Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Представление

Прочетете официалното описание

За университета Йоханес Гутенберг в Майнц

С около 31 500 студенти от над 120 страни, Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) е един от най-големите и най-различни университети в Германия. JGU обединява почти всички академични дисциплини под един покрив с Университетския медицински център, Академията за изящни изкуства в Майнц, Музикалното училище в Майнц и Факултета по преводи, лингвистика и културология в Гермерсхайм. В над 150 института и клиники, 4,400 учени, от които 560 професори, преподават и провеждат изследвания. Със 75 области на обучение и повече от 260 курса, JGU предлага изключително широк спектър от курсове.

Като единствен германски университет с големината си, почти всички институции на JGU се намират в един-единствен кампус в близост до центъра на града, където се намират и четири партньорски института, участващи в най-високото университетско изследване: Института на Макс Планк за Химия (MPI-C), Института за изследване на полимери на Макс Планк (MPI-P), Института Helmholtz в Майнц (HIM) и Института по молекулярна биология (IMB). Кампусът на Университетския медицински център е само на около километър и двете институции на Майнц Лейбниц - Институтът за европейска история (IEG) и Римско-германският централен музей (RGZM) - са разположени малко по-далеч във вътрешния град. В допълнение към това, много местни фирми също извършват проучвания, което прави Mainz уникален динамичен изследователски център.

109795_pexels-photo-1438072.jpeg

Световно признание като университет, воден от научни изследвания

JGU се радва на световно известност като университет, ориентиран към научните изследвания. Основните й области на научноизследователска дейност са физиката на частиците и адроните, материалознанието и транслационната медицина, а най-значимите му научни постижения в хуманитарните науки са постигнати в областта на американските изследвания и историческите културни изследвания. Успехите в Инициативата за върхови постижения на германските федерални и щатски правителства потвърдиха академичния статут на JGU. През 2012 г. изследователската мрежа Precision Physics, Фундаментални взаимодействия и структура на материята (PRISMA) бе призната за клъстер от високи постижения и беше разширено финансирането на материалознанието в Майнц (MAINZ). Освен това, отличните места в национални и международни класации, както и много други награди и награди, показват колко успешни са изследователите и учени от Майнц.

Друг атрибут на JGU е неговото ориентирано към научните изследвания преподаване - което в началото на учебната програма включва теми, основани на научни изследвания. Подобен акцент се поставя и върху насърчаването и наставничеството на младите изследователи. JGU също така смята обмена на знания за обществото за една от ключовите си задължения. Като отворен университет, JGU предлага на населението уникално портфолио от концепции за разпространение на информация, които се простират далеч извън обхвата на стандартните популярни академични формати. Чрез своята система за управление на университетите, JGU гарантира, че неговите членове участват в стратегическото планиране и че изключителните учени се включват.

Университетът на Йоханес Гутенберг, Майнц, първоначално е основан през 1477 г. и днес все още се стреми да подражава на иновационния дух на своя съименник. Насърчаването и въвеждането на нови идеи, използването на знания за подобряване на живота на хората и насърчаването им да преодолеят многобройните граници, с които се сблъскват ежедневно - това са основните амбиции на университета Йоханес Гутенберг в Майнц.

109796_pexels-photo-1595391.jpeg

Места

Майнц

Address
Johannes Gutenberg University Mainz
Saarstr. 21
55122 Mainz, GERMANY

Майнц, Рейнланд-Пфалц, Германия

Germersheim

Address
Faculty 06 of
Johannes Gutenberg University Mainz
An der Hochschule 2
76726 Germersheim, GERMANY

Germersheim, Рейнланд-Пфалц, Германия