University of Oviedo -

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът в Овиедо е публична институция за висше образование и научни изследвания в Княжество Астурия. С над 400 годишна история той предлага пълна гама от бакалавърски степени, адаптирани към Европейското пространство за висше образование във всички области на знания и програми за следдипломна квалификация в сътрудничество с национални и международни университети и повече от 250 компании.

Кампус на международните отлични постижения

С международно обаждане, близки връзки с региона и силен ангажимент към трансфера на знания към света на бизнеса, Университетът в Овиедо бе един от първите девет университета в Испания, които получиха акредитация като "Кампус на международните постижения" на 26 ноември 2009 г. Проектът CIE Asturias-Ad Futurum обединява повече от 300 регионални и национални институции, компании и технологични центрове.

Основни фигури

 • 25 000 студенти
 • 2.000 лектори и изследователи
 • 1.000 служители по административен ред
 • 57 Докторски програми
 • 50 магистърски програми
 • 6 Магистърски програми "Еразмус Мундус" (3 координирани от Университета в Овиедо)
 • 24 докторски програми
 • 65 Курсове за сертификати
 • 210 легла в университетските зали
 • 800 международни студенти
 • 17 факултети и училища
 • 38 отдели
 • Годишен бюджет от 198 млн. Евро

Седем университета в три града

Обучението се провежда в седем кампуса, разположени в централен район на Астурия: Овиедо (Ел Кристо, Ел Милан, Ламаквик, Каталанес и Овиедо Център), Хихон и Миерес, в допълнение към предлагането на различни университетски услуги в Авилес. През 2010 г. тя извърши амбициозен процес, включващ сливането на центрове, свързани с Университета за международни постижения, и бе определен като пример за най-добри практики за испанските университети. В резултат на това университетът има 16 факултета и училища, четири филиала и професионалното училище по физическо възпитание и спортна медицина. Освен това, Международният център за следдипломна квалификация управлява магистърските степени и докторска степен. Програми.

Освен това, академичната институция разполага с напълно оборудвани спортни съоръжения и модерно обзаведени помещения за настаняване на студенти, преподаватели и административен и обслужващ персонал.

Водещ на научните изследвания в региона

Университетът в Овиедо поема 80% от R

Институцията в Астурия също разполага с два специализирани клъстера (Енергетика, околна среда и изменение на климата и Биомедицина и здравеопазване), които са тясно свързани с регионалните технологични паркове и астурската здравна мрежа.

Ангажимент към обществото

Вярно с историческото наследство, което прави университета в Овиедо пионерска институция в Университетското разширение в Испания в края на XIX век, дейността за разпространение на знания надхвърля неговите университети, за да достигне до цялото Княжество Астурия. Историческата сграда, разположена в центъра на Овиедо, е дом на културния център LAUDEO University Extension, където се провеждат големи академични и културни събития, отворени за широко общество в Астурия.

Като част от своята корпоративна социална отговорност, Университетът в Овиедо предлага помощни и помощни услуги за хора със специални нужди и "пространство на солидарност", където се осъществяват дейности на доброволческа дейност и международно сътрудничество. Управлението за равенство гарантира спазване на политиките за равенство между половете и за съвместяване на семейството и семейството.

Места

Овиедо

Address
Edificio Histórico.
Plaza del Riego, 4 Entresuelo.

33003 Овиедо, Астурия, Испания

Програми

Това училище също предлага: