Jaume I University (Universitat Jaume I)

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът Jaume I (UJI) е създаден на 27 февруари 1991 г. като център за висше образование и научни изследвания, за да отговори на единодушното обществено търсене в района на Кастело. Това също е плод на традиция в образованието, наследена от учебните занятия в Университетския колеж в Кастело (Collegi Universitari de Castelló, CUC), която датира от 1969 г. В първата си година десетте лектори в CUC дадоха класове на 21 студенти по природни науки и 85 по философия и изкуства. CUC стана част от Universitat de València в края на 1979 г.

Семената на сегашното UJI се засяват през декември 1989 г., когато тогавашният председател на регионалното правителство на Валенсия Йоан Лерма обяви създаването на нов университет в Кастело. Една година по-късно, на 15 октомври 1990 г. регионалното правителство на Валенсия назначи професор Франческо Микавила за директор на проекта за учредяване на университета Jaume I и най-сетне се появи благодарение на закон, приет с одобрението на всички политически партии който съставлява регионалния парламент на Валенсия. Основната цел на новата институция бе да разшири своята преподавателска и изследователска дейност в цялата северна част на Валенсианската общност.

Първата учебна година стартира през септември 1991 г., а центърът официално бе открит с реч, изказана от носителя на Нобелова награда по химия, проф. Аарон Клуг. От момента на създаването й UJI се стреми да стане модерен и висококачествен университет с ясно ориентирана европейска ориентация, чиято цел е да постигне високо ниво на преподаване, научни изследвания и услуги, които предлага обществото.

Университетът "Jaume I" понастоящем е водещият висше учебно-изследователски център в северната част на Валенсианската общност и непрекъснато се стреми да подобри социалното, икономическото и културното развитие на обществото, в което се потапя чрез създаването и предаването на знания. В този смисъл UJI винаги е искал да играе активна роля, както се вижда от инициативи като откриването на нови офиси извън кампусите в различните райони на провинция Castelló, нейните извънсекторни дейности или сътрудничеството с UJI Алумни и приятели (SAUJI).

Днес университетът Jaume I се утвърди като динамичен и предприемчив университет. Понастоящем съществуват 31 курса и дипломи за 15 000 студенти. Тези цифри позволяват на университета да предложи на студентите си персонално внимание и да остане свободен от проблемите на пренаселеността, които често се страдат от други университети. Неговият нов и привлекателен единичен кампус, който е добре свързан с град Кастел, помага да се поддържа тази политика, като се насърчават по-близки човешки взаимоотношения.

Университетът Jaume учи нови, гъвкави и конкурентни учебни планове и програми за обучение, които дават възможност на студентите да се справят задоволително с всяко предизвикателство, поставено от съвременното общество. Интердисциплинарната природа на университета Jaume I гарантира студентската автономия и увеличава шансовете им за намиране на работа в бъдеще благодарение на настаняването на всички студенти, записани в нашия университет.

Университетът Jaume I има широка мрежа от международни контакти, състоящи се от около 145 университетски партньори в Европа, Съединените щати и Латинска Америка, която доведе до програми за обмен между студенти и членове на академичния състав, както и образователни и изследователски проекти.

Университет Jaume участвам във всички международни програми, изпълнявани в целия Европейски съюз, като Сократ-Еразъм, Леонардо, Темпус и Алфа, както и тези, организирани от испанското правителство, включително Програмата за междууниверситетно сътрудничество. Университетът е отворен за нови схеми, които спомагат за повишаване на качеството на преподаването и изследванията, провеждани тук. Някои от по-забележителните инициативи, свързани с преподаването, включват председателя на ЮНЕСКО по въпросите на философията на мира, катедра "Право и европейска икономика" на Жан Моне, програмите EURINSA и EURUJI за обучение на инженери в Европа и, накрая, Степени в Латинска Америка, сред много други инициативи.

Места

Castellón de la Plana

Address
Castellón de la Plana, Валенсийска общност, Испания

Програми

MSc
Курсове за ръководители