Zhejiang University International Business School

Представление

Прочетете официалното описание

Свързване на идеи, оформяне на бъдещето

Zhejiang University International Business School (ZIBS) е основано на Международния кампус ZJU в Haining през ноември 2018 г., за да улесни академичния и корпоративния обмен между Запада и Изтока.

Нашето ново основано бизнес училище ускори глобалните инициативи на ZJU и се очаква да се превърне във водещо световно бизнес училище в ерата на новата икономика. ZIBS е със седалище в делтата на река Яндзъ, център на иновациите и един от най-динамичните региони в света. Нашата визия е да се превърнем във водеща глобална екосистема с бизнес образование като един от основните си стълбове, с особен акцент върху новите технологии, новата икономика и новите финанси. Вярваме, че успешно изпълнявайки отговорностите си като глобални преподаватели, новите поколения бизнес лидери и предприемачи от своя страна ще изпълнят своите социални отговорности и ще допринесат за благосъстоянието на бизнеса и обществото като цяло.

Като си сътрудничи с Академията за интернет финанси и Института за изследвания в Китай, понастоящем ZIBS предлага програма за международен магистър по бизнес администрация (iMBA) с два формата: задочна и задочна, както и магистър по китайски изследвания, създадена специално за международни студенти. Изпълнителният ни образователен център предоставя програми в широк спектър от теми, както за отворен запис, така и за персонализирани корпоративни нужди в Китай и извън Китай.

134962_pic1.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134962_pic1.jpg" />

През септември 2020 г. ZIBS стартира три нови образователни програми, за да отговори на нуждите на обучаващите се и корпоративни служители. Международен магистър по финанси (iMF), Международен магистър по комуникация и бизнес (iMCB) и бакалавър по глобална комуникация и управление (GCM). Всяка от тези програми е отворена както за китайски, така и за международни студенти.

С наследството на академични постижения, иновации и предприемачество от Китай, ZIBS обхваща и олицетворява бъдещето. Бизнес училището подготвя отговорни и амбициозни лидери и екосистемата, която обслужва, за да посрещне предизвикателствата на все по-сложна глобална бизнес среда. Свързвайки хората и идеите, ZIBS оформя бъдещето на бизнеса в новата глобална икономическа ера.

134961_pic5.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134961_pic5.jpg" />

Важни събития

11.15. 2018

  • Откриване на Международното бизнес училище
  • Подписано е партньорство с бизнес училището за съдии в Кеймбридж

01.16. 2019

  • Откриване на серията програми на изпълнителния директор на ZIBS - Fintech

01. 20. 2019г

  • Форум ZIBS Шанхай
  • Отвори се офисът на ZIBS Shanghai

03. 2019г

  • Стартира програмата на ZIBS iMBA

05. 07. 2019г

  • ZIBS CEO Class: UK Module

09. 2019г

  • Първокласен клас на iMBA и Китай Бизнес изследвания

12. 2019г

  • Стартира програмата ZIBS GCM / imcb / iMF

04. 2020

  • Клас на изпълнителния директор на ZIBS: Модул в САЩ

134963_pic3.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134963_pic3.jpg" />

Нашият колектив

Международният кампус на университета Жеджианг се намира северно от парк Хуанху в Хайнинг, като обхваща 200 декара. Това е изключителна международна общност, пълна с креативност, енергия и предприемачески дух. Студентите не само се наслаждават на международните стандартни либерални изкуства и професионално образование, но също така имат възможност да работят с партньори по целия свят, в богата и цветна жизнена среда.

Хранителни услуги

В нашия кампус има три трапезарии: Голяма столова, ресторант Halal и нашето кафене Fusion. Столовата предлага голям микс от западни и китайски храни, сервирани ежедневно. Ресторантът Halal предлага разнообразие от халална храна и има късно работно време. Студенти, преподаватели и служители се събират, за да се насладят на кулинарното предложение както на Изток, така и на Запад.

Настаняване

Всички студенти в кампуса живеят в един от нашите четири жилищни колежа. Елементите са оборудвани със самостоятелна единична стая, която има склад, бюро и легло, с обща баня и кухня. Жилищните колежи също предоставят достатъчно учебни и общински зони за своите жители.

134960_pic6.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134960_pic6.jpg" />

Библиотека

Студентите в ZIBS имат достъп до широк спектър от библиотечни ресурси, от книги и списания до електронни бази данни и статии. До камбанарията библиотеката е една от забележителностите на Международния кампус. Разположена от североизточната страна на централното езеро, тя е елегантна осмоъгълна триетажна сграда, заемаща 9606 квадратни метра, с шестстотин места и хиляди книги.

Физкултурен салон

Фитнес залата предлага разнообразна качествена екипировка и е отворена от 9 до 21 ч. Всеки ден. Басейнът с олимпийски размери е отворен от май до септември всяка година. В кампуса има голям брой спортни съоръжения, включително бадминтон, тенис, скуош, баскетбол, футбол и други. Удобствата са отворени за лична употреба по всяко време.

134965_pic4.pngZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134965_pic4.png" />

Животът в Хайнинг

Международният кампус е разположен в Хайнинг, в провинция Чжецзян и под юрисдикцията на Jiaxing. Намира се само на 35 минути с високоскоростен влак от оживения Шанхай и на 20 минути от красивия Хангжу. Градът има население от над 800 000 жители и е известен главно с кожената си промишленост, научния парк, цветните фенери и зрелищния прилив на река Qiantang.

Хейнинг беше гласуван в топ 10 на проучването на Forbes в градовете на най-високо ниво в континентален Китай и беше класиран на 18-то място в списъка на 100-те най-големи градове в Китай. Това е бързо разрастващ се град, с всеки ден се изграждат нови магазини и хотели. Нови магазини от висок клас като Prada и Gucci пробиват път в града с нарастващата международна общност. Подлезът в Ханджоу се разширява до Хаининг, със спирка в непосредствена близост до Международния кампус, което прави още по-достъпен достъпът до Хангжу и основния кампус на ZJU.

Наред с красивия стар град, Haining има и редица туристически места, включително големи търговски центрове, кожени пазари, кина, музеи, разкошни паркове и разнообразни барове и нощни клубове.

134964_pic7.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134964_pic7.jpg" />

Места

Jiaxing

Address
718 East Haizhou Road, Haining
314400 Jiaxing, Zhejiang, Китай

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия