Прочетете официалното описание

IMIM е програма, на непълно работно време проучване, проведено онлайн и в присъствие модули в Германия, Австрия, Испания и САЩ. Тя е насочена към голям потенциал лица от нивото средата на управление на фирми и на иновативни медийни предприемачи в интерфейса на развитие, съдържание, производство, дистрибуция, регулиране, финансиране, маркетинг - всички от които представлява веригата на добавената стойност на международните медии. Студентите трябва да имат минимум 5 години практически опит. Интердисциплинарният характер е в основата на програмата тази магистърска като адресира двете различни области като икономика и журналистика, бизнес и социалната отговорност, иновации и традиции, както и на нормативната академична теория и приложни знания в ежедневната дейност. IMIM е програма за сътрудничество на Берлинския университет за професионални изследвания (свързан с Steinbeis) и fjum_forum за журналистиката и медиите Виена. Няколко стипендии ще бъдат отпуснати за участници от медии и творческите индустрии в страните от Централна и Източна Европа, в процес на разглеждане на техните квалификации, финансовото положение и ангажираност на техните наемащи организации.

Берлинския университет за професионални изследвания е първото одобрено от държавата продължаващо обучение университет в Германия. Като нов тип учебен университет, той съчетава най-високите стандарти за академично качество в областта на изследванията и преподаването с цялостно обслужване на студента. Университетът предлага магистърска степен курсове и програми за сертификати за работещи професионалисти. Неговите учебни курсове са насочени към хората с първа научна степен, които искат да продължат образованието си в програма за дистанционно обучение по време на работа. Проучване модел и надзор концепция DUW са съобразени с нуждите на тези, работещи студенти.

fjum_forum журналистиката и медиите във Виена е медиен нестопанска цел институция, основана през 2011 година. Fjum предлага качествени обучения, основно за средата на кариерата журналисти. Тя работи в международна мрежа, треньори са високо ценени специалисти от Германия, Великобритания, САЩ, Швейцария и много други страни. Fjum привлича журналисти, мултипликатори, студенти и заинтересовани страни от Австрия и Европа да се присъединят към своите обучения, дискусии, събития и конгреси, както и вътрешни обучения. Тя непрекъснато се разширява мрежата си и се съсредоточи върху международни сътрудничества.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

Курсове за ръководители

International Media Innovation Management

Тази програма (онлайн и присъствени модули в Германия, Австрия, Испания, САЩ) е насочена към високи потенциали от медиите и творческите индустрии. Изпълнителни студенти о ... [+]

Магистърска програма по International Media Innovation Management - imim

Тази програма е насочена към високи потенциали от медиите и творческите индустрии - с различни позиции в съответните вериги на стойност: разработване, финансиране, съдържание, производство, дистрибуция, Регламентът / законодателство. По време на проучването двугодишен те обединяват силите си заедно в медийни иновации мозъчен тръст. С лектори от водещи медийни компании и университети от цял ​​свят (Poynter Institute, Guardian, New York Times, Die Welt, Universidad Miguel Hernandez и много повече) и семинари в Австрия, Германия, Испания, САЩ и онлайн, те работят заедно в международна мрежа. Студентите се справят с реални житейски ситуации, представени от участващите предприятия. По този начин фирмите, участващи в програмата имат думата при структурирането на учебното съдържание. "Сътрудничество на студентите с научни работници, преподаватели управление, журналисти и бизнес мениджъри е от решаващо значение", казва програмният директор Анди Калтенбрунер, "иновациите е да се утвърди като основна валута на валутния в международен екип."... [-]

Германия Berlin Австрия Vienna Съединени Американски Щати New York Испания Alicante  + 4 Още
Запитване на информация
Задочно обучение
2 години
Комбинирано в кампус и онлайн
Научете повече на английски