магистър по математическо моделиране на сложни системи

Общ преглед

2 locations available

Описание на програмата

Сложни, омрежени системи проникват нашето ежедневие, например в природните науки, инженерство, науки за живота, или логистика. Ключът за справяне с предизвикателствата, наложени от тези системи е математическо моделиране в широк смисъл, който се основава на задълбочено познаване на

 • математика
 • физика
 • Информатика.

Целта на тази програма е да обучи талантливи студенти специализанти да се превърне в "експерт овладяването на репертоара на съвременни математически и компютърни базирани методи за моделиране, имитиране и оптимизиране на сложни системи и не знаят как да се съчетаят тези методи за решаване на проблемите на реалния свят".

Терминът експертът се използва в смисъл на общопрактикуващ а не специалист, тъй като ние се стремим към цял спектър от различни методи.

В своята структура, програмата отразява много от изискванията, наложени от сложни системи. В резултат на това, завършилите са добре подготвени за предстоящите задачи.

Учебен план

The новаторски, интердисциплинарни и научните изследвания, ориентирани към двугодишен Магистър програма Математическо моделиране на сложни системи е напълно преподава на английски език и се стреми към двете, International и немски студенти. По време на първия и втория семестър, специални курсове по приложна математика, физика, компютърни науки и необходима за напреднали моделиране, симулация и оптимизация на сложни системи се преподават. В третия семестър, студентите започват с акцент върху някои области, и при условие, като изберете от модули на интереси. Семинар проект засилва специализацията и се подготвя за дипломната работа след това в четвърти семестър. Тази теза е индивидуална изследователска работа, която обикновено е вграден в някои по-големи изследователски проект до актуална и изготвени съгласно строг надзор. Освен технически постижения в различни дисциплини като математика, физика, компютърни науки и, програмата насърчава широчина на честотната лента на вторични умения по този начин се оформя цялостно обучени висшисти.

Примерният списък на курсовете

 • Приложни Диференциални уравнения (9 ECTS)
 • Numerics за PDE (9 ECTS)
 • Приложна оптимизация (9 ECTS)
 • Integer Optimization (9 ECTS)
 • Физика в Applications (12 ECTS)
 • Физика на твърдото тяло (6 ECTS)
 • Компютърни методи на основата (18 ECTS)
 • Избираеми (12 ECTS)
 • Семинар на проекта (18 ECTS)
 • Дипломна работа (30 ECTS)

Перспективи за работа

След като претърпя тази уникална програма в математическото моделиране, завършилите ще бъдат обобщен, а не специалисти: с широк спектър от знания и умения, те ще бъдат гъвкави и съединителната гръбнакът на интердисциплинарни екипи за справяне с бъдещите предизвикателства. Следователно, те намерите интересни позиции в големи компании, насочени например инженеринг, консултации, или финанси.

Алтернативно, Ph.D. степен по математика, физика, компютърни науки или в Кобленц, Германия, или в чужбина, могат да бъдат преследвани.

Защо учи в Кобленц?

В университета в Кобленц-Ландау е млад и модерен университет в подем, който се намира в западната част на Германия. Новият Магистър програма Математическо моделиране на сложни системи е само един ярък пример на иновативни учебни програми, предлагани. Математическо моделиране на сложни системи се преподава в кампуса на Кобленц-нововъзникващ фокусна точка на отличната научноизследователска дейност и отлично образование.

В кампуса в Кобленц, на около 7,500 висококвалифицирани мотивирани ученици изпитват модерния и отворен околната среда и да се възползват от отлично техническо оборудване, на кратки разстояния, и голямо разнообразие от културни и спортни дейности. Университетът е добре установена контакти с големи компании, които предоставят възможности за стажове, сътрудничество в приложни проекти. Няколко програми за обмен вграждат дейностите в международна рамка. От няколко години, Кобленц е активен член на ECMI (Европейски Консорциум за Математика в индустрията), мрежа от над 20 европейски университета, фокусирани върху научни изследвания и образование в областта на индустриалната и приложна математика.

Кобленц е жива и красива град с богата история, която обхваща повече от 2000 години. Той се намира в един от най-атрактивните райони в Германия, точно там, където Мозел и Рейн се срещат. Околностите му пейзаж, Близкия Рейн низина, е почитан като на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Заедно със съседните Metropolitan области на Франкфурт и Кьолн, той разполага с много културни забележителности и развлекателни предложения в комбинация с умерени разходи за живот правят Кобленц идеално място за изучаване.

Тази нова програма е създадена от Факултета по математика и природни науки и Факултета по компютърни науки. Докато едното е ориентирано към математическо моделиране и оптимизация, както и материали и околната среда, като последната се концентрира върху мобилни инженерни системи.

Как се кандидатства и допълнителна информация

Заинтересованите Студентите могат да се свържат с

 • Welcome Center в Кобленц Campus: Ines Tobis за информация, отнасяща
 • процедури за кандидатстване,
 • възможности за стипендии,
 • университета и свързаните с тях теми.
 • Германските кандидатите могат директно да се свържете с Studierendenbüro или да се запишат в Online-Bewerbungsportal.
 • Математически институт: mmcs [в] uni-koblenz.de за информация относно програмата и нейните курсове.
 • Обща информация за международни студенти са осигурени от Международната служба на университета.
Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The University of Koblenz-Landau is a young, medium-sized university. In 1990 the university emerged from the former teacher training college. In the meantime research and teaching are organised in th ... Научете повече

The University of Koblenz-Landau is a young, medium-sized university. In 1990 the university emerged from the former teacher training college. In the meantime research and teaching are organised in three linked interdisciplinary subject areas entitled "Learning", "Society" and "Environment". Свиване