University of Southern Queensland (USQ)

Представление

Прочетете официалното описание

University of Southern Queensland (USQ) Австралия е динамичен университет, посветен на осигуряването на качествени учебни програми и онлайн учебни програми за студенти от всички нива на обучение от над 110 държави. USQ е класиран университет номер едно в австралийския университет за заплата на завършилите [1] и има петзвезден рейтинг за интернационализация и работоспособност [2] .

За нас

След повече от 50 години USQ се превърна в изявена учителска и изследователска институция, предоставяща образование от три кампуса ( Toowoomba , Springfield и Ipswich ), център за разпространение на информация ( Stanthorpe ), онлайн и чрез надеждни образователни партньори .

Днес USQ поддържа изключителна подкрепа от общността и предоставя настоящи и подходящи програми за обучение, за да изгради кариерата на студентите, за да постигне отлични резултати в настоящата конкурентна глобална среда.

USQ е лидер в своите ключови, избрани изследователски области, като селското стопанство, инженерството и изградената околна среда, астрофизиката и здравето, и беше признат за своите постижения чрез класацията на Австралийския изследователски съвет за 2018 г. в областта на научните изследвания за Австралия (ERA). USQ постигна оценки на ERA за 18 изследователски области като „доста над световния стандарт“ и 12 изследователски области като „над или над световния стандарт“ [3] .

Програми и курсове

Кампусите на USQ предоставят на студентите опит, насочен към общността и кариерно ориентирано. По-малките размери на класа позволяват по-голяма ангажираност между преподавател и студент и увеличаване на връзките между връстници. Над 25 000 студенти от цяла Австралия и по целия свят избират да учат в USQ в:

 • селско стопанство
 • изкуства
 • авиация
 • Бизнес
 • средства
 • образование
 • Информационни технологии
 • Право и криминология
 • кърмене
 • психология
 • наука
 • Геодезия
 • зрителен
 • изследване
 • Английски език

Спокоен начин на живот и удобна за семейството атмосфера на Toowoomba е чудесен избор за ученици, които искат облекчение от живота на големите градове, докато все още преследват кариерните си цели. Toowoomba се намира само на 1 час и 45 минути от Бризбейн и на 2 часа от Златния бряг.

USQ Springfield предлага образователна среда, фокусирана върху студента, с най-новото в предлагането на програми и технологиите. С висококачествените съоръжения като дигитален център за производство и производителност и симулатор на полети от световна класа, той има тесни връзки в бранша, за да свърже студентите с възможностите за работа. Намира се на около 45 минути от град Бризбейн.

USQ Ipswich предлага изградени по поръчка парамедицински съоръжения за обучение и нови клинични лаборатории за медицински сестри, акушерски симулационен център, спортни игрища, кафене и фитнес зала. USQ е част от общността на Ipswich от 2006 г. и вече има над 1000 студенти, които учат в този кампус, включващ зашеметяваща библиотека с жива тропическа гора. USQ Ipswich е на 55 минути път с кола от град Бризбейн и е достъпен чрез обществен транспорт.

На линия

Присъединете се към над 70 процента от USQ студенти, които решат да постигнат кариерните си цели чрез онлайн проучване . С над 100 курса, които са на разположение, студентите имат гъвкави онлайн класни стаи, за да изберат къде, кога и как учат.

Стипендии

USQ предлага редица погребения и стипендии, които се предлагат на студенти от всякакъв произход. Те се актуализират редовно.

Международна студентска подкрепа

USQ гарантира, че студентите се възползват максимално от своя опит в обучението, като предлагат гъвкави възможности за обучение в благоприятна среда. Независимо дали студентите учат в кампуса или онлайн, те имат достъп до специализирани служители за връзки с ученици, които да осигурят подкрепа по време на всеки етап, от записването, чак до завършването.

Като международен студент, пристигащ да учи с USQ в Австралия, на студентите се предлага следното:

 • Безплатна колекция от летището и трансфер до настаняване (за новопристигнали студенти)
 • Безплатна ежедневна транспортна програма Intercampus
 • Жилищни колежи и съвети за настаняване извън кампуса
 • Международни съвети за кариера на студентите
 • Благополучие, здраве, консултации и благополучие на студентите
 • Подкрепа и услуги с много вяра
 • Редовни студентски събития и дейности
 • Ресурси за хора с увреждания
 • Кариерно развитие
 • Библиотечни ресурси, включително подкрепа за проучване.

Къде да остана?

USQ улеснява настаняването в трите му места в кампуса. В Toowoomba и Springfield се предлага настаняване в кампуса, за да се осигури приятелска, жилищна общностна среда за студентите. В непосредствена близост до кампуса в Ипсуич се предлага независимо настаняване и извън него.

изследване

USQ се ангажира с провеждането на научни изследвания, които са от значение за науката и допринасят за иновации, за да се възползват нашите общности, нация и свят.

Изследователската култура на USQ е да се промени и нейните изследователи да ангажират, да си сътрудничат и да разбират заинтересованите страни и индустрията, за да доставят промени, които променят света.

USQ улеснява голямо разнообразие от изследователски програми в различни дисциплини в своите изследователски институти, центрове, факултети и училища. Трите негови института и девет центъра представляват нейната жизнена и подкрепяща изследователска среда, допринасяйки за успеха в ключовите си области на научноизследователски постижения, измерени от рейтингите на австралийското правителство за съвършенство в Research Australia (ERA).

Научни постижения

USQ се стреми да произвежда новаторски изследвания с глобален обхват и въздействие. Той има различни изследователски силни страни, очевидни в редица ключови изследователски области.

Качеството на научните изследвания в световен мащаб е потвърдено от резултатите от доклада на австралийския изследователски съвет за съвършенство в научните изследвания за Австралия (ERA) [4] .

Бяха оценени следните области на изследване:

Места

Toowoomba

University of Southern Queensland

Address
USQ Toowoomba
West St

4350 Toowoomba, Куинсланд, Австралия
Телефон
+61 74631 5543

Springfield

Address
USQ Springfield
Sinnathamby Boulevard


4300 Springfield, Куинсланд, Австралия

Бризбейн

Address
USQ Ipswich
11 Salisbury Road

4305 Бризбейн, Куинсланд, Австралия

Австралия онлайн

Address
Австралия онлайн, Австралия

Програми