Прочетете официалното описание

Университета Bocconi, основана през 1902 г., е първият италиански университет, който издава икономика.

В продължение на столетие Bocconi играе водеща роля в социалната и икономическа модернизация на Италия. Тя е останала вярна на основателните си ценности, че е голям изследователски университет с демократични ценности и отворен за света, както и финансово и политически независим.

Университета Bocconi вярва, че високите постижения могат да се основават единствено на академичния профил на лицето, както и на неговите ценности и културен и етичен произход. Ето защо университетът предлага многобройни дейности, специални поводи за хората да обогатят знанията си.

От поколения предприемачи са дошли в Бокони, за да станат нещо по-голямо. Предлагаме студентски, докторантски, докторантски. и изпълнителни програми за бъдещи лидери и предприемачи, които искат силна основа и трансформативна мрежа.

Защо Бокони

Bocconi не е само образование. Това е трамплин за вашите амбиции.

От поколения ние оформяхме знанията и ценностите на новаторите и бъдещите лидери. Разбираме, че големите утре играчи се нуждаят от повече от квалификация. Те се нуждаят от доверие, визия и силен набор от ценности.

Създадохме се през 1902 г., за да подпомогнем постигането на социален и икономически напредък в Европа и извън нея. Това е мисия, споделяна от нашата общност от над 100 000 възпитаници в индустрии по целия свят.

Много училища ще се опитат да ви накарат да се поберат в света. Бокони ще ви подготви да го промените.

Нашите икономически, управленски и финансови програми са сред най-добрите в света. QS World University Rankings ни посочи сред десетте най-добри институции в Европа в тези области, а Financial Times нарежда нашите магистърски степени по финанси и мениджмънт сред първите десет по целия свят.

Класации за качество на образованието в света

В областта на международното висше образование се публикуват редица класации с много различни нива на качество, методическа строгост и авторитет. Университетът "Бокони" редовно се появява в най-изявените класации, които обхващат неговите области на експертиза по икономика и мениджмънт, и по-общо социалните науки.
Поради характера си на специализирана институция, Bocconi не се явява в класацията, квалифицирана като "цялостна" - т.е. QS, THE и Shanghai ранглистата - които включват университети, обхващащи широк спектър от теми и области.

Тук показваме актуализираните резултати от някои от най-важните и широко признати от тях. Допълнителна информация за нашето мнение в други специализирани или секторни класации ще бъде публикувана в разделите за отделните програми.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

В класацията на QS World University, публикувана от базираната в Лондон QS, световното представяне на Bocconi в сегмента на социалните науки през последните три години е следното:

  • 2018, Социални науки
  • 2017, Социални науки
  • 2016, Социални науки

Самите QS споменават Bocconi в страниците за представяне на класацията, обяснявайки защо Bocconi не е включен в цялостното класиране, а само в по-специфичната подгрупа "Социални науки". Вижте статия за получаване на конкретна информация.

Bocconi също присъства в тематичната класация, публикувана отделно от QS:

Забележка: "Репутацията на работодателя" е един от показателите на класацията и измерва мненията на компаниите за завършилите висше образование. Най-горният има конвенционален резултат от 100.

2. Файненшъл таймс

Bocconi също присъства в редица класации на Financial Times. По-точно SDA Bocconi School of Management (Bocconi's Business School) е в следните класации: MBA, Executive MBA (EMBA), Изпълнителни образователни програми по поръчка, Изпълнително образование Open Programs и Европейски бизнес училища. MSc курсове, предлагани от Bocconi's Graduate School са изброени в магистърската степен по мениджмънт и финанси. Ето актуализираните позиции на европейско и световно равнище.

3. U-Multirank

Неотдавнашният проект U-Multirank, подобно на други класации, има за цел да помогне за избора на университет, но с доста различен подход от другите. След задаването на желаните критерии, потребителят получава списък на университетите с указание за всеки избран параметър за представянето на всеки университет в сравнение със средната за групата. U-Multirank пренасочва основния фокус от простата позиция в класация към смесицата от характеристики на даден университет.

4. Шанхай Класиране

Глобалното класиране на академичните дисциплини, публикувано от ShanghaiRanking Consultancy, изброява най-добрите университети в света в специфични научноизследователски области. Академичните дисциплини са разделени на пет макро-области (природни науки, инженерство, науки за живота, медицински науки и социални науки). В областта на социалните науки, Bocconi присъства в пет академични дисциплини:Програми с обучение на:
  • Английски
  • Италиански

Това училище също предлага:

MSc

University Bocconi

Този MSc е предназначен за студентите, които имат силен наклон за изчислителни, статистически и математически науки и истински интерес към работа с данни. Студентите ще б ... [+]

Този MSc е предназначен за студентите, които имат силен наклон за изчислителни, статистически и математически науки и истински интерес към работа с данни. Студентите ще бъдат обучавани в най-съвременни техники за извличане на въздействаща информация от големи набори от данни и ефективно общуване с тях, за да повлияят на стратегическите решения на организациите, където ще работят.... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Магистърът по стратегии и управление на кибер-рисковете предоставя на студентите необходимите инструменти за разбиране, оценка и управление на възможностите и заплахите н ... [+]

Bocconi University и Politecnico di Milano са събрали динамична и мултидисциплинарна общност от изследователи, експерти и професори, които проучват, анализират и прилагат стратегии, инструменти за управление и оценка на кибернетичния риск. Изготвената от тях предизвикателна учебна програма разглежда всекидневните ключови въпроси, свързани с кибернетичното пространство, с които се сблъскват всички видове организации.... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Програмата предоставя на студентите всички умения и умения, свързани с професията главен финансов директор (CFO), като ги подготвя да анализират проблемите и да вземат уп ... [+]

Програмата предоставя на студентите всички умения и умения, свързани с професията главен финансов директор (CFO) , като ги подготвя да анализират проблемите и да вземат управленски решения от множество гледни точки. Същият набор от знания и умения и умения би могъл успешно да бъде приложен и за работа в одиторски фирми, консултантски фирми и финансови институции.

Финансовият директор играе разнообразен набор от ключови и предизвикателни роли във всички фирми:... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Завършилите ще могат да интегрират използването на икономически и управленски техники и инструменти, като разбират специфичната динамика и сложност на творческите индустр ... [+]

Тази програма разчита на три основни предимства:

Международната репутация на Bocconi за изследване и преподаване по икономика, управление и правоМилано, със своята икономическа жизненост и жизнена креативностИталия, със своята художествена и културна традиция.

Тези елементи представляват идеалното място за подготовка на студентите за изграждане на международна кариера като мениджъри или предприемачи и професионалисти в области, обикновено наричани творчески индустрии, включително изобразителното изкуство, сценичните изкуства, киното, медиите, издателската дейност, развлеченията, туризма, модата , дизайн и лукс.... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Тази програма осигурява солидна основа в количествените методи и икономическата теория: завършилите ще развият способността си да интерпретират икономическите и социални ... [+]

Тази програма осигурява солидна основа в количествените методи и икономическата теория: завършилите ще развият способността си да интерпретират икономическите и социални процеси, които са типични на всички етапи на развитие.

Основната му сила е широкообхватната й интердисциплинарност, постигната чрез гъвкавост при избора на избираеми и организирането на ad hoc събития. Студентите ще могат значително да адаптират обучението си в зависимост от техните интереси и научно-изследователски области.... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Този магистър е предназначен да предостави на студентите аналитични умения и умения за решаване на проблеми, за да разберат механизмите и да овладеят процесите, чрез коит ... [+]

Този магистър е предназначен да предостави на студентите аналитични умения и умения за решаване на проблеми, за да разберат механизмите и да овладеят процесите, чрез които се разработват иновативни идеи и се превръщат в пазарни приложения.

Студентите посещават предизвикателна интердисциплинарна програма, която съчетава стратегически, управленски, организационни и икономически подходи, за да анализира иновациите и технологиите както на фирмено, така и на пазарно равнище (включително оценка на правните последици).... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Правителството на всяко ниво, от местно до глобално, е от съществено значение за развитието на обществото. Тя е сред най-сложните настоящи професионални настроения, порад ... [+]

Правителството на всяко ниво, от местно до глобално, е от съществено значение за развитието на обществото. Тя е сред най-сложните настоящи професионални настроения, поради разнообразието от дейности и сектори, тяхната взаимозависимост, както и взаимодействието между политиката, политиката и управлението.

Този MSc предоставя на кандидатите трудните и меки умения, от които се нуждаят, за да ръководят успешно и да работят в тази среда.... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Тази предизвикателна учебна програма дава на студентите необходимите инструменти за разбиране на глобалния свят, в който живеем, обучение на бъдещи мениджъри и предприема ... [+]

Тази предизвикателна учебна програма дава на студентите необходимите инструменти за разбиране на глобалния свят, в който живеем, обучение на бъдещи мениджъри и предприемачи, които да допринесат значително за представянето на организации от всички видове по света, като същевременно прилагат идеите за отговорни и устойчиви фючърси бизнес операциите на практика.

Студентите ще придобият следните умения:... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Този MSc има за цел да помогне на студентите да развият умения за решаване на проблеми, придобиване на компетенции, способности и способности, необходими за да работят ка ... [+]

Този MSc има за цел да помогне на студентите да развият умения за решаване на проблеми, придобиване на компетенции, способности и способности, необходими за да работят като мениджъри в компании и консултантски фирми или като предприемачи.

Той предлага учебен път, в който задълбоченото проучване на ключовите корпоративни функции и процеси подготвя завършилите да поемат управленски роли.... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Този MSc има за цел да осигури висше образование в областта на политиката и темите за анализ на обществената политика. Студентите ще разберат сложната политическа, иконом ... [+]

Този MSc има за цел да осигури висше образование в областта на политиката и темите за анализ на обществената политика. Студентите ще разберат сложната политическа, икономическа и социална динамика на съвременния свят, как националните и международните институции се занимават с тях и как да действат в този контекст. Те ще придобият усъвършенствано обучение по методите за анализ и проучване както на публичните политики, така и на институциите, които ръководят процеса на вземане на решения.... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Маркетингът се превърна в основен двигател както на представянето в организациите, така и на организационните решения. Програмата позволява на студентите да развият широк ... [+]

Маркетингът се превърна в основен двигател както на представянето в организациите, така и на организационните решения. Програмата позволява на студентите да развият широко професионално ноу-хау в областта на маркетинговия мениджмънт, благодарение на уникалната комбинация от съдържанието на курса.

Той интегрира усъвършенствана подготовка в основни маркетингови инструменти и области като количествени методи, правни въпроси и дигитални маркетингови стратегии с високо иновативни подходи и компетенции от различни академични сфери, като невронауки или антропологични проучвания и тяхното въздействие върху маркетингови области като потребителско поведение.... [-]

Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University Bocconi

Това е много пълна програма, която предлага предизвикателни курсове във всички области на финансите, инвестиционното банкиране, корпоративните финанси и консултантски усл ... [+]

Това е много пълна програма, която предлага предизвикателни курсове във всички области на финансите, инвестиционното банкиране, корпоративните финанси и консултантски услуги, количественото финансиране, управлението на риска, дериватите и ценообразуването на активите.

Обучението е структурирано по редица алтернативни стратегии и методологии, които съчетават:

Примерни проучвания, прилагани към практическите проблеми при оценяването на фирми и инвестиционни проектиГрупови задачи, в допълнение към индивидуалните проучвания и задачи в областта на счетоводството, оценката и теорията на финансовите курсовеРъчни лабораторни сесии, базирани на съвременния софтуер, за развиване на умения за управление на данни и илюстриране на типични резултати от прилагането на статистически методи в економетричната последователностСимулирани сесии за търговия в поредицата от дериватиСрещи и гостувания с оператори от водещи финансови институции. Тези моменти на свидетелски показания от първа ръка, интегрирани в много теми, са чудесна възможност за нашите ученици. Те са улеснени от факта, че Bocconi е в центъра на финансов център като Милано, естествен международен кръстопът за обмен и взаимоотношения.... [-]
Италия Милан Съединени Американски Щати Лос Анжелис
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Location address
Via Roberto Sarfatti,25
Milan, Ломбардия, 20100 IT
Social Media
Location address
Los Angeles, Калифорния, US