Rome University of Fine Arts (RUFA)

Представление

Прочетете официалното описание

RUFA, истински мечти и конкретни проекти

RUFA, Римският университет за изящни изкуства, е мултидисциплинарен, международен образователен център - юридически признат от Министерството на образованието, университета и научните изследвания (MIUR) - предлага авторитетни, иновативни курсове в областта на изкуството, дизайна и комуникацията. RUFA работи в сътрудничество с известни професионалисти и престижни предприятия, като гарантира теоретичната подготовка на студентите си за отлично качество, в допълнение към постоянно актуализирано методическо-оперативно ръководство, като същевременно следи внимателно работното място и текущите пазарни тенденции. Създадена през 1998 г. с цел да изпълни, в рамките на една Академия, стремежите на италиански и чуждестранни студенти и тези на нейния основател Маестро Алфио Монгели, RUFA предлага образователни програми за бакалавър и магистър по изкуства, които отговарят изцяло на съвременния художествен и културен контекст , осигуряваща художествено обучение от най-висок калибър и силни, конкретни бъдещи перспективи за заетост.

Актуални и стимулиращи предложения за обучение

RUFA предлага голям набор от предложения за обучение, които включват някои от най-вълнуващите и търсени области. Ръководейки и съветвани от ръководителите на катедрата по визуални изкуства и катедрата по дизайн и приложни изкуства / нови технологии за изкуствата, студентите в RUFA могат да избират бъдещата си професионална кариера от осем различни бакалавърски програми:

Живопис / Скулптура / Комплект дизайн / Графичен дизайн / Комикси и илюстрации / Дизайн / Кино / Фотография.

И от осем магистърски програми:

Мултимедия Изкуство и дизайн / Визуален и иновационен дизайн / Компютърна анимация и визуални ефекти / Филмово изкуство / Сценография / Скулптура / Живопис / Графични изкуства.

За възрастни и всички студенти, които се нуждаят от допълнително специализирано обучение, RUFA предлага и няколко кратки курса, магистърски курсове и курсове за напреднали.

От много години RUFA работи интензивно в партньорство с престижния университетски колеж KDU в Малайзия, съвместно създавайки магистърски програми по визуален и иновационен дизайн. Между двата университета се разви силно динамичен културен обмен и споделяне на идеи и дизайни, насочени към обогатяване на образованието на студентите, записани в двете институции. Взаимопроникването между древна и съвременна традиция е само един културен костюм, който римският университет споделя със своя малайзийски колега. През последните години отношенията между двата института се насърчават допълнително благодарение на стипендиите за стипендии. RUFA и KDU University College са напълно съгласни по отношение на огромните възможности за растеж, които тази синергия предоставя, наистина Хон Вей Мин, вицепрезидент на малайзийския университет, заяви, че „Ние твърдо вярваме, че нашите студенти могат да се научат много от полза от RUFA, който след това може да бъде прехвърлен обратно у дома. И двете ни страни имат изключително древно културно наследство, съчетано с еднакво силен дух за художествено изразяване, а срещата и сливането на двете може да породи само много нови, положителни идеи. Ние вярваме във вас и вие вярвате в нас ”.

Основната цел е винаги да бъдем възприемчиви към заразяване между различни езици, трансверсалност, изследвания и експериментиране.

Метод по поръчка

Обучителният подход на RUFA се основава на отличителен и специализиран метод на преподаване, който има за цел да се присъедини към учебната програма и професионалното обучение.

По време на учебните си курсове, студентите могат да посещават лаборатории, работни срещи, експерименти, изложби, презентации и дебати. Това са съвременни и ефективни инструменти, които приближават учениците до реалността на професионалната работна сила. За да се възползва максимално от обучението си, RUFA насърчава студентите да се възползват от наличните възможности, за да изградят солидна теоретична и практическа основа. Тогава те могат да създадат вдъхновено изкуство, което съчетава интердисциплинарно замърсяване, трансверсално обогатяване и иновативни експерименти.

Тъй като RUFA е съвременен, тя има за цел да преподава и да тренира със своето сърце, ориентирано към традицията, и мисълта му за бъдещето.

Учене в Рим

Гледайки назад във времето, към бъдещето

Изучаването на творчески изкуства в атмосфера, заразена с стимули и стимули от възможно най-голямо значение, предлага неоценими предимства. Рим е бил самата люлка на Ренесанса и още днес историческото и артистично наследство на града е емблема с световно известност. И все пак Рим също е непрекъснато променящ се град, където динамичните нови вълнуващи езици го превръщат в сцена за нови, вълнуващи съвременни тенденции. Голямото разнообразие, което се предлага в музеите и галериите на града, е най-очевидното доказателство за това. Всъщност, Рим се похвали не само с прословутата класическа професия, но и с стимулиращ календар на събития и инициативи, които попадат под знамето на новите тенденции, вариращи от изкуство до музика и дори карикатура.

Не пропускайте възможността да учите в средата на турбинния двигател на художествените стимули, който е Рим. Изучаването тук означава влизане в историята на бъдещето!

Места

Рим

Address
Sede Centrale
Via Benaco, 2

Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Taro, 14
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Degli Ausoni, 7
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Benaco, 12
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Benaco, 1b
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Lariana, 14
Рим, Лацио, Италия

Рим

Address
Via Lariana, 8
Рим, Лацио, Италия