата силна акцент върху технологията ни е награден с престижната Мултимедия Super Коридор (MSC) статута на 17 ноември 2003 година. Наградата бе отпусната за нашата роля и в развитието на способността на работната сила за MSC и свързаните с тях потребности, чрез нашите стратегически програми за учене и обучение.

UNIMAS спечели наградата Premiere информационни технологии от правителството на Малайзия, За "Преодоляване на цифровото разделение" категорията на eAsia Award AFACT се. Тя също така спечели наградата индустрия новатори за система за развитие и прилагане от базираната в САЩ дружество на Сателитни Professionals International (SSPI), за неговия успех в създаването на телецентрове в отдалечената общността на Bario, Саравак, за да съдейства на Общността при комуникация , образование, е-търговия, здравеопазване и държавни услуги.

UNIMAS е била успешна в придобиването на изследователски стипендии, Идва с публикации и полезни научни открития. Институт на здравеопазването и на Общността медицина на университета успешно развива кандидат ваксина за денга чрез сътрудничество с международна компания, баварски Nordic. Освен това, във Факултета по Resource Наука и технологии успешно се развива един процес да конвертирате саго нишесте до млечна киселина, за производство на екологично чисти пластмаса.

Инициативи откриването знания в UNIMAS се, почиващи частично върху богатството на природни ресурси и разнообразно социално-културно грим на щата Саравак. Докато UNIMAS е силен в проучване на биоразнообразието, това и повечето от други изследователски дейности в този университет са здраво базирани на съвременни технологии. Така например, опазването на природните ресурси на държавата, чрез обща сила в областта на компютърните науки и IT, с опит в областта на молекулярната биология и биотехнологии, са ефективно синергизира няколко съвместни научни изследвания, както на местно и международно ниво. Културното многообразие и социално уникалността на Sarawak общности предлагат възможности за изследвания в областта на здравеопазването и медицината, като предлага поглед към влиянието на факторите на околната среда и социално-културни практики в областта на взаимодействията на различни патогени; както и други въпроси, свързани със здравето на общността.

UNIMAS ангажимент към научните изследвания вече е призната от заинтересованите страни и партньори в индустрията чрез предоставянето на дарения за създаването на осем изследователски столове; те включват Tun Зайди председателя за Medicinal Chemistry, на Tun Openg председателя за Sago Technology, на Shell председателя за изследване на околната среда, както и на председателя Sapura за ИКТ.

Днес, сила UNIMAS в научните изследвания се признава и от връстниците си в най-малко три нишови области на научни изследвания: - биотехнологични изследвания в епидемиологията (денга, JE, FMHD, малария), биогеография (phylogenetics) и селското стопанство (саго); - ИКТ, по-специално на селските райони комуникация и анализ на изображения; и - за биологичното разнообразие, природните ресурси и управлението на околната среда.

Ръководството на университета е обновен, въз основа на тяхната сила в научните изследвания, състоянието на някои от техните изследователски групи в UNIMAS до центрове за върхови постижения, които са: - изследователски център малария - Центърът за изследване на водата - Извънградски информатика - Снимка Анализ и пространствени Technologies - семантични технологии и Augmented Reality - Renewable Energy - Sago Изследвания - проучвания на уврежданията

През 2012 г. UNIMAS получи национално признание, като спечели 4 златни, 3 сребърни и 10 бронзови награди на MTE 2012. UNIMAS също открадна 11 златни медала на BIS 2012, международен Експо проведе в Лондон. Проф. д-р Balbir Singh от Факултета по медицина и здравни науки е сред няколко получатели на наградата Best малайзийски Scientist, дадени от Akademi Sains Малайзия за забележителен и изключителен принос в Малария изследователски дейности.

Миналата година, UNIMAS обезпечени 44 проекта в рамките на Министерството на науката, технологиите и иновациите (MOSTI) предоставянето Science фонд, с общ размер на RM7.59 милиона. Друг RM2.88 милиона е обезпечен от Министерството на висшето образование (Мохъ) за 81-изследователски проекти.

Programs taught in:
Английски

Това училище също предлага:

MSc

Universiti Malaysia Sarawak

Това MSc програма Учене Sciences се предлага от Факултета по когнитивни науки и човешкото развитие и е предназначен за професионалисти, заинтересовани в преподаването и у ... [+]

Това MSc програма Учене Sciences се предлага от Факултета по когнитивни науки и човешкото развитие и е предназначен за професионалисти, заинтересовани в преподаването и ученето.

Програмата за учене Sciences е интердисциплинарен характер, съчетаващ напреднали знания и умения в областта на когнитивните науки, Learning Technology и учене Sciences изследователски в своята учебна програма. Това е първият следдипломна програма в тази област, които се предлагат в Малайзия. Тази програма съчетава курсова работа и изследвания хартия. Изисква се минимум 40 кредита на проучване и окончателния общ клас Point Average (CGPA) от най-малко 3,0 за присъждане на степен магистър. ... [-]

Малайзия Kuching
January 2020
Задочно обучение
Campus
Научете повече на английски
Universiti Malaysia Sarawak

Това Магистър Програма РЧР се предлага от Факултета по когнитивни науки и човешкото развитие и е специално насочена към работещи професионалисти. Курсовете са предназначе ... [+]

Това Магистър Програма РЧР се предлага от Факултета по когнитивни науки и човешкото развитие и е специално насочена към работещи професионалисти. Курсовете са предназначени за надграждане на знания и умения сред професионалистите в областта на развитието и управлението на човешките ресурси. Тази програма съчетава курсова работа и изследвания хартия. Изисква се минимум 42 кредита на проучване и окончателния общ клас Point Average (CGPA) от най-малко 3,0 за присъждане на степен магистър. Уникална особеност на тази програма е включването на познанието, човешкото поведение и информационни технологии знания с основните насоки на развитие и управление на човешките ресурси. Учениците трябва да попълнят изследвания хартия като частичен изискване за завършване на програмата. Освен това, учениците ще бъдат изложени на областта на обучението, промишлено посещението и споделяне на сесията от Alumni и практици, които разширяват учебния процес на университета. ... [-]

Малайзия Kuching
January 2020
Редовно обучение
Campus
Научете повече на английски

Магистратура

Universiti Malaysia Sarawak

Факултетът по инженерство, UNIMAS се ангажира да приемете предизвикателството на актуализиране и подобряване на инженерни знания чрез магистърска степен по инженерство (C ... [+]

Сложността на съвременния ден на гражданското инженерство в различни специализирани области (т.е. водни ресурси, съществуващи структури, строителни основи и проблеми на почвата, транспорт и трафик проблеми, управлението на строителни проекти, които са щадящи околната среда) изисква по-актуална инженерни познания. Разширено техническо ноу-хау, се превърна в задължителна квалификация и от съществено значение за всички бъдещи и практикуващи инженери. ... [-]

Малайзия Kuching
September 2019
Редовно обучение
1 - 4 
Campus
Научете повече на английски
Universiti Malaysia Sarawak

The SLUSE-Малайзия (SLUSE-M) Програмата е предназначена за работещи професионалисти и прясно завършилите за насърчаване на устойчивото използване на земята и управлението ... [+]

Магистър по управление на околната среда / Магистър по Environmental Science устойчиво използване на земята и управление на природните ресурси (SLUSE-M) Програма по Курсова

The SLUSE-Малайзия (SLUSE-M) Програмата е предназначена за работещи професионалисти и прясно завършилите за насърчаване на устойчивото използване на земята и управлението на природните ресурси в Малайзия и други развиващи се страни в тази област. Програмата е моделирано и осъществяват успоредно с подобна програма, инициирана от датски консорциум от университети. ... [-]

Малайзия Kuching
January 2020
Редовно обучение
18 
Campus
Научете повече на английски
Universiti Malaysia Sarawak

Факултет по компютърни науки и информационни технологии (FCSIT) мисия е да бъде първи избор на институция, призната за своята динамика, новаторски и първокласни програми ... [+]

Факултет по компютърни науки и информационни технологии (FCSIT) мисия е да бъде първи избор на институция, призната за своята динамика, новаторски и първокласни програми за висше образование, мечтател цели, наред с отличната научноизследователска и професионални услуги в тях експертизи. FCSIT предлага широка гама от курсове в областта на компютърните науки и информационните технологии, и осигурява подходящи възможности за изследвания, за да отговарят на нуждите на страната и нейните съвременни завършилите. ... [-]

Малайзия Kuching
September 2019
Редовно обучение
18 
Campus
Научете повече на английски

UNIMAS Promo