Прочетете официалното описание

MIN101

Факултетът по математика, информатика и природни науки (MIN) се състои от министерствата на биология, химия, науки за земята, информатика, математика и физика.

Около 8500 студенти, от които 1000 са докторанти и 1800 стажант-учители, се обучават и контролирано от около 200 професори и 370 пост-научни сътрудници.

През последните години, на MIN факултет е спечелил отлична репутация за научни изследвания и преподаване. Две федерални клъстери с върхови постижения и външно финансиране в размер на 47,5 милиона € през 2012 г. отразяват развитието на Факултета и позволяват, в сътрудничество с външни изследователски институции, комбинация от основния и интердисциплинарни изследвания по теми, които са от значение за обществото. Изследователски центрове са се увеличили от федералните клъстери с върхови постижения за повишаване на международната конкурентоспособност Universität Хамбург в областта на естествените науки.

С програмите за своята бакалавърска при пълен капацитет, на MIN факултет помага за намаляване на недостига на квалифицирани специалисти в математиката, информатиката, естествените науки и технологии (MINT) професии. Програми са обект на непрекъснати мерки за реформа. В сътрудничество със студенти, факултет е пионер значителни промени, като например по-голяма независимост в организацията на обучение, премахването на регулациите срок, и по-голяма гъвкавост и избор при избора на обект комбинации.

Най-MIN факултет е поставил на разстояние по общ път - и стъпките, предприети досега свидетелстват за нашия потенциал. Бихме искали текущата дискусия върху структурните промени и условията на Universität Hamburg да бъде преследвана с изглед към високо качество на научните изследвания и обучението. Това може само да засили университета и MIN факултет.

min102

Най-MIN факултет се състои от министерствата на биология, химия, Науки за земята, информатика, математика и физика в допълнение към Центъра за биоинформатика.

Около 8500 студенти, от които 1000 са докторанти и 1800 стажант-учители, се обучават и контролирано от около 200 професори и 370 пост-научни сътрудници.

Най-MIN факултет в момента разработва следните интердисциплинарни изследователски клъстери:

  • Климата, Земята, околна среда
  • Материята и Вселената
  • Структурните биология и Infection Research

Тя участва в ключови области на научните изследвания, провеждани в цяла факултетите и централното да Universität Hamburg.

Програми с обучение на:
Английски
Немски

Това училище също предлага:

Курсове за ръководители

University of Hamburg - School of Mathematics, Informatics and Natural Sciences

Интересувате се от промените в климата? Присъедини се към нас! Уникален подход: Студентите изучават всички части на климатичната система, включително икономиката и социал ... [+]

Магистърска програма в Интегрираните науки за климатичната система

Англоезичната магистърска степен по интегрирани науки за климатичната система (ICSS) съчетава елементи от атмосферните, хидросферни, криосферни и биосферни естествени науки с тези на икономиката и социалните науки. Програмата има международно уникален фокус върху физиката и моделирането и предлага три области на специализация:... [-]

Германия Hamburg
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
Location address
School of Integrated Climate System Sciences
Universität Hamburg
Grindelberg 5
20144 Hamburg
Germany

Hamburg, Hamburg, DE
Social Media