Ahlia University Bahrain

Представление

Прочетете официалното описание

За университета Ахлиа

В университета Ahlia ние се гордеем с нашата нарастваща репутация като доставчик на качествено висше образование в Кралство Бахрейн и по-широкия регион на Персийския залив. Високото качество на образованието в университета Ахлия е в основата на всичко, което правим, а прегледите на Агенцията за осигуряване на качеството продължават да признават качеството на нашето преподаване и учене.117209_pexels-photo-1370296.jpeg

Защо да учат в АС

1. Най-високо качество на преподаване и учене

Не само ние вярваме, че имаме най-високо качество на преподаване и обучение в Бахрейн, Агенцията за осигуряване на качеството непрекъснато преглежда нашите програми и докладва, че ние сме най-големият частен университет в Бахрейн.

2. Нашите международни изследвания

Нашите учени и завършили студенти непрекъснато провеждат изследвания. Публикувана в стотици международни списания, изследванията се провеждат по разнообразни теми като „Жените и политиката на военната конфронтация“ и „Изграждане на капацитет за знания за устойчиво развитие в арабския свят“.

3. Невероятно местоположение

Синьо небе, красиви пейзажи, всякакъв вид спорт, състезателна писта на Формула 1, отворена и разнообразна култура, голямо пазаруване, централно място в Европа и Азия и най-впечатляващите залези; какво повече можеш да поискаш.

4. Широк спектър от програми

С пет колежи, които предлагат докторанти и магистърски програми за магистърски програми в различни дисциплини от счетоводство до интериорен дизайн и физиотерапия, има нещо, което да отговаря на вашите предпочитания в АС.

5. Невероятни възможности за кариера

Нашите възпитаници са силно търсени от публичния и частния сектор както на международно, така и на регионално ниво. Нашата водеща стажантска програма позволява на всеки студент да получи опит от първа ръка в света на работата преди дипломирането, като им помага да бъдат по-добре подготвени за работа след дипломирането си.

6. Най-добрите ресурси и съоръжения

Сред многото ресурси и съоръжения, достъпни за нашите студенти; нашата библиотека ви дава достъп до 2,5 милиона електронни списания, 40 000 електронни книги и 8 000 печатни книги, нашите лаборатории ви позволяват да научите и да практикувате техническите умения, необходими за нашите инженерни програми, а партньорството ни с университетската болница крал Хамад дава на нашите студенти по физиотерапия първо -ръчно преживяване.

7. Инвестиции в новия ни кампус

През 2017 г. ще отворим първата фаза на нашия нов съвременен кампус. Мястото, разположено на красив остров в северната част на Бахрейн, достъпно от собствената му пътека, ще осигури най-добрите съоръжения, технологии и учебни ресурси, достъпни в Бахрейн.

8. Нашето Студентско разнообразие

В АС ние вярваме, че всички студенти, независимо от цвета, расата, религията, физическото си увреждане или увреждането им, имат право на най-доброто образование, което можем да осигурим. В АС ние работим усилено, за да гарантираме, че всички наши ученици са третирани еднакво и с уважение.

9. Нашата международна култура

Ученето и споделянето на знания по света е от решаващо значение за бъдещето. В АС, ние постоянно развиваме нашите международни партньорства, като предоставяме на местните и регионалните студенти възможности да учат в чужбина и посрещаме чуждестранни студенти в нашия кампус в Бахрейн. В съчетание с нашия факултет от 34 различни страни с пълномощията на някои от най-добрите университети в света, това партньорство гарантира, че ще продължим да работим с нашите студенти, за да ги подготвим за световния пазар.

10. Семейството на Ахила

Ахлия означава „семейство“ на арабски език. В АС връзките между преподаватели, студенти и нашият административен персонал означава, че сме били описани от мнозина като близко семейство. Ние се грижим за нашите студенти и персонал и работим неуморно, за да гарантираме, че каквото и да е вашето участие в АС, ние ще направим Вашия опит най-добрия.

Визия и мисия

Нашата визия

Университетът Ахлия се стреми да стане изключителна регионална и международна академична институция чрез насърчаване на най-високо ниво на почтеност в постигането на високи постижения в образованието и научните изследвания и в рамките на широк спектър от висококачествени професионални услуги за общността.

Нашата мисия

Като водеща институция за висше образование Мисията на университета Алия е да премине границите на човешкото познание и да издигне социалните и жизнените стандарти на обществото. В подкрепа на тази мисия Университетът се ангажира да:

 • Изработване на висшисти, които се отличават с професионална компетентност, хуманистичен поглед и безкомпромисна етика.
 • Осигуряване на съоръжения и подкрепа за своите служители за провеждане на новаторски изследвания.
 • Създаване на Университет Ахлия като признат център за върхови постижения в определени области на знанието.
 • Работа в партньорство с местните и регионалните общности в подкрепа на социалните и икономическите нужди.

Нашите стратегически инициативи и основни ценности

Ахлия има рамка от десет стратегически инициативи, които служат като рамка за реализиране на нашата визия и мисия. Съществени за нашата визия, мисия и стратегия са нашите основни ценности, покриващи

 • Академично съвършенство
 • Възможност за образование
 • Личностно израстване
 • Социална отговорност
 • отношение
 • Високи етични и морални стандарти
 • Интегритет
 • Подкрепа за научноизследователска и развойна дейност
 • прозрачност
 • Предоставяне на услуги от най-високо качество

Места

Манама

Address
Exhibitions Avenue
Манама, Столично управление, Бахрейн