University of Dundee

Представление

Прочетете официалното описание

University of Dundee е един от 200-те най-добри университета в света, според Университета в Таймс Висше образование.

Ние също така притежаваме златна награда - най-високата възможна оценка - в рамката за превъзходство в преподаването от 2017 г., която беше въведена от правителството на Обединеното кралство, за да признае и възнагради отличното обучение и преподаване.

Нашата компактна градска кампус е идеално място в сърцето на Дънди и с ниска цена на живот, красива природа и фантастични възможности за стипендии, тя е идеална за вашия нов студентски живот.

Научете повече за нас чрез тези страници или идвайте и ни посетете, за да опитате Дънди за себе си.

Факти и фигури

  • Дънди стана независим университет през 1967 г. след 70-годишни отношения с университета "Св. Андрюс"
  • Произходът на университета датира от 1881 г., когато е основан Университетски колеж в Дънди
  • Университетът е дом на повече от 17 000 студенти и повече от 3000 служители, което помага да се направи най-студентският град в Дънди Шотландия
  • 25% от студентите, с които се занимаваме, са извън Великобритания
  • Дънди е един от най-високо класираните университети във Великобритания в Международния студентски барометър, годишната мярка за удовлетвореност на студентите
  • Университетът винаги е бил най-добрият оценен в Шотландия в годишното проучване на студентския опит в областта на висшето образование
  • Университетът е основен партньор на V

Световен топ 200 университет

Ние сме един от 200-те най-добри университета в света (Times Higher Education 2018) и един от само 12-те в Обединеното кралство, също така притежаваме златна награда в рамката за високи постижения в обучението 2017.

Ние сме един от най-високо оценените университети в Обединеното кралство за студентски опит и дипломиране, което прави Дънди един от най-добрите места за обучение в Обединеното кралство.

В главните маси във Великобритания ние отбелязахме средно увеличение от 20 места през последните три години и сме в топ 30 за всеки от тях - Ръководството на Университета Sunday Times Good, Ръководството на университета Guardian и Ръководството за пълен университет.

Също така сме сред най-иновативните университети в Европа, излизайки на върха в Обединеното кралство в индекса на иновациите за природата 2017 и в топ пет от най-иновативните университети на Ройтерс зад само Кеймбридж, Империал, Оксфорд и Манчестър.

Студентски живот в Дънди

Нашата компактна градска кампус е идеално място в сърцето на Дънди, само на пет минути пеша от най-добрите магазини, барове, изкуства и места за развлечение в града, но остава спокойна и спокойна и осигурява всички аспекти на студентския живот.

Дънди е динамичен и мултикултурен град с истински бум за това. Наскоро беше описан като "най-готиния малък град на Великобритания" ( GQ Magazine ) и ние сме развълнувани от многото промени и развития, които се провеждат в момента.

Дънди е четвъртият по големина град на Шотландия и има население от около 150 000 души. Хората от Дънди са известни приятелски и отворени, а сравнително малък размер и близки плетени общности правят града достъпни за живеене и безопасно място да бъде.

Места

Dundee

Address
Nethergate
DD1 4HN Dundee, Шотландия, Великобритания