Rome University of Fine Arts (RUFA)

Представление

Прочетете официалното описание

RUFA, истински мечти и конкретни проекти.

RUFA, Римският университет за изящни изкуства, е мултидисциплинарен, международен образователен център - легално признат от Министерството на образованието, университетите и научните изследвания (MIUR) - предлагащ авторитетни, иновативни курсове в областта на изкуството, дизайна и комуникациите. RUFA работи в сътрудничество с реномирани професионалисти и престижни предприятия, като гарантира теоретичната подготовка на своите студенти, в допълнение към непрекъснато актуализираните методологически и оперативни насоки, като същевременно запазва очите на работното място и текущите пазарни тенденции. Създадена през 1998 г. с цел да изпълни в рамките на една академия стремежите на италиански и чуждестранни студенти и тези на нейния основател, Maestro Alfio Mongelli, RUFA предлага бакалавърски и магистърски програми, които отговарят изцяло на съвременния художествен и културен контекст. , осигуряващи артистична подготовка с най-висок и силен и конкретен потенциал за бъдеща заетост.

Актуални и стимулиращи предложения за обучение.

RUFA предлага голям набор от предложения за обучение, които включват някои от най-вълнуващите и търсени области. Ръководейки и съветвани от ръководителите на катедрата по визуални изкуства и катедрата по дизайн и приложни изкуства / нови технологии за изкуствата, студентите в RUFA могат да избират бъдещата си професионална кариера от осем различни бакалавърски програми:

Живопис / Скулптура / Комплект дизайн / Графичен дизайн / Комикси и илюстрации / Дизайн / Кино / Фотография.

И от осем магистърски програми:

Мултимедия Изкуство и дизайн / Визуален и иновационен дизайн / Компютърна анимация и визуални ефекти / Филмово изкуство / Сценография / Скулптура / Живопис / Графични изкуства.

За възрастни и всички студенти, които се нуждаят от допълнително специализирано обучение, RUFA предлага и няколко кратки курса, магистърски курсове и курсове за напреднали.

В продължение на много години, RUFA работи интензивно в партньорство с престижния университетски колеж на KDU в Малайзия, като съвместно създава магистърска програма по визуално и иновационно проектиране. Между двата университета се разви високо динамичен, културен обмен и споделяне на идеи и проекти, насочени към обогатяване на образованието на студентите, записани в двете институции. Проникването между древна и съвременна традиция е само един културен костюм, който римският университет споделя с малайзийския си колега. През последните години отношенията между двата института бяха допълнително насърчавани благодарение на стипендиите. RUFA и KDU University College са напълно съгласни с огромните възможности за растеж, които този синергизъм дава, наистина Hon Wei Min, вицепрезидент на малайзийския университет, заяви, че "Ние твърдо вярваме, че нашите ученици могат да научат много от голяма стойност от RUFA, които след това могат да бъдат прехвърлени обратно вкъщи. И двете страни имат изключително древно културно наследство, съчетано с еднакво силен дух за артистично изразяване, а срещата и сливането на двете може само да породи много нови, позитивни идеи. Ние вярваме в вас и вие вярвате в нас ”.

Основната цел е винаги да бъдем възприемчиви към заразяване между различни езици, трансверсалност, изследвания и експериментиране.

Метод по поръчка

Обучителният подход на RUFA се основава на отличителен и специализиран метод на преподаване, който има за цел да се присъедини към учебната програма и професионалното обучение.

По време на учебните си курсове, студентите могат да посещават лаборатории, работни срещи, експерименти, изложби, презентации и дебати. Това са съвременни и ефективни инструменти, които приближават учениците до реалността на професионалната работна сила. За да се възползва максимално от обучението си, RUFA насърчава студентите да се възползват от наличните възможности, за да изградят солидна теоретична и практическа основа. Тогава те могат да създадат вдъхновено изкуство, което съчетава интердисциплинарно замърсяване, трансверсално обогатяване и иновативни експерименти.

Тъй като RUFA е съвременен, тя има за цел да преподава и да тренира със своето сърце, ориентирано към традицията, и мисълта му за бъдещето.

Учене в Рим

Гледайки назад във времето, към бъдещето

Изучаването на творчески изкуства в атмосфера, заразена с стимули и стимули от възможно най-голямо значение, предлага неоценими предимства. Рим е бил самата люлка на Ренесанса и още днес историческото и артистично наследство на града е емблема с световно известност. И все пак Рим също е непрекъснато променящ се град, където динамичните нови вълнуващи езици го превръщат в сцена за нови, вълнуващи съвременни тенденции. Голямото разнообразие, което се предлага в музеите и галериите на града, е най-очевидното доказателство за това. Всъщност, Рим се похвали не само с прословутата класическа професия, но и с стимулиращ календар на събития и инициативи, които попадат под знамето на новите тенденции, вариращи от изкуство до музика и дори карикатура.

Не пропускайте възможността да учите в средата на турбинния двигател на художествените стимули, който е Рим. Изучаването тук означава влизане в историята на бъдещето!

Места

Рим

Address
Sede Centrale Via Benaco, 2
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Taro, 14
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Degli Ausoni, 7
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Benaco, 12
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Benaco, 1b
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Lariana, 14
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Lariana, 8
Рим, Лацио, Италия