магистър по иновации и управление на продуктите

Общ преглед

Описание на програмата

майстор в областта на иновациите и управлението на продукти

Marketplace сложност и динамика създава среда, която увеличава несигурността на иновационни дейности. Днес, ако една компания иска да се развива успешно в такава среда, тя трябва да види несигурности като възможности. Това може да бъде постигнато само чрез третиране иновациите като един повтарящ се процес. С какво се отличава един такъв процес на иновации, водещи до устойчив успех? Холистичният интеграция на маркетинг, дизайн и технология, съчетана с стратегическо мислене е единственият начин да се развиват иновациите и услуги на продукта по устойчив начин.

Това е основната цел на магистърската програма "Иновации и продукта Management (IPM)". В интердисциплинарна концепция за обучение, както и различните аспекти на интегрираното управление на иновациите и продукт се обучават теоретично, така и практически.

Тази програма предвижда цялостен образование в мехатроника, Бизнес Икономика и маркетинг, допълнен с ноу-хау, постановено в две специализации, а именно "Каталог Concept Design" и "Развитие Process Engineering". Той е научил от опитни експерти от индустрията, които са в крак с крак с последните тенденции и процеси, осигуряване на модерен и ориентиран към бъдещето програма. Следователно Възпитаниците на IPM са най-добре оборудвани с необходимите знания и умения, необходими за да стане топ мениджъри, където и разработване на продукти, маркетинг, дизайн и се срещат на клиента.

Информация

 • Квалификация: магистър по Engineering (MSc)
 • Продължителност: 4 семестъра (120 ECTS)
 • Населени места: 23
 • Форма на обучение: пълно работно време
 • Входни изисквания: Изпълнени бакалавърска степен (180 ECTS или еквивалентен) с икономическо или Engineering и английски фон.
 • Език на обучение: 100% English

Специализации

Concept Product Design: Дизайн-центрирано фактори представляват в много случаи ключовата потенциал за диференциация и ефективност на мехатронни продукти. Като бъдеща концепция продукт дизайнер, можете да научите да се помисли за гол ориентирано и ресурси лесен ергономични, функционални и естетически аспекти в идеи и концепция фаза.

Process Engineering развитие: Този модул специализация занимава с оптимизация на интегрирани процеси на развитие на мехатронни продукти. Научавате как да проектирате и прилагате система за информация, планиране и мониторинг на развитието в подкрепа на отдела за научноизследователска и развойна дейност.

Бъдещи Кариери

В технологично предизвикателство пазари на продукти и процеси трябва да бъдат оптимизирани в рамките на все по-кратки интервали от време и нови продукти и процеси, проектирани и разположени. Освен това, нарастващата глобализация води до по-голяма сложност на процесите на развитие и управление на задачи.

Випускниците на Университет за приложни науки Горна Австрия магистърската програма "Иновации и продуктов мениджмънт" отговарят точно на изискванията на международните компании, промишлени стоки.

 • Като мениджър на техническите иновации и продукти, които носят основната отговорност за идейния проект и позиционирането на продукти и по този начин се гарантира дългосрочната успеха на вашия бизнес.
 • Можете разработване и прилагане на подходящи маркетингови стратегии и дизайн, които ще позволят вашата фирма да се открояват по отношение на успеха и устойчивостта от конкуренцията.
 • Като "Engineer Process развитие" вие сте отговорни за разработването и прилагането на ефективен и интегриран процес на развитие.
 • Като "Concept Каталог Designer" развиете дизайнерски концепции и модели, които използват нови инструменти и методи за визуализация.

Квалификация

Магистърската програма "Иновации и управление на продукта" подготвя студентите за ръководни позиции в развитието на технически продукт, иновациите и дизайна, управлението и търговията на продуктите в областта на промишлени стоки в международни технологични компании.

В съответствие със съответните специфични области на дейност на добро познаване на съвременното инженерство (обратен инженеринг, бързо прототипиране, бионика, използваемост и т.н.) се изисква. Областите на процеса на разработване на продукта или Engineering Design Concept също са обхванати.

В допълнение, експертиза е необходима стратегическа технология и управление на иновациите, както и в международната B2B маркетинг. За да отговори на тези сложни изисквания конкретни политически инструменти са необходими и гол ориентирани, интегрирано планиране и процес на процес за контрол.

Иновативни инженери също трябва да имат портфейл умения в областта на технически проект и стратегическо управление дизайн.

Международният фокус на програмата поставя специален акцент върху владеене на английски език (целия курс се преподава на английски език) и на междукултурна компетентност.

Индустрия кооперации

Сътрудничество с местната и световна индустрия е един от крайъгълните камъни за тази програма. Индустрия партньори са включени в:

 • разработване на учебни програми
 • Проекти за НИРД
 • студентски проекти и стажове
 • лектори от промишлеността.

Резултатът е отличен за наемане на работа чрез:

 • шивач, направени програми, за да отговарят на нуждите на промишлеността
 • академични знания в съчетание с практическо обучение.
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The University of Applied Sciences Upper Austria is the largest university of applied sciences in Austria and is an integral part of the tertiary education system. The organization is defined by the r ... Научете повече

The University of Applied Sciences Upper Austria is the largest university of applied sciences in Austria and is an integral part of the tertiary education system. The organization is defined by the requirements of regional scientific and research needs. Свиване