Bauhaus-Universität Weimar

Представление

Прочетете официалното описание

The Bauhaus-Universität Weimar е международен изследователски университет, който е посветен на идеята на Bauhaus и следователно има традиционно международно ориентация. Неговият стремеж е да се комбинират с изкуства и науки техника, която ни кара да тичам пътека, която е уникална в Германия. Стремежът към интернационализация не е празна фраза, но интегративен компонент на нашето себеразбиране и ориентацията.

С факултети и области на изследване, като архитектура, изкуство и дизайн, строителство и Media, на Bauhaus-Universität Weimar има отличителен идентичност.

The Bauhaus-Universität Weimar е станал добре известен със своята широка гама от образователни и изследователски дейности въз основа на гражданското строителство и архитектура, ориентирани дисциплини. Днес университет предлага широк спектър от инструкция с около 40 учебни курсове, включително и безплатен изкуство, дизайн, уеб дизайн, визуална комуникация, медиен дизайн, културална среда, архитектура, гражданско строителство, материалознание, технология на обработка, околната среда и управлението.

Терминът »Bauhaus« означава нетърпение да експериментирате, откритост, креативност, тясна връзка с индустриалната практика и глобално присъствие. Основавайки се на традицията на движението Bauhaus, всички факултети са участвали в създаването на обществени места. Целта е да се получи наука, изкуство и технологии работят заедно аналитично, креативно и иновативно по планирането, изграждането и проектирането на настоящите и бъдещите пространства на обитаване. Практически опит играе важна роля във всички академични области, както и в художествено развитие.

Изпитване, сертификация и разработване на продукти са също толкова важни за строителни инженери, тъй като те са в медиите програмисти и дизайнери.

За да се определят международния си имидж и да се утвърди успешно като аз МЕЖДУНАРОДНИ университет, това е стратегия на университета да интернационализират във всички области. Особено в областта на преподаването, изследванията и творческо-художествено развитие, международната насоченост трябва да се подобри чрез различни средства и насърчаване на инструменти. На тази сметка, интернационализация е залегнало в управлението от принципа на университета. Освен това, позицията на служителя за международно стратегическо Кооперации бе създаден. Нейната задача е да се актуализира стратегиите за интернационализация и да се вземат различни мерки.

Места

Ваймар

Bauhaus-Universität Weimar

Address
Bauhaus-Universität Weimar
Geschwister-Scholl-Straße 8

99423 Ваймар, Тюрингия, Германия
Телефон
+49 3643 581112