майстор в модните и текстилни проучвания: история, теория, музей практика

Общ преглед

Описание на програмата

Магистър по мода и текстил изследвания: История, теория, Музей Практика

Майсторът на програма изкуства в Мода и текстил изследвания: История, теория, Музей практика съчетава строга проучването на мода и текстил история с практическо обучение в анализ, съхраняване, съхранение и изложба за текстил и костюми материали, и в сборници управление и изложба планиране и проектиране.

Отличителна черта на тази интердисциплинарна програма е неговата комбинация от теория и практика. Ще се проучи историческо и културно значение на модна интерпретация, и да бъдат обучени да се доближава костюм и текстил история от различни традиционни и новаторски гледни точки. Ще научите също практически умения, от това как да се идентифицират влакна и лечение на различни видове обекти, за да правилният начин да се търкаля по текстил и облича манекен.

Ще придобият опит в планирането и организирането на изложба с работа със състуденти, за да създадете и инсталирате действително изложба в Музея на FIT. Студентите се справят всеки аспект, от избор, изследвания, и представяне на обектите за отпечатване на материали, публичност, както и отваряне на рецепция. Стажантски възможности предлагат допълнителен опит и професионални контакти.

Акценти

  • Чрез преподаватели и възпитаници, студенти имат мрежови възможности в музеи в Съединените щати и по света.
  • Музеят на FIT, един от най-пълните хранилищата на носии и тъкани в страната, и Marcus библиотека Гладис, с обширните си специални колекции, са изключителни ресурси по-корпус.
  • масив от аплодираните институции изкуства в Ню Йорк предлага изобилие от възможности за проучване и вдъхновение. Метрополитън музей на изкуствата, Музея на модерното изкуство, Бруклин музей, музея Гугенхайм и Cooper-Hewitt Националния музей Design Смитсониън, заедно с десетки галерии в квартал Челси FIT, а прочутите аукционни къщи като Кристис и Сотбис са само няколко съкровища на града.
  • Публичната библиотека в Ню Йорк и чл библиотека Фрик са сред много ресурси за научни изследвания в дълбочина.
  • Завършилите намерят позиции като куратори, колекции мениджъри, исторически директори къща, модни и текстилни историци, костюми и текстилни квестори, както и винтидж дрехи и текстилни търговци, както и много други.
Последна актуализация Авг. 2016

За учебното заведение

a rigorous liberal arts foundation coupled with a real-worldcurriculum and hands-on instruction a worldwide network of alumni a strong relationship with industry leaders a world-class faculty of worki ... Научете повече

a rigorous liberal arts foundation coupled with a real-worldcurriculum and hands-on instruction a worldwide network of alumni a strong relationship with industry leaders a world-class faculty of working professionals a direct connection to New York City culture and commerce Свиване