University of Southern Queensland (USQ)

Представление

Прочетете официалното описание

USQ предлага до 25% международни студентски стипендии.
Прочетете повече за предлаганите стипендии по-долу:

Международна стипендия за настаняване
Международна стипендия за подпомагане на студенти
Международна стипендия за подпомагане на студенти

University of Southern Queensland (USQ) Австралия е динамичен университет, посветен на осигуряването на качествени учебни програми и онлайн учебни програми за студенти от всички нива на обучение от над 110 държави. USQ е класиран университет номер едно в Австралия за дипломирана заплата [1] и има петзвезден рейтинг за интернационализация и работоспособност [2] .

За нас

След повече от 50 години USQ се превърна в изявена учителска и изследователска институция, предоставяща образование от три кампуса ( Toowoomba , Springfield и Ipswich ), център за разпространение на информация ( Stanthorpe ), онлайн и чрез надеждни образователни партньори .

Днес USQ поддържа изключителна подкрепа от общността и предоставя текущи и подходящи програми за обучение, за да изгради кариерата на студентите, за да постигне отлични резултати в настоящата конкурентна глобална среда.

USQ е лидер в своите ключови, избрани изследователски области, като селското стопанство, инженерството и изградената околна среда, астрофизиката и здравето, и беше признат за своите постижения чрез класацията на Австралийския изследователски съвет за 2018 г. в областта на научните изследвания за Австралия (ERA). USQ постигна оценки на ERA за 18 изследователски области като „доста над световния стандарт“ и 12 изследователски области като „над или над световния стандарт“ [3] .

Програми и курсове

Кампусите на USQ предоставят на студентите опит, насочен към общността и ориентиран към кариерата. По-малките размери на класа позволяват по-голяма ангажираност между преподавател и студент и увеличаване на връзките между връстници. Над 25 000 студенти от цяла Австралия и по целия свят избират да учат в USQ в:

 • Земеделие и околна среда
 • Изкуства и хуманитарни науки
 • авиация
 • Управление на бизнес
 • Медии и комуникация
 • Образование и преподаване
 • Информационни технологии
 • Право и криминология
 • Кърмене и съюзническо здраве
 • Психология и човешки услуги
 • Наука и инженерство
 • Проучване и изградена среда
 • Визуални и сценични изкуства
 • изследване
 • Програми по английски език и Pathway

USQ Toowoomba е регионален университетски кампус, оборудван с широка гама от съоръжения и помощни услуги, отговарящи на нуждите на студентите. Той предлага пълно преживяване в кампуса с в и голям набор от дейности в студентския живот, допълващи академичната програма.

Спокоен начин на живот и удобна за семейството атмосфера на Toowoomba е чудесен избор за ученици, които искат облекчение от живота на големите градове, докато все още преследват кариерните си цели. Toowoomba се намира само на 1 час и 45 минути от Бризбейн и на 2 часа от Златния бряг.

122951_campus.jpg

USQ Springfield предлага образователна среда, фокусирана върху студента, с най-новото в предлагането на програми и технологиите. С висококачествените съоръжения като дигитален център за производство и производителност и симулатор на полети от световна класа, той има тесни връзки в бранша, за да свърже студентите с възможностите за работа. Намира се на около 45 минути от град Бризбейн.

122952_two.jpg

USQ Ipswich предлага изградени по поръчка парамедицински тренировъчни съоръжения и нови клинични лаборатории за медицински сестри, симулационен център за акушерки, спортни игрища, кафене и фитнес. USQ е част от общността на Ипсуич от 2006 г. и вече има над 1000 студенти, които учат в този кампус, включващ зашеметяваща библиотека с жива тропическа гора. USQ Ipswich е на 55 минути с кола от град Бризбейн и е достъпен чрез обществен транспорт.

122954_purple.jpg

На линия

Присъединете се към над 70 на сто от USQ студенти, които решат да постигнат кариерните си цели чрез онлайн проучване . С над 100 курса, които са на разположение, студентите имат гъвкави онлайн класни стаи, за да изберат къде, кога и как учат.

122956_online.jpg

Стипендии

USQ предлага редица погребения и стипендии, които се предлагат на студенти от всякакъв произход. Те се актуализират редовно.

Международна студентска подкрепа

USQ гарантира, че студентите се възползват максимално от своя опит в обучението, като предлагат гъвкави възможности за обучение в благоприятна среда. Независимо дали студентите учат в кампуса или онлайн, те имат достъп до специализирани служители за връзки с ученици, които да осигурят подкрепа по време на всеки етап, от записването, чак до завършването.

Като международен студент, пристигащ да учи с USQ в Австралия, на студентите се предлага следното:

 • Безплатна колекция от летището и трансфер до настаняване (за новопристигнали студенти)
 • Безплатна ежедневна транспортна програма Intercampus
 • Жилищни колежи и съвети за настаняване извън кампуса
 • Международни съвети за кариера на студентите
 • Благополучие, здраве, консултации и благополучие на студентите
 • Подкрепа и услуги с много вяра
 • Редовни студентски събития и дейности
 • Ресурси за хора с увреждания
 • Кариерно развитие
 • Библиотечни ресурси, включително подкрепа за проучване.

122957_fair.jpg

Къде да остана?

USQ улеснява настаняването в трите му места в кампуса. В Toowoomba и Springfield се предлага настаняване в кампуса, за да се осигури приятелска, жилищна общностна среда за студентите. В непосредствена близост до кампуса в Ипсуич се предлага независимо настаняване и извън него.

изследване

USQ се ангажира с провеждането на научни изследвания, които са от значение за науката и допринасят за иновации, за да се възползват нашите общности, нация и свят.

Изследователската култура на USQ е да се промени и нейните изследователи да ангажират, да си сътрудничат и да разбират заинтересованите страни и индустрията, за да доставят промени, които променят света.

USQ улеснява голямо разнообразие от изследователски програми в различни дисциплини в своите изследователски институти, центрове, факултети и училища. Трите негови института и девет центъра представляват нейната жизнена и подкрепяща изследователска среда, допринасяйки за успеха в ключовите области на научноизследователските постижения, измерени от рейтингите на австралийското правителство за съвършенство в Research Australia (ERA).

Научни постижения

USQ се стреми да произвежда новаторски изследвания с глобален обхват и въздействие. Той има различни изследователски силни страни, очевидни в редица ключови изследователски области.

Качеството на научните изследвания в световен мащаб е потвърдено от резултатите от доклада на австралийския научен съвет за съвършенство в областта на научните изследвания за Австралия (ERA) [4] .

Бяха оценени следните области на изследване:

122958_Capture1.JPG 122960_Capture2.JPG

[1] Ръководство за добри университети, 2020 г.
Quacquarelli Symonds, QS Stars 2019
Класиране на австралийския изследователски съвет за 2018 г. в областта на отличните постижения в научните изследвания за Австралия (ERA)
Класирането на австралийския изследователски съвет за 2018 г. в областта на отличните постижения в изследвания за Австралия (ERA).

Места

Toowoomba

University of Southern Queensland

Address
USQ Toowoomba
West St

4350 Toowoomba, Куинсланд, Австралия
Телефон
+61 74631 5543

Springfield

Address
USQ Springfield
Sinnathamby Boulevard


4300 Springfield, Куинсланд, Австралия

Бризбейн

Address
USQ Ipswich
11 Salisbury Road

4305 Бризбейн, Куинсланд, Австралия

Австралия онлайн

Address
Австралия онлайн, Австралия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия