Прочетете официалното описание

Основан през петнадесети век, Сейнт Андрюс е първият университет в Шотландия и третият най-стар в англоговорящия свят

Защо Сент Андрюс

Сейнт Андрюс е уникално място за учене и живеене. Сгушен на източния бряг на Шотландия, учениците могат да прекосяват голф игрищата по пътя си към класа или да се разхождат по плажа след вечеря. Университетът не само е с репутация на световна класа, но и предлага разнообразни социални дейности, включително над 140 студентски дружества и 50 спортни клуба. Историческите сгради са съпоставени със съвременните съоръжения, а многобройните студентски традиции наистина правят изучаването в Сейнт Андрюс незабравимо преживяване.

Обучението в Сейнт Андрюс

Диплома от University of St Andrews е търсена от работодателите по целия свят, отчасти поради отличната репутация, която университетът поддържа. Студентите имат достъп до някои от най-добрите преподаватели и преподаватели в света, а нашите съвременни съоръжения и услуги за поддръжка са винаги на разположение, за да ви помогнат да постигнете пълния си академичен потенциал по време на обучението си.

репутация

Като 600-годишна институция, не е изненада, че University of St Andrews е известен по целия свят като световен лидер в образованието. Нашите последователно високи класации както в националните, така и в световните лиги ни поставят в топ 100 световни университети.

Университетът е най-високо класиралият се Шотландски университет в пълен университетски пътеводител за 2019 г. и е оценен като петият най-добър университет във Великобритания. Сейнт Андрюс е и най-големият шотландски университет в The Times и Sunday Times University Guide 2018 и е обявен за „Университет на Великобритания на годината за студентски опит“. Ръководството на University of St Andrews Гардиан през 2018 г. класира University of St Andrews като третия най-добър университет във Великобритания. Според QS University World Rankings 2018, ние сме поставени на 92-о място, отбелязвайки 10 години, че Сейнт Андрюс е направил 100-те световни университета.

Световната класация за висше образование 2018 Times класира University of St Andrews като 44-ия най-добър университет в света за изкуства и хуманитарни науки.

Ние също така се класираме високо за нашите изследвания, като особено висок процент от нашите изследвания в областта на психологията и английската литература се оценяват на 4 * от REF 2014, което означава, че е водещ в световен мащаб по отношение на оригиналност, значимост или строгост.

Тематични класации

University of St Andrews също се отличава с класиране в лигите за отлични постижения по конкретни теми. Повечето предмети, предлагани от университета, често са класирани в топ 10 на Великобритания, като много от тях са високо класирани в Ръководството на Университета на Гардиан 2018.

Репутация на работодателя

Нашата фантастична репутация в целия свят прави University of St Andrews висшисти високо ценени от работодателите. Пълното ръководство на университета 2019 ни нарежда високо за перспективите на завършилите.

Библиотека

Като студент в университета, няколко сгради в Сейнт Андрюс ще са толкова важни за вас, колкото и библиотеката. Университетът притежава голям брой колекции и има опитен персонал, който да ви помогне да използвате и използвате ресурсите на библиотеката, за да подкрепите вашето обучение и изследвания.

В University of St Andrews можете да изучавате начина, по който искате: в библиотеката, в отделно учебно заведение или в стая за групово обучение - вие избирате. Можете също да отпечатвате, копирате и сканирате в библиотеката и да използвате огромния брой онлайн ресурси и инструменти, които предлагаме.

Главната библиотека се намира в центъра на Сейнт Андрюс. Тя е отворена за повече от 100 часа седмично през семестъра, включително през почивните дни. Библиотеката предлага огромен брой ресурси, които включват:

  • над един милион тома
  • над 400 000 електронни книги
  • хиляди печатни и електронни списания
  • академични бази данни
  • богата колекция от DVD-та
  • компютри на всяко ниво в библиотеката.

Библиотеката предлага и експертна подкрепа от членовете на академичния екип за библиотекари за връзка, които могат да предоставят помощ и обучение за намиране на информация в библиотеката и онлайн.

Използването на библиотеката е бързо и лесно. Ще ви бъде предложена ориентационна обиколка, когато пристигнете, а лесните за използване машини за самообслужване означават, че са нужни само няколко секунди, за да проверите книгите си.

ИТ услуги

ИТ услугите на университета предлагат широк спектър от услуги, за да сте сигурни, че ще останете свързани, където и да сте в университета, така че имате достъп до подкрепа, ако имате нужда от нея.

ИТ услугите продължават да правят значителни инфраструктурни инвестиции, за да осигурят възможно най-доброто потребителско изживяване. Това включва обширно предоставяне на wifi, Office 365, широк спектър от софтуерни приложения, клиника за компютър и услуга за поддръжка, която е отворена седем дни в седмицата, за да се гарантира, че проблемите се решават ефективно и ефикасно.

ИТ достъп

GainМожете да получите достъп до университетската мрежа - и в интернет - по следните начини:

Безжичен достъп е достъпен в повече от 95% от университетските сгради, включително във всички зали на резиденцията.

Компютърните класни стаи се разпространяват в целия университет и много от тях са отворени 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. В университета има над 1000 фиксирани компютри.

112202_112085_library-004.jpg

Студентски опит в Сейнт Андрюс

Студентите в Сейнт Андрюс са най-удовлетворени в страната в сравнение с другите масови университети, като Националното изследване на студентите 2018, което е наименование на Сейнт Андрюс в Обединеното кралство за десети път през последните 12 години.

Животът тук е съсредоточен около международно призната система за преподаване, но огромната гама от допълнителни възможности, които само Св. Андрюс може да осигури, създава уникално преживяване. Тъй като Сейнт Андрюс е малък университет, студентите имат възможност да си взаимодействат с персонала, да се интегрират помежду си и да чувстват чувство на принадлежност. Те са активни в политиката, набирането на средства за благотворителност, доброволчеството на местно ниво и в ролята на управление в управлението на техните услуги.

Нашите ученици напускат Сейнт Андрюс с образование, което далеч надхвърля тяхната степен.

Превъзходство в преподаването

Ние имаме многовековна традиция да привличаме най-ярките умове по света да споделят своите идеи. Тук, както никъде другаде, любознателните ученици могат да се срещнат с най-добрите учени и учители от цял свят, и да намерят на едно място мисленето, за да поставят под въпрос какво им се преподава.

Нашето преподаване се подкрепя от гъвкавия характер на шотландската система, която ви позволява да избирате да изучавате много предмети по време на курса. Всичко това ни помага да обясним защо получихме статут на TEF Gold през 2017 г. и защо бяхме коронован за Университета на Великобритания за Година на обучението в The Times и Sunday Times University Guide 2017.

Градът

Сейнт Андрюс е посрещал поклонници от векове и в резултат на това гостоприемството на местните хора е инстинктивно и вкоренено. Многобройните филмови звезди, известни личности и политици, които посещават, казват, че една от забележителностите на Сейнт Андрюс е, че всеки посетител получава равен прием.

Много от тях са привлечени от Сейнт Андрюс като "Дом на голфа". Голф в Сейнт Андрюс е крайната амбиция на много голфъри. Това е мечта, която се сбъдва за много ученици всяка година, защото голфът в Сейнт Андрюс остава верен на своите шотландски корени като игра за всички.

Въпреки това, „Auld Grey Toun“ не е всичко за голф. Сейнт Андрюс бе удостоен с наградата Creative Place 2012 - най-високата награда на Шотландия за изкуствата - като признание за забележителните му фестивали, културни събития и участие в общността. Градът може да се похвали с три плажа, най-великата катедрала в Шотландия и еклектична смесица от независими магазини, ресторанти и галерии.

Градът обикновено се счита за дом на около 16 000 души, който се състои от местната общност, студенти и служители на университета и посетители. Това дава на града интимна атмосфера, допълнена от непосредствената близост на всички университетски съоръжения, сгради и зали на резиденции.

Събития

Друга уникална полза от Сейнт Андрюс е богатството от събития, които се случват всеки семестър. От академични разговори и конференции до университетски събития като избирането на университетския ректор или годишните служби на песните винаги се случва нещо.

Студентските събития също са изключително популярни. Музикалните събития варират от музикалния фестивал на Starfields до студентските концерти, оркестри и хорове. Феновете на театъра и изкуствата ще се радват на On The Rocks, най-големия студентски фестивал на изкуствата в Шотландия, който се провежда всяка пролет, както и близостта на двете театри в университета.

Студентска подкрепа

От първия си ден в Сейнт Андрюс ще бъдете подкрепени от множество професионални кадри в академичните училища, в залите на резиденцията и чрез екипа на студентските служби на университета.

С всички първокурсници студенти гарантирано място в университетската зала в първата си година, не е изненадващо, че нашите ученици често кредитират своите зали като място, където те намират своята група за приятелство за останалата част от степента си. Всяка една от нашите зали е дом на wardennial система от персонал и следдипломни студенти, които са на разположение в вечери и уикенди на студенти, които се нуждаят от съвет, подкрепа или просто някой да седне с по време на вечеря. Студентите, които се нуждаят от допълнителна помощ, са насочени към екипа на студентските служби на университета.

Екипът на студентските служби, който включва обучени консултанти, може да предостави съвети и подкрепа по редица въпроси, включително увреждания, психично здраве, академични въпроси, финанси или благосъстояние. Университетският свещеник също е лесно достъпен, за да подпомогне студентите по редица въпроси.

Можете да използвате услугата за лично и професионално развитие на университета, CAPOD, която може да ви помогне с учебните умения и академичната подкрепа чрез вашето обучение. Международните студенти също имат възможност да работят с нашия екип за преподаване на английски език, който може да осигури подкрепа за чуждестранни езици, преди да започнете образователната си степен или след като сте тук.112462_SRB_3260a.jpg

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

MSc

University of St Andrews

PGDip / магистър по устойчива аквакултура предлага набор от модули за задочно обучение, е-обучение, следдипломно обучение, които имат за цел да развият критичното разбира ... [+]

PGDip / магистър по устойчива аквакултура предлага набор от модули за задочно обучение, е-обучение, следдипломно обучение, които имат за цел да развият критичното разбиране на учениците за развитието и принципите на аквакултурата.

Учебната модулна програма за дистанционно обучение по устойчива аквакултура се преподава на непълно работно време чрез онлайн платформа за електронно обучение, предлагаща онлайн помощ за обучение, директен контакт с преподаватели, видео потоци и достъп до табла за студентски бюлетини. Тази структура позволява на студентите максимална гъвкавост да завършат обучението си, докато продължават да работят.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Задочно обучение
18 - 60 месеца
Онлайн обучение
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската програма TESOL дава възможност на студентите да интегрират теорията и практиката на преподаване на английски на говорители на други езици с гъвкавост при из ... [+]

Магистърската програма TESOL дава възможност на студентите да интегрират теорията и практиката на преподаване на английски на говорители на други езици с гъвкавост при избора на модули от интерес и полза за бъдещата ви кариера.

Магистърска степен по преподаване на английски език за говорители на други езици (TESOL) е едногодишен курс, воден от отдела за преподаване на английски език. Той е предназначен да бъде полезен както на опитни учители по английски език, така и на тези, които обмислят кариера в преподаването на английски език.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 5 години
Кампус
Онлайн обучение
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърът TESOL със специалност "Оценка и оценяване" дава на студентите с интерес в тази област възможността да интегрират теорията и практиката на преподаване на англий ... [+]

Магистърът TESOL със специалност "Оценка и оценяване" дава на студентите с интерес в тази област възможността да интегрират теорията и практиката на преподаване на английски език на говорещите други езици, с особен акцент върху оценката и оценката.

Магистърска степен по преподаване на английски език за говорители на други езици (TESOL) със специалност по оценяване и оценяване е курс, провеждан от отдела за преподаване на английски език. Той е предназначен да бъде полезен както на опитни учители по английски език, така и на тези, които обмислят кариера в преподаването на английски език. Тя е насочена към учители с особен интерес към оценката и оценката.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 5 години
Кампус
Онлайн обучение
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърът TESOL със специалност "Английски език за академични цели" дава на студентите с интерес в тази област възможността да интегрират теорията и практиката на препод ... [+]

Магистърът TESOL със специалност "Английски език за академични цели" дава на студентите с интерес в тази област възможността да интегрират теорията и практиката на преподаване на английски език на говорещите на други езици, с особен акцент върху преподаването на академичен английски.

Магистърска степен по преподаване на английски език за говорители на други езици (TESOL) със специалност на английски език за академични цели е предназначена да бъде полезна както на опитни учители по английски език, така и на тези, които обмислят кариера в преподаването на английски език. Тя е насочена към учителите, които имат особен интерес към преподаването на младите обучаеми.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 5 години
Кампус
Онлайн обучение
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърът TESOL със специалност в областта на технологиите за преподаване дава на студентите с интерес в тази област възможността да интегрират теорията и практиката на ... [+]

Магистърът TESOL със специалност в областта на технологиите за преподаване дава на студентите с интерес в тази област възможността да интегрират теорията и практиката на преподаване на английски език на говорители на други езици, с особен акцент върху технологиите за преподаване.

Магистърска степен по преподаване на английски език на говорители на други езици (TESOL) със специалност "Технология в преподаването" е предназначена да бъде полезна както на опитни учители по английски език, така и на тези, които обмислят кариера в преподаването на английски език. Тя е насочена към учители с особен интерес към технологиите за преподаване.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 5 години
Кампус
Онлайн обучение
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърът TESOL със специалност "Средно образование по английски език" дава на студентите с интерес в тази област възможността да интегрират теорията и практиката на пре ... [+]

Магистърът TESOL със специалност "Средно образование по английски език" дава на студентите с интерес в тази област възможността да интегрират теорията и практиката на преподаване на английски език на говорещите други езици, с особен акцент върху обучението по английски език.

Магистърска степен по преподаване на английски език на говорители на други езици (TESOL) със специалност "Среден английски език" е предназначена да бъде полезна както на опитни учители по английски език, така и на тези, които обмислят кариера в преподаването на английски език. Тя е насочена към учители с особен интерес към обучението по английски език.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 5 години
Кампус
Онлайн обучение
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърът TESOL със специалност „Преподаване на млади ученици” дава на студентите с интерес в тази област възможността да интегрират теорията и практиката на преподаване ... [+]

Магистърът TESOL със специалност „Преподаване на млади ученици” дава на студентите с интерес в тази област възможността да интегрират теорията и практиката на преподаване на английски език на говорещите други езици, с особен акцент върху преподаването на младите обучаеми.

Магистърска степен по преподаване на английски език на говорители на други езици (TESOL) със специалност в преподаването на младите ученици е предназначена да бъде полезна както на опитни учители по английски език, така и на тези, които обмислят кариера в преподаването на английски език. Тя е насочена към учителите, които имат особен интерес към преподаването на младите обучаеми.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 5 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по астрофизика позволява на студентите да придобият опит в основните области на астрофизиката, за да развият необходимите изследователски умения за и ... [+]

Магистърската степен по астрофизика позволява на студентите да придобият опит в основните области на астрофизиката, за да развият необходимите изследователски умения за извършване на астрофизични изследвания.

Магистърска степен по астрофизика е една година преподавана програма, ръководена от Училището по физика и астрономия. Програмата е предназначена да осигури път на астрофизични изследвания и потенциално докторски програми за студенти, които са взели бакалавърска степен по физика, математика или еквивалентна сходна дисциплина.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по банково дело и финансите (MSc) предоставя на студентите солидна подготовка за по-нататъшно академично ориентирано изследване в банковото дело и фи ... [+]

Магистърската степен по банково дело и финансите (MSc) предоставя на студентите солидна подготовка за по-нататъшно академично ориентирано изследване в банковото дело и финансите, както и уменията, необходими за широк спектър от кариери във финансовата индустрия.

Магистърска степен по банково дело и финанси е едногодишна програма, която се провежда от Училището по мениджмънт.

АкцентиКурсът осигурява задълбочено изучаване на теорията и практиката на модерното банкиране и финанси.Центърът за отговорно банкиране и финанси (CRBF) излага студентите на научните изследвания и работата на изтъкнати учени и бизнесмени.Тази програма отваря широка гама от нови и вълнуващи възможности за кариера, тъй като много финансови фирми и правителствени агенции изискват задълбочени познания за функционирането на финансовите пазари и институции.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по геохимия в Сейнт Андрюс разработва знания и умения в областта на геохимията и съвременните геохимични методи, включващи практическо лабораторно об ... [+]

Магистърската степен по геохимия в Сейнт Андрюс разработва знания и умения в областта на геохимията и съвременните геохимични методи, включващи практическо лабораторно обучение, опит в областта на вземане на проби и опит с най-съвременно оборудване.

Магистърска степен по геохимия е преподавана следдипломна програма на пълно работно време, провеждана от Училището по наука за Земята и околната среда.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по интензивен анализ на данни е интердисциплинарен курс, който предоставя на студентите разбиране за това как данните се използват за получаване на пол ... [+]

Магистърска степен по интензивен анализ на данни е интердисциплинарен курс, който предоставя на студентите разбиране за това как данните се използват за получаване на полезни познания във всички области на научните усилия. Програмата има съществен статистически компонент - както теоретичен, така и практичен - свързан с изчислителна наука и визуализация на данни.

Магистърът по интензивен анализ на данни е едногодишна програма, преподавана съвместно от училищата по компютърни науки и математика и статистика. Курсът се състои от два семестъра с преподавани модули, последван от 11-седмичен проект, водещ до подаване на дисертация от 15 000 думи през август.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по еволюционна и сравнителна психология осигурява напреднало обучение в редица интелектуални и практически умения, свързани с еволюционните, сравните ... [+]

Магистърската степен по еволюционна и сравнителна психология осигурява напреднало обучение в редица интелектуални и практически умения, свързани с еволюционните, сравнителни и развойни подходи към изучаването на ума.

Магистърска степен по еволюционна и сравнителна психология е преподавана следдипломна програма на пълно работно време, която се провежда от Училището по психология и неврология. Тази отличителна програма се занимава с фундаментални въпроси, свързани с произхода на животното и човешкото познание чрез широк спектър от теоретични и методологически подходи.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по изкуствен интелект е напреднал курс за изследване на изкуствения интелект, развивайки уменията на учениците по логика, програмиране на ограничения, ... [+]

Магистърска степен по изкуствен интелект е напреднал курс за изследване на изкуствения интелект, развивайки уменията на учениците по логика, програмиране на ограничения, обработка на езици, машинно обучение и невронни мрежи.

Магистърска степен по изкуствен интелект е една година преподавана програма, която се провежда от Училището по компютърни науки. Курсът се състои от два семестъра с преподавани модули, последван от 11-седмичен проект, водещ до подаване на дисертация от 15 000 думи през август.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по икономика осигурява напреднали, строги обучения по основни елементи на икономиката - микроикономика, макроикономика и иконометрия - плюс набор от сп ... [+]

Магистърска степен по икономика осигурява напреднали, строги обучения по основни елементи на икономиката - микроикономика, макроикономика и иконометрия - плюс набор от специализирани възможности, обхващащи теоретични и емпирични подходи, които отразяват интересите на персонала в училището.

Магистърска степен по икономика е една година следдипломна програма, провеждана от Училището по икономика и финанси към University of St Andrews .... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърът по катализ предоставя студенти със специализирани напреднали знания и умения в съвременната катализа с възможност за провеждане на значителен изследователски п ... [+]

Магистърът по катализ предоставя студенти със специализирани напреднали знания и умения в съвременната катализа с възможност за провеждане на значителен изследователски проект за тяхната дисертация. Курсът има за цел да запознае с ролята, която играе катализа в подобряването на устойчивостта и решаването на проблемите на околната среда в химическото производство.

Магистърската програма по катализ е едногодишна програма, която се провежда от Училището по химия. Той е предназначен за онези студенти и професионалисти, които имат диплома по химия или сходен предмет, за да ги оборудват с редица аналитични, критични и комуникативни умения.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Насочен към чуждестранни студенти, които използват английски като допълнителен език, този иновативен комбиниран курс осигурява специално разработена магистърска програма ... [+]

Насочен към чуждестранни студенти, които използват английски като допълнителен език, този иновативен комбиниран курс осигурява специално разработена магистърска програма за студенти по компютърни науки, които желаят да развият владеенето на английски език в академичен контекст.

Всички магистърски степени в Училището по компютърни науки в University of St Andrews могат да бъдат изучавани с английски език. Студентите учат в три учебни семестъра и в допълнение към всички модули от избраната от тях степен по компютърни науки изучават модули на английски език за академични цели и английски език за компютърни науки 1 и 2.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Януари 2020
Английски
Редовно обучение
18 месеца
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Тази магистърска степен подготвя студентите с опит в чиста или приложна математика за докторска или кариера в частния сектор. Обхванати са широк кръг от теми, включително ... [+]

Тази магистърска степен подготвя студентите с опит в чиста или приложна математика за докторска или кариера в частния сектор. Обхванати са широк кръг от теми, включително теория на групата, математически изчисления, комбинаторика, динамика на флуидите, теория на слънчевата енергия, математическа биология и мярка и ергодична теория.

Магистърската степен по математика се състои от два семестъра на преподаваните курсове, провеждани от Училището по математика и статистика, последвани от дисертация, извършена през летните месеци. Тази програма е особено подходяща за тези, които търсят кариера в академични математически изследвания или свързана с математиката кариера в частния сектор.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Минералните ресурси MSc доставя знания и умения, които са от съществено значение, за да продължи кариерата си в сектора на минералната индустрия и да подготви студентите ... [+]

Минералните ресурси MSc доставя знания и умения, които са от съществено значение, за да продължи кариерата си в сектора на минералната индустрия и да подготви студентите за докторантски изследвания. Курсът осигурява обширно обучение на челните места на минералните ресурси, включително водените в индустрията семинари и полеви екскурзии.

Магистърска степен по минерални ресурси е преподавана следдипломна програма на пълно работно време, провеждана от Училището по наука за Земята и околната среда. Минералните ресурси са част от почти всичко, което заобикаля ежедневието ни. Намирането на тези ресурси е задача на икономическите геолози, мултидисциплинарни учени, които използват геохимия, минералогия, геофизика, петрология и структурна геология, за да разберат, опишат и проучат минералните ресурси.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

PGDip / магистър по приложна статистика и измерване на данни е търговска програма, която предоставя на студентите умения за анализ на статистически данни, необходими за б ... [+]

PGDip / магистър по приложна статистика и измерване на данни е търговска програма, която предоставя на студентите умения за анализ на статистически данни, необходими за бизнес, търговия и други приложения.

В PGDip / магистърска степен по приложна статистика и Datamining е една година преподава програма, управлявана от училище по математика и статистика. Курсът е насочен към хора с висока степен, съдържащи количествени елементи, които желаят да придобият умения за анализ на статистически данни.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по психология е конверсионен маршрут за студенти, които притежават бакалавърска степен отличие по предмет, различен от психологията. Програмата предо ... [+]

Магистърската степен по психология е конверсионен маршрут за студенти, които притежават бакалавърска степен отличие по предмет, различен от психологията. Програмата предоставя подробни познания за основните области на психологията и основните теоретични и методологически въпроси в тази област.

Магистърска степен по психология (преобразуване) е програма за следдипломна квалификация на пълно работно време, провеждана от Училището по психология и неврология.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по софтуерен инженеринг е напреднал курс за изследване на софтуерното инженерство, развивайки знанията и уменията на студентите в областта на повторнот ... [+]

Магистърска степен по софтуерен инженеринг е напреднал курс за изследване на софтуерното инженерство, развивайки знанията и уменията на студентите в областта на повторното използване на софтуера, гъвкавото развитие, софтуерната архитектура и критичните инженерни системи.

Магистърска степен по софтуерно инженерство е една година преподавана програма, която се провежда от Училището по компютърни науки. Курсът се състои от два семестъра с преподавани модули, последван от 11-седмичен проект, водещ до подаване на дисертация от 15 000 думи през август.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърът по статистика подготвя студентите със силна количествена основа за по-нататъшно следдипломно обучение или бъдеща кариера в частния сектор. ... [+]

Магистърът по статистика подготвя студентите със силна количествена основа за по-нататъшно следдипломно обучение или бъдеща кариера в частния сектор.

Магистърската програма по статистика е едногодишна програма, която се провежда от Училището по математика и статистика, която е добре оборудвана с персонални компютри и лаптопи, паралелен компютър и библиотека на място.

АкцентиПредоставя на студентите по-широки умения за навлизане на пазара за търговски анализ.Програмата обхваща различни теоретични и приложни статистически области на напреднало ниво.Курсът дава възможност на студентите да приложат своите статистически знания в практиката.Непрекъснатите оценки и дисертацията дават възможност на студентите да прилагат своите статистически знания.Учениците са подготвени така, че да могат да продължат да се занимават с изследвания в областта на статистиката.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по Финанси обучава студентите с напреднали аналитични способности и технически умения в емпиричното финансиране и моделиране. Студентите придобиват з ... [+]

Магистърската степен по Финанси обучава студентите с напреднали аналитични способности и технически умения в емпиричното финансиране и моделиране. Студентите придобиват задълбочено разбиране на финансовите пазари и институции както във Великобритания, така и в чужбина, подготвяйки ги за професионална кариера във финансовата индустрия.

Магистърска степен по финанси е една година преподавана следдипломна програма, която се провежда от Училището по икономика и финанси към University of St Andrews .... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по Финанси и Мениджмънт (MSc) помага на студентите да развият интегрирано и критично осъзнаване на финансовия контекст на управлението на бизнес орга ... [+]

Магистърската степен по Финанси и Мениджмънт (MSc) помага на студентите да развият интегрирано и критично осъзнаване на финансовия контекст на управлението на бизнес организациите и им дава възможност да вземат ефективна роля в тези организации.

Магистърската степен по Финанси и Мениджмънт е едногодишен курс, който се провежда от Училището по мениджмънт.

АкцентиКурсът осигурява солидна основа в принципите и практиката на финансите в организациите.Студентите по финанси и управление ще проучат сложността на международните корпорации, финансовите пазари и управлението на инвестициите.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Тази магистърска степен осигурява следдипломно професионално обучение по лазери, оптика и полупроводници, съобразени с нуждите на онези, които искат да участват в индустр ... [+]

Тази магистърска степен осигурява следдипломно професионално обучение по лазери, оптика и полупроводници, съобразени с нуждите на онези, които искат да участват в индустрията и университетските изследвания, базирани на фотоника. Учениците се възползват от класовете, използвайки експертните познания в университетите Сейнт Андрюс и Хериот-Ват, последвани от около 3,5-месечен проект, често с британска компания за фотоника. Индустриалният проект дава възможност за реално приложение на материалите, обхванати от университетите, и дава ценен опит в търговската фотоника.... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърът по химични науки дава на студентите напреднали знания и умения в съвременните химически науки и ги насърчава да изследват водените от изследователските теми чр ... [+]

Магистърът по химични науки дава на студентите напреднали знания и умения в съвременните химически науки и ги насърчава да изследват водените от изследователските теми чрез широк спектър от модули.

Магистърска степен по химични науки е една година преподавана програма, която се провежда от Училището по химия. Курсът е предназначен за студенти и професионалисти, които имат степен по химия или сходен предмет.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърът по взаимодействие между човека и компютъра предоставя на студентите средства, знания и умения, за да станат практикуващи в областта на потребителския опит, изп ... [+]

Магистърът по взаимодействие между човека и компютъра предоставя на студентите средства, знания и умения, за да станат практикуващи в областта на потребителския опит, използваемостта, визуализацията на информацията, човешките фактори в изчислителните системи и изследванията на взаимодействието човек-компютър.

Магистърска степен по компютърни и информационни технологии е една година преподавана програма, която се провежда от Училището по компютърни науки. Курсът се състои от два семестъра с преподавани компоненти, последвани от 11-седмичен проект, водещ до подаване на дисертация от 15 000 думи през август.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по консервационни изследвания е едногодишна интердисциплинарна магистърска степен. Той осигурява научно разбиране на събирането и анализа на данни, упр ... [+]

Магистърска степен по консервационни изследвания е едногодишна интердисциплинарна магистърска степен. Той осигурява научно разбиране на събирането и анализа на данни, управлението на околната среда и конфликтите между опазването и обществата.

Магистърските проучвания за опазване предлагат интердисциплинарен подход към теорията и практиката на опазване. Тя обединява студенти и преподаватели от редица дисциплинарни среди, но с обща страст към опазването.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по изследователски методи в психологията е предназначена за обучение на студенти, които желаят да получат по-висока научна степен по психология и ги об ... [+]

Магистърска степен по изследователски методи в психологията е предназначена за обучение на студенти, които желаят да получат по-висока научна степен по психология и ги обучава със специфични умения, необходими за провеждане на кариера като изследователски психолог.

Магистърска степен по изследователски методи в психологията е преподавана следдипломна програма на пълно работно време, провеждана от Училището по психология и неврология. Курсът се основава на инициатива за предоставяне на интердисциплинарно обучение по социални науки плюс напреднали научни изследвания в областта на психологията.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по информационни технологии развива критичното разбиране на студентите по въпросите, свързани с използването на информационни системи и тяхното възде ... [+]

Магистърската степен по информационни технологии развива критичното разбиране на студентите по въпросите, свързани с използването на информационни системи и тяхното въздействие върху бизнес процесите и управлението на проекти.

Магистърска степен по компютърни и информационни технологии е една година преподавана програма, която се провежда от Училището по компютърни науки. Курсът се състои от два семестъра с преподавани компоненти, последвани от 11-седмичен проект, водещ до подаване на дисертация от 15 000 думи през август.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по информационни технологии с управление дава на студентите от дисциплини, различни от бизнес и мениджмънт, знания и аналитични и критични умения, необ ... [+]

Магистърска степен по информационни технологии с управление дава на студентите от дисциплини, различни от бизнес и мениджмънт, знания и аналитични и критични умения, необходими за управление на информационните и комуникационни технологии, които са в основата на всички успешни бизнес практики.

Магистърска степен по информационни технологии с управление е едногодишна програма, която се провежда съвместно от Училището по компютърни науки и Училището по мениджмънт. Курсът се състои от два семестъра с преподавани модули, последван от 11-седмичен проект, водещ до подаване на дисертация от 15 000 думи през август.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по Компютърни и информационни технологии развива критичното разбиране на учениците по въпросите, свързани с използването на компютърни системи и тяхн ... [+]

Магистърската степен по Компютърни и информационни технологии развива критичното разбиране на учениците по въпросите, свързани с използването на компютърни системи и тяхното въздействие върху бизнес процесите и управлението на проекти. Той също така дава възможност на студентите без предишен опит в програмирането да придобият умения за програмиране в съвременна среда за разработка на софтуер.... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по компютърни комуникационни системи е водещ курс за напреднали, който дава на студентите задълбочено познаване на технологиите, протоколите и системит ... [+]

Магистърска степен по компютърни комуникационни системи е водещ курс за напреднали, който дава на студентите задълбочено познаване на технологиите, протоколите и системите, които позволяват на компютърните устройства да комуникират в много разнообразни и разнородни контексти.

Магистърска степен по морска бозайникова наука е едногодишна програма, ръководена от изследователския отдел по морските бозайници (SMRU), единствената британска институция, посветена изключително на изследванията на морските бозайници, и се основава на количествения и разнообразен академичен опит в университета Шотландския океански институт. (И АЗ).... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по напреднали компютърни науки предлага на студентите със силна бакалавърска подготовка по компютърни науки възможност да следват интересите си в изуча ... [+]

Магистърска степен по напреднали компютърни науки предлага на студентите със силна бакалавърска подготовка по компютърни науки възможност да следват интересите си в изучаването на този въпрос на напреднало ниво, ръководено от научни изследвания. Студентите имат гъвкавостта да избират от широк спектър от модули в напреднали теми, включително изкуствен интелект, взаимодействие човек-компютър, мрежи и разпределени системи и софтуерно инженерство.... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по международна практика за развитие е едногодишна интердисциплинарна магистърска степен. Преподавани от академичен персонал и практици в областта на р ... [+]

Магистърска степен по международна практика за развитие е едногодишна интердисциплинарна магистърска степен. Преподавани от академичен персонал и практици в областта на развитието, той изследва теоретичните и практическите аспекти на международната работа в областта на развитието.

Международната практика за развитие предлага интердисциплинарен подход към теорията и практиката на международното развитие. Учениците проучват ключови теоретични концепции в проучванията за развитие и получават практическо обучение, което може да се прилага в международните роли в развитието.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по морска бозайническа наука подготвя учениците за професионална кариера в изследванията и опазването на морските бозайници. Това е единствената магист ... [+]

Магистърска степен по морска бозайническа наука подготвя учениците за професионална кариера в изследванията и опазването на морските бозайници. Това е единствената магистърска степен, посветена на научните изследвания, в тази популярна тема по света и се преподава от водещи експерти в изследователския отдел на морските бозайници и Института на Шотландските океани.

Магистърска степен по морска бозайникова наука е едногодишна програма, ръководена от изследователския отдел по морските бозайници (SMRU), единствената британска институция, посветена изключително на изследванията на морските бозайници, и се основава на количествения и разнообразен академичен опит в университета Шотландския океански институт. (И АЗ).... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Тази магистърска степен предоставя на учениците по-добро разбиране на морските системи, проучвайки взаимовръзките между физическата среда, биологичното разнообразие и въз ... [+]

Тази магистърска степен предоставя на учениците по-добро разбиране на морските системи, проучвайки взаимовръзките между физическата среда, биологичното разнообразие и въздействията на човешката дейност. Преподавани от водещи експерти от Института на Шотландския океан, той е предназначен да подготви учениците за професионална кариера в областта на научните изследвания и управлението.... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по устойчиво развитие е насочена към студенти с биология, икономика, екологични науки, география, математика, политика или социология, които се интер ... [+]

Магистърската степен по устойчиво развитие е насочена към студенти с биология, икономика, екологични науки, география, математика, политика или социология, които се интересуват от промяна в обществото, околната среда и икономиката.

Магистърска степен по устойчиво развитие е една година, следдипломна програма, която се преподава на пълно работно време и се провежда от Училището по география и устойчиво развитие.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Тази магистърска степен е част от двойна магистърска степен, която се провежда както в University of St Andrews . Първата година в Сейнт Андрюс се фокусира върху устойчив ... [+]

Тази магистърска степен е част от двойна магистърска степен, която се провежда както в University of St Andrews . Първата година в Сейнт Андрюс се фокусира върху устойчивото развитие, докато втората година в МГИМО се фокусира върху енергията.

Магистърската програма по устойчиво развитие и енергетика е преподавана на пълно работно време следдипломна програма, ръководена от Училището по география и устойчиво развитие.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по устойчиво развитие и икономика на околната среда предлага допълнителни възможности за обучение и изследвания в областта на икономиката на околната ... [+]

Магистърската степен по устойчиво развитие и икономика на околната среда предлага допълнителни възможности за обучение и изследвания в областта на икономиката на околната среда за студенти, които се интересуват от промяна в обществото, околната среда и икономиката.

Магистърска степен по устойчиво развитие и икономика на околната среда е едногодишна програма за следдипломна квалификация, провеждана от Училището по география и устойчиво развитие.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по Финанси и Икономика осигурява напреднало обучение по теоретични инструменти и емпирични техники за икономика и финанси, подготвяйки студентите за пр ... [+]

Магистърска степен по Финанси и Икономика осигурява напреднало обучение по теоретични инструменти и емпирични техники за икономика и финанси, подготвяйки студентите за професионална кариера в международното банкиране, финансовата индустрия и правителствените агенции.

Магистърска степен по "Финанси и икономика" е една година следдипломна програма, провеждана от Училището по икономика и финанси.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърска степен по напреднали системи за надеждност е двугодишна програма "Еразмус Мундус", предлагана от Сейнт Андрюс съвместно с Университета Мейнут в Ирландия и Уни ... [+]

Магистърска степен по напреднали системи за надеждност е двугодишна програма "Еразмус Мундус", предлагана от Сейнт Андрюс съвместно с Университета Мейнут в Ирландия и Университета на Лорейн Нанси във Франция. Той предоставя на студентите умения и задълбочено техническо разбиране на ключовите понятия, необходими за проектиране и изграждане на надеждни софтуерни системи.

Съвместната магистърска програма „Еразмус Мундус” в областта на напредналите системи за надеждност е двугодишна програма, която се провежда съвместно от отделите по компютърни науки в University of St Andrews , Университета Мейнут и Университета на Лорейн Нанси във Франция.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски

Курсове за ръководители

University of St Andrews

Програмата Еразмус Мундус в Crossways in Cultural Narratives е двугодишна, одобрена от ЕС, мултидисциплинарна и многоезична програма, реализирана от консорциум от междуна ... [+]

Програмата Еразмус Мундус в Crossways in Cultural Narratives е двугодишна, одобрена от ЕС, мултидисциплинарна и многоезична програма, реализирана от консорциум от международни университети. В Сейнт Андрюс изследването в тази степен се фокусира върху областите на културната идентичност и сравнителната литература.

Програмата Еразмус Мундус в Crossways in Cultural Narratives е двугодишна програма за следдипломна квалификация, отворена както за европейски, така и за неевропейски студенти. Той се управлява от международен консорциум от следните университети:... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Диплома за дистанционно обучение PG / MLitt в Библията и съвременния свят е програма за виртуално обучение на непълно работно време, която свързва библейските и богословс ... [+]

Диплома за дистанционно обучение PG / MLitt в Библията и съвременния свят е програма за виртуално обучение на непълно работно време, която свързва библейските и богословските изследвания с други дисциплини в областта на изкуствата, хуманитарните и социалните науки.

Библията и съвременният свят също се предлагат като постоянна жилищна програма.

PGDip / MLitt в Библията и съвременния свят е програма за дистанционно обучение на непълен работен ден, насочена както към миряните, търсещи лично развитие, така и към духовниците, които търсят продължително професионално развитие.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Задочно обучение
18 - 60 месеца
Онлайн обучение
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt in Classics е интензивна програма за преподаване, предназначена предимно като подготовка за по-нататъшни изследвания. Курсът ви позволява да се специализирате в шир ... [+]

MLitt in Classics е интензивна програма за преподаване, предназначена предимно като подготовка за по-нататъшни изследвания. Курсът ви позволява да се специализирате в широк кръг от области, включително гръцка или латино литература, древна история, класическа археология, приемни изследвания и древна философия.

MLitt in Classics е пълноценен преподаван следдипломна програма, ръководена от Училището по класика. Курсът обхваща изучаването на всички аспекти на древногръцкия и римския свят, включително гръцката и латинската литературна култура, древната история, археологията, класическата философия и приемането на античността в по-късни периоди.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в аналитичната и екзегетичната теология разглежда централните теми в християнската мисъл, въплъщавайки академичните идеали и принципи на аналитичната теология, дока ... [+]

MLitt в аналитичната и екзегетичната теология разглежда централните теми в християнската мисъл, въплъщавайки академичните идеали и принципи на аналитичната теология, докато се ангажира със съвременните изследвания в библейската екзегеза и аналитичната философия.

MLitt в аналитичната и екзегетичната теология е едногодишна програма, която се провежда от Института по Логос в Училището по Божественост. Програмата е предназначена за студенти, които се интересуват от ангажиране на централни теологични теми на ниво преподавани майстори и обмислят да продължат докторантурата си.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в библейските езици и литература предлага на учениците със съществуващата компетентност в библейските езици възможността да увеличат своите езикови и екзегетични ум ... [+]

MLitt в библейските езици и литература предлага на учениците със съществуващата компетентност в библейските езици възможността да увеличат своите езикови и екзегетични умения чрез постоянен близък и критичен ангажимент към библейските текстове и теми.

MLitt в библейските езици и литература е едногодишна програма, преподавана от Училището по Божественост. Курсът се фокусира върху критични за текста въпроси, а студентите ще придобият умения в граматиката и синтаксиса на иврит и гръцки език и ще се запознаят с използването на критични издания на текстове и методи, източници и норми на библейската стипендия.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в Библията и съвременния свят е курс, който свързва библейските и богословските изследвания с други дисциплини в областта на изкуствата, хуманитарните и социалните ... [+]

MLitt в Библията и съвременния свят е курс, който свързва библейските и богословските изследвания с други дисциплини в областта на изкуствата, хуманитарните и социалните науки.

Библията и съвременният свят също се предлагат като програма за дистанционно обучение.

MLitt в Библията и съвременния свят е едногодишна програма, преподавана от Училището по Божественост.

АкцентиПридобийте разбиране за това как публичните проблеми и култура се оформят и са оформени от християнската теология, библейската интерпретация и практика.Комбинира модули, базирани на кампус и виртуални обучения.Присъединете се към международна и междубраншова група от 20 до 25 ученици, свързана с християнските традиции с множество обществени въпроси.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в Близкия изток, Кавказ и Централноазиатските изследвания в областта на сигурността (MECCASS) предоставя на учениците задълбочено запознаване с политическата динами ... [+]

MLitt в Близкия изток, Кавказ и Централноазиатските изследвания в областта на сигурността (MECCASS) предоставя на учениците задълбочено запознаване с политическата динамика и динамиката на сигурността на географския район на Близкия изток, Кавказ и Централна Азия.

MLitt в Близкия изток, Кавказ и Централноазиатските изследвания в областта на сигурността е едногодишна мултидисциплинарна степен, ръководена от Училището за международни отношения, която предлага усъвършенствана основа за сигурността на три интересни и бурни региона: Близкия изток, Кавказ и Централна Азия. Тя изследва сигурността, политиката, икономиката, историята и културата на тези стратегически значими области.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

В MLitt в Близкия Изток история предлага на студентите възможност да проучи в дълбочина разнообразие от теми, свързани с историята и културата на този изключително важен ... [+]

В MLitt в Близкия Изток история предлага на студентите възможност да проучи в дълбочина разнообразие от теми, свързани с историята и културата на този изключително важен регион на света. Курсът се основава на широк спектър от знания в рамките на Историческото училище.

MLitt в близкоизточната история е преподавана следдипломна програма, ръководена от Училището по история.

АкцентиУчениците задълбочено изучават голямо разнообразие от исторически теми, включително социална, политическа, културна и интелектуална история на този изключително важен регион на света.Наличните полета за изследване включват: класическа ислямска история (Umayyads и Abbasids); селджуците; средновековния ислямски изток; средновековна Анадола; Айюбид и Мамлюк Близкия Изток; Османска история; Средновековна Армения; Ислямска интелектуална история; и други области, подлежащи на предварителна консултация.Курсът запознава студентите с методологически и аналитични подходи, включително ориентализъм.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в близкоизточните литературни и културни изследвания предлага на студентите възможността да задълбочат познанията си по класическа и модерна арабска и персийска лит ... [+]

MLitt в близкоизточните литературни и културни изследвания предлага на студентите възможността да задълбочат познанията си по класическа и модерна арабска и персийска литература и култура, включително музика и филми, като прелюдия към професионалната работа в областта на изкуствата и културата на района или като здрава основа за напредък към докторантурата.

MLitt в близкоизточните литературни и културни изследвания е едногодишна преподавана програма, ръководена от катедрата по арабски и персийски в училището за съвременни езици. Програмата е насочена към онези, които са изучавали персийска или арабска литература и се интересуват от литература и сравнителна литература на други езици, постколониални изследвания, преводачески проучвания, изследвания на половата принадлежност и близкоизточна история и култура.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в глобалната социална и политическа мисъл е едногодишна интердисциплинарна магистърска степен. Тя изследва историята на социалната и политическата мисъл по света и ... [+]

MLitt в глобалната социална и политическа мисъл е едногодишна интердисциплинарна магистърска степен. Тя изследва историята на социалната и политическата мисъл по света и нейното влияние в съвременните дебати около идентичността, комуникацията, управлението, икономиката и дипломацията.

Глобалната социална и политическа мисъл на MLitt е интердисциплинарна степен, която изследва историята на социалните и политическите идеи от древни времена до наши дни. Степента ще развие вашето разбиране за историята, природата и практиката на съвременната глобална политика и ще осигури обучение по сравнителен анализ на историята, философията, политическата икономия и международните отношения.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в екологичната история изследва човешкото взаимодействие с нечовешкия природен свят в контекста на изучаването на историята на науката, медицината и околната среда. ... [+]

MLitt в екологичната история изследва човешкото взаимодействие с нечовешкия природен свят в контекста на изучаването на историята на науката, медицината и околната среда.

MLitt в екологичната история е интердисциплинарна следдипломна програма, провеждана съвместно от Института по история на околната среда и Катедрата по нова история.

Историята на околната среда изследва човешкото взаимодействие с естествения свят през времето, а учениците ще имат възможност да се ангажират с тази неотложна област на интелекта.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в епистемологията, ума и езика предлага на учениците възможността да изследват теми като нормативност, интенционалност, представяне, съзнание, правила, мисъл, разум ... [+]

MLitt в епистемологията, ума и езика предлага на учениците възможността да изследват теми като нормативност, интенционалност, представяне, съзнание, правила, мисъл, разум и рационалност.

MLitt в епистемологията, ума и езика е една година преподавана следдипломна програма, ръководена от магистърската програма по философия (SASP) на Сейнт Андрюс и Стърлинг, преподавана от служители както от University of St Andrews и от университета в Стърлинг. Тя се фокусира върху теми в рамките на епистемологията, философията на ума и философията на езика. Налице са класове, които обхващат нормативност, интенционалност, представяне, съзнание, правила, мисъл, разум и рационалност.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

МИТ в реформаторските изследвания осигурява интензивно обучение в историографията, дебатите и източниците на протестантската и католическата реформации. ... [+]

МИТ в реформаторските изследвания осигурява интензивно обучение в историографията, дебатите и източниците на протестантската и католическата реформации.

MLitt в реформаторските изследвания е преподавана следдипломна програма, ръководена от Института за реформаторски изследвания в училището по история.

АкцентиСтудентите имат възможност да опознаят литературата в областта от особен индивидуален интерес с експертен служител.Програмата предлага на студентите гъвкавост да преследват собствените си интереси, като се специализират в определена теологична, географска или методологична област, като същевременно въвеждат широка контекстуална осведоменост за всички европейски реформации.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в областта на тероризма и политическото насилие се стреми да развие у учениците критично разбиране на концепцията за тероризма и политическото насилие в контекста н ... [+]

MLitt в областта на тероризма и политическото насилие се стреми да развие у учениците критично разбиране на концепцията за тероризма и политическото насилие в контекста на мултидисциплинарен подход към изследванията на сигурността.

Тероризмът и политическото насилие също се предлагат като програма за дистанционно обучение.

MLitt в тероризма и политическото насилие е преподавана следдипломна програма, ръководена от Училището по международни отношения.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по икономическа и социална история предлага отличителна комбинация от интердисциплинарно проучване и специализация. Той осигурява обучение за напредн ... [+]

Магистърската степен по икономическа и социална история предлага отличителна комбинация от интердисциплинарно проучване и специализация. Той осигурява обучение за напреднали изследвания в социалната и икономическата история; предлага специализирано обучение в избран исторически период и иновативно обучение по трансфер на знания.

Магистърска степен по икономическа и социална история е една година преподавана програма, ръководена от Училището по история.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в интелектуалната история е интердисциплинарна програма, която предоставя на студентите широки познания за най-новите интелектуално-исторически изследвания, обхваща ... [+]

MLitt в интелектуалната история е интердисциплинарна програма, която предоставя на студентите широки познания за най-новите интелектуално-исторически изследвания, обхващащи политика, религия, философия, наука, международни отношения, икономика и литература.

MLitt в интелектуалната история е интердисциплинарна преподавана следдипломна програма, ръководена от училището по история. Курсът изследва основните исторически, историографски и методологически аспекти на интелектуалната история заедно с индивидуално адаптирана програма за насочено четене.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в иранските изследвания предлага на студентите възможност да изучават историята, политиката и международните отношения на Иран в разнообразна и интелектуално стимул ... [+]

MLitt в иранските изследвания предлага на студентите възможност да изучават историята, политиката и международните отношения на Иран в разнообразна и интелектуално стимулираща среда.

MLitt в иранските изследвания е едногодишна програма за преподаване, ръководена от Училището по история.

АкцентиВъведение в основните теми, концепции и подходи, включително аспекти на методологията и историографията, въпроси на национализма, религията и обществото, както и очертаване на мястото на Иран в региона и на широката международна общност.Достъп до уникална гама от познания за Иран от късната античност до съвременната ера, както и богата изследователска среда, осигурена от Института за ирански изследвания и персонал, намиращ се в други училища, включително история на изкуството, класика и модерни езици.Вие се възползвате от ресурсите на университетската библиотека, която има около 6000 персийски книги, отличителна колекция и една от най-добрите във Великобритания.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в испански и латиноамерикански изследвания има за цел да развие и подобри знанията на учениците за испанската литература, култура и история чрез текстово проучване ... [+]

MLitt в испански и латиноамерикански изследвания има за цел да развие и подобри знанията на учениците за испанската литература, култура и история чрез текстово проучване и теоретично размишление.

MLitt в испански и латиноамерикански изследвания е едногодишна програма, която се провежда от Катедрата по испански в училището за съвременни езици. Тя е насочена предимно към студенти, чийто основен фокус са литературните изследвания с интерес към историята и визуалната култура.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в историята на изкуството предлага разнообразна гама от тематични области, от ранното средновековно изкуство и архитектура до съвременното изпълнителско изкуство; м ... [+]

MLitt в историята на изкуството предлага разнообразна гама от тематични области, от ранното средновековно изкуство и архитектура до съвременното изпълнителско изкуство; модулите разглеждат основни теми и концепции, които свързват различни периоди от историята на изкуството.

MLitt в историята на изкуството е предназначена да развива и усъвършенства основните си изследователски и писателски умения, да въвежда и задълбочава познанията за теоретичните и методологическите основи на историята на изкуството и да дава възможност на учениците да изследват настоящите критични дебати, художествени медии и контекстуални въпроси.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в историята на философията се фокусира върху историческите традиции на западната философия, позволявайки на учениците да учат в различни периоди - от класическия пе ... [+]

MLitt в историята на философията се фокусира върху историческите традиции на западната философия, позволявайки на учениците да учат в различни периоди - от класическия период до ранната аналитична философия.

Историята на философията MLitt е една година преподавана следдипломна програма, управлявана от St Andrews и Stirling Graduate Program (Философия) (SASP), преподавана от служители както от University of St Andrews и от Университета на Стърлинг.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в историята на фотографията предлага редица иновативни модули, които покриват от произхода на фотографията до съвременните практики и дебати, включително модернисти ... [+]

MLitt в историята на фотографията предлага редица иновативни модули, които покриват от произхода на фотографията до съвременните практики и дебати, включително модернистична художествена фотография, документални подходи, фотографски колекции и технологичен напредък до цифровата ера.

MLitt в историята на фотографията предлага уникална възможност да изучава историята на фотографията като специализирана област на изследване.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в историята на книгите предлага интердисциплинарен подход към изучаването на книгата от началото на печатната книга през 15 век до изобретението на механизираната п ... [+]

MLitt в историята на книгите предлага интердисциплинарен подход към изучаването на книгата от началото на печатната книга през 15 век до изобретението на механизираната преса през 19 век.

MLitt в историята на книгите е преподавана следдипломна програма, ръководена от Училището по история.

АкцентиСтудентите ще придобият техническите умения, необходими за поощряване на редките книги (преподаването включва отдел Специални колекции).Програмата осигурява задълбочено разбиране на ключови въпроси и методи в историята на книгата и запознава студентите с изобретението, разработването, разпространението и трансформацията на печата.Студентите могат да се обучават в умения за палеография и латински или съвременен чужд език.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в областта на логиката и метафизиката предлага на студентите специализирано обучение по различни теми както в логиката, така и в метафизиката. Студентите се насърча ... [+]

MLitt в областта на логиката и метафизиката предлага на студентите специализирано обучение по различни теми както в логиката, така и в метафизиката. Студентите се насърчават да намерят връзка между тези специализации и да получат разбиране и инструменти, необходими за бъдещи изследвания.

MLitt в Логиката и Метафизиката е една година преподавана следдипломна програма, ръководена от St Andrews и Stirling Graduate Programme University of St Andrews Philosophy (SASP), преподавана от служители от University of St Andrews и Университета на Стърлинг. Тя се фокусира върху теми в рамките на метафизиката и логиката. Можете да вземете класове, обхващащи логика и напреднала логика, формални подходи към естествените езици и съвременни и исторически дебати в метафизиката.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по маркетинг (MLitt) развива интегрирано и критично осъзнаване на маркетинга и организациите и подготвя учениците да посрещат стратегическите предизв ... [+]

Магистърската степен по маркетинг (MLitt) развива интегрирано и критично осъзнаване на маркетинга и организациите и подготвя учениците да посрещат стратегическите предизвикателства на световния пазар.

Магистърската степен по маркетинг е едногодишна програма, преподавана от Училището по мениджмънт.

АкцентиПрограмата се фокусира върху ролята на маркетинга в организациите и по-широкия глобален контекст, в който те работят. След завършването на тази програма, ще имате интегрирано и критично разбиране за маркетинга и организациите и ще бъдете готови да поемате ефективна роля в тях.Тази програма е одобрена и акредитирана от Chartered Institute of Marketing за предоставяне на достъп до CIM's Chartered Postgraduate Diploma in Marketing.Практикуващите маркетинг от индустрията и академичните среди са поканени като гост-лектори редовно да говорят, за да участват в програмата, да говорят с учениците и да водят майсторски класове.Студентите имат възможност да посетят ежегодно пътуване, свързано с маркетинга.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в международната политическа теория предоставя на учениците динамично и систематично разбиране за това как политическата теория може да бъде повдигната за междунаро ... [+]

MLitt в международната политическа теория предоставя на учениците динамично и систематично разбиране за това как политическата теория може да бъде повдигната за международната политика и световните дела.

MLitt в международната политическа теория е една година преподавана следдипломна програма, ръководена от Училището по международни отношения. Програмата започва през септември и приключва на следващия август.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в международните изследвания за сигурност въвежда международната сигурност чрез традиционни и критични подходи. Учениците ще се научат да култивират собствения си г ... [+]

MLitt в международните изследвания за сигурност въвежда международната сигурност чрез традиционни и критични подходи. Учениците ще се научат да култивират собствения си глас, като се ангажират с различни теоретични подходи и емпирични казуси.

MLitt в Международните изследвания на сигурността е една година преподавана следдипломна програма, ръководена от Училището за международни отношения.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистърската степен по международен бизнес (MLitt) подготвя студентите за междукултурна работа, предоставяйки знания и критично разбиране на ключовите бизнес и управленс ... [+]

Магистърската степен по международен бизнес (MLitt) подготвя студентите за междукултурна работа, предоставяйки знания и критично разбиране на ключовите бизнес и управленски практики, като същевременно разглежда въпросите за отговорността в организациите в световен мащаб.

Магистърската програма по международен бизнес е една година преподавана програма, ръководена от Училището по мениджмънт.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в областта на моралната, политическата и правната философия осигурява солидна основа за студентите, които искат да се специализират в етика, и по-специално в съврем ... [+]

MLitt в областта на моралната, политическата и правната философия осигурява солидна основа за студентите, които искат да се специализират в етика, и по-специално в съвременната етика, включително морална философия, политическа философия и правна философия.

В MLitt в Moral, политически и правни Философията е една година преподава следдипломна програма, управлявана от Сейнт Андрюс и Стърлинг завършил програма по философия (SASP), научени от персонала, както от University of St Andrews и Университета на Стърлинг. Акцентът е върху запознаването на студентите със съвременните дебати в областта на моралната, политическата и юридическата философия, като същевременно се насърчават връзките между тези различни специализации.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в музеите и галерията подготвя учениците за работа в музеи, главно като куратори, с широко обучение във всички видове музеи, галерии и други съоръжения на наследств ... [+]

MLitt в музеите и галерията подготвя учениците за работа в музеи, главно като куратори, с широко обучение във всички видове музеи, галерии и други съоръжения на наследството.

MLitt в музеите и галерията е предназначена за студенти, които искат да започнат кариера в музейна или галерийна работа, или за тези, които търсят промяна в кариерата си. Курсовият курс е предназначен за служители на музеи и галерии или доброволци, които желаят да учат, докато продължават да работят.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в немската и сравнителната литература предлага уникална възможност да получи сравнителен поглед върху немската литература чрез съвместна квалификация от University ... [+]

MLitt в немската и сравнителната литература предлага уникална възможност да получи сравнителен поглед върху немската литература чрез съвместна квалификация от University of St Andrews (MLitt) и Университета в Бон в Германия (УО).

MLitt по немска и сравнителна литература е двугодишна програма, която се провежда съвместно от Училището за съвременни езици в Сейнт Андрюс и Университета в Бон. Програмата ще задълбочи познанията си за най-новото мислене в литературните и сравнителните изследвания и ще ви даде изследователски, комуникационни и писмени умения, необходими за започване на докторска или висша кариера.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в немски изследвания предлага на учениците възможност да развият своите академични интереси в обществата, културите, литературата и филмите на немскоговорящите земи ... [+]

MLitt в немски изследвания предлага на учениците възможност да развият своите академични интереси в обществата, културите, литературата и филмите на немскоговорящите земи от средните векове до наши дни.

MLitt по немски език е една година преподавана програма, ръководена от катедрата по немски език в училището за съвременни езици. Програмата е насочена към тези, които искат да разширят своето разбиране и познания за литературата, културата и историята на немския език или да продължат на докторска степен.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в постколониалната и световната литература предлага възможност за изучаване на теоретичните, литературните, културните и историческите измерения на съвременния пост ... [+]

MLitt в постколониалната и световната литература предлага възможност за изучаване на теоретичните, литературните, културните и историческите измерения на съвременния постколониализъм от колониалните срещи, до появата на полето през втората половина на 20-ти век, до сегашната му артикулация в глобализираната ера на световната литература.

Годишният MLitt в постколониалните и словесните литератури е програма за следдипломна квалификация, която се провежда от училището по английски език. Това е интензивна учебна програма, която цели да насърчи следващото поколение учени в постколониални и световни литературни изследвания.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

PGDip / MLitt в правни и конституционни изследвания е интердисциплинарна програма, в която студентите могат да изградят индивидуално адаптирана степен с основен акцент в ... [+]

PGDip / MLitt в правни и конституционни изследвания е интердисциплинарна програма, в която студентите могат да изградят индивидуално адаптирана степен с основен акцент в правната история или международното право, или могат да преследват интегрирана, интердисциплинарна степен.

PGDip и MLitt в правни и конституционни изследвания са интердисциплинарни програми, които се провеждат съвместно от училищата по история и международни отношения.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в Проучванията за културна идентичност предлага на студентите възможност да придобият теоретична представа за различни измерения на културната идентичност и да проу ... [+]

MLitt в Проучванията за културна идентичност предлага на студентите възможност да придобият теоретична представа за различни измерения на културната идентичност и да проучат начините, по които тези измерения са представени в една или повече от културните традиции на арабския и персийски говорящия свят, Франция, Италия , Германия, Испания, Латинска Америка и Русия.

MLitt в програмата за културна идентичност е едногодишна програма, която се провежда от Института за изследване на културната идентичност (CISI), част от Училището за съвременни езици. Програмата изследва съвременния проблем на колективните идентичности, моделиран и изразен в националната култура.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в ранната модерна история предлага задълбочено изучаване на историята на ранния модерен европейски и атлантически свят, включително на Османската империя. Той запоз ... [+]

MLitt в ранната модерна история предлага задълбочено изучаване на историята на ранния модерен европейски и атлантически свят, включително на Османската империя. Той запознава студентите с редица подходи към ранната модерна история (1450 до 1750 г.) и осигурява напреднало обучение по умения, необходими за изучаване на периода.

MLitt в ранната нова история е една година преподавана следдипломна програма, ръководена от Училището по история.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в романтични и викториански изследвания подобрява знанията и мисленето на студентите за романтизъм и викторианска литература чрез изучаване на литературната култура ... [+]

MLitt в романтични и викториански изследвания подобрява знанията и мисленето на студентите за романтизъм и викторианска литература чрез изучаване на литературната култура от 1790-те до 1900 г. Чрез проучване на редица литературни жанрове, студентите ще получат знания за фазите на литературното производство и приемане и на съответните културни и исторически контексти.

MLitt в романтични и викториански изследвания е интензивна едногодишна програма, преподавана от училището по английски език. Курсът разглежда текстове и теми от 18-ти и 19-ти век.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt in Russian Studies предлага на студентите възможността да задълбочат познанията си за взаимосвързаните области на руската литература, култура и история от 19-ти век ... [+]

MLitt in Russian Studies предлага на студентите възможността да задълбочат познанията си за взаимосвързаните области на руската литература, култура и история от 19-ти век до наши дни.

MLitt in Russian Studies е едногодишна програма, която се провежда от Катедрата по руски език в Училището за съвременни езици. Програмата съчетава ръководеното и независимо проучване на едни от най-забележителните руски писатели и идеи от 19-ти век до наши дни.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в систематичната и историческата теология предлага на учениците възможността да се ангажират на високо ниво с изучаването на християнската доктрина в нейния историч ... [+]

MLitt в систематичната и историческата теология предлага на учениците възможността да се ангажират на високо ниво с изучаването на християнската доктрина в нейния исторически контекст и систематично изразяване.

MLitt в систематичната и историческата теология е едногодишна програма, преподавана от Училището по Божественост.

АкцентиОбучава студентите с бакалавърска степен по богословие или сходна дисциплина на високо ниво с християнските учения в техните исторически и систематични измерения.Интегрира изучаването на библейския произход, първичните богословски текстове и съвременната наука.Балансира курсовата работа и изследователския компонент, който позволява прилагането на придобити умения към съществен предмет или въпрос, избран от ученика.Обучава учениците за докторантура по систематична и историческа теология или за засилено служение в църквата и обществото.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в сравнителната литература изследва транснационалното разбиране на литературата и културата, като предоставя на учениците критична оценка на теоретичните подходи, с ... [+]

MLitt в сравнителната литература изследва транснационалното разбиране на литературата и културата, като предоставя на учениците критична оценка на теоретичните подходи, съчетани с интензивното изучаване на изключително широк кръг от европейски текстове и техните отношения с другата литература.

MLitt в сравнителната литература е една година преподавана програма, ръководена от Училището за съвременни езици. Програмата изследва транснационалното разбиране на литературата и културата. Тя има за цел да осигури обучение по традиционни и нови изследователски техники.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в средновековната история позволява на учениците да изучават различни теми в дълбочина от средновековните светове, както Изтока, така и Запада, от късната античност ... [+]

MLitt в средновековната история позволява на учениците да изучават различни теми в дълбочина от средновековните светове, както Изтока, така и Запада, от късната античност до късното Средновековие. Тази широкообхватна програма е предназначена за студенти с различни кариерни амбиции, области на специализация и предишно обучение.

MLitt в средновековната история е преподавана следдипломна програма, ръководена от Училището по история.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Този интердисциплинарен курс дава на студентите познания за различни теоретични подходи и текущи дебати в областта на историята, историята на изкуството, божествеността, ... [+]

Този интердисциплинарен курс дава на студентите познания за различни теоретични подходи и текущи дебати в областта на историята, историята на изкуството, божествеността, езиците и литературата. Учениците могат да работят по теми, подходящи за собствените им интереси, като същевременно разширяват своите хоризонти извън една единствена дисциплина.

MLitt в средновековните изследвания е интердисциплинарна програма, ръководена от Института за средновековие към Сейнт Андрюс (SAIMS).... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в Стратегическите изследвания разглежда основните теми в стратегическите проучвания, като дава възможност на студентите да приложат знанията за стратегическото мисл ... [+]

MLitt в Стратегическите изследвания разглежда основните теми в стратегическите проучвания, като дава възможност на студентите да приложат знанията за стратегическото мислене и стратегическото мислене като историческа практика за въоръжен конфликт.

MLitt в Стратегическите изследвания е една година преподавана следдипломна програма, която се провежда съвместно от Училищата по международни отношения и история и е свързана с Института за изследване на войната и стратегията.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в съвременната история предлага на студентите възможност да задълбочат разбирането си за ключови въпроси в дисциплината, като продължат обучението си на концептуалн ... [+]

MLitt в съвременната история предлага на студентите възможност да задълбочат разбирането си за ключови въпроси в дисциплината, като продължат обучението си на концептуално напреднало ниво. Историците следдипломна квалификация работят интензивно в различни тематични области, като същевременно постигат стабилно развитие в основни области като историография и методология.

MLitt в съвременната история е преподавана следдипломна програма, ръководена от училището по история.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в съвременната и съвременна литература и култура повишава знанията и мисленето на учениците за ключовите текстове, контексти и теории, които са формирали литература ... [+]

MLitt в съвременната и съвременна литература и култура повишава знанията и мисленето на учениците за ключовите текстове, контексти и теории, които са формирали литературата и културата от 1900 г. до днес.

MLitt в съвременната и съвременна литература и култура е интензивна едногодишна програма, преподавана от Училището по английски език. Целта на курса е да повиши текстовите знания на учениците и да насърчи мисленето за взаимовръзките между съвременната и съвременната литература и нейните исторически, културни и теоретични контексти.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Съвременните изследвания на MLitt са една година интердисциплинарна магистърска степен. Тя изследва какво означава да обозначиш нещо като “съвременен” и разглежда как се ... [+]

Съвременните изследвания на MLitt са една година интердисциплинарна магистърска степен. Тя изследва какво означава да обозначиш нещо като “съвременен” и разглежда как се дефинират и разпространяват знания в различни дисциплини.

Съвременните изследвания на MLitt са интердисциплинарна степен, която изследва природата на съвременника. Тя е насочена към съвременни предмети от различни области на изкуството, социалните науки и науката. Програмата ще развие способността ви да подхождате към съвременни предмети и предизвикателства с интердисциплинарен и по този начин гъвкав начин на мислене.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в творческото писане развива оригинално произведение, като същевременно осигурява критично и творческо изследване в поезия или проза. MLitt предлага технически орие ... [+]

MLitt в творческото писане развива оригинално произведение, като същевременно осигурява критично и творческо изследване в поезия или проза. MLitt предлага технически ориентирано обучение от съвременни автори с акцент върху най-добрите практики в съвременното писане.

MLitt в творческото писане е едногодишна програма, преподавана от Училището по английски език. Курсът се състои от два семестъра с преподавани компоненти, последвани от индивидуален проект за творческо писане, който се провежда през цялата година, но с особен акцент през последните три месеца.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в теологията и изкуствата дава на учениците теоретично променливо и исторически контекстуално въведение в областта на теологията и изкуствата, като действа като сам ... [+]

MLitt в теологията и изкуствата дава на учениците теоретично променливо и исторически контекстуално въведение в областта на теологията и изкуствата, като действа като самостоятелен магистърски курс или начален етап за тези, които разглеждат докторските изследвания в тази област.

MLitt в теологията и изкуствата е една година преподавана програма, ръководена от Института по богословие, въображение и изкуство (ITIA), част от Училището по Божественост. Курсът е предназначен да осигури широко въведение в следдипломната работа в областта на теологията и изкуствата. Тя може да бъде приета като самостоятелна програма за обучение или като основа за онези, които възнамеряват да продължат докторантурата в тази област.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Този курс насърчава нови транснационални перспективи и начини за гледане на миналото чрез изрично оценяване на мащаба в пространството и времето. Учениците проучват редиц ... [+]

Този курс насърчава нови транснационални перспективи и начини за гледане на миналото чрез изрично оценяване на мащаба в пространството и времето. Учениците проучват редица подходи към изучаването на световната търговия, развитието на мрежи, сравнителната история и междукултурните срещи.

MLitt в транснационалната, глобалната и пространствената история е преподавана следдипломна програма, ръководена от Института за транснационална и пространствена история (ITSH) в Училището по история.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистър по мениджмънт (MLitt) предоставя на студентите от дисциплини, различни от бизнес и мениджмънт, разбиране на ключовите съвременни методи на управление и фундамент ... [+]

Магистър по мениджмънт (MLitt) предоставя на студентите от дисциплини, различни от бизнес и мениджмънт, разбиране на ключовите съвременни методи на управление и фундаменталните аналитични, практически и лидерски умения, необходими за управленски роли в организациите.

Магистър по мениджмънт е една година преподавана програма, която се води от Училището по мениджмънт.

АкцентиТази програма е предназначена за студенти от не-бизнес дисциплина с малък или никакъв професионален опит.Студентите, успешно завършили програмата, ще получат акредитация от Chartered Management Institute.Студентите получават важни аналитични и управленски умения, необходими за придобиване на професионална позиция с управленски отговорности или лидерска роля в дадена организация.Курсът осигурява солидна основа в съвременните методи на управление и принципите на основния бизнес.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

Магистър по управление на човешките ресурси (MLitt) осигурява цялостен подход към управлението на най-ценните и ценни активи на организацията - хората, които работят там, ... [+]

Магистър по управление на човешките ресурси (MLitt) осигурява цялостен подход към управлението на най-ценните и ценни активи на организацията - хората, които работят там, които индивидуално и колективно допринасят за постигането на неговите цели.

Магистър по управление на човешките ресурси е една година преподавана програма, която се провежда от Училището по мениджмънт.

АкцентиСтудентите имат възможност да дадат ефективен принос като специалисти по човешки ресурси, като отчитат сложността в дисциплината на управление на човешките ресурси.Програмата е акредитирана чрез Института за персонала и развитие.Студентите имат възможност да участват в Masters Extra (MX) програма, която включва гостуващи лекции от видни учени и бизнес ръководители, специфични сесии за повишаване на възможностите за кариерно развитие и редица корпоративни посещения.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в литературната култура на Шекспир и Ренесанс предлага на учениците възможност да изучават един от най-вълнуващите и формиращи периоди в европейската история, съсре ... [+]

MLitt в литературната култура на Шекспир и Ренесанс предлага на учениците възможност да изучават един от най-вълнуващите и формиращи периоди в европейската история, съсредоточени върху ключовия писател в английската литературна традиция: Уилям Шекспир.

MLitt в литературната култура на Шекспир и Ренесанс е интензивна едногодишна програма, преподавана от Училището по английски език. Курсът предлага всеобхватно въведение в литературата на 16-ти и 17-ти век, с особен акцент върху работата на Уилям Шекспир.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Задочно обучение
1 - 2 години
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в Шотландските исторически изследвания предлага на учениците възможността да изследват дългосрочното развитие на Шотландия с течение на времето и да се съсредоточат ... [+]

MLitt в Шотландските исторически изследвания предлага на учениците възможността да изследват дългосрочното развитие на Шотландия с течение на времето и да се съсредоточат върху по-специфични теми от интерес под ръководството на известни експерти в тази област.

MLitt в Шотландските исторически изследвания е преподавана следдипломна програма, ръководена от Училището по история.

АкцентиМодулите изследват историята на историческото писане в Шотландия и връзката между шотландското минало и шотландското присъствие.Съсредоточеното внимание върху един от трите периода от време развива уменията и уменията, необходими за провеждане на независими изследвания.Студентите имат възможност да проведат по-интензивно изучаване на литературата по избрана от тях тема под ръководството на експертен надзорник.Формат на преподаване... [-]
Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt в кинознанието помага на студентите да овладеят редица съвременни изследователски умения и да придобият знания, свързани с изграждането и анализа на движещите се об ... [+]

MLitt в кинознанието помага на студентите да овладеят редица съвременни изследователски умения и да придобият знания, свързани с изграждането и анализа на движещите се образи, миналите и съвременните реалности на различните национални и регионални филмови традиции, динамиката на световната филмова индустрия. и теоретичните подходи, свързани с филма.

MLitt в киното изследване е едногодишна преподавана програма, ръководена от катедрата по кинознание. Програмата подхожда към изучаването на филм чрез разнообразен интелектуален подход, изследвайки киното в глобален контекст. Ще откриете филмови култури извън канона и ще изследвате класическия филм чрез нови културни, теоретични и исторически перспективи.... [-]

Великобритания Сейнт Андрюс
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
1 година
Кампус
Научете повече на английски
University of St Andrews

MLitt in Italian Studies предлага на студентите възможност да продължат обучението си в италианската литература и култура. Заедно с задълбочено изследване на теорията и о ... [+]

MLitt in Italian Studies предлага на студентите възможност да продължат обучението си в италианската литература и култура. Заедно с задълбочено изследване на теорията и обучението в изследователските методологии, студентите се стремят да насочат обучението си към теми, които ще разширят и развият своите собствени изследователски интереси.

MLitt in Italian Studies е едногодишна програма, която се провежда от Катедрата по италиански език в Училището за съвременни езици. Основният фокус на програмата е върху въпросите на италианската национална идентичност, а студентите се насърчават да продължат да се занимават със специфичните си интереси в италианската култура чрез проучване, фокусирано върху научните изследвания, като се основава на широката историческа и тематична гама от специализирани познания, предлагани от италианския отдел.... [-]