Carinthia University of Applied Sciences

Представление

Прочетете официалното описание

От създаването си FH Kärnten се е превърнал в уникална образователна институция в Каринтия. Due to the constant further development of the study programs of Carinthia University of Applied Sciences and intensive cooperation with industry and science, FH students are sure to have a future-oriented education.

FH Kärnten живее модела на непосредствено практическо значение. Principal and part-time employees, as well as guest lecturers from industry, ensure interdisciplinary, internationally oriented university education. Currently, around 30-degree programs are offered in the fields of technology, health, and social affairs, as well as economics.

7 причини за учене във FH Kärnten

Лице в лице

Известни сме с нашата открита и семейна атмосфера. В нашия университет голямо значение се отдава на личното съвместно съществуване на студенти, служители и преподаватели. Малките работни групи дават възможност за индивидуална подкрепа.

интернационалност

Ние сме университет с международна ориентация. Carinthia University of Applied Sciences сътрудничи с повече от 160 университета по света. Безкрайно космополитен, разположен на пресечната точка на три култури в Алп-Адриатическия регион, много близо до Италия и Словения, той предлага на местни и международни студенти отлични условия за многоезично обучение.

Практическа ориентация

Комбинацията от обучение и практика гарантира качеството на преподаване и изследвания. Това е осигурено от нашите много международни гости и непълно работно време преподаватели от индустрията и бизнеса. Сътрудничеството с регионални и чуждестранни компании не само гарантират практически ориентиран набор от курсове, но и гарантират научно ноу-хау.

Бъдеща ориентация и устойчивост

Иновативните учебни курсове в авангарда правят Carinthia University of Applied Sciences витрина за устойчиви изследвания и разработки. Обещаващите теми във всички области на изследването играят важна роля.

Уникална природа, култура и начин на живот

Ученето в Каринтия е забавно! Университетът е потопен в идилични планини, долини и езера. Има богат избор от възможности за спорт и свободно време по всяко време на годината. Живописният Каринтийски пейзаж гарантира уникално качество на живот около вашето обучение.

Творческа, млада и динамична атмосфера

В допълнение към своите проучвания, младите, динамични мрежи предоставят перфектни възможности да се утвърдят в стартиращия сектор. Think-центрове, инкубатори, атрактивни иновационни работилници и много събития обединяват студенти от FH Kärnten и предприемачи от региона и им дават възможност да се опознаят на ранен етап за бъдещи съвместни проекти.

Комбинацията го прави

Къде и най-вече, това, което искате да учите, иска да бъде добре обмислено. Carinthia University of Applied Sciences прави избор много лесен: Тук ще намерите уникалната комбинация от широк спектър от вълнуващи и ориентирани към практиката изследвания и качеството на живот, което е несравнимо.

Проучвания в експлоатация

Обучението по време на работа е ключът към личното планиране на кариерата. Като студент в Carinthia University of Applied Sciences , учебният ви план е организиран по такъв начин, че да можете да съгласувате обучението и работата си.

125800_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Модел

Carinthia University of Applied Sciences е динамичен и ориентиран към диалог университет за приложни науки с регионални корени и международна ориентация. Работи в областта на здравеопазването и социалните въпроси, технологиите и икономиката. Основните му задачи са в областите на изучаване и преподаване, кандидатстващи за изследвания, трансфер на знания и допълнително образование.

зрение

„Искаме да се позиционираме като университет в преподаването и приложните изследвания в основните ни области на технологиите, бизнеса, здравеопазването и социалните проблеми на върха на австрийските университети!“

Харта на многообразието

Хартата на многообразието е инициатива за насърчаване на признанието на всички членове на обществото - независимо от пол, възраст, раса и цвят, сексуална ориентация, религия и убеждения и физически или умствени увреждания. Хартата на многообразието е обществен, доброволен ангажимент. Тя се основава на признанието, че многообразието е съществена характеристика на Европа - нейната история, както и нейното общество. То вижда и оценява предимствата и възможностите, които предлага разнообразието.

Университетска администрация

Carinthia University of Applied Sciences е основан през 1995 г. под правната форма на сдружение като носител на учебните програми на Fachhochschule в Каринтия. Седалището на асоциацията беше в Спитал ан дер Драу. От началото на 2002 г. Университетът на Каринтия - Благотворителна частна фондация е спонсор и поддържащ програмите за степен на висше образование.

Частната фондация се финансира от вноски от федералното правителство, държавата Каринтия и общностите Филах, Шпитал / Драу, Клагенфурт и Фелдкирхен. Също така членските вноски на сдружението, станало един от 15-те учредители, както и дарения и постъпления от събития, допринасят за финансирането на дейността на организацията.

Връзката между служител и работодател

Ние не сме отговорни само за действията си, но и за това, което не правим. (Молиер)

Съветът за работа е връзката между служителите и работодателя. Задачата е да действа като посредник, но и да действа като едно гише. Настоящият екип на работния съвет хармонизира и се допълва добре и няма търпение да изпълни положително проблемите на всички колеги.

Избраният съвет за работа може - въз основа на солидарността в рамките на работната сила - активно и последователно да се занимава и да изразява загрижеността на своите колеги. В допълнение към „основния бизнес“, представителството на персонала към работодателя Fachhochschule Kärnten, работният съвет, се грижи и за насърчаването на икономическите, социалните, здравните и културните интереси на служителите.

Места

Feldkirch

Address
Hauptplatz 12
A-9560 Feldkirch, Форарлберг, Австрия

Клагенфурт

Address
Primoschgasse 8-10
Клагенфурт, Каринтия, Австрия

Вилах

Address
Europastraße 4
Вилах, Каринтия, Австрия

Spittal an der Drau

Address
Villacher Straße 1
Spittal an der Drau, Каринтия, Австрия