KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

Представление

Прочетете официалното описание

Кои сме ние?

Кралската академия за изящни изкуства (Kask) и Кралската консерватория представлява училище по изкуствата от Университетския колеж в Гент. Училището обединява талантливи и мотивирани ученици с изявени преподаватели, активни художници, дизайнери и теоретици на изкуството и дизайна от всички краища на света. Мисията на училището определя основните му задачи: развитие на изкуствата, образованието и научните изследвания в международна перспектива.

Разнообразната гама от художествени дисциплини в Kask & консерватория, прави за взаимно вдъхновяващи и относително отворени програми за обучение. Както интердисциплинарност в областта на изкуството става все по-важно, че има място за взаимно обогатяване в нашата програма за обучение. Също така, студентите ще се запознаят с някои от най-многобройни теоретични и художествени изследователски проекти на нашите преподаватели са ангажирани инча

кампуса на Kask & консерватория са разположени в епицентъра на Гент. Гент е много възприемчив към международната художествена сцена и особено гостоприемна към студенти. Освен че е запечатан в това артистично богата среда, самото училище е културен актьор, организиране на изложби, концерти, фестивали, лекции и прожекции на филми и копродуциращите на международен списание чл.

история

Сегашната училище по изкуствата обединява две древни и реномирани институции. Кралската академия за изящни изкуства (Kask) е създадена преди 260 години и е един от най-старите институции на висшето образование в Гент. Той е основан през 1751 от художника Филип-Carel Marissal. По време на следването си в Париж, Marissal бяха очаровани от академията. Според австрийското правило, "царски" отличителен белег е била предоставена на академията на Гент от императрица Мария Терезия през 1771. В областта на рисунката, живописта, скулптурата и графиката да продължават да изпълняват централно място в програмата. През годините на академията е добавил нови области, като например монтаж и медийно изкуство, фотография, анимация и филми, както и проектиране, драма и озеленяване.

Кралската консерватория, основана от Джоузеф-Martin Mengal през 1835 г., е на повече от 150 години. Точно като Marissal, Mengal също учи в Париж. След това той се скитали из Европа с армията на Наполеон. В съответствие с периода, Mengal пише патриотични песни, както и романси и опери. Той се очертава като специалист по рог. училище Mengal веднага записани 300 студенти през 1835 г., няколко години по-късно е имало 800 ученици. Всеки 10 и повече години, е добре дошъл.

През 20-ти век, зимна подготовка се превърна в по-висока художествено образование на академично ниво за кандидати с средно образование и даровете бяха разширени, за да включат джаз, поп музика, производство на музика и музикални строителство инструмент.

Kask и Кралската консерватория са отдели на University College Гент от 1995 г. насам. С повече от 18000 студенти, University College Гент е най-големият университетски колеж във Фландрия. Това предлага предимства от мащаба при разработването на ефективна администрация, управление на инфраструктурата, развитие на научните изследвания и предлагането на социални заведения. Поставянето на програмите за изкуство в структура, подобна на училище по изкуствата активно гарантира специфичното качество на програмите за изкуство в практиката. В училище по изкуствата прави това в рамките на HoGent и в тясно сътрудничество с Университета в Гент. Една силна експанзия на художествена и теоретични изследвания в училище по изкуствата, както и за създаване на ателиета, които присаждат върху новите технологични медии и нови форми на изкуството, е свидетелство за непоколебима намерение да се подобри качеството на програмите и да се отрази на динамиката в художествено поле на действие в програмите.

Green Track

Green Track е мрежа, състояща се от повече от 40 организации в областта на изкуството и културата, които обединяват сили, за да се справите с екологията и устойчивото развитие. Училището по изкуства в Гент е бил част от тази организация, тъй като 2014 г. и допринася за тези идеали по различни начини.

В училище, ние се ангажираме да обучаваме студенти в което ги прави по-съзнателни за околната среда. Ние правим това в курсовете, но и в цялата си политика на училище. Ние се стремим към една устойчива политика и се опитват да се има предвид, екологичният отпечатък на колкото е възможно повече.

Ние стимулираме ученици и преподаватели в творчески подход на устойчиви, екологични материали и процеси. Това ще доведе до ново поколение творци, на които тези идеали идват по естествен път.

Благодарение на нашия съюз с Green Track ние също могат да се възползват от знанията и опита на другите членове и да има достъп до широко разпространена мрежа от партньори в и около Гент.

gent.greentrack.be

Места

Гент

Address
The Royal Academy of Fine Arts in Ghent
Campus Bijloke
Jozef Kluyskensstraat 2

9000 Гент, Фландрия, Белгия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия