KU Leuven

Представление

Прочетете официалното описание

KU Leuven . Вдъхновение на изключителните.

Основана през 1425 г., KU Leuven е център на учене в продължение на почти шест века. Днес тя е най-големият и най-високо класиран в Белгия университет, както и един от най-старите и известни университети в Европа.

Като водещ европейски университет за научни изследвания и съосновател на Лигата на европейските изследователски университети (LERU), KU Leuven предлага голямо разнообразие от програми на английски език, подкрепени от висококачествени интердисциплинарни изследвания, провеждани както в университета, така и в международните му академични болници. Изключително централно място в сърцето на Европа, KU Leuven предлага истински международно изживяване, висококачествено образование, научни изследвания от световна класа и иновативни решения.

KU Leuven постоянно се представя добре в международните класации. Понастоящем се класира на 47-то място в класацията за висше образование на Таймс (2017-2018) и 71-ва в класацията на QS World University (2017-2018). Той е обявен за най-иновативния университет в Европа от Ройтерс (2016 г. и 2017 г.).

Научете повече за програмите, предлагани в KU Leuven :

Международна ориентация

KU Leuven е дом на жива общност от международни студенти и членове на персонала, разположени в различни кампуси. 16% от 56 000 студенти на университета са международни, представляващи над 150 държави. KU Leuven 's Doctoral Schools предлага международно ориентирани докторски дисциплини за повече от 5000 докторанти. KU Leuven работи с определен брой партньорски институции от най-високо ниво по целия свят и стимулира целенасочена международна мобилност и интензивно сътрудничество в областта на научните изследвания. Тя непрекъснато се стреми да интегрира местните и международни студентски и изследователски общности във всичките си колежи чрез разнообразни програми и дейности.

www.kuleuven.be/internationalprogrammes

Висококачествено образование

Превъзходството в образованието и върховите постижения в научните изследвания вървят ръка за ръка. KU Leuven програми на KU Leuven са базирани на научни изследвания, което гарантира, че студентите придобиват академични компетенции, като същевременно развиват критично и изследователско ориентирано отношение. Гъвкавостта и най-съвременните технологии са неразделна част от всяка учебна програма. KU Leuven степен предлага значително конкурентно предимство и е високо ценен в целия свят. Знакът за качество ECTS гарантира, че всички кредити, получени в KU Leuven са прозрачни и напълно прехвърляеми.

www.kuleuven.be/education

Изследвания от световна класа

KU Leuven гордее със силната международна репутация на научните постижения . Като всеобхватен университет, той преследва изследванията, свързани с любознателност и стратегическото гранично изследване, както и целенасочените и насочени към търсенето изследвания, всички в интердисциплинарна среда. KU Leuven е основател на Лигата на европейските научноизследователски университети (LERU), избрана група от уважавани университети с научно-изследователска дейност, която определя тон за научни изследвания в Европа.

KU Leuven има сериозен опит в осигуряването на финансиране от най-конкурентните фондове за научни изследвания, включително престижните безвъзмездни средства на ЕСНИ, присъдени от Европейския съвет за научни изследвания. KU Leuven нарежда на шесто място в общо проекти по Седмата рамкова програма на ЕС след Кеймбридж, Оксфорд, Имперски колеж, ЕТ Цюрих и Университетски колеж в Лондон. Неговата обща изходна продукция постоянно се нарежда сред европейския топ .

www.kuleuven.be/research

Най-новата иновация и R

KU Leuven Research

www.lrd.kuleuven.be

Места

Льовен

Address
Oude Markt 13 - bus 5005
3000 Льовен, Фландрия, Белгия

Акредитации

EFMD Equis Accredited

Програми

MSc