University of Nicosia

Представление

Прочетете официалното описание

UNIC с един поглед

University of Nicosia (UNIC, накратко) е мястото, където можете да изградите своето бъдеще. Ние сме най-големият частен университет в Кипър, с повече от 12 000 студенти от над 70 страни по света, които се събират в иновативно и трансформиращо се пространство за обучение.

Разположен в Никозия, столицата на страната, и с присъствие в 18 други градове по света, ние сме провокирани от стремежа ни към отлични постижения в преподаването и ученето, иновациите, научните изследвания, технологиите и постоянно развиващата се академична среда. Ние упълномощаваме нашите ученици и им внушаваме доверие, за да направят влияние в света. Много от нашите образователни програми и отдели бяха първите по рода си в Кипър. С течение на времето няколко програми като Медицина, Международни отношения, Счетоводство, Право и Архитектура са се превърнали в едни от най-уважаваните в Кипър и в региона.

Днес, новите програми на UNIC се фокусират върху най-новите изследвания, които ни правят световни лидери в определени области, като например много успешната ни инициатива в областта на дигиталната валута / Blockchain. Интернационализацията е централен компонент на стратегията на UNIC. Това включва партньорства за образователни програми, студентска мобилност и възможности за следдипломно обучение на студенти в академичните среди или индустрията, за да споделят знания и възможности между страните. Първата и най-голяма медицинска програма в Кипър е създадена в сътрудничество със St George's, Университета в Лондон. Днес Медицинското училище привлича над 500 студенти от цял свят. В Гърция предлагаме няколко съвместни магистърски степени с най-големите гръцки университети: Аристотелския университет в Солун, Университета в Патра и Гръцкия отворен университет. Това са едни от най-популярните образователни програми в Гърция. Възнамеряваме активно да продължим партньорството си с водещи университети по света, както в академичния, така и в изследователския фронт.

Глобален университет

University of Nicosia има свои екипи в 19 града по света и има над 400 други университетски партньори за студентско обучение в чужбина и обменни или изследователски партньорства.

В съответствие с нашата стратегия за интернационализация и глобално разпространение ние създадохме регионални учебни центрове в Атина, Гърция; Букурещ, Румъния; и Ню Йорк, Ню Йорк, САЩ. Нашата визия е да постигнем напредък в областта на студентите, научните изследвания и бизнеса с лидери в съответните им области по целия свят.

  • Атина, Гърция
  • Букурещ, Румъния
  • Ню Йорк, САЩ

Акредитация и признаване

Всички бакалавърски, магистърски и докторски степени на University of Nicosia са акредитирани от Република Кипър след независима оценка от Комисията за оценка на частните университети (ECPU).

Това потвърждава статуса и стандартите на университетските степени в страната и в чужбина и е показателно за качеството и стандартите, поддържани от университета. Акредитацията означава, че степените University of Nicosia осигуряват следните ключови предимства:

равностойност

Университетските докторски, магистърски и бакалавърски степени са напълно признати и структурирани в рамките на Болонското споразумение. University of Nicosia е член на Европейската асоциация на университетите. Европейската Фондация за Управление на Качеството, Еразъм, и е един от малкото университети в Европейския съюз, които са получили и Етикет за Приложение към Дипломата, и Етикет за ECTS.

Наемане на работа

Учебните програми на университета са признати както в публичния, така и в частния сектор за заетост.

Мисията на университета

зрение

University of Nicosia се стреми да бъде водещ вносител на отлични постижения в областта на образованието и научните изследвания.

Мисия

Да се ​​помогне на студентите да станат образовани лица, да постигнат своите академични и професионални цели и да поемат отговорни роли в променящия се свят на европейско сътрудничество и глобална взаимозависимост; да се насърчават научните изследвания и генерирането на знания; да бъде в услуга на обществото чрез разпространяването и прилагането на знания, както и чрез иновативни партньорства с институциите на бизнеса и гражданското общество.

Изложение на ценностите

Да насърчава в рамките на университетската общност ценностите на личната и академичната неприкосновеност; свободата да се поставя под въпрос и да се преследва знанието; зачитане на законите на Република Кипър, Европейския съюз и университета; демократичното управление и управление на институцията; зачитане на личността; професионализъм и усърдие; етично поведение; гражданска отговорност; мултикултурно съзнание; толерантност; устойчивостта на ресурсите; предприемачество и иновации; персонализирано внимание и фокус на студентите.

Места

Никозия

University of Nicosia

Address
46 Makedonitissas Avenue, Engomi
P.O.Box 24005

1700 Никозия, Никозия, Кипър
Телефон
+357 22 841500

Програми

MSc
Курсове за ръководители