Прочетете официалното описание

The Университета в Парма е държавен университет. Като такъв, той е самоуправляваща се и има административни, организационни и счетоводство автономия, предоставяне на услуги на широката общественост. На 13 март 962, император Ottonian I предоставени Uberto, епископът на Парма, започването на Университета в "диплома" - документ, който е дал на епископа правомощия да разпореди и избира юридически лидери ("eligere et ordinare notarios") , Този документ е в основата на създаването на образователна институция, която ще продължи века по-късно, и до днес е запазен в архивите на епископа в Парма днес.

The University притежава 18 Секции, 35 първите специалности, 6 един цикъл специалности, трийсет и осем секунди специалности, Както и много следдипломна училища, курсове за обучение за следдипломна квалификация на учители, Degrees няколко магистърските и докторски програми за научни изследвания (PhD).

Студентите могат да избират между курсове по изкуства и хуманитарни науки, икономика, инженерство и архитектура, по прехрана и земеделие, право и социални науки, Математически Физични и природни науки, медицина и хирургия, Фармация, Ветеринарна медицина.

Идеалният размер на Университета (30,000 студенти, с над 5000 възпитаници на година и около 2000 преподаватели и служители членове) и условията на живот в Парма привличат голям брой студенти от цяла Италия. Повече от две трети от нашите регистрирани студенти идват от чужбина на Парма и провинция Парма, който поставя Университета в най-високия ранг за привличането на най-чуждестранни студенти в цялата страна.

На различните места на университета позволяват на студентите да учат в удобни, ефективни структури в близост до зелени площи, като например Campus: Област на 77 хектара на юг от града настаняване на научни ведомства, нашия кампус се състои от отдели, модерни и добре оборудвани лекционни зали, комфортни учебни области, технологично напредналите лаборатории, както и CNR център - както и няколко спортни съоръжения, конферентен център , и столова. Това значително комбинация на структури и хора, е абсолютно уникален в италиански университет сцена.

Другият университет селище се намира в сърцето на града с централната сграда на университета, който се помещава кабинета на ректора, административни учреждения и на Правния отдел. В сърцето на града се намира на Медицинския училището също, в района на болница, на катедра Икономика, на изкуствата, писма, история и отдел Обществени науки и древна култура, философия, образование и Modern Languages ​​департамент. Накрая Medicine департамент на ветеринарен се намира в непосредствена северозападните покрайнини на града.

В сърцето на града, централната сграда на университета Къщи Офис на Ректора, административни учреждения и право. Медицинското училище е в града, намиращ се в болница, докато Икономика и Политически науки са в непосредствена близост до Parco Ducale. Изкуства и философия и психология имат своите кампуси в стария център на града, и ветеринарна медицина е разположен в непосредствена северозападните покрайнини на града.

Дейностите и съоръжения на Университета в Парма привлече участието на все по-голям ученик тялото. Има информация и професионално консултиране, за да помогнат на студентите си в университета, свързани с възможности за избор, добри отношения с чуждестранни университети, както и оживен обмен на студенти по отношение на програмите на Общността, включително и много достъпни стипендии. Библиотеки, компютърни лаборатории и точки за достъп до Интернет, студентски резиденции и столове, на непълно работно време, културни дейности, а безплатен номер, и след дипломирането кариерно консултиране са достъпни за студенти - заедно с интервюта и кратки курсове, за да помогнат на нашите възпитаници да си намерят работа.

Много съоръжения са на разположение на учениците за повишаване на качеството на обучението си и университетския живот. Някои от тях са на безплатна електронна поща и специални услуги за студенти с увреждания, езикови курсове в езиков център за чуждестранни. Студентите могат да се запишат за изпити по интернет, да изтеглят административни форми, или достъп до лична електронна поща, предоставена на всеки студент от университета, създавайки по този начин бързо и точно средство за комуникация.

Университет за Парма Уебсайтът предлага на учениците редовно актуализирана информация и идеална интерфейс за комуникация с университета.

Студентите имат и много възможности в спорта, управлявани от Университета в Парма CUS с курсове по всички дисциплини в редица структури - нашия басейн, лека атлетика писта, тенис кортове, футболни игрища, голф двор, баскетболни игрища, ръгби игрища и т.н.

Музеи, като CSAC в Abbazia на Paradigna (www.csacparma.en) С впечатляваща колекция от италиански произведения на изкуството (от дизайн, архитектура, илюстрация, реклама, фотография), Ботаническата градина, музеите Природни науки и други научни колекции, а след това на университетско Припев: това са културни дейности, а също и изучават възможности ,

Международни Студентите ще бъдат добре дошли в Еразъм и Международния дом в близост до църквата San Francesco, в сърцето на града, и те ще се възползват от курсове по италиански език, особено научени да помогне академични изследвания.

Две от специалностите ниво II са напълно преподава на английски, въпреки че е все по-голям избор на английски, преподавани курсове в Архитектура магистър Course, в инженерни дисциплини и в курсовете Хуманитарни също.

Програми с обучение на:
Английски
Италиански

Това училище също предлага:

MSc

University of Parma

Магистърска степен по безопасност на храните и управление на риска за храни е втори курс, изцяло преподаван на английски език, съвместно предлаган от University of Parma ... [+]

Описание на официалната програма

Втори цикъл (MSc) курс по безопасност на храните и управление на риска

Магистърската степен по безопасност на храните и управление на риска за храните е втори курс, изцяло преподаван на английски език, съвместно предлаган от University of Parma в сътрудничество с Университета в Болоня, Католическия университет в Пиаченца, Университета в Модена и Реджо Емилия, Университет на Ферара.... [-]

Италия Parma
Септември 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Обучението по икономика и мениджмънт има за цел да предостави на своите студенти знания и умения, полезни за разбиране на управлението на бизнеса, следвайки няколко профи ... [+]

Описание на официалната програма

Обучението по икономика и мениджмънт има за цел да предостави на своите студенти знания и умения, полезни за разбиране на управлението на бизнеса, следвайки няколко профила и наследник на приложението. Този курс е реорганизация на предишните, т.е. управление на бизнеса, икономика и финанси, икономика и мениджмънт и икономика и мениджмънт. Подобна реорганизация е извършена в пълно съответствие с новите задължения на италианските министри (ДВ) 270/04. Ето защо, курсът по икономика и мениджмънт е преди всичко наследник на посочените по-горе курсове. Специфичните възможности за по-нататъшно обучение в някои области на икономиката, както и другите предлагани курсове, се подновяват чрез активиране на специфични учебни програми. Студентите трябва да изберат учебната програма, която желаят да посещават, след записването им през втората година, както следва: - Учебната програма по бизнес икономика (CLEA, от нейния италиански акроним) има за цел да образова и обучи своите студенти и завършили да бъдат професионалисти със специфични умения в управлението на бизнеса, особено по отношение на управлението и ИКТ системите;... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
3 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Магистърската степен по комуникационна техника се преподава и изследва изцяло на английски език. Съобщение Engineering е двугодишен завършил курс съобразени с тези с амби ... [+]

Официален Описание на програмата

Магистърската степен по комуникационна техника се преподава и изследва изцяло на английски език. Съобщение Engineering е двугодишен завършил курс съобразени с тези с амбиции да работи в напреднал инженерни поле на международно ниво.

Съобщение Engineering предлага италиански и чуждестранни студенти уникална възможност. На първо място, тя осигурява солидни познания и методология в област, която преживява впечатляващ технологични иновации и е вероятно тази тенденция да продължи в продължение на много години напред. Освен това, тя позволява на чуждестранни студенти за подобряване на тяхното владеене на английски език с професионална насоченост. Всички лекции и упражнения се провеждат на английски език, така че студентите да могат да практикуват езика в неговата техническа терминология, докато обучение за настоящото състояние на технологията. Много научни изследвания доказват стойността на такъв интегрираното езиково обучение. Съобщение Engineering предлага възможност да се работи за модерна квалификация по комуникационна техника и също придобиват съвременни езикови умения през целия двугодишен курс.... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Международен бизнес и развитие (IBD) е първият курс, който се преподава и разглежда изцяло на английски език в University of Parma , Италия. Университетът активно се стре ... [+]

Описание на официалната програма

Завършил втори цикъл по Международен бизнес и развитие (IBD)

Международен бизнес и развитие (IBD) е втора степен по икономика и бизнес (LM77-икономически и бизнес науки), преподаван и изучаван изцяло на английски език, предлаган от Департамента по икономика на Университета в Парма.

Това е двугодишен курс и при успешно завършване завършилите получават сертификат „laurea magistrale“ или втори цикъл.... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Дипломата за втори цикъл по Финанси и управление на риска (FRIM) е предназначена да произвежда експерти в управлението на финансови продукти и портфейли, в анализа и упра ... [+]

Описание на официалната програма

Финанси и управление на риска (FRIM)

Магистърската програма по управление на финансите и риска (FRIM) предлага предизвикателни курсове в управлението на продукти и финансови портфейли, анализ и управление на банкови и финансови рискове и, по-общо, на икономическите рискове на компанията, управлението на финансовите институции, анализ и управление на застрахователните рискове, количествено финансиране и търговия с акции и деривати, глобални финанси и геополитика.... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Магистърската програма по управление на хранителни системи за качество и гастрономия (качество на храните) е част от процеса на усъвършенстване на италианската агро-храни ... [+]

Описание на официалната програма

Магистър по управление на хранителни системи за качество и гастрономия (качество на храните)

Магистърската програма по управление на хранителни системи за качество и гастрономия (качество на храните) е част от процеса на усъвършенстване на италианската агро-хранителна индустрия, която признава Парма за един от най-важните индустриални клъстери в Италия, известна като „долината на италианската храна“. ". Именно в долината на храните се създаде набор от уникални знания в националната агро-хранителна сцена, съчетани със съответното внимание от страна на учениците, които виждат тази индустриална действителност като конкретен професионален пазар.... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски

Магистратура

University of Parma

Бакалавърската програма по модерни чужди езици и цивилизации има за цел да предостави на студентите задълбочено познаване на два европейски чужди езика, както и на култур ... [+]

Бакалавърската програма по модерни чужди езици и цивилизации има за цел да предостави на студентите задълбочено познаване на два европейски чужди езика, както и на културното наследство на свързаните с тях цивилизации. Той също така предлага възможност за придобиване на добро познаване на третия език.

[-]
Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
3 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Магистърската степен по архитектура съчетава теоретичния задълбочен анализ на някои подготвителни предмети за професионалната дейност със строго техническо проектиране. ... [+]

Тип: Магистърски курсПродължителност: 2 годиниКредити: 120Курс: LM-4Достъп: Безплатен

Магистърската степен по архитектура съчетава теоретичния задълбочен анализ на някои подготвителни предмети за професионалната дейност със строго техническо проектиране. Учението на различните дизайнерски дисциплини (архитектурна композиция, реставрация, градоустройство и архитектурни и строителни технологии) се организира в лаборатории, където обучаемият, подкрепен от част от теоретичното обучение, изпълнява в графика Учебна дейност, така че студентът да придобие по-специализирани знания, но и умения, за да проектира комплексни и експериментални решения.... [-]

Италия Parma
Септември 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Магистърската степен по бизнес администрация (IT: Amministrazione e Direzione Aziendale), предоставена от University of Parma , е 2-годишна програма, която има за цел да ... [+]

Магистърската степен по бизнес администрация (IT: Amministrazione e Direzione Aziendale), предоставена от University of Parma , е 2-годишна програма, която има за цел да позволи на студентите да предприемат административна и управленска кариера в различни области ( одит , счетоводство , консултации , данъчни и фискалната и т.н.).

Курсът е структуриран по различен начин за присъстващите и неприсъстващите студенти . В първия случай програмата предоставя предизвикателни възможности, които могат да стимулират дебата и дискусиите между учениците и преподавателите, като например многобройните проектни работи, които характеризират студентския път, както и възможността за интервюта с големите фирми на територията (а не само на територията) директно в университета, по време на една от няколко дни по разположение, организирани през цялата година.... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Целта на магистърската програма по електронно инженерство е обучението на високоспециализирани специалисти в различните сектори на електрониката, с солидни методологични ... [+]

Тип: Магистърски курсПродължителност: 2 годиниКлас: LM-29 - Клас на второстепенни степени по електроникаКредити: 120Достъп: Безплатен

Целта на магистърската програма по електронно инженерство е обучението на високоспециализирани специалисти в различните сектори на електрониката, с солидни методологични основи в по-широката област на информационното инженерство. Подготовката на дипломирането е такава, че да му позволи да работи в многобройни приложения, които използват уменията си, да включва, управлява и насърчава технологичните иновации, адаптирайки се към бързите промени, характерни за високотехнологичните сектори. Магистърската програма предвижда по-специално културните бази и техническите умения, необходими за проектирането на сложни електронни системи, схеми и компоненти.... [-]

Италия Parma
Септември 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Програмата за магистърска степен по индустриална химия на Университета в Парма предлага обучение, насочено към най-актуалните аспекти на химическата промишленост, като пр ... [+]

Задачата на Индустриалната химия е използването на химически знания за изследване и развитие на процеси, насочени към получаване на продукти и материали от индустриален интерес.

Програмата за магистърска степен по индустриална химия на Университета в Парма предлага обучение, насочено към най-актуалните аспекти на химическата промишленост, като проучване на енергийно ефективни синтезни процеси с висока селективност за намаляване на въздействието върху околната среда. , насочени към получаване на високо потребление и висококачествени продукти за различните сектори на приложение.... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Магистърът по машиностроене и машини за хранително-вкусовата промишленост е предназначен като специфични цели: ... [+]

Тип: Магистърски курс Продължителност: 2 години Клас: LM-33 - Клас на второстепенни степени в машиностроенето Кредити: 120 Достъп: Безплатен

Магистърът по машиностроене и машини за хранително-вкусовата промишленост е предназначен като специфични цели:

създаване на фигура със солидна подготовка в секторите, които характеризират проектирането на машини за хранително-вкусовата промишленост, проектирането и управлението на инсталации за хранително-вкусовата промишленост и управлението на процесите на производство на храни;допълнителният акцент върху задълбочаването на опаковките и неговата устойчивост, симулационни модели за подпомагане на проектирането и управлението на предприятията в хранително-вкусовата промишленост и свързаните с тях дейности, свързани с хранителния сектор.... [-]
Италия Parma
Септември 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Магистърът по компютърно инженерство има за цел да обучи висококвалифицирана професионална фигура, способна да работи в информационните и автоматизиращите технологии и въ ... [+]

Магистърът по компютърно инженерство има за цел да обучи висококвалифицирана професионална фигура, способна да работи в информационните и автоматизиращите технологии и във всички приложения, които тези технологии позволяват. Затова завършилите ще могат, със своята солидна подготовка, да посрещнат предизвикателствата на пазара на труда, който ще предложи важни възможности вследствие на технологичните иновации на информационното общество.... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Културната и професионална цел на специалността в инженерния мениджмънт е да създаде професионалисти, които могат да попълнят организационни и управленски роли, за които ... [+]

Тип: КурсПродължителност: 3 годиниКлас: L-9 - Клас на степени по Индустриално инженерствоКредити: 180Достъп: Безплатен (Необходим е тест за неселективна ориентация)

Културната и професионална цел на специалността в инженерния мениджмънт е да създаде професионалисти, които могат да попълнят организационни и управленски роли, за които са необходими основни технологични умения.

Културният профил се характеризира с интердисциплинарен, гъвкав и системен манталитет: функциите, които управителят трябва да изпълнява, се отнасят до мониторинга на иновационните процеси и процесите на промяна, които характеризират бизнес системите във физическите им компоненти в все по-голяма степен. организационни и информационни.... [-]

Италия Parma Altavilla Vicentina
Септември 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Химията е централна наука за пътя към устойчивото развитие. Магистърският курс по химия на Университета в Парма предлага пълно и задълбочено обучение по най-модерните асп ... [+]

Тип: Магистърски курс LM 54 - Клас на магистърска степен по химични наукиПродължителност: 2 годиниКредити: 120Достъп: Безплатен

Химията е централна наука за пътя към устойчивото развитие. Магистърският курс по химия на Университета в Парма предлага пълно и задълбочено обучение по най-модерните аспекти на химията: синтез, катализ, качество на околната среда, теоретично разбиране на химичните процеси и тяхното изчислително моделиране. , изучаването на биологичните процеси на молекулярно ниво, развитието на съвременни материали и нанонауки.... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
2 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Обучението по хранителна наука и технологии е предназначено да произвежда дипломирани специалисти, които притежават добри основни и практически познания в основните секто ... [+]

Вид: Първи цикълКлас на завършване: L-26Продължителност: 3 годиниКредити: 180Достъп: Ограничен: с записване по хронологичен ред на окончателната оценка

Обучението по хранителна наука и технологии е предназначено да произвежда дипломирани специалисти, които притежават добри основни и практически познания в основните сектори на науката и технологиите в областта на храните. Завършилите обучението ще придобият оперативни компетенции за технически и управленски професионални роли и за поддържащи дейности в контрола на преработката и производството на храни в промишлеността, лабораториите и услугите в сектора на производството на храни.... [-]

Италия Parma Altavilla Vicentina
Септември 2019
Редовно обучение
3 years
Кампус
Научете повече на английски

Магистър по изкуствата (MA)

University of Parma

Курсът по специалност "Компютри, електроника и телекомуникации" е създаден в съответствие с последните законодателни реформи на университетските курсове и представлява на ... [+]

Описание на официалната програма

Компютри, електроника и телекомуникации

Курсът по специалност "Компютри, електроника и телекомуникации" е създаден в съответствие с последните законодателни реформи на университетските курсове и представлява най-новото развитие в една утвърдена традиция. През последните двадесет години University of Parma предлага курсове на различни нива в областта на компютърното инженерство, електронното инженерство и телекомуникационното инженерство, с изключително положителни възможности за заетост и кариера. Дългосрочното наблюдение на кариерите на завършилите и данните от Consorzio Alma Laurea свидетелстват за техния успех на работното място. Курсът за обучение е организиран в три модула:... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
3 years
Кампус
Научете повече на английски
University of Parma

Година на основаване е пълна подготвителна програма за чуждестранни студенти, желаещи да се запишат в University of Parma или в италиански университет или музикална консе ... [+]

Описание на официалната програма

Година на Фондацията

Година на основаване е пълна подготвителна програма за чуждестранни студенти, желаещи да се запишат в University of Parma или в италиански университет или музикална консерватория. Тя се организира в сътрудничество с Музикалната консерватория А. Бойто в Парма.

Той адресира бъдещите студенти, притежаващи диплома за средно образование, но които имат езикови или културни пропуски и / или по-малко от 12 години, както се изисква от закона за достъп до университет в Италия.... [-]

Италия Parma
Октомври 2019
Редовно обучение
1 year
Кампус
Научете повече на английски
Address
Parma, Emilia-Romagna, Италия