Прочетете официалното описание

Кои сме ние

Училище, специализирано в лидера за електронна търговия в студенти, обучени като експерти в областта на електронната търговия и дигиталния маркетинг. С над 190 учители, обучили над 1100 студенти по електронна търговия и дигитален маркетинг.

Ние сме първото училище за електронна търговия, родено в Испания

През 2010 г. Фабиан Лопес (@faloco) и Джерардо Салвадор (@gerardsalva) проведоха среща, на която те говориха за трудността на пазара на труда, за да могат да наемат добър мениджър за електронна търговия, който да контролира стратегията за дигитален маркетинг. на компанията и подобряват резултатите от продажбите. И двамата заключиха по време на този разговор, че макар да има добро обучение в комуникацията със социалните мрежи, никоя от тях не се фокусира върху електронната търговия. Това отстъпи мястото на създаването на Ecommaster School, която започна през 2011 г. като магистър по електронна търговия и дигитален маркетинг в Елче.

Днес се преподава в Елче и Мадрид лично и онлайн в повече от 20 страни.

Една от диференциалните стойности е да се заложи на професори от компании, които предоставят практически знания в класната стая, вместо да правят това от академичния свят, малко свързан с бизнес реалността.

Каква беше първоначалната идея?

Първоначалната идея беше да се създаде учебна програма и преподавателски състав, който да позволи по-тясно обучение в малка група от не повече от 20 души и в която учителите ще помогнат на ученика да подобри резултатите на своята компания в Интернет, т.е. или да развиете в класната стая бизнес идея от нулата, която ще започне да получава продажби още преди края на Учителя.

people, girls, womenStockSnap / Pixabay

методология

От основаването си през 2011 г. Ecommaster.es разработи своя собствена методология, която гарантира не само пренос на знания, но и придобиване на основни предприемачески умения за всички видове компании, проекти или професионални среди.

Всички дейности на учебната програма на Ecommaster са насочени към тази цел, а класовете на учителите и допълнителните материали, достъпни на нашата платформа, са с високо практическо съдържание, което се стреми да доближи професионалния свят на академиците възможно най-близо.

Така в допълнителния материал на Учителя можете да намерите изобилни случаи на успех (и неуспехи), разказани от първо лице от неговите главни герои, уроци с инструменти, фокусирани върху ежедневната практика и, разбира се, примери за стратегии, техники и инструменти, които са представени в часовете лице в лице или във видеоконференции.

Академична дирекция и ръководител на проучванията

Те са членове на екипа на Ecommaster, които следят отблизо развитието на дейностите на Учителя. Екип от трима души, на разположение на студентите, които структурират работата седмично, координира календарите и засилва връзката между учители и ученици. В допълнение, те са в състояние да решат технически въпроси и да посъветват най-добрия начин за повишаване на таланта на студентите, когато започват всеки проект или кариерата си.

Учители на ecommaster

Типът профил на учителя Ecommaster е този на професионалист с дългогодишен опит в света на електронната търговия или дигиталния маркетинг, или разработва собствени проекти или работи за големи играчи като Amazon, eBay, PayPal, Inditex, PC Components ... а също така и за стартиращи фирми, които са ръководили технологичния раздел на вестниците повече от веднъж.

Това са отлични професионалисти, които защитават работата си във все по-взискателен сектор и в допълнение поддържат живото си желание да добавят стойност и знания за нови промоции на студенти. С натоварените програми в много случаи понякога е привилегия да ги преподаваме в Ecommaster и това е работата, която обичаме да вършим в щаба на проучването, потвърждавайки датите два месеца предварително за спокойствието на всеки. През последната година трябваше да отложим само два учебни часа за една и съща седмица ... един заради грипа и друг, защото учителят щеше да стане баща.

Учене чрез правене

Дигиталният маркетинг е постоянно променяща се дисциплина, в която продължават да се появяват нови тенденции, които носят нови концепции и преглед на стратегиите. Това изисква от своите професионалисти способността да управляват големи обеми информация и критичния смисъл да отделят модите от реалните смущения, които се появяват в такъв динамичен сектор.

За това освен съдържание, което вече е много практично, ние предлагаме на нашите студенти изпълнението на бизнес проект, в който директно да прилагат наученото в часовете.

Учебната програма на Ecommaster включва окончателен проект на магистър, състоящ се от бизнес план, съставен от следните документи: пазарно проучване или анализ на конкуренцията, маркетингов план, анализ на платформата за електронна търговия и проучване на икономическата осъществимост.

Валидно както за съществуващите компании, така и за измислени проекти, Ecommaster е перфектната среда за ускоряване на тези проекти. Обикновено тези проекти в крайна сметка са фирми с реално таксуване, се прехвърлят за по-висока стойност от обучението на магистратурата или, в най-лошия случай, много добро писмо за представяне, което да придружава учебната програма на студентите.

Обърната класна стая

Това е една от най-новите образователни иновации, която достига до класни стаи по целия свят. С две думи, тя се състои в промяна на традиционния начин на обучение, така че студентът предварително изучава теоретичното съдържание и запазва времето на класа, за да се консултира с учителя конкретни въпроси, свързани с техните учебни нужди.

Това е най-добрият начин да адаптираме нашите курсове към нуждите, които могат да имат различни професионални профили. В Ecommaster ние го прилагаме в повечето курсове, които са част от програмата Ecommaster PRO и малко по малко ние включваме подробности от тази методология в останалите магистри.

Посещения на място, общност на възпитаници и дейности в мрежа

От момента, в който са приети в Ecommaster, нашите студенти са поканени да участват в Alumni общността, частна група, в която те се свързват с всички учители и студенти от други издания. Информацията се споделя, препоръчват се професионалисти и се намират възможности за бизнес.

Освен това, по време на календарните посещения се организират съоръженията на онлайн магазини и маркетингови агенции в Мадрид и Аликанте, където за пореден път реалността на професионалния свят може да бъде известна от първа ръка и където е лесен достъп до инициативи за набиране на персонал на таланта, който в крайна сметка кристализира в практики, стипендии и договори.

По същия начин нашите студенти присъстват на събития, конференции и презентации, които организираме на цялата национална територия, често са първата им стъпка да бъдат наети като преподаватели от други бизнес училища.

Програми с обучение на:
  • испански

Това училище също предлага:

Курсове за ръководители

Ecommaster.es

Магистърският дигитален маркетинг и електронната търговия лице в лице в Аликанте е проектиран от практическа гледна точка, като учебната ни програма е една от нашите разл ... [+]

Магистърският дигитален маркетинг и електронната търговия лице в лице в Аликанте е проектиран от практическа гледна точка , като учебната ни програма е една от нашите различни точки.

Обучението по електронна търговия и цифров маркетинг е от съществено значение за ефективното управление на интернет продажбите. В Ecommaster имаме ключовете, за да станете истински мениджър на електронна търговия и да ви научим на всички необходими стратегии за успех в интернет . Настоящето и бъдещето на бизнеса е в Интернет. Специализира!... [-]

Испания Елче
Ноември 2019
испански
Редовно обучение
6 месеца
Кампус
Научете повече на английски
Address
Calle Juan de la Cierva,43
03203 Елче, Валенсийска общност, Испания