Прочетете официалното описание

Инкубаторът на млади таланти.

IFDA е една от малкото модни академии, исторически признати от институциите.

IFDA Италианска мода

От 2001 г. в самия център на Милано, IFDA има една единствена цел: да създаде Авангардска академия, която да запази традицията и да обучи по много конкретен и професионален начин своите ученици, защото те ще бъдат бъдещето на модната система.

Днес IFDA е инкубатор на нови таланти, ангажирани с истински моден проект.

Марката италианска академия за мода и дизайн (IFDA) е основана през 2001 г. от Даниеле CM Фиттоле, известен индустриален дизайнер от 1989 г., който е работил с Катрин Хамнет, JP Gaultier, G. Venturi, L. Soprani и още много други. Неговата визия е да създаде завършваща Авангардна академия, която да запази силната идентичност на истинската италианска мода.


Мисия

Чрез квалифицирания си персонал в индустрията, IFDA предлага своите експертни знания на определен брой специализирани студенти. Академията е инкубатор между традицията и авангарда.

Защо IFDA е Special?

IFDA е специален, защото предлага програми за обучение в съответствие с нуждите на модната система. Съществуват многобройни сътрудничества с национални и международни марки и модни професионалисти, които разработват истински модни капсули. Всички студенти са пряко ангажирани в междуфирмените стажове.

местоположение

Милано - градът на модата

Разположена в престижната централа на Via Tortona 35 , IFDA предлага достъп до най-новите модни технологии и професионалисти в сърцето на Миланския район за мода и дизайн , където се намират едни от най-известните италиански модни къщи, включително Armani, Zegna, Fendi, Diesel, Stone Остров, Moncler, за да назовем няколко.

Всяка година IFDA предлага практически опит, за да обучи студентите да станат най-добрите в областта на невероятни професионалисти и да ги подготвят да достигнат най-високото индустриално ниво.

метод

IFDA Италианска мода

Не два дни са еднакви в IFDA - всеки ден е различно!

107218_rsz_adobestock_101678451.jpg

Етап и семинар

През всяка академична година IFDA предлага възможности за стажове и семинари с нашите партньори , за да се учи и работи директно с професионалистите. Тук, в IFDA, ние силно вярваме, че практическият опит е един от най-добрите начини за пълно разбиране на нуждите на истинска работна, бърза модна среда. Чрез семинарите, нашите ексклузивни гост-лектори са на разположение, за да разговарят със студенти, като предлагат свои лични преживявания и съвети на индивидуална основа.

IFDA Alumni, които работят в модната система: Елиза Л. да Херно, Валентина С., Лара В. Грета С. да Армани, Лиза Б. да Есте Лаудер, Натали Г. да Гучи, Даниела С. да Джил Сандер, Вероника П. да Предполагам.

IFDA предлага на нашите студенти: конкурс, семинари, работни срещи, панаири.

Модни ревюта и презентации: Милано Мода Дона (Миланска седмица на модата), Милано Модо Уомо (Джорджо Армани и др.), IFDA Fashion Show, Денят на пресата Тортона, SI Sposaitalia.

Панаири: The One Milano, White, Lineapelle, MICAM, Mipel, MilanoUnica, SuperPitti.

Изложба: Триенале, Мудец, Армани Силос, Фондация Прада, Палацо Реале, Палацо дела Рагионе, Палацо Морандо.

Конкурс: Напред Кашияма, Кой е следващият, Moda Italia CNA.

Официални партньори

 • Ente Fiera Milano
 • Confcommercio
 • Federmoda Italia
 • Милано
 • Пурим
 • MyPlant
 • Camera Italiana Купувачът Moda
 • Confartigianato Biella

Някои от нашите професионални учители

 • Армандо Поллини (Pollini Design)
 • Емилиано Риналди (Арт директор La Perla)
 • Симона Поли (директор на списание WHITE)
 • Flaminio Soncini (основател на „Асоциация на купувачите“)
 • Елена Салванески (генерален мениджър на TheOne Milano, собственик на IAFIL Spa)
 • Лука Цако (моден координатор Версаче)
 • Giovanni Cavagna (Моден дизайнер Макс Мара, Les Copains, Loro Piana, YEdition)
 • Стефано Анселмо (основател на Академията Стефано Анселмо)
 • Maurizio Cinà (съосновател на “Асоциация на купувачите”, бивш адвокат на Frankie Morello)
 • Лино Спина (старши производител на модели Prada, Genny, Celine)
 • Emidio Summonte (Моден дизайнер Versace аксесоари)
 • Евгенио Галавоти (заместник-директор на ELLE)
 • Elisa Pestrichella (заместник-директор IFDA, съосновател на Creative Creative Lab)
 • Алис Лисони (старши дизайнер Лучано Сопрани, Алегри)
 • Орнела Риголети (Старши производител на мотиви Валентино, Армани, Унгаро, Ричмънд, Монтана)
 • и много други.

Програми с обучение на:
 • Италиански
 • Английски

Това училище също предлага:


IFDA Italian Fashion & Design Academy

Дизайнерът е сърцето на модната система, но вече не само творците рисуват и оцветяват: чистият и прост талант вече не е достатъчно, защото дизайнерът не само създава дрех ... [+]

Създайте колекция от капсули

Капсулната колекция е малка колекция от ограничени и лесно взаимозаменяеми облекла.

Дизайнерът е сърцето на модната система, но вече не само творците рисуват и оцветяват: чистият и прост талант вече не е достатъчно, защото дизайнерът не само създава дрехи, но и начин на живот.

Някои от модните професионалисти:

Лука Цако (моден координатор Версаче)Емилиано Риналди (Арт директор La Perla)Симона Поли (директор на списание WHITE)Maurizio Cinà (съосновател на “Асоциация на купувачите”, бивш адвокат на Frankie Morello)Орнела Риголети (Старши производител на мотиви Валентино, Армани, Унгаро, Ричмънд, Монтана)... [-]
Италия Милан
Ноември 2019
Английски,Италиански
Редовно обучение
10 месеца
Кампус
Научете повече на английски
IFDA Italian Fashion & Design Academy

Ежегодната програма за дизайн на обувки има за цел да обучи млади професионалисти, които могат да произвеждат всякакъв вид обувки, развивайки различни бази за перфектната ... [+]

Ежегодната програма за дизайн на обувки има за цел да обучи млади професионалисти, които могат да произвеждат всякакъв вид обувки, развивайки различни бази за перфектната реализация.

Дизайнерът на обувки научава как да проектира и създава всякакъв вид обувки по отношение на тенденциите, познавайки в дълбочина материалите, които ще се използват, и техните компоненти, като могат да работят като създател на оригинална линия, като сътрудник на стилист, или в областта на бизнеса като творчески консултант или директно в лабораторните прототипи.... [-]

Италия Милан
Януари 2020
Английски,Италиански
Редовно обучение
8 месеца
Кампус
Научете повече на английски
IFDA Italian Fashion & Design Academy

Модната система е съставена не само от творчески хора, но преди всичко от експертни мениджъри, които превръщат творчеството на другите в истински бизнес. ... [+]

Модната система е съставена не само от творчески хора, но преди всичко от експертни мениджъри, които превръщат творчеството на другите в истински бизнес.

Маркетингът и управлението на променливите, цените, дистрибуцията и комуникацията позволяват на компаниите в модния сектор да постигнат конкурентна позиция, да я управляват и да знаят как да го оптимизират.

Курсът е посветен на всички, които искат да придобият специфични умения като мениджър на модната система, със съзнание и компетентност в специфични професионални области чрез практически ръководен опит и изучаване на технически дисциплини. Особено внимание се отделя на развитието на пазарите и езика, за да се осигури подходяща подготовка за включване във всяка компания в модната индустрия.... [-]

Италия Милан
Март 2020
Английски,Италиански
Редовно обучение
8 месеца
Кампус
Научете повече на английски
IFDA Italian Fashion & Design Academy

Курсът за модни купувачи, куратор от модни експерти и модни купувачи, осигурява директно взаимодействие със света на модата и неговото разпространение. ... [+]

Курсът за модни купувачи , куратор от модни експерти и модни купувачи, осигурява директно взаимодействие със света на модата и неговото разпространение.

Някои от модните професионалисти:

Flaminio Soncini (основател на „Асоциация на купувачите“)Maurizio Cinà (съосновател на “Асоциация на купувачите”, бивш адвокат на Frankie Morello)Шоурум ZappieriRinascente MilanoЛуиса ВиаРома

Цели на курса... [-]
Италия Милан
Януари 2020
Английски,Италиански
Задочно обучение
3 месеца
Кампус
Научете повече на английски
IFDA Italian Fashion & Design Academy

Курсът на модния стилист има за цел да представи професионалната фигура на стилиста, анализирайки неговите умения и различни дейности. ... [+]

Курсът на модния стилист има за цел да представи професионалната фигура на стилиста, анализирайки неговите умения и различни дейности.

Курсът ще се основава на теоретични уроци, в които ще се задълбочат неписаните правила, които формулират отношенията с пресслужбите, фото агенциите и др.

Изключително важна част от курса е един от семинарите с професионалисти, който ще позволи на студентите да имат пряк контакт с международните работни условия.... [-]

Италия Милан
Януари 2020
Английски,Италиански
Редовно обучение
8 месеца
Кампус
Научете повече на английски

Flow

John Richmond meets IFDA students

Welcome to IFDA