KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Представление

Прочетете официалното описание

Нашият факултет може да се похвали с широки национални и международни мрежи както в областта на научните изследвания, така и в образованието. На национално равнище ние имаме силни връзки с бизнеса чрез редовни семинари с "капитаните на индустрията", както в рамките на факултета - под формата на така наречените "срещи на селяни", така и извън факултета в сътрудничество с ръководството на Vlerick Leuven Gent Училище. В международен план имаме програми за обмен на студенти с водещи чуждестранни университети като Уортън Университета в Пенсилвания, Университета в Чикаго Бизнес Училище и университета Корнел в САЩ, Университета на Британска Колумбия, Университета на Кралицата, Университета в Торонто и Университета на Монреал в Канада, IIМ на Калкута и Бангалор в Индия, китайския университет и Градския университет в Хонг Конг, Сингапурския университет за управление и 65 университета в Европа.

През последните години няколко комисии за независими посещения признаха високото качество на образованието и научните изследвания в нашия факултет. В нашето образование и изследвания се опитваме да отговорим на социалните тенденции като кредитната криза, глобализацията и ролята на Китай в нашата глобална икономика. Учебното ръководство, устойчивото висше образование и задълбочените научни изследвания са нашите три основни стълба.

И накрая, е полезно да обсъдим накратко нашето уникално местоположение. Нашият факултет се намира в сърцето на историческия център на Льовен, характеризиращ се с повече от 575-годишна университетска традиция, но изпълнен с динамика, прогресивни художници и студенти. Нашият факултет е в непосредствена близост до новия изследователски парк в Heverlee, понякога наричан "Силиконовата долина" на Белгия. Брюкселските институции, като Европейския съюз, никога не са далеч, както буквално, така и по образец. Няколко колеги предоставят съвети на европейските отдели и много възпитаници работят в европейските институции.

Нашата мисия и ценности

ИЗЯВЛЕНИЕ ЗА МИСИЯ

Основните мисии на Икономическия и бизнес факултет са образованието и научните изследвания.

Обучението по ФЕО има за цел да подготви студентите за успешни предприемачески начинания и кариера в корпоративния свят, в националната и международната публична политика или в изследванията. За да постигне това, FEB предлага висококачествени научноизследователски базисни програми в областта на икономиката и бизнеса, както и от бакалавърска до докторска степен.

На второ място, FEB иска да насърчава научните изследвания с високо академично и обществено въздействие и висока видимост в корпоративния свят.

Амбицията на ФЕБ ​​е да бъде водеща научноизследователска общност в Европа и да превъзхожда в различните изследователски подполета училището домакини, като по този начин заслужава своя висок ранг сред върха на Европейските училища по икономика и бизнес.

За да постигне тези двойни основни цели, FEB иска да развие стимулираща среда за персонала и студентите, в която те се чувстват свободни да развият своя иновативен, етичен и предприемачески опит в образованието, научните изследвания и бизнеса, като същевременно подчертават ролята на икономическата политика и бизнеса по-голямото общество и поддържането на глобален фокус чрез международен обмен и сътрудничество.

ФЕСВСКИ СТОЙНОСТИ

Докато преследва своята мисия и визия, FEB се ангажира да бъде:

  • Непрекъснато в това, което преподаваме, в това, което изследваме, и в преподаването на това, което изследваме.
  • Иновативно в образованието и предприемачеството, както и в амбицията ни да играем на преден план в изследователската общност.
  • Колегиален в нашия стил на управление и към съответните ни вътрешни и външни заинтересовани страни.
  • Относителна за нашата отдаденост в превеждането на практически базирани доказателства в практиката, основаваща се на доказателства, както и за насърчаване на научни изследвания с високо академично и обществено въздействие и висока видимост в корпоративния свят.
  • Социално отговорна в нашата роля като открит център за дебати по корпоративни, икономически, обществени и етични въпроси с международен и междукултурен акцент.
  • В съответствие с идентичността и мисията на KU Leuven, FEB подкрепя и защитава ценностите на правата на човека, социалната справедливост и уважението към разнообразието в индивидите, общностите и идеите.

СЛЕДВА ДА СЕ ИЗСЛЕДВА В КУ ЛЮВЕН

Добре дошли в Катедралния университет в Льовен, един от най-старите университети в Европа. Предлагаме висококачествено образование, базирано на авангардни международни научни изследвания и отлични, широкообхватни учебни заведения. Льовен е живописен исторически град, но този, който е оживен с живот и живее в студентски ритъм.

Разположен в Белгия, в сърцето на Западна Европа, KU Leuven е център на учене в продължение на почти шест века. Днес е най-големият университет в Белгия и е основан през 1425 г. и е един от най-старите и известни университети в Европа. Като водещ европейски изследователски университет и съосновател на Лигата на европейските изследователски университети (LERU), KU Leuven предлага голямо разнообразие от международни магистърски програми, подкрепени от висококачествени, иновативни, интердисциплинарни изследвания.

От основаването си, KU Leuven е със седалище в града, който споделя името си. Льовен е приятно, безопасно и оживено студентски град, където богата история с векове среща науката. Университетът предлага също програми в университети в 11 белгийски града, включително Брюксел, Гент и Антверпен.

Мисия

KU Leuven изпълнява мисията си, като предоставя висококачествени интердисциплинарни изследвания и образование с католически подпис.

Места

Льовен

Address
Naamsestraat 69 box 3500
3000 Leuven
Belgium

Льовен, Фландрия, Белгия

Антверпен

Address
Korte Nieuwstraat 33
2000 Antwerpen
BELGIUM

2000 Antwerpen Антверпен, Фландрия, Белгия

Брюксел

Address
Warmoesberg 26
1000 Brussels
BELGIUM

1000 Brussels Брюксел, Белгия

Акредитации

EFMD Equis Accredited

Програми

В момента няма програми за показване

Моля, уточнете търсенето по-горе, разгледайте нашите най-търсени категории по-долу или направете търсене по ключова дума.


... or simply by choosing your degree: