KU Leuven

Представление

Прочетете официалното описание

Вдъхновяващи изключителните

KU Leuven е институция за изследвания и образование с международна привлекателност. Всички програми в този университет са базирани на иновативните изследвания на неговите учени и преподаватели.

KU Leuven нарежда сред най-добрите 50 университета в целия свят!

От философията на Ренесанса до най-модерните нанотехнологии: като един от най-старите университети в Европа, KU Leuven може да се похвали с дългогодишна традиция на новаторски изследвания и висококачествено образование.

проучване

Бъдещи студенти

Като един от водещите изследователски университети в Европа, KU Leuven предлага редица изследователски програми, базирани на научни изследвания. Диплома от KU Leuven е високо ценена в целия свят, което ви дава конкурентно предимство.

Текущи студенти

Без значение на кой кампус се намирате, имате на разположение доста удобства. Нашите услуги за студенти ви съветват за настаняване, обучение и стипендии. Те също предлагат спортни и културни дейности.

Защо KU Leuven

KU Leuven е един от най-високопоставените и най-известните университети в Европа. Той може да се похвали с дългогодишна традиция на пионерски изследвания и висококачествено образование. Но KU Leuven има доста други силни страни.

програми

KU Leuven предлага различни видове програми, включително бакалавърски и (напреднали) магистърски програми, курсове за продължаващо обучение и мостови програми.

Факултети

Образованието се организира от 15 факултета, разделени в три групи: Хуманитарни и социални науки; Наука, инженерство и технологии; и биомедицински науки. Редица факултети предлагат програми на различни места във Фландрия и Брюксел.

образование

KU Leuven апелира към идеята на студентите за бъдещето. Университетът допринася за личностното развитие на студентите и за начина, по който те искат да помогнат за формирането на обществото.

организация

KU Leuven е посветен на образованието и изследванията в почти всички области. Нейните петнадесет факултета предлагат образование, докато изследователските дейности се организират от катедрите и изследователските групи. Тези факултети и катедри от своя страна са групирани в три групи: хуманитарни и социални науки , наука, инженерство и технологии (SET) и биомедицински науки . Всяка от тези групи има докторско училище за своите програми за обучение на докторанти.

KU Leuven може да се похвали с четиринадесет кампуса, разпространени в 10 града във Фландрия.

Стратегически план за KU Leuven в 5 проекта

С този план за политика на университета, KU Leuven дава ясна цел и насока за по-нататъшното си развитие като амбициозен, международно ориентиран и интензивен за изследване университет.

Отправната точка е стратегически план с 5 проекта. Тези пет дългосрочни проекта са уместни и съществени в общ смисъл, но в същото време ще бъдат преведени в конкретни цели и по-нататъшен избор на политика.

Места

Льовен

Address
Oude Markt 13 - bus 5005
3000 Льовен, Фландрия, Белгия

Акредитации

EFMD Equis Accredited

Програми

MSc