University of Dundee - School of Social Sciences

Представление

Прочетете официалното описание

За Дънди

Фантастична култура, красиви пейзажи и великолепни приятелски настроения ... Скотланд има страст и новаторство в сърцето си и това са само някои от причините, поради които е невероятно място да живееш и учиш.

Дънди се намира на брега на река Тей на източния бряг на Шотландия. Той редовно се появява в горната част на изследванията на "качеството на живот" в Обединеното кралство - предлага всичко, което е чудесно за градския живот, но е приятелски, компактен и лесен за навигация.

Wall Street Journal нарече Дънди като една от десетте си горещи дестинации за 2018 година.

Населението на Дънди е около 150 000 души. С учениците, които съставляват 1/5 от населението, градът ни е насочен към студентския живот.

Нашият кампус е в сърцето на живия и забавен Уест Енд в Дънди, с магазини, кафенета и ресторанти на прага ти.

"Шотландците са хубави и приятелски настроени. Спомням си първия ден, в който пристигнах, човекът, който трябваше да се срещне с мен, още не беше там. Таксиметровият шофьор ме отпусна, почуках на вратата и той не беше там, така че чаках навън. Някой дойде и ме попита дали съм добре и ме покани, докато чакам. Той ме посрещна и ми даде храна и напитки, затова започнах да обичам хората от Дънди и Шотландия от първия ден, когато дойдох. " Уили Уилям Мрема е от Танзания и изучава магистърска геотехническа техника.

Класации: href = "https://www.dundee.ac.uk/about/our-rankings/

Социални науки

Социалните науки обхващат много от академичните области, които оформят обществото. Те включват начина, по който управляваме (закона), къде живеем (архитектура, планиране и география), как функционират икономиките и бизнеса (бизнес и мениджмънт), избора, който правим (психологията) и нашата политика и международни отношения. По същество всичко, което влияе върху начина, по който хората мислят и се държат.

Какво можете да учите

  • архитектура
  • Бизнес
  • география
  • Енергийно право
  • Наука за околната среда
  • закон
  • психология
  • политика

Институт по обществени науки

Ние сме ангажирани с разбирането на най-сложните и предизвикателни въпроси в света. Те варират от здравето, работата и благополучието до изменението на климата и устойчивостта на общността и от сигурността и социалната справедливост до опита на децата, семействата и взаимоотношенията.

Нашите изследователи работят съвместно с политически и практически общности в Шотландия, Обединеното кралство и в международен план, за да гарантират, че техните изследвания имат въздействие извън академията.

Извършваме световноизвестни изследвания, основани на уникални дисциплини: Право, Бизнес, Енергийно право и политика, География, Екология, Политика и международни отношения, Психология, Архитектура и Урбанизъм.

Нашата новаторска изследователска дейност е известна с опит, отлични постижения и въздействие и се стреми да разбере най-сложните и предизвикателни въпроси в света. Ние се гордеем с провеждането на изследвания със значително въздействие върху глобалните иновации и международната политика.

Места

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия