Прочетете официалното описание

RUFA, истински мечти и конкретни проекти.

RUFA, Римският университет за изящни изкуства, е мултидисциплинарен, международен образователен център - легално признат от Министерството на образованието, университетите и научните изследвания (MIUR) - предлагащ авторитетни, иновативни курсове в областта на изкуството, дизайна и комуникациите. RUFA работи в сътрудничество с реномирани професионалисти и престижни предприятия, като гарантира теоретичната подготовка на своите студенти, в допълнение към непрекъснато актуализираните методологически и оперативни насоки, като същевременно запазва очите на работното място и текущите пазарни тенденции. Създадена през 1998 г. с цел да изпълни в рамките на една академия стремежите на италиански и чуждестранни студенти и тези на нейния основател, Maestro Alfio Mongelli, RUFA предлага бакалавърски и магистърски програми, които отговарят изцяло на съвременния художествен и културен контекст. , осигуряващи артистична подготовка с най-висок и силен и конкретен потенциал за бъдеща заетост.

Актуални и стимулиращи предложения за обучение.

RUFA предлага голям набор от предложения за обучение, които включват някои от най-вълнуващите и търсени области. Ръководейки и съветвани от ръководителите на катедрата по визуални изкуства и катедрата по дизайн и приложни изкуства / нови технологии за изкуствата, студентите в RUFA могат да избират бъдещата си професионална кариера от осем различни бакалавърски програми:

Живопис / Скулптура / Комплект дизайн / Графичен дизайн / Комикси и илюстрации / Дизайн / Кино / Фотография.

И от осем магистърски програми:

Мултимедия Изкуство и дизайн / Визуален и иновационен дизайн / Компютърна анимация и визуални ефекти / Филмово изкуство / Сценография / Скулптура / Живопис / Графични изкуства.

За възрастни и всички студенти, които се нуждаят от допълнително специализирано обучение, RUFA предлага и няколко кратки курса, магистърски курсове и курсове за напреднали.

В продължение на много години, RUFA работи интензивно в партньорство с престижния университетски колеж на KDU в Малайзия, като съвместно създава магистърска програма по визуално и иновационно проектиране. Между двата университета се разви високо динамичен, културен обмен и споделяне на идеи и проекти, насочени към обогатяване на образованието на студентите, записани в двете институции. Проникването между древна и съвременна традиция е само един културен костюм, който римският университет споделя с малайзийския си колега. През последните години отношенията между двата института бяха допълнително насърчавани благодарение на стипендиите. RUFA и KDU University College са напълно съгласни с огромните възможности за растеж, които този синергизъм дава, наистина Hon Wei Min, вицепрезидент на малайзийския университет, заяви, че "Ние твърдо вярваме, че нашите ученици могат да научат много от голяма стойност от RUFA, които след това могат да бъдат прехвърлени обратно вкъщи. И двете страни имат изключително древно културно наследство, съчетано с еднакво силен дух за артистично изразяване, а срещата и сливането на двете може само да породи много нови, позитивни идеи. Ние вярваме в вас и вие вярвате в нас ”.

Основната цел е винаги да бъдем възприемчиви към заразяване между различни езици, трансверсалност, изследвания и експериментиране.

Метод по поръчка

Обучителният подход на RUFA се основава на отличителен и специализиран метод на преподаване, който има за цел да се присъедини към учебната програма и професионалното обучение.

По време на учебните си курсове, студентите могат да посещават лаборатории, работни срещи, експерименти, изложби, презентации и дебати. Това са съвременни и ефективни инструменти, които приближават учениците до реалността на професионалната работна сила. За да се възползва максимално от обучението си, RUFA насърчава студентите да се възползват от наличните възможности, за да изградят солидна теоретична и практическа основа. Тогава те могат да създадат вдъхновено изкуство, което съчетава интердисциплинарно замърсяване, трансверсално обогатяване и иновативни експерименти.

Тъй като RUFA е съвременен, тя има за цел да преподава и да тренира със своето сърце, ориентирано към традицията, и мисълта му за бъдещето.

Учене в Рим

Гледайки назад във времето, към бъдещето

Изучаването на творчески изкуства в атмосфера, заразена с стимули и стимули от възможно най-голямо значение, предлага неоценими предимства. Рим е бил самата люлка на Ренесанса и още днес историческото и артистично наследство на града е емблема с световно известност. И все пак Рим също е непрекъснато променящ се град, където динамичните нови вълнуващи езици го превръщат в сцена за нови, вълнуващи съвременни тенденции. Голямото разнообразие, което се предлага в музеите и галериите на града, е най-очевидното доказателство за това. Всъщност, Рим се похвали не само с прословутата класическа професия, но и с стимулиращ календар на събития и инициативи, които попадат под знамето на новите тенденции, вариращи от изкуство до музика и дори карикатура.

Не пропускайте възможността да учите в средата на турбинния двигател на художествените стимули, който е Рим. Изучаването тук означава влизане в историята на бъдещето!

Програми с обучение на:
  • Английски
  • Италиански

Това училище също предлага:

Магистър по изкуствата (MA)

Rome University of Fine Arts (RUFA)

Ще можете да се установите като компютърна анимация и дизайнер на визуални ефекти в света на киното, телевизията, аудио ефектите и уеб продукции, обучение за придобиване ... [+]

относно

Ще можете да се установите като компютърна анимация и дизайнер на визуални ефекти в света на киното, телевизията, аудио ефектите и уеб продукции, обучение за придобиване на умения за дигитални техники и оптимизиране на вашето ръчно умение, културно съзнание и творчески способности.

Творчество и технология за създаване на компютърна анимация и Визуални ефекти.

Магистърската програма по компютърни анимации и визуални ефекти в RUFA е курс по артистична специализация, предназначен да обучава дизайнери в цифрова анимация и визуални ефекти за филмови, телевизионни, аудиовизуални продукции и интернет, за да съчетава цифрова технология, ръчно възпроизвеждане, културно ноу- и творчески капацитет.... [-]

Италия Рим
Октомври 2019
Английски,Италиански
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Магистърската програма по изкуства и дизайн - първата по рода си програма, създадена в централна / южна Италия, успява напълно да обхване тази сложна област от проучвания ... [+]

Разположените около мултимедийната идея пространства и инсталации.

Магистърската програма по изкуства и дизайн - първата по рода си програма, създадена в централна / южна Италия, успява напълно да обхване тази сложна област от проучвания, като се занимава с нарастващата централна роля на цифровите технологии и техники при проектирането на мултимедийни пространства и произведения. Той представлява широкообхватно поле, вариращо от проектиране на инсталации и изложения на културни събития до реализиране на пространства в обществени и частни условия и дори виртуално проектиране и видеокартиране на фасадите на обществени сгради и паметници. Курсът дава отговор на образователното съвършенство на много високото търсене на дизайнери и художници, обучени да работят в тези сектори, способни да комбинират творческата култура на дизайнера с експертни умения в новите технологии.... [-]

Италия Рим
Октомври 2019
Английски
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Вие ще прецизирате допълнително обучението си с висока степен на техническа и дизайнерска специализация. По време на целия си курс на обучение ще бъдете подкрепени от доб ... [+]

относно

Вие ще прецизирате допълнително обучението си с висока степен на техническа и дизайнерска специализация. По време на целия си курс на обучение ще бъдете подкрепени от добре структуриран, непрекъснато обновен цикъл на съвместни усилия, стажове и работни стажове с водещи поддръжници в света на италианския дизайн.

Курс за управление на пространството, дълбочината и движението.... [-]
Италия Рим
Октомври 2019
Английски
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Ще усъвършенствате базата си от знания, позиционирайки себе си в сърцето на комуникационния дизайн, учейки се да овладеете тематичните области на визуалния дизайн, реклам ... [+]

относно

Ще усъвършенствате базата си от знания, позиционирайки себе си в сърцето на комуникационния дизайн, учейки се да овладеете тематичните области на визуалния дизайн, рекламата и високо структурирания свят на мултимедийната комуникация, обединявайки в тези области техники за проектиране и дигитални иновации.

Visual Design, нова граница в дизайна и координацията на проекта.

Програмата за магистърски програми по визуални и иновационни проекти е двугодишна артистична специализация, предназначена да започне дизайнери извън границите на традиционните графични ограничения.... [-]

Италия Рим
Октомври 2019
Английски,Италиански
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Ще се впуснете в иновативна, смесена медийна, авангардна, напречна образователна Pathway която ще ви превърне в пълноценен художник, способен да изразява своя творчески е ... [+]

относно

Ще се впуснете в иновативна, смесена медийна, авангардна, напречна образователна Pathway която ще ви превърне в пълноценен художник, способен да изразява своя творчески език във всяка художествена дисциплина.

Бояджии, пълни и мултидисциплинарни художници.

Живопис е художествена дисциплина, която позволява съчетаването на страст и професия в уникална кариера и избор на живот. Изучавайки живопис в RUFA, студентът получава многодисциплинарно академично обучение на високо ниво и пълно разбиране на техниките и качествата, свързани със света на изящните изкуства.... [-]

Италия Рим
Октомври 2019
Английски
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Ще се научите да овладявате материята и движението, да изградите свой собствен път към артистичния израз, създавайки уникален език на общуване, който ще ви даде пълен дос ... [+]

относно

Ще се научите да овладявате материята и движението, да изградите свой собствен път към артистичния израз, създавайки уникален език на общуване, който ще ви даде пълен достъп до съвременната сцена на изкуството.

Скулптурата: материал, движение и пространство за изразяване на изкуството.

RUFA е добре утвърдена на международната сцена като експерти по преподаване на скулптури благодарение на своя президент Алфио Монгели, световноизвестен скулптор, отпразнуван за линейната си естетика, която е елегантна и мощна.... [-]

Италия Рим
Октомври 2019
Английски
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Ще продължите теоретичното и практическото си обучение с изучаване на специфични области като кино, сценография, фотография, редактиране, звуково инженерство, мултимедийн ... [+]

относно

Ще продължите вашето теоретично и практическо обучение с изучаване на специфични тематични области като кино, сценография, фотография, редактиране, звукотехника, мултимедийни продукти, компютърна анимация, 3D, феноменологията на образите и социологията на съвременното изкуство.

Филм, направен от съдържание и експериментиране.

Филмът е свят, съставен от много различни езици, всеки от които е роден от необходимостта да общуват с визия. Използвайки експерименти и изследвания, може да даде живот на нови истории и за да им каже, че RUFA е създал двугодишната магистърска програма по изкуствата в областта на филмите, родена да събере заедно в една програма таланта и способностите за разказване на истории и визия за студенти, завършили специалност "Изкуство или дизайн".... [-]

Италия Рим
Октомври 2019
Английски
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Ще се научите да отговаряте на всякакви искания в контекста на изкуствата и графиките, разчитайки на способността ви да разбирате и разпознавате красотата и след това да ... [+]

относно

Ще се научите да отговаряте на всякакви искания в контекста на изкуствата и графиките, разчитайки на способността ви да разбирате и разпознавате красотата и след това да я пресъздавате, като използвате серия от специфични техники и технологии.

Свят на възможността да изразявате изкуството и творчеството.

В рамките на академичната структура на RUFA двугодишната степен на графичните изкуства е част от отдела за визуални изкуства, който е отрасълът на академичните науки в RUFA, в който се помещава взаимодействието между дисциплините за изящни изкуства, създавайки нови взаимодействия между тях.... [-]

Италия Рим
Октомври 2019
Английски
2 години
Кампус
Научете повече на английски

RUFA Open Time

Address
Sede Centrale Via Benaco, 2
Рим, Лацио, Италия
Address
Via Taro, 14
Рим, Лацио, Италия
Address
Via Degli Ausoni, 7
Рим, Лацио, Италия
Address
Via Benaco, 12
Рим, Лацио, Италия
Address
Via Benaco, 1b
Рим, Лацио, Италия
Address
Via Lariana, 14
Рим, Лацио, Италия
Address
Via Lariana, 8
Рим, Лацио, Италия