Australian National University - College Of Asia & The Pacific

Представление

Прочетете официалното описание

По време на азиатската век, в който живеем, в ANU колеж на Азия и Тихия океан, е един от водещите световни центрове за обучение и изследователска дейност в региона - позиция, ние сме работили, откакто века преди това.

Колежът има своите корени в Research School на тихоокеанските изследвания университет и Училището за източни езици, основана през 1946 г. и 1952 г. съответно. Изследователският училище е един от основателите на ANU институция, създадена да управлява ангажимент на Австралия и разбиране на своите съседи, както и установяване на университета като световен център за високи постижения в научните изследвания, обучението и влиянието на Азия и Тихия океан. Училището за източни езици е създадена да обучава дипломати и държавни служители в китайската, и по-късно японски, индонезийски и малайски. Десет години по-късно, на училище се превръща в новаторската факултет азиатски изследвания, първият и единствен факултет в австралийски университет, посветен на регионалната специализация.

До 1968 азиатски и тихоокеански проучвания в ANU бяха във възход; записвания в Indonesian е изпревари тези на френски, и на Университетската библиотека е изградена една от най-добрите азиатски колекции в света. Глобално признание бе гарантирано факултет през 1971 г., когато тя беше домакин на Международния конгрес на ориенталисти, на която присъстваха 1200 международни експерти.

Технология опит и академични постижения са крайъгълните камъни на азиатските и тихоокеанските проучвания в ANU, тъй като тези ранни дни. Университетът е горд да се включат сред бившия си преподавателски персонал Sir John Crawford, пионер в изграждането на икономическата политика и политиката на Общността за Азиатско-тихоокеанския регион; AL Basham, автор на това, което днес си остава най-широко използваният въвеждането на индийската цивилизация; Стивън Wurm, най-големите специалисти в света на езиците на Нова Гвинея; и Хедли Bull, ключов учен на международните отношения.

От тези мечтатели и силни основи, Колежът е нараснал днес, за да бъде домакин на най-голямото събрание на регионални експерти в света на англоговорящите. Ние имаме широка гама от курсове за Азия и Тихия океан в Австралия, и да предложи най-голям брой на азиатските и тихоокеанските езикови програми. Достигане до региона и света, Колежа е център за Австралия и интелектуален ангажимент с общества, култури, икономики и светове на мисълта на Азия и Тихия океан.

Сред академични колежи на университета, на ANU колеж на Азия и Тихия океан остава уникална със своята регионална насоченост. Но, за разлика от по-голямата част от други географски посветени факултети по света, Колежът е запазил ангажимент за дисциплинарно сила, особено по политически науки, икономика, история, антропология, право, археология и лингвистика, с една завидна международна репутация във всички тези дисциплини.

Въз основа на нашия впечатляваща история, днес нашият преподавателски състав включва още виден учени международно признати като лидери в своята област - включително професор Хю Уайт, водещ анализатор на Австралия на стратегия и интелигентност; Професор Хилари Charlesworth, световно признат експерт по международно право и правата на човека; и професор Никола Evans, водещ експерт лингвистика, който работи неуморно спаси застрашени езици по целия свят.

С фокус на Колежа на Азия и Тихия океан по-вече от всякога преди, ANU безспорно е най-доброто място да се подготви следващото поколение на регионалните специалисти за предизвикателствата на този век, и мястото на Австралия в него.

Места

Канбера

The Australian National University

Address
The Australian National University
ACT 0200 Канбера, Австралийска столична територия, Австралия