International Montessori Institute

Представление

Прочетете официалното описание

За нас

International Montessori Institute (IMI) е специализиран център за Монтесори образование с ясна цел: да предложи класическо и строго обучение по Монтесори, основано на оригиналните източници на д-р Мария Монтесори, адаптирани към настоящите образователни нужди, като обединява в един център Най-доброто от италианската и англо-саксонската традиция.

За да направим това, избрахме обучители от двата профила, като по този начин предложихме на нашите ученици широк и уникален поглед към Монтесори образование.

Нашият преподавателски състав беше внимателно подбран за широкия си международен опит с цел предаване на цялото богатство на метода Монтесори.

Тази интересна комбинация прави IMI уникална среща на Монтесориан в света, която създава диалог между Монтесори, който гарантира вярност към идеите и визията на д-р Мария Монтесори.

Нашата мисия

В IMI искаме педагогиката Монтесори да стигне до държавното училище. Нашата цел е всички деца да могат да се учат чрез този метод. Класна стая в Монтесори е приготвена среда, в която децата взаимодействат и развиват своя потенциал. Децата стават център на всичко. Учебните ритми са различни, поради което дейностите трябва да се съсредоточат върху този ритъм, така че те трябва да бъдат индивидуализирани.


Нашата визия

Нашите връзки с различни публични и частни организации, както национални, така и международни, стават все по-твърди, което ни насърчава да продължим активно да си сътрудничим в създаването на иновативно обучение. Едно от най-големите ни предизвикателства е да засилим нашето присъствие на национално равнище и на свой ред да увеличим нашето присъствие в международен мащаб. За тази цел, в допълнение към онлайн обучението ни, провеждаме семинари и обучение лице в лице в различни страни и континенти. Изпълнението на ново обучение на различни езици, английски, италиански и скоро португалски, ще ни даде възможност да предадем метода Монтесори отвъд нашите граници.

Нашите ценности

Етичните принципи, на които се основава културата на нашия център, и маркират нашите насоки на поведение, са същите, както д-р Монтесори постулира в живота. Поради тази причина основната ни грижа са децата. Ние вярваме в общество, основано на сближаване. Общество, което се основава на ценности, научени от детството, с образователна система, която поставя детето като център, даващ сигурност и самочувствие; осигуряване на необходимите инструменти за пълното му развитие.


Качеството на обучението ни и гъвкавостта на новите технологии ни превърнаха в център за справка, в който да се обучаваме в педагогиката "Монтесори". Благодарение на великолепния факултет и на екипа, готов да предложи най-доброто от себе си, IMI сега е сигурен залог.

От откриването на първото училище Монтесори в Рим през 1907 г., образованието в Монтесори се разшири до такава степен, че сега има повече от 25 000 училища в Монтесори по целия свят. Мария Монтесори трансформира образованието, като създава педагогически материали, които подкрепят ученето и се съсредоточават върху идеята, че ако нещо трябва да се промени, то трябва да бъде училището, а не детето.

Всички наши ученици могат да се възползват от предложенията за работа, публикувани в портала за заетост на нашия виртуален кампус, които получаваме от различни центрове на Монтесори във всички страни по света.

През 2017 г. имахме удоволствието и привилегията да имаме повече от 1700 нови ученици, които са преминали през нашите класни стаи с различно лицево, смесено и онлайн обучение. Ученици от различни среди като Азия, САЩ, Мексико, Аржентина, Еквадор, Венецуела, Чили, Германия, Франция, Англия и др. И, разбира се, цялата национална територия.

Също така, повечето от нашите студенти, преди да завършат своя период на обучение, практикуват в различни национални и международни центрове на Монтесори като Хонг Конг, Дубай, Мексико, САЩ, Аржентина, Франция и Германия и др.


Сътрудничещи центрове и организации


Какво е Монтесори?

  • Въздействието на движението върху ученето: Значителното движение е помощ за ученето и подобрява способността за задържане на концепции; използването на ръцете е великолепен канал за въвеждане на информация в мозъка.
  • Изборът и възприеманият контрол: Всяко учене е по-задълбочено и по-лесно, когато хората избират това, което искаме да научим, и можем да наблюдаваме това обучение.
  • Наградите и външната мотивация се намесват в обучението: Вътрешната мотивация на човека е положителна и трябва да насърчаваме.
  • Ученето от връстници улеснява разбирането: Диалогът с връстниците е много важен ключ както за обучаемия, така и за учащия.
  • Значителни контексти на учене: Всеки академичен предмет може да бъде разглеждан по смислен начин и това подобрява интензивността на наученото.
  • Образованието трябва да насърчава преди всичко развитието на нашите изпълнителни функции: (Планирайте, решавайте, представете си, самоуправлявайте се, имайте самочувствие или избирайте стратегии между другото); това е възможно само при реалната практика на тези умения.
  • Редът в околната среда (физическа, времева и т.н.) помага за изграждането на подреден мозък.
  • Много други елементи, които правят обучението на Монтесори, като значението на физическия ред за изграждане на психически ред или значението на елиминирането на стреса, са валидирани като основни за здравословното и балансирано развитие.

Места

Vilafant

Address
Carrer Comerç,44
17740 Vilafant, Каталония, Испания

Рим

Address
“Istituto Comprensivo Bruno Munari”, Casa de Niños.
Via Angelo Mauri 5

Рим, Лацио, Италия

Барселона

Address
Universitat de Barcelona–Facultat d'Educació, Campus de Mundet, Universitat de Barcelona, Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Барселона, Каталония, Испания

Барселона

Address
Universitat de Barcelona–Facultat d'Educació, Campus de Mundet, Universitat de Barcelona, Passeig de la Vall d'Hebron, 171
08035 Барселона, Каталония, Испания