University of Sarajevo School of Economics and Business

Представление

Прочетете официалното описание

В училище по икономика и бизнес в Сараево (СУПЗ) е създадена през 1952 г., както е Факултета по икономика. Нейната първа класа се състои от 105 на пълен работен ден и 129 задочни студенти. СУПЗ има най-дългата традиция и е най-големият образователната институция в Босна и Херцеговина. Тя е водеща институция в BH-висока образователна система в създаването и разпространението на знания в областта на икономиката и бизнес администрация на. От особено значение е непрекъсваемост на операциите училище през последните 58 години. Дори в разгара на най-тежката обстрела и война по време на агресията срещу Босна и Херцеговина 1992-1995, преподаването не престава, благодарение на ентусиазма и отдадеността на служителите, така и студенти.

Училището успя да запази по-голямата част от своите преподаватели, дори по време на най-трудните периоди от своята история. През последните петдесет години, Училището е постоянно разработване и прилагане на множество програми, водещи до образуването на високо образовани и креативни професионалисти, способни да се предположи, управленски и лидерски роли в професионалната си кариера. Нейната основна цел е да се приемат и прилагат всички настоящи тенденции в бизнеса, икономиката и образованието, за да се адаптира към нашия бързо променящ се, конкурентна среда.

Считано от 2009 г., 15.154 студенти в програмата от четири години, 823 ученици в тригодишната програма и 3.543 студенти в двегодишната програма са завършили школата. 569 кандидати, придобити магистърска степен, а 187 дисертации са защитили.

Се стреми да направи своя учебен план и учебни програми, както е модерно, колкото е възможно, както и да засили стъпки към интернационализация и международно признание на неговите градуса, Училището е първият, в Босна и Херцеговина да приемат и прилагат (през 2001/2002 учебна година) учебен план въз основа на Европейската система Credits Transfer - ECTS. Една значителна степен на сътрудничество е била постигната с елитни училища по икономика в Европа и по света, предоставяне на студентите с по-широк спектър от възможности за избор, и позволява на своите собствени независими влияние върху развитието на програмите, в които те участват. Втората стъпка в прилагането на концепцията за обучение в школата на ECTS базираната стартира през 2005 г. с въвеждането на системата "3 + 2 + 3". Училището представи своя първи поколение възпитаници, които се основават на концепцията ECTS, през октомври 2008.

СУПЗ е единственото учебно заведение от B & H, който е член на Европейската фондация за управленско развитие - EFMD и член на Асоциацията на Адванс Collegiate Училище за бизнес - AACSB.

СУПЗ е издал акредитацията от австрийската агенция за осигуряване на качеството. В момента, СУПЗ е единственият факултет в Босна и Херцеговина, която притежава европейска акредитация, което означава, че тази институция и нейните дипломи ще бъдат признати в Европейския образователно пространство.

СУПЗ също въведе система за управление на качеството в съответствие с ISO 9001: 2008. През 2009 г., СУПЗ, придобит сертификат от Bureau Veritas. Въвеждане и сертифициране на система за управление на качеството по ISO Standard проверява СУПЗ като успешна институция в разработването и прилагането на академичните програми за 1-во, 2-ро и 3-то проучване цикъл на висшето образование и неакадемични специалности, курсове и обучение според обучение през целия живот концепция. През 2009 г. е награден с СУПЗ EDUNIVERSAL Palmes Certificate. Този сертификат се подчертава нарастващия успех на тази институция в международен мащаб, и поставя СУПЗ в 1.000 добрите бизнес училища в света.

Според Webometrics, класиране система световни университети "на WEB дейности, СУПЗ, бе класирана на 390-ти, сред най-добрите 400 бизнес училища в света.

Места

Сараево

School of Economics and Business

Address
School of Economics and Business in Sarajevo
University of Sarajevo
Trg oslobodjenja - Alija Izetbegovic 1

71000 Сараево, Федерация на Босна и Херцеговина, Босна и Херцеговина
Телефон
+387 33 275-900

Акредитации

Програми

В момента няма програми за показване

Моля, уточнете търсенето по-горе, разгледайте нашите най-търсени категории по-долу или направете търсене по ключова дума.


... or simply by choosing your degree: