WU - Vienna University of Economics and Business

Представление

Прочетете официалното описание

За WU

WU е известен публичен университет за бизнес и икономика във Виена, Австрия. WU има международна перспектива и активно работи, за да се справи със своята социална отговорност като образователна институция за лидерите на утрешния ден.

Какво задава WU Apart

Ако решите да учите в WU, ще получите не само академично добре закръглено образование, но и квалификацията и подготовката, от която се нуждаете, за да поемете отговорност в бизнеса и обществото. Студентите на WU придобиват разнообразието от умения, от които се нуждаят, за да помогнат да се справят с икономическите, социалните, правните и екологичните предизвикателства на нашето време.

3 Акредитации: EQUIS, AACSB и AMBA

Висококачествените стандарти на WU се потвърждават от тройната му международна акредитация от EQUIS, AACSB и AMBA, трите водещи международни доставчици на акредитация за бизнес и икономически университети. По-малко от 1% от университетите по света могат да поискат тройна акредитация от EQUIS, AACSB и AMBA, трите най-уважавани агенции за акредитация. WU е един от само шестте университета в немскоезичния свят, които принадлежат към тази изключителна група училища.

134731_BBE-Programm-Kern.jpg

© Раймо Руди Румплер

Отлично преподаване и ръководено от изследвания преподаване

WU е дом на изследователи, които се класират сред най-добрите в своите дисциплини. Нашите студенти също се възползват от изследователската дейност на WU, тъй като курсовете, преподавани в WU, използват най-новите резултати от научните изследвания, за да гарантират, че знанията и уменията, които WU преподава на своите студенти, са авангардни и актуални.

WU обхваща иновациите

Иновациите имат дълга традиция в WU. WU е университет, който не само разпознава актуалните тенденции, но ги възприема рано. Последните новости в WU включват създаването на Научноизследователски институт за криптоикономика. Тази нова област на изследване се фокусира върху блокчейн технологиите, цифровизацията и бъдещето на интернет.

100 страни: международна среда

Виена привлича силно международно студентско тяло и WU е дом на 23 000 студенти от над 100 страни. WU се гордее и с високо международен факултет. Като студент се възползвате от цялостния опит, който нашите преподаватели са натрупали в престижни университети по целия свят. Всичко това допринася за силно международната среда, която WU може да предложи.

134732_DSC03359_Andi_Kapounek.jpg

© Раймо Руди Румплер

250 университета-партньори: глобална мрежа

Интересувате ли се да прекарате семестър в чужбина, да речем, Лондон или Шанхай? Мрежата на WU от около 240 университета-партньори по целия свят предлага на нашите бакалавърски студенти да обменят възможности в най-известните университети в Европа, като Копенхагенската бизнес школа или университета Бокони, както и във висшите училища в Азия, Австралия и Северна и Южна Америка.

134729_RaimoRudiRumpler-1440.jpg

© Раймо Руди Румплер

Кариерна поддръжка

Кариерният център ZUP на WU предоставя консултантски и подпомагащи услуги на студентите, за да им помогне да намерят привлекателна работа и да подпомогне кариерното си развитие, дори преди да завършат. Всяка година Кариерният център публикува над 2000 обяви за работа. Той служи като надеждна точка за контакт, която ще ви помогне при първата ви стъпка към мечтаната кариера. Със създаването на Центъра за предприемачество на WU, WU напоследък поставя специален акцент върху стартъпите и атрактивните възможности за кариера, достъпни за предприемачите. Създаването на центъра ясно показва, че WU признава иновациите и предприемаческото мислене като ключови умения за бъдещето. Центърът за предприемачество на WU е център на университета за всички студенти, които се интересуват от започване на собствен бизнес.

Дългосрочна връзка

Възпитаниците са важна част от общността на WU. Чрез международна мрежа с центрове по целия свят, събития в мрежа, дискусии на панели и директна линия до вашата alma mater - възпитаници да поддържат връзка с WU за цял живот.

134730_RaimoRudiRumpler-6240_Studentlife.jpg

© Раймо Руди Румплер

Места

Виена

WU (Vienna University of Economics and Business)

Address
WU Vienna University of Economics and Business
Welthandelsplatz 1
1020 Vienna

1020 Виена, Виена, Австрия
Уебсайт
Телефон
+43 1 313360

Акредитации