Evangelische Theologische Faculteit, Leuven

Представление

Прочетете официалното описание

Профил на ЕФО

Евангелистки теологически факултет (ЕТФ) в Льовен е уникална институция за висше, университетско образование. Ние се намираме в най-стария университетски град в Бенелюкс, в страна, където протестантите са само малко малцинство. В същото време, като една от малкото евангелски институции за висше образование в Европа, ЕФО има въздействие, което далеч надхвърля нашите национални граници.

Мисия

ETF има за цел да задълбочи, укрепи и оборудва международното евангелско движение на академично ниво. Ето защо нашият факултет е дестинация за всеки, който желае научно да се подготви да поеме ролите в църквите, религиозното образование, християнските организации и мисионерското поле. Чрез научни изследвания, публикации и учене през целия живот ETF допринася за теологичното отражение на евангелското движение в Белгия, Холандия и по света. Ето защо задачата на ЕФО е да постави всички свои дейности в служба на Бога и нашия ближен.

зрение

ЕФО иска да подготви хората да заемат своето място в Църквата и обществото, за да разпространяват добрата новина за Исус Христос в света. Нашият подход е основан на Библията , на академично ниво и културно обогатяване .

Библията базирани

В реформаторската традиция и в съответствие с световното евангелско движение ние изучаваме Библията като основен и авторитетен източник за християнски живот и мислене. Вниманието, което харчим за Писанията, не премахва значението на традицията, разума и опита. Но да възприемат Библията като Божие Слово, подчертава значението на научния разказ на Стария и Новия Завет. Това също означава, че Библията получава централно място в нашето образование, научни изследвания и нашата служба.

Академични и актуални

Ние сме убедени в значението на съвременното и научно обосновано образование и предлагаме признати степени на академично ниво (бакалавър, магистър и доктор). В същото време стимулираме духовното формиране в съчетание с развитието на лидерски умения.

Международни и международни

Хора от цяла редица държави / континенти и църковни среди учат и работят в нашата институция. Тази мултикултурна атмосфера обогатява образуването, разширява хоризонта и подготвя нашите ученици да работят, да живеят и да вярват заедно в междукултурно общество и църковен контекст.

Льовен

ETF се намира в Херви, предградие на стария, но жизненоважен град Льовен . Льовен е само на разстояние от камъни от Брюксел, сърцето на Европа и близо до националното летище. Историята на Льовен като университетски град се връща към 1425 г., когато е основан университетът. Еразмус, Весалиус и Меркатор са едни от големите умове, които изучаваха тук. Сградите на най-стария университет в ниските страни украсяват почти всеки ъгъл, а градският живот бръмчи през академичната година, тъй като тук живеят над 55 000 студенти. Има смисъл, че Льовен е известен като студентски град в Белгия.

Льовен има много съкровища: красив исторически център на града с перли като кметството, построено през 1439 г., или дори по-старият Grand Béguinage. Но и новият музей М, ботаническата градина, очарователните търговски улици, ресторантите и откритите кафенета. Ще откриете много възможности да се насладите на култура, природа и спорт . В Льовен има няколко малки протестантски евангелски църкви. В околността ще откриете още повече.

Лесно е да се разхождате в град Льовен с велосипед или обществен транспорт. Самият Льовен е лесно достъпен : градът се намира на кръстовището на две големи магистрали, има жп гара в центъра на града, а летището в Брюксел е на 15 километра.

Факти и фигури

Евангелистки теологически факултет през февруари 2015 г., изразени в някои числа:

203 ученици

  • 80 бакалавърски
  • 71 магистърска програма (включително специална програма за обучение на преподаватели)
  • 52 докторанти
  • 19 националности / държави </ Li>

60 служители

  • 34 независими академични кадри (преподавател, доцент, професор)
  • 12 помощник академичен персонал (асистент, следдипломен изследовател, практикуващ асистент по преподаване)
  • 5 специализирани академични кадри (гост-лектори, гостуващи изследователи, старши изследователи)
  • 9 административен и технически персонал
  • 11 доброволци, от които 4 мисионери

Над 1000 възпитаници

Над 100 публикации през 2014 г.

62 докторанти

6 отдела

16 партньорски институции

70 студенти, живеещи в колежа

Места

Льовен

Address
Evangelische Theologische Faculteit
Sint-Jansbergsesteenweg 95-97

3001 Льовен, Фландрия, Белгия