Durham University

Представление

Прочетете официалното описание

Durham University е отличителен - една University Collegiate с древни традиции и съвременни ценности. Ние се стремим да постигнем най-високото отличие в областта на изследванията и стипендия, която доведе до реална промяна на обществата в целия свят. Ние сме също толкова ангажирани с високи постижения във всички аспекти на обучението, образованието и предаването на знания.

Но Durham University е много повече от това. Обекта Световно наследство в центъра на град Дърам е водещ център на стипендия за над 1000 години.

След Тъмните векове в Европа, на 7-ми век се наблюдава цъфтеж на мисълта и културата в Североизточна Англия. Bede - поет, учен, историк и най-голямата европейска учен на 7 век - е погребан в Дърам, както е St Кътбърт, който е установил "английски" Християнството от своя Селтик и римски корени. На Lindisfarne Евангелията: "Един от най-големите забележителности на човешкото културно постижение", бяха произведени наблизо и са пребивавали в Дърам с тялото на Св Кътбърт до 16-ти век, когато те са били отстранени до Лондон - нашата "Евангелие Book" се завръщат в Дърам в 2013. В "Кътбърт общност" се превръща в един от най-богатите в Европа, с земи, простиращи се от Тайн на тройници и извън него. Тази научна, монашеска общност е предшественик на съвременния университет традиция, която се разпространява в цяла Европа и в целия свят. Дърам 11 век катедрала Норман е построен между 1096 и 1130 и е един от наистина големите сгради в света. Durham Castle, сега част от университета, датира от 1072 и е бил седалище на всемогъщите Prince-епископи, които махаше светската и религиозната власт над голяма част от Северна Англия, със собствените си армии, система за данъчно облагане и монети - до края на Prince-митрополия през 1832 Дърам е ефективно на държава в държавата.

Durham се превръща в един от водещите центрове на средновековната стипендия на Англия, заедно с Оксфорд и Кеймбридж. Наистина, три колежи - сега част от Oxford University - са създадени от Дърам (University College и Balliol колеж, и в 1286 Дърам колеж се проведе от Durham да се обучават учени в продължение на 300 години, докато стане включи в университета в Оксфорд като Trinity College) , Хенри VIII и опити Оливър Кромуел официално да установят Университет за Севера в Дърам бяха приведени от политиката и север-юг съперничества, и тя не беше до 1832, като на принц-митрополия отказа и загубил правомощията си, е Дърам накрая надарен с Castle и земи и предоставени степен възлагане правомощия от страна на царя като трета университет в Англия. Durham University е наследник на непрекъсната линия на обучение и стипендия датиращи от Bede и Кътбърт до наши дни.

Durham винаги е бил модерен, ориентиран към бъдещето университет. С средновековен обект на световното културно и природно наследство в сърцето ни, нашите нови сгради ще продължи традицията на важен и иновативна архитектура. Durham беше един от първите университети да признават жените наравно с мъжете (1890 г.), за да се установи медицинско обучение (1834 г.) и първи за награда за гражданска минно инженерство градуса, за да се срещне регионалните и националните нужди по време на индустриалната революция (1838 г.) , Durham доведе в развитието на науката и създадена една от първите обсерватории в Англия. Durham University се основава на две места за повече от 100 години, нейното медицинско училище в Кралския колеж и други колежи в Нюкасъл се превърне в нов и независим университет в Нюкасъл през 1963 година. Durham е и първият университет, за да се установят в чужбина кампуси век преди концепцията е преоткриване: в Барбадос през 1875 г. и Сиера Леоне през 1876.

Места

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия