Royal College of Art

Представление

Прочетете официалното описание

Royal College of Art

Класира се в световния университет номер едно за изкуства и дизайн за пет последователни години (2015-2019) *

112481_1080x1080_CAP_RCA_QS_5th_Year_Running_Still_20Percent_GIF1.gif

Разположен в сърцето на Лондон, Royal College of Art е най-влиятелният, напълно университетски арт и дизайн университет в света. RCA е класиран на най-високия световен университет за изкуство и дизайн през 2015, 2016, 2017 и наскоро през 2018 г. в QS Top университетската класация.

RCA играе отличителна роля при подготовката на своите докторанти за кариера в изкуството, дизайна и творческия сектор - в действителност Колежът е широко разглеждан като тигел на творческите индустрии. Курсовете се преподават от международно признати артисти, практици и теоретици, а студентите имат уникална възможност да учат изкуство в дизайнерска среда и дизайн в изкуство. Неговите концентрирани, персонализирани форми на преподаване и учене - и специализирани технически съоръжения и изследователски центрове - допринасят за изключително творческа и интелектуална среда.

Освен че приветства студенти от цял ​​свят, глобалното измерение на Колежа се засилва чрез партньорства с водещи арт и дизайн, културни и образователни институции и чрез обширни връзки с бизнеса, както на национално, така и на международно равнище.

Кралската харта на Колежа, издадена през 1967 г., уточнява, че целта на институцията е "да усъвършенства знанието, знанията и професионалната компетентност, особено в сферата на изобразителното изкуство ... чрез преподаване, изследване и сътрудничество с промишлеността и търговията".

Според последните данни 93% от завършилите колеж получават трудова заетост на подходящо професионално ниво в избраната от тях специалност, в рамките на кратко време след напускането на колежа. Тези дестинации са значителен показател за успеха на RCA .

Признат за изключителното качество на своите възпитаници, Колежът се гордее с такива забележителни възпитаници като сър Джеймс Дайсън, Томас Хедървик, Дейвид Хокни, Трейси Емин, Кристофър Бейли, Лен Дейтън, Жулиен Макдоналд, Орла Кийли, Алисън Джексън, Идрис Хан, Дейвид Аджайе, АОС, Сюзи Темпълтън, сър Ридли Скот - списъкът продължава “.

Места

Лондон

Address
Royal College of Art Kensington Gore London
SW7 2EU Лондон, Англия, Великобритания

Програми

Курсове за ръководители
Магистър по изкуствата (MA)