Прочетете официалното описание

Добре дошли в Училището по публична политика "Вили Бранд"

"Най-добрият начин да предскажете бъдещето е да го създадете".

Уили Бранд

Добре дошли в Училището по публична политика "Уили Бранд", най-старото училище по обществена политика в Германия, разположено в най-новия държавен университет. Създадена през 2002 г. като част от Факултета по правни, социални и икономически науки, тя функционира оттогава като интердисциплинарен, практически ориентиран и международен институт на висшето образование, който подготвя студентите за изискванията и предизвикателствата на съвременния сложен политически свят.

Преди почти тридесет години Уили Бранд, в качеството си на председател на Комисията за Севера и Юга, предвиди появата на този свят и го оприличи на "възхода на нова цивилизация". Това би предизвикало безпрецедентни предизвикателства в мащаба и сложността, но също така ще даде възможност за нови начини за разрешаването им, основани на засиленото съзнание за глобалната взаимосвързаност и ясната увереност в възможността за колективно политическо действие.

Мисията на Брандт училище през последните десет години е да способства бъдещите политици от цял ​​свят по тези помещения. Тя е постигнала това чрез комбиниране на учебния план на големите северноамерикански държавни училища с отличителната перспектива, че местоположението му в самия център на Европа и на пресечната точка между Запада и Изтока, "старите" и "новите" , Полученият подход на Brandt School се отличава със своята систематична трансдисциплинарност, всеобхватния глобален фокус и методологичното свързване на теорията и практиката.

Също така е в най-модерните наши дни, като геополитическият възход на глобалния Юг е толкова сериозен, колкото и продължаващото значение на наследството на глобалния Север. Тя не е ограничена нито до зряла демокрация, нито до елитно вземане на решения, а обхваща всички видове политическа среда, от държавната администрация до недържавното управление, от конфликти и преход към развитие и опазване. В този смисъл тя целенасочено се стреми да надхвърли технократната експертиза и вместо това се стреми да предостави на студентите си аналитичен инструментариум, необходим за разбирането и взаимодействието с функционалните логики зад политическите, социалните и икономическите процеси в разнообразието от оперативни театри.

В тази насока училището Бранд обучава бъдещи лидери в правителството, гражданското общество и частните предприятия. Неговото преподаване е вградено в динамична и силно новаторска изследователска среда, в която се изследват интегрираните авангардни теми на публичната политика и разширяват методологичните граници на социалните науки. Разбирана като дисциплина на дисциплините, обществената политика се намира в интерфейса между теорията и практиката, разбирането и ангажираността, знанието и политиката. Благодарение на партньорите си, и по-специално на фондацията Haniel, училището Бранд успя да се възползва максимално от уникалното си местоположение в столицата Тюрингия Ерфурт, в самия център на обединената Германия, наситено с дълбоко историческо значение от Реформацията до Тридесетгодишна война, от Ваймар до Стената, с близки инфраструктурни и интелектуални връзки с други важни центрове, Берлин, Франкфурт, Дрезден, Прага, за да назовем само няколко. Това е обстановка, в която се процъфтява подобно отразяващо пространство, необходимо за политиците на бъдещето. Това е мястото да бъдеш!

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

Курсове за ръководители

Willy Brandt School of Public Policy at the University of Erfurt

Теза Admissions Вашият Application Обучение Fee ... [+]

Теза

Admissions

Вашият Application

Обучение Fee

[-]
Германия Erfurt
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски

Study Public Policy at the Willy Brandt School in Erfurt: A Student's Testimonial