Management Development Centre International

Представление

Прочетете официалното описание

MDCI работи в Обединеното кралство, Близкия изток и Африка осигурява логистична, администрация и маркетингова подкрепа за следдипломни академични програми от страна на редица Великобритания университети.

базиран компанията Бахрейн също осигурява програми управленско развитие и адаптирани програми.

В тридесет години за предоставяне на изпълнителни програми MDCI помогна две и половина хиляди базирани Gulf специалисти за подобряване на кариерата си с академични квалификации, признати в целия свят, и е помогнал да се въведе най-новите бизнес мислене и умения, за да залив.

Ключов елемент от програмите за MDCI е, че Великобритания основава преподаватели летят до залив да доставят техните модули, които позволяват на местните специалисти да продължат техните болногледачи, докато учи за тяхното Masters на докторска степен.

Изпълнителният развитие (Masterclass) и адаптирани програми от MDCI включват най-новата академична мислене и неговото приложение за ефективността на организациите, и е проектирана да се отчете специфичното културата на страната-домакин. Програмите са доставени за много публични, частни и не за дисциплини цел, подходящи за всички видове организации и специално предназначени за амбициозни мениджъри и изпълнителни директори.

Програмите за обучение се развиват знания и умения основата на днешните изпълнителни директори и мениджъри на и помагат на студентите да прилагат идеи и концепции за реални организационни въпроси, проблеми и виждания. Програмите са доставени от един много опитен екип от граждани на Великобритания, всички от които имат значителен опит в света на изпълнителен образование в различните национални настройки. Други услуги, предоставят от MDCI включват: Образователна консултации, управление на изпит, управленски консултации.

история

В началото на 1990 MDCI създадена база в Бахрейн да обслужва нуждите на големи саудитски нефтохимически и петролни компании. Впоследствие, програмите са били предлагани на зрели студенти от други ССЗ страни от своя Бахрейн база и Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар и Оман сателитни офиси. Над 2500 зрели мениджъри са се възползвали от услугите, предоставяни от MDCI.

Фирмата разполага както Министерство на търговията и Министерството на образованието регистрации в Кралство Бахрейн като представителен офис на компанията-майка в Обединеното кралство.

Награда на кралицата

Всяка година на Нейно Величество Кралица Елизабет награди за признаване й по поскъпване на работа в чужбина от Великобритания организации в сектора на износа. MDCI и нейната компания-майка DA Group бяха наградени тази чест и служители на компанията са поканени на официалното приемане в Бъкингамския дворец. Наградата бе връчена на дружеството от Rt Hon. Тони Блеър - министър-председателя.

Изпълнителният Модел "Моделът" е термин, отнасящ се до сервира метода време на доставяне на UK университетските програми за следдипломна квалификация, на непълно работно време за заети мениджъри. Тя осигурява на местната изпълнителна студент с една и съща учебна опит, тъй като те ще се насладите на подобни програми непълно работно време, в кампуса на университета.

В общи студенти са зрели мениджъри обикновено със значителен опит индустрия. Средната възраст на настоящи студенти MDCI е 35, а повечето са в повече от 8 години професионален опит.

Съдружникът университет осигурява еднакви академични компоненти на програмата, включително преподаване, че студентите се ползват на територията на колежа. MDCI осигурява местната подкрепа за двете университет и студент.

Развитие Management Centre International Ltd е Великобритания регистрира дружество. Компанията е част от групата на Дърам Associates, базирани на Стария Coach Къща, Castle Eden, Дърам. Председателят на групата е международно признат за управление на академичната и автор проф Geoff Ланкастър.

MDCI се управлява от съвет на директорите, базирани в Обединеното кралство. Изпълнителен директор е Роберт LF Райс, който държи Бахрейн пребиваване и е живял и работил в Близкия изток и Африка за около 35 години. През 2009 г. той е определен като един от лидерите в изпълнителната образование в страните, MENA от Близкия Изток икономически бюлетин MDCI на разчита на информационните технологии и човешки интерфейс, за да се постигне високо ниво на подкрепа на студенти и осигуряване на поддръжка на университетските оперативни процедури.

Учениците и техните спонсори организации ценят изпълнителната модел на доставка за редица причини, а именно:

  • Зает ръководители не са отстранени от работа за дълъг период
  • Учениците нямат никакви трудности в аклиматизира към чужди култури
  • Програми интегрират живот и професионален опит на студента с най-новата академична мислене
  • Организациите се възползват от ученици, кандидатстващи своите знания в работната среда на един повтарящ база
  • Знанията на студентите се подсилва чрез добавяне на нови академични знания за съществуващата своя опит - важна образователна концепция в себе си
  • Целият пакет включително материали се доставят на студента в Бахрейн, това ги освобождава например от загубено време намирането на учебници
  • Освен това таксите за програмата са огледален образ на таксите във Великобритания, но без да се скъпи за настаняване, дневни и пътни разходи.
  • Организациите оценяват високо подпорни служителите си по време на периода на проучването и често се възползват от незабавното прилагане на новото мислене

Места

Манама

Address
Suite 705/6
7th Floor, Entrance 3
Manama Centre, Government Avenue,

P.O. Box: 26305 Манама, Столично управление, Бахрейн
Телефон
+973 17216002

мискет

Gulf College

Address
Gulf College, Al Wadi Al Kabir,

Postal Code 117 мискет, Мускатска губерния, Оман
Телефон
+968 24607625

Дърам

Address
UK Headoffice
The Old Brewery
Castle Eden

TS27 4SU Дърам, Англия, Великобритания

Програми

Това училище също предлага: